Gambar Majlis Perkahwinan Ustaz Don dan Husna


Assalamualaikum L.O.V.E..=)

seperti yang kita semua tahu bahawasanya PENCERAMAH popular iaitu Don Daniyal Don Biyajid, 28, atau lebih dikenali sebagai Ustaz Don selamat dinikahkan dengan gadis sama negeri dengannya iaitu Husna Mohd Zahry, 24, ...Opsss sejulung tahniah buat pasangan ini... Artmosphere Photography adalah jurugambar rasmi bagi majlis Perkahwinan Ustaz Don dan Husna...Semua gambar beliau sangat meletop..sila lah terjah page beliau untuk picha yang lebih awesome...^^
Ustaz Don berkata “Bagi saya mana-mana pasangan yang ingin bercinta lama atau sebaliknya itu adalah subjektif, seperti juga nabi kita tidak pernah meletakkan sesuatu sebaliknya nabi telah meletakkan landasan kepada kita.

“Sebagai contohnya bergantung kepada kita untuk gunakan keretapi bagaimana, ekspres atau keretapi wap, jika terbabas atau sebaliknya itu adalah pada diri kita sendiri.


“Ia adalah bergantung atas kecerdikan kita sendiri, itu subjektif, namun kepada pasangan muda apa yang saya boleh nasihatkan ialah sememangnya kita melakukan kesalahan dan begitu juga orang tua, tidak boleh lari masalah.

“Namun kita masih boleh perbaiki diri kita dan tidak berterusan melakukan kesalahan itu, sebagai orang Islam dan mempunyai iman kita perlu perbaiki,” ..Tajam benor kata-kata Ustaz Don kan...ehem renung-renungkan dan selamat beramal..:PFirman Allah S.W.T. yang bermaksud : “ Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya dan dijadikanNya di antara kamu (suami-isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir "- Ar-Rum : Ayat 21 


Rasulullah SAW bersabda mafhumnya :" Manusia Hawa dijadikan daripada rusuk manusia Adam, bukan dari kepalanya untuk menjadi atasnya, bukan dari kakinya untuk menjadi alasnya, malah dari sisinya untuk menjadi teman hidupnya, dekat dengan lengannya untuk dilindungi dan dekat di hatinya untuk dicintai..


Tema ‘Garden Fairytale’ pilihan keluarga pengantin perempuan..sangat cantik bukan...hehe kelihatan pengantin perempuan sangat jelita..semuanya simple tapi cantik..:)


Berita sepenuhnya disini Ustaz Don: Kami sama seperti pasangan lain , Detik manis Ustaz Don-Husna...Terjah picha yang lebih menarik pun disini " Artmosphere Photography"...KLIK SINI juga untuk berkasih sayang....hehehe..=P


p/s: Jom lihat SINI untuk berbuat amal...^^

Thanks for reading...

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

13 ulasan:

siapa komen, dapat bunga ♥ ^^◕‿◕✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...