Selamat pengantin baru buat Nurulbadiah Lai dan pasangan...


Assalamualaikum L.O.V.E...=)

Wah bila sebut pasal kawin mek cah menjadi sangat teruja..hehehe lebih-lebih lagi kawin di usia muda...tapi bagi kak nurul dan pasangan kira okey dah tu berkahwin sekarang....oPss mek cah merupakan salah seorang peminat kak nurul..hehe tapi diluar sana pun ramai yang mengagumi kak nurul nie....dah la cantik bekerjaya pulak tu...Hohoho ohsem kan.....khabarnya kak nurul pun dah lama couple dengan pasangannya...Alhamdulillah sampai la kejinjang pelamin....


kali terakhir perkembangan kak nurul ialah tentang kesibukan dengan persiapan perkahwinannya..nak tahu kisah tersebut KLIK SINI...tapi tup tup kak nurul dah berkahwin pada tarikh 19 May 2012..itu pun tahu tentang perkahwinan kak nurul melalui blogger akak maera dan sharifazakiah..gambar asal dari blog sharifah zakiah tak boleh di cilok..so terpaksa usaha lebih iaitu tengok picha di funpage kak nurul iaitu Blog Because she is Nurulbadiah..hehehe dapat 1 keping pun jadi la kan...kak nurul memang cantik..itu tidak dapat dinafikan sejak dari dulu lagi...hehehe

Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :
" Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam, bukan  dari kepalanya untuk menjadi atasnya, bukan dari kakinya  untuk menjadi alasnya, malah dari sisinya untuk menjadi teman  hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat  di hatinya untuk dicintai...

so sebab itulah adanya perkahwinan..yang penting halal..hewhew....di sini mek cah nak ucapkan tahniah buat kak nurul dan pasangan..semoga bahagia ke akhir hayat..InsyaALLAH....eh akak sesuai la jadi model INI. Dah lama tak tengok gambar terbaru dari akak. :P


Doa Untuk Pengantin:
Ya allah ya Tuhan kami, kurniakan rahmat kepada (pengantin) suami isteri agar kekal abadi, aman damai yang berkekalan di alam rumahtangga, sihat walafiat, dimurahkan rezeki dan dilanjutkan usia dengan mendapat zuriat yang soleh serta mendapat syafaat daripada junjungan besar Nabi Muhammad saw.
~ Amin ya Yabbal Alamin ~

k.bai salam....^^



--SMS/WHATSAPP/VIBER : +6010-8931044 --

19 ulasan:

  1. anda di tag oleh sye :)
    lihat blog sye k..

    BalasPadam
  2. kak nurul cantik dan tak pernah sombong :D

    BalasPadam
  3. @onie

    betui3....onie bilo pulop nop nikoh?hehehe

    BalasPadam
  4. sweetnye mereka . sama padan ^_^

    BalasPadam
  5. mai minat gile kak nurul,tp kenapa mai tak tahu pasal nie? huaaa terlambat...

    BalasPadam
  6. cantik...tahniah buat dia.hani pon suka dia. cerita dia semua menarik

    BalasPadam
  7. alaaa... nak kawin daaa...

    BalasPadam
  8. aloooo xbuleh ambek ke gmbr2 tu ? huhuhu npe x ambek kt fb je yunk ? :))

    BalasPadam
  9. ouch. pengantin ini cantik :0

    BalasPadam
  10. Nurulbadiah... Dah naik pelamin rupanya. Semoga menjadi isteri solehah yang terbaik untuk suaminya.. ;)

    BalasPadam
  11. ckp pasal kahwin mmg seronok..
    semua perempuan mesti suka punyer..
    tp nk melaksanakan tanggungjawab selepas alam perkahwinan tu byk sebenarnya..

    BalasPadam
  12. @♥ Cik Zack ♥

    iteww xfriend dgn akak nurul dlm fb..:(

    BalasPadam
  13. cantik laa k.nurul tu.. :)

    BalasPadam
  14. smoga pengntin bhgia hingga akhir hayat..

    BalasPadam
  15. lawa pengantin tersebut..hehehe

    BalasPadam
  16. selamat pengantin baru..kak nurul!

    oooo...sungguh cantik la!

    mek cah bila lagi?hhoho

    BalasPadam

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...