Program Finishing School di Pusat Latihan UiTM Kg. Gajah, Perak

Assalamualaikum cinta.♥

Alhamdulillah akhirnya kembali setelah 3 hari menyepi. Eceh! macam la ada yang rindukan pemilik blog ini kan. terpaksa berjauhan dengan "Drama Setia Hujung Nyawa di TV3" bagaikan berjauhan dengan kekasih hati. Lolzz macam mana dengan episod semalam?best tak? terpaksa buka tonton.my untuk lihat episod yang lepas "Tonton online Setia Hujung Nyawa".


Selepas wujudnya entri ini sebelum ke sana "Aku akan pergi", maka wujudlah entri sekarang ini. Eh! ayat terbelit! ini semua poyo! werk.:P kisah di Pusat Latihan UiTM bertempat di Jalan Kg. Gajah, Tanjung Tualang, Perak ingin dikongsi walaupun infonya tidak lah seberapa. 




Tajuk : Program Finishing School
Tempat : Dewan Bestari 1 - 4 & Cendekia 1 - 4
Anjuran : Fakulti Pengurusan Maklumat UiTM Puncak Perdana
Lokasi : Pusat Latihan UiTM bertempat di Jalan Kg. Gajah, Tanjung Tualang, Perak
 Bilangan Peserta : 193 orang



sepanjang aktiviti berlangsung sepanjang itu jugak la hati ini gelisah nak balik. memang tak suka dengan program yang macam ni. Antara aktiviti yang dijalankan ialah public speaking, create own resume, sukaneka, mock interview dan bermacam lagi aktiviti yang memeningkan kepala ni. semua ini memerlukan daya tahan yang kuat. Malu weh nok kecek depe saeng guno bahaso ore putih ni. wakakaka risiko tetap risiko.


Hari terakhir disana baru sempat nak bergambar, sebab sebelum ni semuanya risau tentang aktiviti yang bakal menguji kita punya level confident. bagaimana nak buangkan sifat malu dalam diri dan bla bla. nasib baik la group 3 semuanya sporting. 



Macam budak-budak sekolah bila ada yang student yang lewat datang ke perhimpunan pagi didenda. wajah mereka kat dalam gambar ni merupakan pelajar yang lewat. sebagai denda mereka kena buat gaya oppa gangnam style. BooOo. :P





hari ke-3 iaitu sebelum balik baru sempat nak bergambar. baru rasa happy. ini lah roomates mek cah masa kat sana. kebetulan haslina memang satu kelas dengan mek cah, so tersangat lah selesa bila bersama beliau. Tapi line maxis memang teruk kat sana, tak boleh nak call sana and sms pun. Nak mesej dengan ehem ehem pun susah. so kan best kalau ada benda INI.:)




Akhirnya dapat juga memegang sijil program finishing school. tamat sudah segala gemuruh gementar, takut, malu, malas dan semuanya lah. sekurang-kurangnya kami masih berpeluang memperbaiki diri terutamanya dapat mempraktikkan apa yang belajar masa interview nanti. 

Thanks for reading.




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

40 ulasan:

  1. Teringat pulak zaman ahkak study2 dulu...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe bila dah keje mesti ingat semua kenangan ni kan.:)

      Padam
  2. mcm best je..eh student lg kn

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah boleh la. tp terseksa jiwa dan raga bila kat sana. xcukup tido. aah student tapi baru habis.:)

      Padam
  3. welcome back! ni kompem confident level tinggi nih..leh lah kecek omputih dgn org ramai

    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha xreti nok kecek. masih ado malu2.huhu

      Padam
  4. Okayyy rajin nyor g Finishing School. huhu. Take care cah.

    BalasPadam
  5. hehehe..nok suko baco entry kak....napok benar xsuko program gni...buke xsuko kak deh, xminat jah..hahahha...tak po lah, boleh sijil doh tu...Gud luck....

    BalasPadam
    Balasan
    1. memey kak xsuka pun bendo2 gini. jannah balik bilo klate?

      Padam
    2. patutla comel, ore klate ruponyo.

      Padam
  6. ada gk kt kmpus ri tu..utk sume stdnt thun akhir kn..
    tp bgus la program cm ni, prepare kn dri kte utk kje..hee

    BalasPadam
  7. ada gk program ni awal sem dulu..
    utk student part akhir kn..

    BalasPadam
  8. akak ambil degree apa dekat puncak perdana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. fakulti apa? baru habis diploma dekat machang. tengah tunggub result offer degree keluar 30 january ni hihi berdebar!

      Padam
  9. tahniah mek cah...untunglah..ehehe..rindu entry mek cah ni..hahaha..:D

    cantik peplum..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe untung dan malu. eceh! tq. peplum bunga2 tecik.:P

      Padam
  10. pertama kali jatuh kat blog ni udah jatuh cinta. bestnya aktiviti cengitu. wah blogger kelantan ek ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah blogger kelantan. selamat dtg ke blog love is cinta.:)

      Padam
  11. hee salam cumel belog yaa . jeles ni , kalau rajin join la segmen nil mana tahu dpt topup free dr blogger femes tu , dan nil boleh jenjalan belog cumel ni selaluu . !
    http://www.nilfieyna.my/2013/01/segcon-top-komentar-blogwalking-setia.html

    BalasPadam
  12. Salam mek cah.baca entry ni teringat finishing school kak ms kt Puncak Alam dulu. Meme agak 'busan' dop.haha.tp yg penting dpt pengalaman. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasslm. sis stdy punck alam ke dulu?memang bosan sgt sis.:)

      tp pengalaman tu dapat la.^^

      Padam
  13. kalau saya ada kat sana, memang hari2 kot saya akan berdiri kat depan kena denda..hahahaha..

    kenapa hidung awak merah?? malu dengan saya ke??hahaha :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha nak hari2 buat gaya oppa gagnam style ke? hidung merah baru lepas nangis nak balik boleh?haha

      Padam
  14. salam mek cah :)

    kecik jer mek cah ni kan...? :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. wassalam. aah. mek cah memang kecik.=.='

      Padam
  15. haha..kalau psl line mmg skt at giler..ms nia dlu..boleh plak xde air pg2..lucu giler..smapi xmndi.haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh boleh pulak xde air eh. nasib baik hari tu semuanya okay.:)

      Padam
  16. ohhh..lawa bajunya. mana beli?

    BalasPadam
  17. Wah!Dah balik rupanya..hihi..yg paling utama dirindui..setia hujung nyawa..keke..tahniah^_^

    BalasPadam
  18. A'ah kak study kt UiTM Puncak Alam dulu.First batch.hehe. *kak reply sini jela ek sbb klik kt reply loading lama.line po siput.huhu

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...