Edisi raya : Ho ho ho balik kampung!


Assalamualaikum L.O.V.E..=)

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dah tinggal lebih kurang 1 minggu lebih lagi umat islam di seluruh dunia akan menyambut Hari Raya Aidilfitri…Oh yer, pada masa ini lah ramai yang berada di perantauan akan pulang ke kampung masing-masing untuk menyambut hari yang mulia dengan orang yang tersayang…menangis weh raya di perantauan…

Alhamdulillah buat masa ini mek cah tak pernah merasai lagi beraya di perantauan…Untuk degree di Shah Alam pula mek cah bernasib baik sebab tak pernah menyambut ramadhan tanpa keluarga disisi…hehe untung badan..:P


Jom kita semua pulang ke kampung…ini kereta mek cah boleh muat ramai orang..kalau nak tumpang sila bayor RM50 setiap seorang…al-maklumlah dekat nak raya ni tiket tak dop..jadi tak leh nok milih sangat la terrr…*hanya bergurau dikala sumbak*..huhu kebiasaannya pun harga tiket akan meningkat naik bila menjelangnya raya..so bagi yang nak pulang ke kampung tak kira lah dengan kereta ke, bas, flight, train dan bla bla berhati-hati di jalan raya naaa..*eh kapal terbang pun ada atas jalan raya eh*..Lolzz….ingat lah orang yang tersayang..yang nak balik dengan bas sila beli tiket awal-awal….kan tak pasal-pasal beraya di stesen bas…wakakaks… :P


Kepada yang balik ke kampung dengan flight boleh la KLIK SINI untuk tengok harga tiket..mungkin ada yang tengah promosi….kot-kot lah ada rezeki korang dapat murah…kepada pengguna jalan raya sila lah berhati-hati di jalan raya..bak kata iklan tv "pandu cermat jiwa selamat" dan "ingat lah orang yang tersayang"

OPss sila baca doa dulu yer sebelum memulakan perjalan..Jom amalkan doa sebelum menaiki kenderaan terlebih dahulu....Insyaallah perjalan kita akan dilindungi olehnya..


Jangan laju-laju bawa kereta, berhenti bila rasa letih atau mengantuk, service kereta dulu sebelum bergerak jauh..chewah !, macam dalam picha kat atas tuh, kereta dah berada dalam keadaan selamat…ewah !..bohong sahaja, kereta mainan..bhahaha..=.=v 


Motif entri ini ?saja nak menunjuk mek cah dan rakan-rakan dah nak pulang kekampung…Lolzz jangan percaya sebab kami semua dah lama kat kampung.. picha ini bertarikh 13.04.12 !!..baru nak godek-godek dan letak dalam blog..kenangan di i-city bersama housemates 3D08..Jom balik kampong !...Peace..=.=v

Thanks for reading..

p/s::dah tengok iklan raya petronas??memang awesome!..KLIK SINI nak tengok..Alahai kesiannya yang beraya di perantauan..:'(

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

12 ulasan:

  1. eh akak, boleh sampai ke naek kereta tu? hihi :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je sangatBP

      Padam
  2. la..bila balik kampung? tak cakap pun. baru ingat nak tumpang.. daripada shah alam, pastu dropkan say kat Bukit Jalil.tiket bas ke bukit jalil da habis.. hahaha

    BalasPadam
  3. @boni kacak
    lalala...jln bukit jalil mek cah xknal...huhu

    BalasPadam
  4. Selamat pulang ke kampaung....jangan lupe beraye kat kbmall ye..hehehe

    BalasPadam
  5. mek cah...dh tengok iklan nie???
    http://www.youtube.com/watch?v=seyrQaeckPY&feature=share

    BalasPadam
  6. wah2... balik kampung ooo balik kampung..hahaha

    setakat ni tak pernah lagi beraya di perantauan..Alhamdulilah.. cume tak best sebab keje di hari raya je..hohoho

    BalasPadam
  7. @Aizat Shafiq
    huhu bkn beraya di kbmll tapi shopping di kbmall.;)

    BalasPadam
  8. @Syahidan Halim
    hehee dah tgk dah...ada kt tv...kesian kn..humm

    BalasPadam
  9. @azizah :)
    mintak jauh la beraya di perantaun..klu kawin dgn berlainan negeri msti jd mslh..xthu nk balik kg mna satu..=.='

    BalasPadam
  10. study uitm shah alam eh? kita dekat upm. dekat la kan :) selamat beraya la. hati hati bawak kereta tu. hehe :P

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...