Times Square #1: Dating dan shopping

Assalamualaikum cinta.

Minggu pertama di bumi Shah Alam memang tak sah kalau tak keluar dengan kawan-kawan. Untuk menghilangkan segala keboringan yang melanda satu temujanji di buat bersama Miera, dan Mastura. Pada mulanya niat di hati nak ke Mid Valley akhirnya keputusan Times Square menjadi pilihan untuk bersantai bersama kawan-kawan. Mid Valley tidak menjadi kesukaan kerana barang-barangnya agak la mahal berbanding Times Square. Niat ke Mid untuk berjumpa si blogger comel Yuyu Zulaika tetapi akhirnya yuyu ada hal la pulak. Itu pun mek cah terbaca post dari funpage yuyu. Sedih tak dapat jumpa dengan yuyu. Whot whot. :(


Sampai di Times Square dalam pukul 11 pagi macam tu. Tapi sebelum tu mek cah, Miera dan housemates ke Lowyat utuk beli barang sikit. Akhirnya mek cah berpecah dengan housemates kerana diorang semua tak nak ke Times Square. Jadi mek cah dengan miera jelar ke sana untuk jumpa Mastura dan rakan-rakannya. Mastura bawa kawannya yang bernama atin dan epa. Alhmadulillah jadi satu geng. Muehehe 'gila shopping'!!. 


ini lah atin dan  Miera yang mek cah kenal melalui facebook je. Akhirnya kami berjumpa di alam yang nyata. Muehehe rupanya mek cah paling tua dalam kalangan ini. Atin pelajar UPSI sekali dengan mas dan miera lak pelajar UITM shah alam. Ini kali kedua mek cah jumpa dengan miera. Opss


Nama je mek cah paling tua tapi bila berada dalam kalangan mereka mek cah kelihatan seperti paling muda. Ciss 'mood koya' disitu. Lozzz mek cah tengok miera macam ada mix arab pun ada. kan kan?:P


Tak sah kalau tak de picha SS. ALa yang ehem ehem tu la. Beli tudung baru so pada hari tu jugak mek cah pakai. Oh selepas solat tukar tukar memang rajin bebenor la kan.. kikiki


Entah kenapa picha mas kali ini tak de sangat. Tu la siapa suruh berpecah dengan mek cah masa beli barang tu. hiksss ni kitorang makan-makan di Mcd, perut lapor sangat so isi dulu la kan sebelum habiskan tenaga untuk tawaff satu Times Square tu. :P


Kalau dah perempuan dan tambah lagi gila gambar. setiap kedai nak snap snap. Macam la kedai tu bapak kita yang punya kan. ekekeke dari kiri atin, mek cah, mas dan epa. Opss miera tukang amik gambor.:P


Niat di hati nak cuci mata je di sana tapi akhirnya mek cah tewas dengan nafsu!. Nasib baik barangnya tak der la sampai beratus-ratus hinggit. Lolzz bila tengok 'buy 1 free 1'. Meleleh terus, dah la wedges tu dah lama mek cah berkenan. Jadi miera ambik satu dan mek cah ambik satu. Yang hitam itu mek cah punya dan yang coklat tu miera punya. "padahal dah berlambak warna hitam'. T.T


Menunggu masa untuk balik. Tapi sebelum tu ushar mamat dulu lah kat bawah-bawah ni. Muahaha gurau je. Tak de maknanya buat kerja tak berfaedah ni. Dah jom balik, dengan geng mas pun mek cah berpecah disitu. mereka pulang ke UPSI mek cah dan miera lak pulang ke UITM. hye ladies jom tengok INI. Wajib tau! Ewah! lain kali kita jumpa lagi. InsyaALLAH. 

miera : 

Atin : 


Mastura :

Thanks for reading.


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

17 ulasan:

  1. wah...best sgt g tmesquare tu.. murah sangat. g beli baju2 mmg rabun mata la jawabnyer.haha

    BalasPadam
  2. @Nor Zilla Sensei
    memang rabun mata sgt..nasib baik la boleh lawan lg nafsu shopping tu..

    BalasPadam
  3. alaa, pegi TS ke? npe tak gtw kak? haha. sy kat klcc je smlm :)

    BalasPadam
  4. tak ajok pon...:(.


    dah bertahun wan tak gi TS!.

    BalasPadam
  5. hoho...mmg x d nafikan kak hanis sangat kiut...hoho,,suka sngt tgk blog kak hanis sbb suka tgk baby face kak hanis 2.. :p

    BalasPadam
  6. tu yg mls nak pi jalan2..niat nak cuci mata je,tapi cnfrm akan beli brg.haihh ;(

    BalasPadam
  7. huwaaaa nk jumpaaa korangg jugakk

    BalasPadam
  8. rajinnya diaorg jenjalan..Asyik pun bru lps pg Times Square juga..:)

    BalasPadam
  9. cantek2 dan bergaya sumenyer , heheh~~~

    BalasPadam
  10. ieqahhhh . msg xreply , kak cubitt ieqah tuhh , blik kuantan sgt , hehe

    BalasPadam
  11. bestnya........ tak ajak saya pun. mencik mencik!! hehehe

    BalasPadam
  12. ala.. kita pergi ts jugak.. kenapa tak jumpa?? huhu.. next time kita dating n shopping sama nak?! hehe

    BalasPadam

  13. Sila lawat blog sy..blog masih baru lg


    http://onlinesophieboutique.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. shopping sakan sampai kepenatan .. boleh kurus kedengking

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...