Lie to me : Korean Drama


Assalamualaikum cinta..:)

Salam hari jumaat buat sahabat facebook, blog, twitter dan stalker. Chewah! agak-agak ada ke stalker mek cah? Muehehe. Niat utama entri kali ni adalah kerana mek cah dah jatuh hati. Bila hati dah tertaut, facebook dan blog ditolak tepi secara automatiknya terus dimadukan. lagi-lagi twitter memang mek cah tak aktif langsung. kalau dulu hari-hari je up entri baru tetapi sekarang dah lain. :'( 


hai peminat korean drama, hye hye! kita satu geng lah. Entah kenapa sejak memenjak ni mek cah dah jatuh hati dengan korean drama . ini gara-gara housemates punya pasal. Diorang punya external hardisk penuh dengan movies. Alahai mek cah tumpang sekaki. So facebook pun dah tak aktif sangat.


Fuii,  korean drama  'Lie to me' membuatkan mek cah tak tidur malam. Memang cari nahas betul! kelas pukul 10 pagi tapi malam tu mek cah tidur pukul 5.45 pagi. haishh tinggal beberapa jam lagi untuk tidur. Nasib baik la tengah cuti-cuti malaysia masa tu. ehem! masuk kelas lewat 30 minit kes bangun lambat. nasib baik la lecturer tu ok. dan nasib baik jugak la markonah yang kejutkan dengan col kalau tak memang ke petang la mek cah tido. Huksss
Synopsis: 

'Gong Ah Jung, a level 5 Ministry of Culture official, gets entangled in a web of lies when she mistakenly lies that she’s married to Hyun Ki Joon, a hotel manager from an affluent family. Their relationship is further complicated when Ki Joon’s ex-fiancée and a close friend of his brother’s, Oh Yoon Joo, reappears in his life'.


Masa mula-mula tengok hero dalam drama ni tak hensem sangat pun. Tapi bila lama-lama tengok memang hensem la jugak. Opss terkantoii disitu. Kalau pakwe baca entri ni tentu sakit hati. Muehehe kes puji orang lain. Lolzz kalau heroin tak usah duk cakap la, cun giler. Memang mek cah dah lama minat dia. Gigi dia lawa, rambut dia lawa, dan semua lawa lah. hewhew


'Love just come to me as a lie. Then the lie becomes love' – Gong Ah Yong

'Then we learn that sometimes, inside the lie, there hides a truth that is more passionate than the reality' – Hyun Ki Jun

apa yang menarik tajuk  korean drama  ni pun dah ada dalam wikipedia , kiranya memang meletop jugak la tv series ni. Tak percaya? sila lah terjah sini http://en.wikipedia.org/wiki/Lie_to_Me_(2011_TV_series)

Thanks for reading.

p/s: agak-agak tv series ni boleh lawan tak dengan benda INI. :P


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

26 ulasan:

  1. Alahai, ingatkan title entry 'lie to me' tuu ada apa2 kaitan ngan akak, rupa-rupanya Korean Drama. :p

    BalasPadam
  2. akak dah tgk cite ni.mmg best.heroin dia cun sgt.clumsy yg comel gituu :)

    BalasPadam
  3. kurang sikit la layan korea sejak kerja nie. :)

    BalasPadam
  4. drama 'lie to me' mmg meletop! best sgt. dah lama tgk kat channel 393..dah hampir terlupa jalan cerita dia. tp yg ingat sgt..gurl tu dok canang kat kwn2 dia.. yg dia dah kawen dgn orang kaya.

    BalasPadam
  5. @Rin Saharina
    hehe yeah!dapat sokongan dr akak yg cite ni best..:))

    BalasPadam
  6. @Rara Nasiha
    kalau keje memang xsempat nk layan..:)

    BalasPadam
  7. @icaland pelangi indah
    dia duk canang pun kes geram kat kawan dia..hehe ngada2 kan kawan dia tu..:)

    BalasPadam
  8. wan tak minat cito korea.
    bakpo la comey comey ore korea ni.
    hehhe.

    banyak bedah tu.

    BalasPadam
  9. suke sgt citer ni walaupon xminat sgt mngan heroin die..!!!!best!!

    BalasPadam
  10. cam best je,tp taley nk nengok,bz :(

    BalasPadam
  11. saya la tu sweet stalker awak.hahahaa

    p/s : macam menarik je cerita ni..

    BalasPadam
  12. Cah tahu dok korean drama yang pasal pembunuhan pelajar di sekolah yang ikut turn nombor periksa dia ? fie ada tengok sikit jah di astro citra baru nie, tapi tak thu tajuk. nak tengookkkk lagi.

    BalasPadam
  13. satu kepala korea jugak ea,
    hero die tue dah tua tapi still hensem. flower ahjussi katekan ! haha

    BalasPadam
  14. slh satu cite favorite

    sbb suka tgk muka ah jung ni
    sangat comelll

    BalasPadam
  15. hero korea klu mula2 rasa x hensem,nanti tgk lama2 blh terjatuh cinta plak kan haha..

    BalasPadam
  16. ely xtgk lagi.harus curi mase ni.nk tgk jugkkk.hihii :)

    BalasPadam
  17. haha . betul-2,hero dia nampak xencem sangat tapi bila dah lama tengok, nampak sweet n cool gila . Try la mek cah tengok citer "rooftop prince" ,lagi ohsome!

    BalasPadam
  18. Hai, i;m a new follower of ur blog:)
    Suka sgt artis korea pmpuan ni.
    Da lama sgt x tgk cite korea..

    BalasPadam
  19. nothin to say about this fenomena ..

    BalasPadam
  20. Citer ni mmg best. baru je khatam citer ni. Suke sgt ngn hero and heroin citer ni. Tgok citer ni sampai nangis coz ada part yg btol2 menyentuh hati.. huhu

    BalasPadam
  21. wah , same la , CP pown minat kowt cite nih , memandgkan CP minat ngn hero tuh , heroin tuh cm biasa la memang CP minat daripada princess hour lagik , CP tgk kan , heroin tuh maken lawa lak dalam cite nih ...

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...