.:::Hari Rabu Hari bahasa asing:::.


Asssalamualaikum…

Perhatian kepada pelajar yang mengambil bahasa French/Perancis  sebagai bahasa ke-2 !!..



(tok jangok lasung gi kelas__nok kato ayu jauh sekali__abaikan jelah gambar ni deh__kecek kelate sikit..hihi)


Dengar sini yer!!...apa faedahnyer la korang ambil bahasa ni sebagai bahasa tambahan…hang tau dak, aku nie menyesal ambil bahasa nie……satu habuk pun tak dak yang aku faham…masa semester lepas boley la lagi aku follow…sekarang nie???

Hampeh hang tau dak???...T_____T

Lecturer yang laju giler bila cakap bahasa nie…..oppsss please la ingat!!...kitorang nie mana faham derrr bahasa ni semua…So tolong la terjemahkan sikit-sikit yer….ini nyer tidok, ingat kitorang faham ke???

Dalam kelas…fuhh bukan maen lagi aku tunduk….tak faham derrr..nak tanye malu…agagaaga…lolz..jangan tiru perangai buruk aku nie yer…
  
Adooi ni dah masuk 4 minggu sesi pembelajaran berlangsung…..hasil nye tak dak…..aummm cummm!!.....hanya tahu merci, merci dan merci!!...apa kes ni derr…Punye la bengap otak aku nih…sila la hentuk kepala aku nie dengan kuali hitam tu…hahahaha

Bila habis kelas laju je aku jalan…dah naik muak aku dengar bahasa nie…fuhh, lega bila habis kelas…..
  
Adoiiyyya…minggu depan kena cakap French sorang-sorang…sesi memperkenalkan diri…eceh!!....aku tak suka bab nie weh….hancusssss..malu!!! ...Terpaksa la aku menghafal word yang aku tak ingat dan langsung tak faham tu ..T____T

Tapi yang seronok ambil bahasa nie okey la kan…boley follow bagus la….cam aku  surrender la awal-awal la jawabnya…hihi..=___=v




Muka happy gilerr bila kelas dah habis...hahahaha
senyum pun dah sampai ke telinga....hampeh betui!!

(abaikan jelar tanya aku yang gemOk tu yer)

dah kita stop sini yer...nanti kan ada yang kutuk aku sebab tak pandai cakap french.....gua permisi dulu yer.....lolzzzz

p/s :::: belajar lah rajin-rajin!!.....lepas kelas boley lah berfoya-foya......gagagagaga….




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

12 ulasan:

  1. dulu semasa saya zaman kampus pun tak sanggup nak ambil bahasa asing ni... bukan takut tak paham, tapi macam xda faedahnya.. hihihi...

    baik ambil sastera Inggeris, bleh perkukuhkan bahasa kedua tu kan...

    BalasPadam
  2. gen2merah:::ayyoiii nasib baek awk faham ...sya dah nk termuntah bljar bhasa nie...susah gilet...TT_____TT

    BalasPadam
  3. ceh,berjimba lah diaaaa...nak g warehouse padini letew!

    BalasPadam
  4. meaw::::alamak!!!warehouse padini pun kita xknal...hihi

    BalasPadam
  5. au revoir...hahha...nanti blh g jalan perancis eh..jadi tukang translate..

    BalasPadam
  6. hahahaha... sgt2 x suke stady language... huhu~~
    mmg xleh masok...

    BalasPadam
  7. mmg tergeliat lah lidah nampak gayanya..caiyok2...

    BalasPadam
  8. H.J::huhu...xboleh pi sana...xlayak lagi..kn sesat xpasal2...:)

    BalasPadam
  9. Chachos Cheezy Wedges:::hahaha..nasib baek awak satu kepala ngan saya..toche3!!..=)

    BalasPadam
  10. zOeY zAu YaH ::hehehe thnx awk..=)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...