Gambar Perkahwinan Farid Kamil Dan Diana Danielle

Assalamualaikum cinta. :)

Mereka telah selamat pun berkahwin. Entri ini menjadi bukti "Majlis Pernikahan Farid Kamil Dan Diana Danielle". Tadi terbuka facebook milik photographer terkenal iaitu AnnasEaskey. Sangat tertarik dengan post gambar terbaru di majlis perkahwinan pasangan yang baru berkahwin iaitu Farid Kamil dan Diana Danielle. Sangat terpegun dan cantik hasilnya. Maka tak hairan lah AnnasEaskey dikenali ramai. Awesome!


Mereka berdua sangat serasi dan comel. Mereka berdua sangat comel. hehe Kalau mereka jadi model untuk jenama INI kan best. mesti lagi sweet. Semoga kebahagian menjadi milik kekal buat mereka. :)


Sabda Rasullah SAW:-

“Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam bukan dari kepalanya untuk dijunjung atasnya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, melainkan di sisinya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat pada lengannya untuk dilindungi dan dekat di hatinya untuk dicintai..”


"Sesiapa kahwin (beristeri) maka dia telah melindungi (menguasai) separuh agamanya, kerana itu hendaklah dia bertakwa kepada Allah dalam memelihara yang separuhnya lagi. " - (HR. Al Hakim dan Ath-Thahawi)



Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Kahwinilah wanita itu kerana empat perkara, kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikan dan kerana agamanya. Pilihlah wanita yang beragama, engkau akan selamat".

.


Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."


Haishh. begitu besar kelebihan dan nikmat selepas berkahwin. ehem sabar, sabar. hehe Oh masih budak SPM untuk memikirkan perkara ni. hehe bahagiakan ibu ayah dulu. Itu impian sebelum kawin. hye! semoga korang semua happay selalu.

Terjah page AnnasEaskeyPhotography untuk gambar yang lebih cantik dan menarik. Terjah blog beliau juga tau. :P

Facebook: http://www.facebook.com/AnnasEaskeyPhotography
Blog: http://theannaseaskey.blogspot.com/

Thanks for reading.

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

17 ulasan:

  1. serba putih! teruja kuraaa :P

    BalasPadam
  2. Ya allah, sama cantik dan sama kacak. (^^,) semoga farid n diana kekal bahagia hingga syurga. AMIN.~!

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin..semoga awak pun bahagia sentiasa..:)

      Padam
  3. awesome...okay jeles kejap jugak...

    BalasPadam
  4. fotografer hebat, ngan pngantin yg cntik & kacak, mmg terhasilah gmbr yg sangatttt awesome tu :)

    BalasPadam
  5. BAgai pinang terbelah dua pulah empat ratus darjah persegi..Ape yg aku merepek ni..hehe..semoga berbahgia hendaknya..
    Mek cah bile lagi??

    BalasPadam
  6. same cntik same padan,,hehehe photografinye pon gojes =)

    BalasPadam
  7. Salam.
    sweet sangat, senyum mrka memancarkan kebahagiaan,

    BalasPadam
  8. Sebab die Annas easkey.. so gmbar mmg superb la. BTW D.D punye baju mase nikah lain dari lain...:)

    BalasPadam
  9. nanti kalau awak kawin, saya nak tgk awak pun sesweet dorang jugak tau.. :)

    BalasPadam
  10. sepadan n cntk je they all ber2..mula lg D dh kwin...
    tggu giliran sndri plak..hee

    BalasPadam
  11. Not sure if the girl in the picture is Diana Danielle or Hazanis...

    BalasPadam
  12. memang sweet la dorg ni! comels

    BalasPadam
  13. dyana cantik muda jelita..farid hensem kacak bergaya..

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...