Kisah Budak Rekod:Lawatan ke Arkib Negara Malaysia...



Assalamualaikum L..O.V.E...=)


hari-hari ini hari ISNIN!!...semangat berkobar-kobar untuk hadir ke kelas multimedia disebabkan minggu lepas aku dah ponteng...itu pun gara-gara cuti pertengah semester...apo la MEK CAH nie buat UITM nie macam bapak dia punya kan...suka suki jer tambah cuti sendiri...Lolzzzz tapi tiba-tiba lak kelas MULTIMEDIA hari nie boleh batal...grrrrrrrr ALHAMDULILLAH tapi kalau tahu awal-awal sudah tentu aku sambung tidoO lepas subuh tadi..hukssssss..=_____='


hari tu ada lawatan....hoho lawatan......macam budak-budak sekoloh la pulop kam.....kalau cakap aku nie umur 15 tahun pun masih ada yang percaya...Alaihai   koya mudo la mek cah nie......Ngeeeeee 


okeyh...alkisah budak rekod...kursus yang aku ambik sangat-sangat membosankan......asyik-asyik arkib....asal sebut jer pengurusan rekod mesti ada arkib..arkib, arkib, arkib...!!!! Gua pun dah bosan mendengarnya.....T___T


ini la logo Arkib Negara Malaysia!!...damn salah seorang model ANM yang memang terkontrak selama 2 tahun...Agagagaga

Info:Fungsi Arkib Negara Malaysia

  1. Memberi khidmat nasihat kepada jabatan-jabatan Kerajaan mengenai pengurusan rekod awam yang sistematik dan berkesan.
  2. Mengesan, mengumpul menyimpan dan memelihara rekod dan bahan-bahan maklumat yang mempunyai nilai kebangsaan dan sejarah sebagai warisan khazanah negara.
  3. Menyediakan kemudahan rujukan dan penyelidikan kepada jabatan-jabatan Kerajaan dan orang awam.
  4. Menjalankan program penyelidikan dan pendokumentasian bagi tujuan memperlengkapkan maklumat mengenai sejarah tanahair.
  5. Menyebarkan ilmu dan maklumat bernilai sejarah dikalangan orang ramai.


tapi apo kan dayo ini memang kursus aku.....macam tak percaya langsung aku ambil kursus nie...alamak memang keno bertahan jolar.....tinggalll 1 semester la...chaiyooOk meksah!!...uhuksss tu jer mek cah nak citer......picha terakhir menunjukkan kitorang dah nak balik...Hoiyyyehhh!.....bye ..bye arkib tapi kitorang kena datang lagi....:P

k.....bye..salam...^^


--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

17 ulasan:

  1. mak aii

    comel2 kawan Kina ni

    hehe

    bestlah korang pergi Arkib :D

    BalasPadam
  2. wah~ lagi satu semeter jer mek cah dh nk degree huhu..
    pasni mek cah nek plamin la pulok yerr.. hahaha ^_^

    BalasPadam
  3. @Siti Sakinah Binti Ishak

    KINA....KITORANG DAH BORING DENGAN ARKIB....HUKSSSS

    BalasPadam
  4. den tak pernah laie menjejakkan kaki ke situ laiee haa. hehehh

    BalasPadam
  5. bestnye dapat melawat2. cm zaman sy dlu la slu de site visit every sem ^_^

    BalasPadam
  6. awkes muda lah tu haha untung tu..bosan2 pun dh nk habis kan..cayok2..hihi

    BalasPadam
  7. macam best je gi lawatan-lawatan gini...
    bila la ade orang nak ajak gi lawatan-lawatan ni...
    :p

    BalasPadam
  8. Lain kali ambik system...best..

    BalasPadam
  9. dlm bnyak2 gambo..
    gambo last pling best..
    mcm2 reaksi ada..
    hehe.

    BalasPadam
  10. Comeyyy ngat mek cah !! Hahaha

    BalasPadam
  11. Hai..cantik blog awk.sy dah follow..follow la me back.thanks =)

    BalasPadam
  12. Hai..cantik blog awk.sy dah follow..follow la me back.thanks =)

    BalasPadam
  13. nak kenal ngan kwn awk yg tudung kuning lam bas tu boleh...hihihi

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...