Freebies #1 : Background Comel...



Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Pilihan background mek cah pada minggu nie...^^


http://1.bp.blogspot.com/-Kfnx7WCSYbE/TmrlsOjkX-I/AAAAAAAACuI/9J3GfsycRzw/s1600/264.gif


http://desingarts.files.wordpress.com/2009/09/flower-sqaure-background.png?w=300&h=300


https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTvi2srJ2Jpf1tGLumSCkHvELsSLyHIFhb8q1qWZFbJQh_JDXNTyQ


tapi kalau korang masih belum tahu cara untuk meletakkan background comel ni boleh la follow step ni...^^

Jom ikuti langkah-langkah di bawah : 

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script 

<style type="text/css">
body {
background-image: url("URL GAMBAR KORANG");
background-position: center;
background-repeat: repeat;
background-attachment: fixed; }
</style> 

3. Tukarkan URL GAMBAR KORANG dengan gambar kegemaran korang.
4. Save dan lihat hasilnya...=)


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

9 ulasan:

  1. cantik2... tp sygnya sy ni pmls nk tukar.. huhuu

    BalasPadam
  2. mek cah.. acano nak ganti pic yg kita ambek dari photobucket dulu tapi now dah didelete.. contoh kat belog sue ni... kat pages about me tu.. urmm.. dulu sue tempah je blog ni suruh orang buatkan.. now tak tahu nak buat macamana :(

    BalasPadam
  3. saya dah cuba..thank utk toturial ni....

    BalasPadam
  4. xjumpa pun kat mana 'design' tu..huhu..lps pergi dashboard camne nk cari 'design' tu?

    BalasPadam
  5. saya ambil yang kucing tu ye. eheeee..sangat comel..

    BalasPadam
  6. saya ambil yg petak2 tu ya..thanks

    BalasPadam
  7. awak,skang blog dah lain la.awak perasan x? alaa,camne ekk? hurmm,

    BalasPadam
  8. x de background warna pink ?blog sye semuanya serba pink

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...