AmbOooii best sangat ke "Ombak Rindu"....


Assalamualaikum semua...^^

addesss,, best sangat ke movie nie??semua duk bercakap pasal movie nie...ada menangis lagi....aumm nak tengok jugak!!....

bila diingat aku pernah layan novel Ombak Rindu nie masa zaman sekolah dulu....seyesss aku cakap novel nie pertama yang aku baca...hohoho memang best...aku layan novel nie sampai tak tido weh....tapi tu dah lama...aku pun tak berapa ingat sangat pasal sinopsis dia....so, sekarang dah diaptasikan dari novel yang popular iaitu Ombak Rindu...senang la kan boleh tengok yang real punya...meh kita layan sinopsis dia meh!!....

adoiii....siapa mahu bawa aku ke panggung???tetttttttttt...cuti 2 hari nie....hukssss

"Selepas novel Lagenda Budak Setan yang kami kira berjaya menarik ramai penonton untuk ke pawagam menonton filem tersebut, kali ini satu lagi filem yang diadaptasi dari novel popular Ombak Rindu hasil karya Fauziah Ashari. Filem Ombak Rindu adalah terbitan Astro Shaw dengan kerjasama Tarantella Pictures. Sedikit sinopsis Ombak Rindu,


"Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.



Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?"




Nampak menarik kan????siapa dah tengok tolong angkat tangan!!...cer bagi komen sikit pasal  cite nie...^^   sharing is caring...muehehe




"Jangan lupa join contest yang pertama dari aku sendiri…=) 




--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

9 ulasan:

  1. wah!sy pun mo tgk cita nie...jom p sma2...hehe..^^

    BalasPadam
  2. trah::jom kita tengok sama2..xder teman..hehehe

    BalasPadam
  3. emm..novel dulu layan..skrg da kurg..haha..tp best bc novel dr tgk movie..=)

    BalasPadam
  4. sama2 la..kita pun jarang dah baca novel...lg best tgk cite terus..hehhee

    BalasPadam
  5. best ke cerita Ombak rindu ni? tak minat genre macam ni..tpi teringin jugak nak tengok..hehe

    BalasPadam
  6. yana:::yeke??mesti tgk nie...huhu

    hamba allah.:: meh la tgk...kiki kita pun xtgk lagi..:)

    BalasPadam
  7. rin xtgk lg mvie ni.tp novel ni memang superb!best sangaaaaat ;)

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...