Adobe Photoshop Lightroom vs xiuxiu

Assalamualaikum L.O.V.E...:)

Entah kenapa sekarang ini mek cah dah kekangan idea untuk up entri baru...hoho topik apa untuk dibincang dan dikongsi pun tak tahu...semua tu dah hilang ke laut gara-gara terpaksa fokus dengan assignment yang wajib dihantar dalam beberapa hari lagi.....so, tiba-tiba terlintas di benak fikiran mek cah untuk buat entri tentang perbezaan menggunakan software XIUXIU dengan  Adobe Photoshop Lightroom..kedua-dua software ini sangat menarik bagi mek cah kerana style editing yang berbeza....kalau korang masih ingat entri sotware XIUXIU boleh lah melihat perbezaannya kan...tapi bagi yang tak ingat dan belum baca lagi entri ni terjah la segera..Muehehehe--> Gambar sebelum dan selepas...Yoww!!..^^


picha di atas menunjukkan gambar yang telah di edit menggunakan software Adobe Photoshop Lightroom..hoho mek cah tak tahu pun pakai software ni....yang picha diatas pun kawan mek cah yang tolong editkan....terima kasih yer awak....tapi rasanya gambar ini bukan mek cah..terlalu over sangat style edit tu....Opsss itulah seni kan..wakakaka *tetiba merasakan entri ini  menjadi karangan budak darjah 1*....T__T


yang ini pulak picha yang diedit menggunakan XIUXIU..oh entah kenapa mek cah lebih suka guna sotware ini sebab ianya simple dan kita cuma main klik, klik jer....Ahaksss senang kerja dan senang citer...:)

tapi...........mek cah tak pandai sangat nak membincang software apa yang lebih baik tapi bagi yang dah pro tentu sukakan  Adobe Photoshop Lightroom kan??mek cah belum cuba pun lagi guna software tu.....yang tetap menjadi pilihan hati ialah XIUXIU sebab setiap kali hendak menggunakan software ni mek cah akan terbang ke KOREA...oH seronoknya dapat jumpa jea joong....Lolzzz....*pengaruh dari housemate mek cah punya pasal*...:P


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

33 ulasan:

  1. sy plak suka guna photoshop sebab susah nk guna laa br mencabar.....xiuxiu nie xbiasa lagi guna.

    BalasPadam
  2. wahhhh adope lg cantik laa mek cah..

    BalasPadam
  3. cehh. suka sbb klik klik je pun dah siap yee. hehehh

    BalasPadam
  4. cer tera wat gambar tok edit plok..po gambar worih ni

    BalasPadam
  5. sblm ke slps ke
    duo2 comel lajok
    hehe

    BalasPadam
  6. Cantik gambar guna photoshop tuu, hikss nampak hidup gambar. =P

    BalasPadam
  7. lightroom lagi cool,
    sangat best ^^

    BalasPadam
  8. kak anis , ari tu mie nak download xiuxiu tapy ta boleh pn . sedihhh . huahuaaaa :'( . hee. akak pnye gambar pn kalau ta edit mmg cantik dah :)

    BalasPadam
  9. tu la magicnya adobe photoshop ni.hehe.. gambar dari tak lawa, bole jadi cantik..hehehe. anyway nice pic! :)

    BalasPadam
  10. aku pndai edit gambar guna photoscape je..huhu

    BalasPadam
  11. sama pula gadis lbh suka xiu xiu dah sbb okey dan mudah colour diapun okey

    BalasPadam
  12. xiuxiu?? nasib baik tak yoo jin..hahaha

    BalasPadam
  13. tapi yang adobe nampak lagi cun :)

    BalasPadam
  14. jap . kak anis, xiuxiu cmne nak dowload translate dy in english ? err.

    BalasPadam
  15. very nice la picca yg tlh di edit tu. blh la nk try2 belaja jgk nie. ^^

    BalasPadam
  16. dah makin comel pas edit tu..heee.. merahnyer bibir die :P

    BalasPadam
  17. tak reti ore guna xiuxiu tu,cino lako,kehkehkeh

    BalasPadam
  18. Askm. T.kasih singgah blog akak.
    Comey sungguh mek cah ni :)
    Info menarik. Suka juga edit gambar ;)

    BalasPadam
  19. Mek cah! cantik kalau edit pakai adobe photoshop lightroom tu.sukaaaa ^_^v tapi nampak sgt fake je gmbr kita nnty ken. huehue

    BalasPadam
  20. Tak edit pun cantek ,mek cah! thanks sudi follow kte :')

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum

    comel. saya suka guna adobe photoshop sebab lagi cantik effect dia.

    BalasPadam
  22. pergh.... trus nmpk mcm mekap artis dah :)

    BalasPadam
  23. wow...menariknye..mana nak dpt software xiuxiu ni??
    tapi kamu mmg dah comel..sebelum ngn selepas sama kiut... ;)

    BalasPadam
  24. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  25. (0_o) woooowwww..... overdose tu...

    BalasPadam
  26. serius berkenan dengan xiuxiu tuh, but still tak dapat nak download dengan jayanya,,haha

    BalasPadam
  27. wawwwwwwwwww.....................

    BalasPadam
  28. Berbezanya . Nampak perbezaannya .

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...