Cantik rupamu adalah ujian ALLAH....



ASSALAMUALAIKUM ...

ehem tak jawab berdosa tau....
sebenarnya, aku dalam mood terkejut lagi....
sebab baru je dapat mesej di FB dari orang yang aku tak kenal...

hum tetibe je 'cantik rupamu adalah ujian ALLAH.......'

ya ALLAH...apakah tujuan dia sebenar??adakah si mamat ni ingat aku bermegah dengan apa yang aku ada??....atau itu hanya nasihat???....memang menjadi persoalan bagi aku...if tujuan yang positif aku tak kisah...tapi if menyindir atau menyatakan aku takbur dengan apa yang aku ada itu adalah tak betul ok!!....

aku tak pernah terfikir pun yang diri aku ni cantik!!....
cantik tu bukan terletak pada rupa ok.......
tu semua tak penting...humm



sumpah demi ALLAH aku tak pernah bermegah atau bangga diri dengan apa yang aku ada.......aku hanya insan biasa kadang-kadang buat silap...tapi demi ALLAH semua tu aku tak sengajakan......

kalau ada yang tak suka dengan aku katakan lah.....

kadang-kadang aku sendiri akan rasa rendah diri bila berhadapan dengan semua orang....because i'm not perfect girl.... aku akan selalu mengingatkan diri aku supaya sentiasa mempunyai sifat rendah diri, tidak sombong, tahu menjaga perasaan orang lain....yang lain tu  biar la aku sendiri yang tahu...aku jugak tahu bila seseorang tu terlalu bermegah atau takbur dengan apa yang dia ada, bila-bila masa je ALLAH S.W.T tarik  semua nikmat yang dia berikan...tu semua cepat atau lambat jer.....




aku buat semua ni sebab minat dan hobi...i love photography...itu memang tak dapat dinafikan....memang benda yang berkaitan dengan gambar memang aku tak boleh elakkan.....kalau boleh suatu hari nanti aku nak jadi photographer sampingan....yess part edit dan shoot memang aku suka....

hummm sedih la macam nie...T____T

p/s :: please jangan salah sangka......semua moment lau boleh aku nak share dengan semua.....Maafkan aku....aku hanya insan biasa.....Emmm aku tak pernah terfikir pun yang diri aku ni cantik!!........





--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

11 ulasan:

  1. urmm..hope u sbar k..mybe it's just a pujian y positive..huhu

    BalasPadam
  2. Im enjoying taking picture....xper...photo is my life,my hobby...^^

    BalasPadam
  3. farezz:::thnx...harap2 mcm tu lah...

    BalasPadam
  4. capik::: yes!!..we share same hobby...^^

    BalasPadam
  5. cantik bukan sahaja pada luaran,dalaman cantik maka luaran lebih cantik...dulik kan je mek dio ore jate gitu,huhu..dia jeles ah tu

    BalasPadam
  6. Mungkin dia jealous, cool okay! ;)
    You macam Irine lah, samaaaaaa.

    BalasPadam
  7. adila:::thnx....humm berbeza sgt dgn irine...mmg xleh lawan daaa...:)

    BalasPadam
  8. photography!!! i like to... sabar je'lah dear... my hobi tooo~

    BalasPadam
  9. tak sangka kita punya minat yang sama2.... so saya faham lah apa yang awak rasa.... heee

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...