Garden Lifestyle Store & Cafe


Assalamualaikum cinta. :)

Alhamdulillah jumaat yang dinanti-nantikan. permulaan untuk cuti hari minggu. Fuh memang sentiasa dinantikan dan selasa ni tak sabar nak fly ke Kelantan (naik bas je pun..Lolzz) untuk menyambut Aidiladha bersama keluarga tercinta. Motif entri ini ialah kisah aku dan syikin. Pada mulanya aku membahasakan syikin sebagai kakak kerana masa tu tak tahu umur kami sebaya. Grrrr~~


Perkenalan melalui blog dan facebook membuatkan kami bertemu. Haishhh kalau nak tahu masa mula-mula aku buat blog selalu jer stalk blog syikin sebab blognya tersangat lah menarik. hehe nak tahu apa yang menariknya terjah la sendiri "http://september-89.blogspot.com/" dan cuba lah jadi stalker macam aku ni ha. Lagi satu suka dengan life beliau yang selalu jer terbang kesini kemari. Vietnam, Perth pun dia dah pergi. menarik sangat. Pewiit!!


Hati makin teruja bila syikin tiba-tiba inbox aku di facebook katanya ingin membuat permintaan untuk aku jadi model tudung sekejap untuk koleksi ADRENALINE  memang tak sangka kerana orang yang aku kagum dan minat tiba-tiba inbox. terus kata setuju dan hati ni memang tak sabar nak jumpa syikin. Kebetulan hari 'RABU' aku tak de kelas. hikss bila dah jumpa kami jadi satu geng sebab syikin tersangat lah peramah dan sporting. dah macam kakak dan adik walaupun kami sebaya. muehehe


Lokasi kami ialah :

Garden Café Mid Valley
Lot F-001, First Floor, Mid Valley Megamall
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur
T: +603-2282 0271


Teriyaki chicken chop RM18.90. 

Kami juga order Vanilla Shake RM11.90 dan Ice Blended Chocolate RM 11.90. Menyesal cuba menu teriyaki chicken chop, lebih baik aku makan benda INI lagi mantap!. sebab perut aku tak dapat terima masakan macam ni. maklum lah orang akmpung, lagi best kalau dapat makan nasik goreng kampung yang berharga RM3.50 tu. Addess tapi alhamdulillah sebab hari tu syikin yang belanja tanda terima kasih sebab tolong dia. :)


Total semua makan sekali dengan tax dan service charge ialah RM71.45. Alahai kalau makan kat puncak seminggu pun tak habis RM 70 tu. Emm nasib baik la ni kali pertama, so hari ini dengan meronta-ronta nak la jugak cuba sekali masakan kat sini kan.

Shoot tudung pun dekat sini. nasib baik masa tu tak ramai sangat orang. Nanti aku update koleksi dari ADRENALINE eh. Kalau yang jenis tak sabar sila la "LIKE" dan terus terjah page ADRENALINE  Yang pasti kisah aku dan ADRENALINE akan ku update kemudian. :P



Funpage ADRENALINE : http://www.facebook.com/AdrenalineMalaysia?fref=ts

Yang pasti aku puas hati datang sini kerana design cafe sangat lah buat aku jatuh hati. untuk shoot pun sesuai sebab tu kami pilih tempat ni. Opss sambil makan, sambil shoot. terbaik lah!. Alahmdulillah semuanya berjalan dengan lancar, yang pasti bekerjasama dengan syikin tak de la stress sangat lagipun perempuan sama perempuan so tak malu untuk posing. Lolzz

chau! thanks for reading. 

p/s: Garden Café Mid Valley dah jadi seperti barang idaman aku. 
KLIK SINI untuk lebih lanjut. LOVE. <3



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

32 ulasan:

  1. tudung cantekkkk ada lace2 gitewww. sukaaa ! :)

    BalasPadam
  2. sonok nye.cafe cantek+korang comel =)

    BalasPadam
  3. awak..nanti tanya dia.dia nak pakai model lagi tak? saya nak juga jadi model tudung.hakhakhak :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. hakss ada jer ni ha...urgent! model diperlukan dgn segera..lelaki pun jadi lah..muehehe..:P

      Padam
  4. ngeeee~ rupa shikin tuu macam rupa cikgu sayaaa~ huhu. dia orang Penang ka? hewhew :3

    OH okey, makanan tuu nampak sangatt nyemmm! :D haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. syikin tu orang shah alam jer...hikss makanan tu bg saya biasa jer..baik makan mcd lagi dri benda tuh..tskkk :(

      Padam
  5. Wah cantik restoran tuh..

    BalasPadam
  6. amboi..untung dapat rezeki jadi model..

    hmm..tempat sy pun ade gak garden restaurant tuh..hehari lalu , nak jugak dapat gaji singgah..
    tapi klu makann tak sedap , rugi jugak duit kan :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. model sementara utk kecemasan..niat ikhls tolong kawan byk pahalanya..hehe tu la rugi je duit tu, kalau mkn domino ke berbaloi gak..hikss

      Padam
  7. x penah mkn kat sini.. so x tau la sedap ke tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada sesetengah menu tu sedap dan ada la jugak yg tak sedap..hehe

      Padam
  8. suka tengok anis dressing. simple n menutup aurat. boleh jdi role model utk rmja lain :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita pun selesa apa yg dipakai sekarang ni cuma ada benda lg yang perlu diperbaiki.. so tak sepenuhnya lg menutup aurat. humm nak jadi role model utk remaja lain memang jauh sekali sebab nis sendiri pun dressing tak betui..huks

      Padam
  9. selalu gok jadi silent reader kat blog kak syikin tu,hehe

    BalasPadam
  10. wow, mahalnya.tak mampulah nak makan

    BalasPadam
  11. Akak pena lalu je kat cafe ni.mmg lawa.siap ada cage besar lagi kan.dlm tu ada piano.sweet :)

    BalasPadam
  12. comel gila cafe dia. Sesuai untuk dinner dengan pakwe. Hiks.

    BalasPadam
  13. sy lalu je kedai ni hari tu.. memang cantik kedai dia.
    tak sabar nak tunggu post seterusnya dgn pose hazanis ;)

    BalasPadam
  14. Cute La Kak Hazanis..skeeee..HiHi

    BalasPadam
  15. cantik kan restoren tu.teringin nak gi sane :)

    BalasPadam
  16. kamu kan comel dear :) tu pasal cik syikin ambik kamu jadi model..:)tahniah :)

    BalasPadam
  17. Dah jadi model tudung nampaknya......

    BalasPadam
  18. mahal sngguh.standard kot kan kat mid kalau cafe comel camtu;)
    hik3

    BalasPadam
  19. hanissss!! thank u again n again!! seyesly u r so awesomeee!!! ^_^

    BalasPadam
  20. nangess lg~~ sob2. smua tudung dh sold out sbb hanis comeel niee~ ;')

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...