Strawberi Cinta 2012 Full Movie Download


Assalamualaikum cinta. :)

Alhamdulillah baru berkesempatan untuk online selepas seminggu pulang ke kampung. hoho makin best bila pantai timur dilanda banjir tapi nasib baik rumah tuan blog terselamat dari banjir. hye salam rindu.:P

selepas entri ini "Istanbul Aku Datang 2012 Full Movie Download", nampaknya ada juga yang terpaksa terjah ke blog ini untuk download movie Istanbul aku datang. ceritanya memang menarik. tapi untuk kali ini berkongsi pula untuk movie Strawberi Cinta. Yang ni mek cah tak boleh nak komen best ke tidak, tapi yang pasti proses men'download' movie ni sedang berjalan. ekeke. terjumpa benda INI pun best. rugi kalau tak tengok. :)

Filem terbaru terbitan Metrowalth Productions bertajuk Strawberi Cinta mula ditayangkan di pawagam pada 6 Disember yang lalu. Antara pelakon yang membintangi filem Strawberi Cinta ialah Yana Samsudin, Pierre Andre, dan Diana Amir. Bagi mereka yang tidak berkesempatan menonton filem ini di pawagam, boleh download Strawberi Cinta 2012 full movie di sini: 

Sinopsis :

"Filem Strawberi Cinta mengisahkan perjalanan seorang pelancong Jepun bernama Ichigo (Yana Samsudin) yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberry Vanilla Travel & Tours dan bertemu dengan Hakimi (Pierre Andre) seorang pemandu pelancong.

Apabila berada di Malaysia dia berasa tertarik dengan kepelbagaian budaya serta agama penduduk Malaysia dan berasa kagum dengan keharmonian yang dikecapi Malaysia selama ini. Pada masa yang sama Ichigo mengupah penyiasat untuk mencari ibu kandungnya.


 Apabila Ichigo melihat beberapa tempat yang dilawatinya, dia segera akan teringat kenangan bersama ibunya dahulu. Hakimie sebagai pemandu pelancong dapat mengesan bahawa tujuan Ichigo lain dengan pelancong-pelancong yang pernah dia jumpa. Ichigo pula merahsiakan tentang tujuannya yang sebenar di Malaysia. Sehinggalah satu kejadian yang menimpa Ichigo dan di situlah segalanya terbongkar.

Apakah kejadian dan sebab yang membuatkan Ichigo datang ke Malaysia? Siapakah Shafiqa (Diana Amir) yang membuatkan Ichigo tertanya-tanya?"

Nota kecil : Yana samsudin sangat sesuai membawa watak gadis jepun. sangat comel dan pastinya layak jadi model  INI pun ada. siapa setuju.:P


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

21 ulasan:

  1. Balasan
    1. hehe line laju ko?saya tersekat2 ni awop. eh awop bilo free?

      Padam
    2. next week so lagi deh awoppppppp,hehe... oh,laju..hari2 pun laju line dumoh saya ni,haha

      Padam
    3. mcm mana nak download r???saya tak tau lah....

      Padam
  2. nak download la.. boleh layan time tengah2 pagi memandangkan ena suka tidur lewat.. mekaceh

    BalasPadam
  3. Cerita ni bakal mengganggu gugat tumpuan study saya nih. wahahaha.

    BalasPadam
  4. lec kte pnye adik penulis cite ni hee tak silap la~~ mcm best je hehe :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe blh la cite ni. blh tgk yana cakap jepun. cute sgt.:)

      Padam
    2. mcm mana nak download ni???plzz ajarrr

      Padam
  5. Assalamualaikummm...selamat menyambut tahun baru 2013...

    BalasPadam
  6. Wah.. hehe nanti nak tonton juga :D

    BalasPadam
  7. semalam baru je ulang tngk cite 3 temu janji. gnding yana, diana & pierre. cite ni pun mereka lg. harus download n tengok ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe bagus2 tp bg mek cah cite ni xleh kalahkan istanbul aku datang.:)

      Padam
  8. nak download jugak la! thanks :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cepat2 tau download. tkut nanti owner tu delte link. kn dah xblh download.:P

      Padam
  9. alaaaa~..dah xboleyh download... :(

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...