RESEPI

TRAVEL

TIPS

Review OPPO R1

by - 2:01 AM

Assalamualaikum cinta.


OPPO R1 masih baru di Malaysia, mungkin ramai yang tidak tahu kewujudan smartphone brand OPPO! comelnya bunyi. Okay kalau mek cah sendiri memang tak berminat nak ushar gadget dan smartphone terkini. Memang buta IT sikit. Lagi satu OPPO masih baru, susah nak percaya. Lolzz tapi apa salahnya berkongsi pendapat tentang OPPO R1 ini. setakat ini terbaik!


Harga fix : RM1289
Bulan 8 tahun lepas, terbeli Samsung Tab 3, awal bulan 5 tahun ini terbeli OPPO R1 (masa beli cuba minta free gift power bank ke) hihi . tak boleh salahkan sesiapa hanya salahkan diri sendiri sebab masa beli Samsung Tab 3 tak fikir panjang. Ya Allah cameranya sangat tak comel. hancusnya hati tak dapat nak aktif business Hazanis Fashion di Instagram disebabkan kameranya tak cantik . so fungi Samsung Tab 3 hanya untuk main game iaitu candy crush,. opss brigak!! memori "Imbasan 2013".


OPPO R1 Quick Specs
  • Display Size: 5 inch IPS LCD, 1280 X 720 resolution, 294 PPI
  • Processor: 1.3 GHz MT6582 Quad Core Processor with Mali 400 GPU
  • RAM: 1 GB
  • Software Version: Color OS based on Android 4.2 (Jelly Bean)
  • Camera: 8 MP AF camera with Dual LED flash, with Rotating Lens
  • Secondary Camera: 5 MP camera capable of HD video recording
  • Internal Storage: 16 GB
  • External Storage: No
  • Battery: 2410 mAh battery Lithium Ion
  • Connectivity: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 with A2DP, aGPS, 3.5mm audio jack, FM Radio
  • Others: Dual SIM – No, LED Indicator – Yes
  • Sensors: Accelerometer, gyro, proximity
source: http://gadgetstouse.com/quick-hands-on/oppo-r1-first-look/14746#sthash.hf97frvV.dpuf



Pic clear sangat. yang ni original picture tau. tak de edit apa-apa cuma resize je nak letak dalam blog. hihi boleh la untuk berniaga online kan.:)





Yang ini la front camera. tak tahu kenapa kulit nampak flawless sangat. tak tahu nak setting macam mana dah. baru 5 hari pakai, nanti mek cah explore lagi eh. krikk


Malaihh eh nak pandang kamera , tau malu. -.-'
Komen : setakat ini sangat berpuas hati sebab semua application running dengan laju, berbanding Samsung Tab 3. Lagi satu kualiti gambar sangat baik, bagus untuk online business, design ala iphone, dan yang paling penting mek cah tak menyesal beli berbanding masa beli Samsung Tab 3 hari tu. balik rumah terus menyesal. lolzz komen tentang "Nikon Coolpix L820 dalam gengaman" disini. 

Dah boleh pergi cari sekarang! biar kita satu geng. krik salam. :)
Thanks for reading.


You May Also Like

43 kata-kata indah...

  1. oppo ni brand negara mne? china ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dr cina tp ada brand .:-)

      Delete
    2. Wahh..reviu yang menarik sekali...Find 7 dah keluar ni...dengan paparan 2k

      Pelancaran Oppo Find 7

      Delete
  2. Br ni blikan mak tab lenovo. Murah dr tab samsung, tp camera dpn xcntik, kamera blkang mg ok sbb 5 mp. Oppo ni mhl jgk, tp dia pny ciriciri mg mgoda !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula. silap terbeli tab.huhu mmg memgoda.selama ni xpndang pun oppo ni.addeishh

      Delete
    2. lebih kurang cam vibe x.. lenovo pnye brand. camera 13mp, front 5mp. hrga dlm rm1299 x silap. cam lebih kurg oppo ni jg..

      Delete
    3. tab mmg kureng skit. vibe x brand lenovo lbh kurang cm oppo ni jg ciri2 ye. camera 13mp.. depan 5mp. hrga dlm rm1299 x silap. mmg tk mnyesal. best la. cuma bateri dia je tkleh bkak..

      Delete
  3. Buatan negara China dan bangga! Tahniah buat mek cah dapat smartphone ini. Untunglah

    ReplyDelete
  4. Cantik nyaa gmbar gna phone oppo..daebakk

    ReplyDelete
  5. Cantik nyaa gmbar gna phone oppo..daebakk

    ReplyDelete
  6. apasal comel dooh gmbr n tuan talipon ni??oppo nasib xoppa saranghae gituh =)

    ReplyDelete
  7. wow!!!! dah beli dah.. ni nak jelly melly niiii. Huaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  8. salam :) hye hazanis , selalu nampak dekat blog orng lain cter pasal awk , btw this is my 1st time saya singgah sini ... :) salam perkenalan . . oppo the new brand product from china... best!!

    ReplyDelete
  9. Saya komen sbb kat bawah tu cakap"siapa komen, dapat bunga" huhu

    ReplyDelete
  10. Ada nampak tv3 duk promo oppo ni. Gambar dia nampak cantik. Bolehla nanti try pegi tgk.

    ReplyDelete
  11. Botoi 2 oppo r1 the best...mmag puas hati sapa yg beli...gambar pown x pyah edit..sound pown best...time malam camera dya lagi lar cantik klaw bnyak lampu...sapa yg pakay oppo r1 mmag x kan nyesal lar..puas hati..hihihi..

    ReplyDelete
  12. Botoi 2 oppo r1 the best...mmag puas hati sapa yg beli enset ney...gambar pown x pyah edit..sound pown best...time malam camera dya lagi lar cantik klaw bnyak lampu...sapa yg pakay oppo r1 mmag x kan nyesal lar..puas hati..hihihi..

    ReplyDelete
  13. Ehh..tq kak anis untuk review..bln ne baru ingt nk bli smsung mega tp terbca entry kak anis psl oppo terus tukar fikiran..huhu..nk bli oppo la.. yeahhh :-)

    ReplyDelete
  14. Kak , minta share kat blog kita :)

    ReplyDelete
  15. awak beli hp ni berapa harga?

    ReplyDelete
  16. nk tnya, Oppo r1 ni x hang ke? Kn dia x de external memory

    ReplyDelete
  17. terima kasih atas reviewnya..memang sedang survey handphone oppo

    ReplyDelete
  18. saya baru 2 minggu guna oppo find 7...mmg best

    ReplyDelete
  19. Kalau phone oppo r1L hang mcm mane nak buat ek? Tetibe je phone hang

    ReplyDelete
  20. Baru beli r1...talk da masuk air..sedih

    ReplyDelete
  21. Radio oppo dkat mane ye? Cari2 tak jumpe.. hihi 😱

    ReplyDelete
  22. mantap kali memang oppo r1 ni.... kameranye seronok sangat

    ReplyDelete
  23. masih pkai ag ke fon ni?ok x?

    ReplyDelete
  24. Salam harga pasaran skrg brpa yaa ? Rajin hang tk fon ni ?

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥