RESEPI

TRAVEL

TIPS

Kad jemputan perkahwinan dah siap!

by - 12:00 PM

Assalamualaikum cinta.♥

Tahun baru, semangat pun baru. terus hati ini berkobar-kobar untuk teruskan sisa-sisa hidup ini dengan orang yang tersayang. ehem! orang yang tersayang haruslah kedua ibu-bapa mek cah dan adik beradik sendiri.




sekarang untuk fokus untuk kad jemputan perkahwinan. tajuk dia memang gimik sikit *macam mek cah nak kawin. kuikui* tapi jangan terkejut kerana bukan pemilik blog ini nak kawin ke apa. cuma perkongsian design kad jemputan perkahwinan yang cute dimata mek cah. Lagipun boleh dah untuk ushar Kad jemputan perkahwinan ni. Ahakss tak salah kan. hehe *Ayat gedik, poyo je*!!.=)




Design yang kreatif pasti menjadi pilihan semua terutamanya pasangan pengantin yang bakal berkahwin. haruslah bijak memilih dan sesuai dengan bajet yang diperuntukkan. So bagi mek cah. kad ala-ala picha ni turut menjadi pilihan sebab nampak sangat romantikan. :) 




Yang ini pula lebih kreatif kerana disediakan kalendar untuk tarikh perkahwinan. simbol "LOVE' membuatkan sesiapa yang pandang akan jatuh hati begitu juga dengan pemilik blog ini. hehe




Yang ini nampak simple tapi menarik sangat. sesuai untuk low bajet dan suka kan benda yang simple. Yang penting setiap mata yang memandang pasti juga akan jatuh hati.


Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud :
" Datanglah menunaikan jemputan apabila kamu dijemput kepadanya "
- Daripada Abdullah Ibni Umar r.a.

Lagi terjah "Busana pengantin dan tunang" untuk cuci mata. Sekian sahaja perkongsian kad kawin yang simple, comel dan bla bla. Yang penting dalam sebuah perkahwinana ialah akad nikah, kad jemputan sebagai penyeri sahaja. Tak kira comel ke apa janji pasangan itu hidup bahagia hingga keakhir hayat. Insyaallah. ♥

Thanks for reading.
 

Nota kecil : Nak benda macam INI boleh?. Insyaallah. :P


You May Also Like

68 kata-kata indah...

  1. ingat orang tu yang nak kawin hehehe

    ReplyDelete
  2. giler comel!! tapi lambat lagi lah.. hihi..

    ReplyDelete
  3. Ingat tuan blog ni yang da nk kawin heee.. u cute gurl hehe :D

    ReplyDelete
  4. kad kahwin yang love tu cantikkk.. siap ada kalendar lagi.. wahwah.

    ReplyDelete
  5. bce tajuk entry igtkn awak yg nak kawen..hee..kawen nnt jgn lpe jmput :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jemput boleh. awk tu datang ke x?hehe

      Delete
    2. mestilah datang.... mesti tambah lawa ble dh pkai bju penganin nnt...nk kwen nnt bgtw ea ;)heeee

      Delete
  6. eh, ingatkan awak yg nk kwin.hikss~
    sy dh fikir design kad, tapi xd jodoh lg.urmmm tolong carikan leh? :p

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru eheh! buat gempak eh mek cah <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq tq. nnti dtg kenduri kami erk. ahaks. :P

      Delete
  8. Huish buat gempak je....igt td mek cah nye kad jmputan td..tipah tertipu

    ReplyDelete
  9. wewittt! blh dh tu slow2 pilih kad mana yg berkenan..hehe

    ReplyDelete
  10. cantik. bleh tempah ni. hep3 ;)

    ReplyDelete
  11. ok suka yg ada calendar tu, nak buat jugak lah :P

    tapi untuk tarikh penting spjg sem ni. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ingat tarikh untuk tuttt. jgn lupa jemput kita tau. :P

      Delete
  12. cute miut lah kad nyer !! trase tak sbar nk kawin ^^ ngee ~~~

    ReplyDelete
  13. cntiknyr!
    ingatkn hanis yg nk kwin...hehehe

    ReplyDelete
  14. cantikkan kad kahwin skg. dulu2 pakai kertas A4 biase jer. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dulu mcm tu. nnti sekrg pun blh. nnti mek cah buat. kes nk jimat. ekeke

      Delete
  15. bc tajuk entri, terus rasa excited! Wah, dah nak kawin ke? Tmpang gembira :P. Rupe2 nye blom la. hehe

    ReplyDelete
  16. eh ingat tan blog nak kawen..
    gempak la tajuk..
    selama ni sy silent readers,,hihi
    ni baru terberani nak komen..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh dah terjah blog awk. hehe org klantan jugak eh.:P

      Delete
  17. buat debo je... hahaha ingat empunya blog ni nak kahwin.. ahaks.. comel2 kad tu, tapi bila difikirkan, buat yg havoc2 pun org buang juga akhirnya.. huuuuuu simple sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. buat simple sudah cuma utk org tertentu je bg yg lawo2. ihikk.:))

      Delete
  18. Yang last ni cantik. :)

    ReplyDelete
  19. tunggu org tu bgi kad..bila eh dear :P

    ReplyDelete
  20. Nanti kalau nak kahwin nak buat kad kahwin mcm zahiril dan shera tu
    nampak mcm masterpiece dan unik... :)
    papepun terkejut jgk ingatkan nak kahwin rupanya...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jgn terkejut sbb entri ni entri gedik sikit. lolz.:)

      Delete
  21. dia punyer tajuk... bikin saspension btoi....

    ReplyDelete
  22. kelopak kelopak kelopak dinding dinding dinding

    eh bau nasik minyak dari blog ni lah!

    ReplyDelete
  23. betul la.. ingatkan budak comel blog ni yang nak kawen... rupanya baru nak usha2 kew.. bilakah hari bahagia tu ye.. tak sabar nak tgk.. (^_^)

    ReplyDelete
  24. yang last tu memang simple. rasanya ok sangat tu..

    rasanya ramai lelaki-lelaki yang agak terkejut dan kecewa bila tgk tajuk entri ni rasanya..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe jgn terkejut sbb aura nk kawin xde lg. hakss xde apa2 pun.:)

      Delete
  25. klu akak, biar la simple..tp kiut..hehe

    ReplyDelete
  26. ingat awop nak kawen... haha..kawen nanti jgn lupa ajak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ajak belum tentu awop datang kam. hewhew

      Delete
  27. kalau tuan punya blog nak kawen xajak pon nak pegi jugak..buat muka xmalu makan free..heheh

    ReplyDelete
  28. Replies
    1. owh jiran dtg komen. hoho padahal wat kad kawin ats kertas jah. kuikui beli cap mydin. kawin bajet. mihmih

      Delete
  29. ingatkan adik yang nak kawin..hu hu hu...tapi kad jemputan tu seyes comey2...

    ReplyDelete
  30. baca tajuk mmg suspen, ingtkan td tuan nyer blog nih nyer kad jemputan heheheh... zmn skrg nih ada mcm kad, sume terpulang kt bajet je...

    ReplyDelete
  31. xpa mek chah..pilih kad kahwin awal2.
    borong bnyk2 kat tesco kb pastu pilih hok mana comey..huhu

    ReplyDelete
  32. kfoine kak. Mie ingat akak pnye kad kawen laa. buat suspen je. baru je nk comment ckp jgn lupe ajak Mie k. hikss :p

    ReplyDelete
  33. kompom nnt kawin insya Allah tiru design2 kat atas...so comel...hihi

    ReplyDelete
  34. cantiklah mek cah..:)nnt dah nk khwin boleh pos kat kita sekeping ok..:d hahah

    ReplyDelete
  35. cantek semuanya..tapi mesti bajet mahal giler..

    ReplyDelete
  36. fuhh......lega..ingat admin yg nak kawen..kihkihkih..

    ReplyDelete
  37. my first here..

    Comel la mek cah nih.. :)

    ReplyDelete
  38. amboi mek cah, dah tengok kad kahwin dah...bila nak dapat satu kad dari mekcah nie... :p

    ReplyDelete
  39. wah sume cantik2,,ngtkn mekcah punye td, debar pulak tetiba rasa,hahahha

    bg saye kad biarlah simple, yg pnting senang dbaca n smpai mklumat nya

    ReplyDelete
  40. takpela amik berkat ye dop...=p nanti kawen jgn lupa jemput ea...

    ReplyDelete

siapa komen, dapat bunga ♥