RESEPI

TRAVEL

TIPS

Nikon Coolpix L820 dalam gengaman

by - 10:00 AM

Assalamualaikum cinta. 

Alhamdulillah mimpi ingin memiliki kamera ala-ala DSLR pun dah tercapai walaupun fungsinya lebih kurang kamera yang dulu “Saya hanya guna Kodak EasyShare C142”. Tapi design yang comel membuatkan mek cah tak tidur malam sama ada mahu beli ataupun tidak. 

Kali pertama ke kedai kamera yang terletak di aras bawah Billion, Kelantan terus jatuh hati. Namun masih mampu menahan nafsu membeli memandangkan mek cah masih menganggur dan mengharapkan sumber pendapatan dari "hazanis fashion". So ku pendamkan sahaja niat tersebut. 


Ehem! Kali ke-2 ke kedai tu bersama cinta hati, katanya kamera tu okay tapi berbaloi ke beli, better tunggu beli yang Nikon D3100 itu pun kalau ada duit lebih sikit. Okay, betul jugak kata pak cik tu. Terus diam dan jom balik. Kehkeh . kisah cinta hati disini “Kisah Setia City Mall dan Mr. H”. 

Kali ke-3 bersama adik, sebelum ni ada pendapat dari sahabat blogger dan facebook tentang kamera ni. Semuanya komen positif maka pendapat mereka mendorong mek cah untuk mendapatkan jugak kamera ni. So kali-3 terus grab sebab dah malu asyik singgah kedai tu tapi tak beli. 

16 MP CMOS | 30X ZOOM | FULL HD MOVIE

Hoho tadaaaa inilah hasilnya, melayang duit RM898. Selepas beli baru terfikir “ kan aku nak ke Kuala Lumpur bulan depan, so beli kat low yat pun murah sikit”. Aiyyaakk dah terbeli jadi redha jelar. Yang penting dapat color merah gitu. Apa pun Alhamdulillah. :) 

Best kalau jadikan Nikon L820 sebagai salah satu barang hantaran tapi lambat lagi lah. Masih mengumpul duit untuk kawin. Jom Survey kad kawin disini "Kad jemputan perkahwinan dah siap!" & entri baju pengantin "Baju pengantin 2013 & "Busana pengantin edisi peplum"

Tunggu kerja tetap la sekarang ni untuk kawin. Thanks for reading.

p/s: Nanti mek cah review mengenai Nikon L820. mana tahu dapat menolong korang memilih kamera yang sesuai untuk koleksi peribadi ataupun hadiah buat yang tersayang.


You May Also Like

30 kata-kata indah...

  1. wah cntiknyer kamera tu...lepas ni leh tgkap byk2 gmbr g..hehe

    ReplyDelete
  2. wah...nak jugakk kamera macam tu..hihi

    ReplyDelete
  3. Wahh bestnya..Kamera merah gittu ;)

    ReplyDelete
  4. blog cantiklah..buat sendiri eh mek cah?? nak jugakkk hehe

    ReplyDelete
  5. huhu...kita satu geng kak...tapi jannah guna nikon D3200....by the way, comel kamera tu...merah gitewww...!!

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnyaaa... apapun tahniah!! no rase nak beli dslr baru ni... gagaga XD

    ReplyDelete
  7. Comel ter cmera tu merah m.ngah

    ReplyDelete
  8. lawa camera btw lagi murah daripada dslr kann :) gambar lawa tak ?

    ReplyDelete
  9. cntk juga camera nikon. lps ni mesti bnyk gmbr menarik yg hazanis akan kongsikn dlm blog nie.

    ReplyDelete
  10. cantiknyaa camera tuu.....dan pemiliknyaa.. hehe

    ReplyDelete
  11. whoaaaa mughahh jerrr. ni nk beli jgk ni. hehehehe

    ReplyDelete
  12. sabar je lah..adalah rezeki tuh nanti

    ReplyDelete
  13. Wahh.. Bestnye dpt beli kamera baru..

    ReplyDelete
  14. Whoa,merah! Brand kamera kita sama, Nikon. sedara. hihi. Tp sy D5100. :)

    ReplyDelete
  15. akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa!! wahhh nnt shoot kite ngan kemere tu taww. taww. hihi

    ReplyDelete
  16. cool camera. i like your blog.

    btw, I followed you, please follow back? thanks.

    xoxo,
    Kai
    www.lilpink.info

    ReplyDelete
  17. hamboi..haboi...untunganya dia..so bila nk outing ambik gmbr guna kamera bru ni? lyeen nk ikut juga..:P

    ReplyDelete
  18. Saya tag awak untuk challenge ni :)

    http://nurinafarhana.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete
  19. mek chah, kamera kite same ! high 5 !

    ReplyDelete
  20. blog berwajah baru, kamera pun baru :)

    ReplyDelete
  21. comel kamera nya....sesuai gitu

    ReplyDelete
  22. Waa..tercpai gak..:)
    yg ayu d3100..okey jgak bli yg akk ad skrng..

    ReplyDelete
  23. wah, dah ada dslr.
    welcome to the club mek chah :)

    ReplyDelete
  24. wahhh kaler merah..cunnyaa =)

    ReplyDelete
  25. Lain kali, boleh cuba beli kamera secara online dari laman kami:

    http://vstore.my

    Dapatkan harga yang murah tanpa buang masa jam ke lowyat.

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥