Permohonan BR1M 3.0 2014 secara online

Permohonan BR1M 3.0 2014 Secara Online , ramai rakan-rakan mek cah sibuk mengisi BR1M secara online. segalanya di hujung jari maka terus mek cah google dan membuat permohonan untuk BR1M ini. dalm 5 minit dah siap!. diharap diluluskan dan boleh menampung modal berniaga di "Hazanis Fashion". sedikit perkongsian cara memohon bersama. :)


Permohonan BR1M serta kemaskini permohonan secara online boleh dibuat sekarang melalui: 

Borang permohonan BR1M ni boleh juga didapati di surat khabar atau boleh download dan print melalui link ini:

Interface online form

Tarikh permohonan dibuka bermula sekarang- 31 Januari 2014. jangkaan penerimaan adalah pada Februari 2014.

lain-lain maklumat tentang BR1M : 

Untuk pendaftaran secara manual atau offline , borang br1m juga boleh didapati di kaunter-kaunter di lokasi berikut:

1. kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
2. pejabat Pembangunan negeri dan pejabat daerah 
3. Jabatan Pembangunan Persekutuan 
4. Jabatan Kebajikan Masyarakat 
5. Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan

Syarat permohonan BR1M:


KELAYAKAN ISI RUMAH (RM650) 

1. Isi rumah berpendapatan di bawah RM3,000 
2. Warganegara Malaysia 

ISI RUMAH (RM450)

1. Isi rumah berpendapatan di antara RM3,000 to RM4,000 
2. Warganegara Malaysia 

* Additional RM50 Group Takaful Rakyat 1 Malaysia Contribution (i-BR1M) 

INDIVIDU/BUJANG (RM300) 

1. Pendapatan bulanan of RM2,000 ke bawah 
2. Warganegara Malaysia
3. Berumur 21 dan ke atas. (lahir 1993 dan sebelumnya) 
4. Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M)

Alhamdulillah, menepati syarat. insyaallah semoga di luluskan kerana mek cah dah tak dapat Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M). selamat mengisi online!!

#Papai. 

--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

11 ulasan:

  1. wah thun 1993 mkna ika boleh mhon la..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. try je isi. mana tahu dapat.:)

      Padam
    2. wahh... nak tunggu baucer buku ade tak agak2 huhu

      Padam
  2. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. hehe solehah pn dh dftr jgk ni. dftr utk yg rm300 tu jela.hehe

    BalasPadam
  4. boleh la mohon BR1M 3.0 2014 online untuk adik.. ayu tak layak BR1M huhu :')

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...