Mael Lambong terbaek punya!!...


Assalamualaikum L.O.V.E...=)

semalam tanggal 1 Julai 12 mek cah berkesempatan menonton wayang di TGV Cinemas Jusco seberang prai, Pulau Pinang pada pukul 4 petang..tapi sekarang 2 Julai 12 dah ada kat bilik kolej jasmine Uitm Puncak Perdana untuk update tentang kisah ini......Oh mek cah pi sana untuk jalan-jalan hilangkan stress...sekarang boleh fokus untuk exam pulop...so mek cah nak kongsikan sedikit pandangan tentang movie nie...


ehem mek cah bagi 5 bintang okey!!..seyesss movie ni membuatkan mek cah tergelak, tersenyum dengan lagak zizan raja lawak....memang bakat zizan terbaik lah....disebabkan dia cerita ini penuh dengan komedi..lawaknya spontan tapi penuh makna...nak tahu cerita sepenuhnya sila la ke pawagan berdekatan dengan anda semua..huhu tak rugi tau tengok cerita ini...anda semua tak kan menyesal punya..berbaloi-baloi....*nape??tak percaya ke??..=__='

Penerbit:
Azlan Shah Jaffril | Ahmad Idham Ahmad Nadzri

Penerbit Eksekutif:
Mohd Kasturi Rasul

Pengarah:
Ahmad Idham Ahmad Nadzri 

Pengarah Bersama:
Mazri Mustafa

Penolong Pengarah:
Rosli Mohd Taib

Pengarah Fotografi:
Raja Mukhriz Raja Ahmad Kamaruddin

Kesinambungan:
Rozniza Zainal

Pereka Busana:
Mohamad Ekhmal Amran

Penata Gaya: 
Jamal Mohd 

PELAKON
Zizan Razak – Mael Lambong
Juliana Evans - Maria
Sallehuddin Abu Bakar - Tiger
Shenthy Feliziana - Rozie


SINOPSIS

MAEL LAMBONG (RAZIZAN RAZAK) merupakan seorang penarik kereta yangcukup dikenali di Kuala Lumpur. Namun, semuanya berubah apabila MARIA (JULIANA EVANS) telah menemui MAEL LAMBONG dan menyuruhnya menyelamatkan dirinya yang dikejar penjahat. Pelarian mereka dari penjahat, telah membawa mereka menuju ke negeri Terengganu di mana terletaknya kampunga asal MAEL LAMBONG, yang dia telah tinggalkan sekian lama kerana merajuk. Dalam keadaan MAEL LAMBONG ingin mengelak dari bertemu dengan penduduk kampung, dia akhirnya telah bertemu dengan ROZIE ( SHENTHY FELIZIANA) kekasih lama MAEL LAMBONG, dan tunang ROZIE, TIGER (TAI) yang tidak suka kehadirannya. Konflik telah berlaku di antara MAEL LAMBONG dan TIGER. Selain itu, penjahat yang mengejar MARIA telah menemui mereka di perkampungan tersebut. MARIA telah meminta pertolongan MAEL LAMBONG untuk membantunya. Dalam masa yang sama, dua PERISIK telah datang dari Kuala Lumpur dan menerangkan hal sebenar kepada MAEL LAMBONG. Kekeliruan telah berlaku apabila PERISIK yang disangka baik, rupanya adalah penjahat yang inginkan sebuah mikrocip yang mengandungi maklumat tender kerajaan dari MARIA. MAEL LAMBONG membantu menyelamatkan MARIA, dalam masa yang sama hubungan dengan ROZIE semakin akrab, namun tetap tidak disukai TIGER. Akhirnya, PERISIK yang jahat itu berjaya ditumpaskan, dan MAEL LAMBONG telah meminta bantuan MARIA untuk memberi pengajaran kepada TIGER. TIGER insaf, dan MAEL LAMBONG juga ROZIE meneruskan hubungan cinta mereka yang telah terputus sebelum ini.


p/s::nantikan kisah/entri seterusnya semasa mek cah makan angin di Bukit Bendera..hoho Bukit Bendera jer pun...wakakaka...Lolzzz


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

18 ulasan:

  1. nak tgok !! hmm . cm best je. bile laa mie nak usha panggung tuh . aiyaaa :(

    BalasPadam
  2. ramai yang cakap best cerita ni!! adoi. ntah bila dapat tgk cerita ni ntahnya

    BalasPadam
  3. @Mimieesyeerro

    memang best pun cite nie...sangat2 melucukan....puas hati..:)

    cepat pi terjah panggung wayang sekarang..:P

    BalasPadam
  4. @Boni JLL3

    hihi mememg betul3 best pun....tak pun tnggu yg download jelar...tp tgk di panggung lg best....:)

    BalasPadam
  5. Nok tgk jugokkk.
    meh blanjo kak lya
    hahahahahhaa

    BalasPadam
  6. x berkesempatan lg nak tgk.. huhu..

    BalasPadam
  7. mael-mael..glamer kau skrg mael..hihihi~ best ea? nanti sis gi skodeng kedai cetak rompak T__T

    BalasPadam
  8. sapa hati tok ngajok woreh

    BalasPadam
  9. mael lambung best gileeeeeeeeeeeeeee. peh!

    BalasPadam
  10. haiya!! klu teljah skang, wa solang2x. so kne cari member dlu.

    BalasPadam
  11. aduh..biulalah Jay ada masa nak tgok mael lambong ni..huhu

    BalasPadam
  12. teringin sgt nk tgk!
    tp dsebabkan skrg ngah final lupakan skejap...

    BalasPadam
  13. akak memang dah lama tak tgk wayang..sob3

    BalasPadam
  14. nak tgok..
    tapi blum ada masa lagi..

    BalasPadam
  15. x bkesempatan nk tgk.. huhu

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...