RESEPI

TRAVEL

TIPS

Sinopsis Suamiku Encik Sotong

by - 8:37 AM

Assalamualaikum Cinta.

Sinopsis Suamiku Encik Sotong| Muka ni masih tersenyum-senyum melihat telatah Shaarnaz Ahmad di dalam drama Suamiku Encik Sotong. Shaarnaz yang membawa watak sebagai lelaki lembut telah mencuit hati penonton, mesti ramai yang tercari-cari episod drama Suamiku Encik Sotong. 



Sinopsis : 

Suamiku Encik Sotong mengisahkan, hubungan Farish (Sharnaaz Ahmad) dan Erica (Amyra Rosli) yang punyai personaliti berbeza dan sering bertengkar ekoran paksaan keluarga untuk mereka berkahwin selama 3 tahun agar dapat mewarisi harta peninggalan arwah neneknya. Sepanjang perkahwinan, mereka tidak pernah menjalankan tanggungjawab sebagai suami isteri, malah Erica telah jatuh cinta kepada sepupunya, Izhan (lakonan Amar Baharin), manakala Farish terlah jatuh cinta dengan rakan kolejnya, Dhia (Hanis Zalikha). Plot perjalanan drama yang punyai unsur komedi, mesej yang ringan dan cermat ini diteruskan dengan babak penantian mereka agar kontrak perkahwinan tersebut dapat dihabiskan.



Sinopsis Suamiku Encik Sotong | Jangan lupa tengok tau! pasti tak menyesal. Rupanya abang Jebat pun mampu membawakan watak lembut, opsss siapa sangka kan.  :)

You May Also Like

21 kata-kata indah...

  1. nak tunggu sambungannya ni... hu hu hu...

    ReplyDelete
  2. anis, tankiu sebab bagi link tonton tu...
    sharnaz macam kiut miut je, macam shomel je..mihmihmihmih

    ReplyDelete
  3. episod pertama dah kelakar....he3

    ReplyDelete
  4. http://www.lenovomurah.tk/2014/09/lelong-powerbank-murah-di-pasaran.html

    Lelong powerbank

    jemput singgah

    ReplyDelete
  5. selalu shaarnaz ni berlakon ganas ja, lawak pula tengok berlakon jadi sotong :)

    ReplyDelete
  6. Hazanis, the end the story cerita ni awk ada baca tak? Saya ada baca didlm on9 pnya sory but ada smpi bab 27 story ni. Adakah farish dan erica akan kekal sebagai suami isteri??klau blh tolong bg tau ya.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. At the end, erica kawen dgn izhan, farish dgn dhia. Lps je farish craikan erica, dye terus kawen dgn izhan. Tgku atylia dpt terima lps dye dpt tahu erica mengandung anak izhan, dan izhan hilang, bwk diri ke penang kot, beberapa hari sebelum perkhawinan izhan dgn ppuan pilihan mak dye..

      Delete
  7. nak download episod2 ni macam mana eh?

    ReplyDelete
  8. mcam mne nk bce novel melalui online ekk??

    ReplyDelete
  9. Bile nk load episode 13 ne???? Ngah tunggu ne.... :(

    ReplyDelete
  10. Solehah layan cite ni pun dalam tonton. Xdan la nak tengok dlm tv. Solehah tgk ni pn sbb da sharnaz berlakon. hehehe

    Akak, jom join giveaway ini. Solehah tag akak.
    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2015/01/giveaway-mudah-amirnawawicom.html

    ReplyDelete
  11. Banyak sekarang cerita drama yang diadaptasi daripada novel :)

    ReplyDelete
  12. x de pon episod 18

    ReplyDelete
  13. salam hazanis :).. follower 4823 kt sini..

    http://mamanau89.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. bestnya akak tak sempat lagi tengok sampai habis, download sini je :)

    ReplyDelete
  15. Dah tak macam sotong dah lakonan si sharnaz ni...lawak

    ReplyDelete
  16. macam mana nak dowload cerita nie....sy nk sangat tengok...tolong la saya

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥