Buat Duit Dengan Exabytes


Assalamualaikum cinta.

Entry kali ini mengenai cara dapatkan duit dengan hanya meletakkan iklan exabytes. Opss hanya untuk mereka yang mempunyai blog sahaja. Mek cah ada sewakan ruang iklan blog Love is cinta kepada pihak exabytes bermula 16/11/12 yang lepas. pengalaman bersama exabytes baru mencecah 1 bulan lebih. Tapi alhamdulillah cek pertama mek cah dah sampai yang berjumlah RM55. Walaupun sikit tapi berbaloi kot. hehe. *tapi cek berada kat kampung sebab mek cah bagi alamat kampung so tunggu mek cah balik kampung baru dapat lihat cek tu*.=)

credit to blog :

Syarat-syarat minimum untuk menyertai pengiklanan exabytes yang rujuk >sini< ialah:
1. Trafik blog anda mestilah mempunyai minimum 350 unique visitor sehari.
2. Hantar bukti screenshot trafik unique visitor kepada marketing@exabytes.com.my.
3. Traffik utama blog mestilah dari Malaysia.
4. Cek akan dihantar ke alamat rumah anda selepas 6 minggu meletakkan banner iklan di blog.

Bagaimana nak APPLY EXABYTES?
1) Print screen UV sebulan yang lalu. ( boleh ambil dari Nuffnang Analytics )
2) Emailkan UV tersebut ke marketing@exabytes.com.my
3) Tunggu balasan email dari EXABYTES.
4) Lengkapkan invoice yang di'attach' dalam email tersebut.Pastikan anda melengkapkan dengan betul.
5) Email kembali kepada EXABYTES invoice yang telah lengkap.
6) Tunggu email yang berikan anda 'banner script' dari EXABYTES.
7) Bila da dapat banner,boleh la pasangkan selama 3 bulan ye.
8) Lepas tu,email kembali kepada EXABYTES untuk inform yang korang da letakkan banner script pada blog korang!.
9) Biarkan banner selama 3 bulan..itu perjanjiannya.


PENTING!!!.
Segala email (selepas confirmation) kepada pihak exabytes,kamu hendaklah sertakan sekali kod kamu.Email kali pertama tak perlu lah,cuma email kali kedua dan seterusnya..kamu akan diberikan satu KOD contoh macam ini --> [123D 456789E 0123F] 100 Blogger Ads Programme...sila letakkan KOD ini pada (subject) di email kamu tu!.

INFORMASI dari pihak NUFFNANG :: 
STATUS Gliterati tidak akan hilang walaupun guna EXABYTES. *oh bila la nak dapat BE/CPUV baru dari nuffnang ni*. :(

untuk lebih faham boleh juga ke sini:  

Nota kecil : buat research dulu dan dapatkan banyak info, so tak de la korang rasa teragak-agak menggunakannya. Macam mek cah dapat RM55 lepas bayar broadband pun jadi la kan. tapi,  beruntungnya mek cah kalau dapat benda INI. Bahagianya hidup. Lolzz.=)

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

60 ulasan:

  1. wah.. macam best ni,
    nanti nak try jugak la :)

    BalasPadam
  2. mcm tu rupenya nk dpt iklan exabytes..traffic msh kurang lg..(-_-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. xlama lg boleh pkai la tu. sabar eh. :) tp kalau nk try jugak pun xsalah. kot2 blh je. :)

      Padam
  3. rasa macam nak join jugak la :D

    BalasPadam
  4. minimum 350 unique visitor sehari?hihi..
    syarat first pun dah kena reject! :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe xsamapi 350 pun blh cuba. mna tahu diterima je.:)

      Padam
  5. Oh memang takkan hilang eh glitterati kalau letak iklan ni?

    BalasPadam
  6. dah mintak iklan ni, tapi tak layak.. huhu

    BalasPadam
  7. tahniah hazanis :)
    duit free sape tak suka kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mesti la suka. buat byr bil broadbnd pun jd lah kan.:)

      Padam
  8. best la..aku ni sesen habuk tak penah dapat pape duit iklan..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. lama2 dpt la awk. kita pun dah 2 tahun lebih berblog baru dapat. ekeke

      Padam
  9. tahniah dapat duit! wah wah... hehehe

    BalasPadam
  10. mcm menarik tp xfaham lagi nie..keke

    BalasPadam
  11. nak buat tp mcm xde harapan je.. blog sue nih xde lah nak sampai 350 visitor sehari :(

    BalasPadam
  12. bila kita nak pergi mengeteh ni??hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mengeteh tu apa boni?huhu bila geng blogger nak buat gathering?:)

      Padam
  13. rm55 tu..lepas la belanja makan semnggu.hehehe.
    :)

    eca tunggu cek ke-3 xsampai2 lagi.

    BalasPadam
  14. dahh follow blog niee..tq 4 the info..

    jom lawat blog sy pula

    http://di-sini-bermula.blogspot.com/

    BalasPadam
  15. nanti nak try masuk tapi tunggu trafikk tinggi dulu lah hihi

    BalasPadam
  16. wah dpt duittt..hehe okey lah tuh kan..hee^^

    BalasPadam
  17. fie tak dapat rasanya. UV baru 200 macam tu untuk per day. sobs sobs

    BalasPadam
  18. pelik jugok mek cah ni.
    bakpo mek cah payah nak dapat dengan nufnang.
    padahal traffic dah tinggi.
    hmmm.

    rezeki kot exabyte.
    buleh doh gi shopping kbmall tuh.
    banyak sale mek cah oiii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la. payah benar nak dapat BE dari nuff nih. frust sero. exaybte pun cukup2 make jah wan. mesti wan dpat byk dr nuff eh? g doh kbmll, tp cuci2 mato jah. hewhew

      Padam
  19. ooo mmg tak hilang status glitterati tu eh? hehe :p

    BalasPadam
  20. iklan yg dipamerkan tu kita boleh tentukan tak? maksud ak, jenis2 iklan i.e takmo iklan rokok, arak tu smua..

    BalasPadam
  21. mmg mnt sgt nieh..tp nk wt cne..rezeki xde..mn la ada org smpai 300++ sehari nk tgk blog kiter..huu...

    BalasPadam
  22. wahh thanx byk2 ^^ dah lame tunggu mek cah update psl buat duit kt blog nihh :D

    BalasPadam
  23. Balasan
    1. wah ado adik din kito. bunyi2 nikoff doh. sapa ati xajop. hehehe

      Padam
  24. congrats mek cah... ^_^ at least lepas bayar broadband pown occay ape? ^_^

    BalasPadam
  25. aritu dah apply tapi tak layak . haha sedih =_=

    BalasPadam
  26. nice! www.dresslover84.blogspot.com

    BalasPadam
  27. lovely blog! You are really cute :) Nice posts <3

    I would appreciate it,if you visit my blog too!:)
    http://fantasyfashioned.blogspot.de/
    xx ♥

    BalasPadam
  28. wahhhh .. terima kasihh ! mulo2 baco takut nuff marah sbb curang .. tp last entri neh ad ckp yg nuff xmaroh . haha . bagus la . tp rasa takut lg neh sb nuff tgh naik skg . takut nt guna iklan neh hancus ..

    BalasPadam
  29. oh, im new blogger...lambat lagi la nk capai mcm ni...BANkami

    BalasPadam
  30. baru dengar2 jerr pasal ni..tak tahu sangat..

    BalasPadam
  31. exabytes ni banyak keuntungannya.. daripada program affiliates nya, kita boleh menjana keuntungan yang tersendiri..

    BalasPadam
  32. Rezeki tu mek chah oii...hehe...oppsss!!xbagi salam masuk umah orang..assalammualaikum mek chah...tumpNg nak singgah sat na..n follow...boleh dak?boleh dak?;)

    BalasPadam
  33. yap. dah banyak kali dapat sebelum ni. diorang memang bayar.

    BalasPadam
  34. tq adik manis sbb sudi kasi kredit kt blog akak itewww :)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...