Lazada Malaysia Big Baby Fair

Rasanya dah lama tak join mana-mana contest semenjak jadi ummi kepada puteri kesayangan Alisha Safiya ni. Jadi kali ini tiba-tiba terbuka hati nak join contest 'Lazada Malaysia Big Baby Fair' yang dianjurkan oleh #Lazada sendiri. Contest yang agak simple mana-mana blogger pun boleh join. Sebelum terlupa terima kasih Lazada kerana sangat baik hati untuk '"Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia'. Thanks again.

Kenapa tergerak hati nak join? Tentulah sebab semangat kembali pulih setelah merasakan blog ini diperlukan semua untuk mendapatkan pelbagai info lebih-lebih lagi sekarang Mek Cah dah bergelar ibu, banyak benda yang hendak dikongsi bersama pembaca blog ini. Okay!, fokus kepada Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest. Sekarang telah berlangsungnya Promosi Barang Bayi Murah di Lazada Big Baby Fair 2017 , Mek Cah pun dah tak sabar untuk serbu Lazada beli barangan baby Alisha. Korang semua jangan lupa tau save the date Lazada's Big Baby Fair 27 Mac sehingga 2 April 2017 yang menawarkan special diskaun sehingga 85%. Rugi kalau korang abaikan Baby Fair ini sebab bila lagi hoiii korang nak dapatkan harga murah berbanding di Shopping Mall. Zaman sekarang harus bijak berbelanja tau. Gitewwww!
 
Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest

Untuk
Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest seperti biasa ada beberapa soalan yang perlu di jawab. Jom tengok apa soalannya dan apa pula jawapan dari Ummi Icha.

a. What favourite brand of diapers for your baby (or future baby)?

Drypers Wee Wee Dry L62 | Lampin pakai buang kegemaran Mek Cah? Tentu lah jenama terkenal iaitu Drypers. Sehingga kini memang tak pernah tukar jenama pampers anak. Anak Mek Cah pun selesa dengan jenama Drypers sebab tahan bocor dan kulit Alisha pun tidak mudah sensitif seperti baby lain.

LAMPIN LEBIH NIPIS, PENYERAPAN YANG SAMA HEBAT!
Drypers Wee Wee Dry Murah
Memang dari sejak dulu lagi kami suami isteri peminat setia jenama DRYPERS

Oh ya! Mek Cah pun selalu shopping Drypers di Lazada sebab selalu je menawarkan harga terendah berbanding di kedai. Pakej jimat yang didatangkan 3 packs sudah tentu tahan untuk hampir sebulan lebih. Memang banyak jimat disitu, kalau ke Mall sudah pasti nak beli pampers je, tup tup terbeli barangan lain. Maka jawabnya bukan cermat berbelanja tapi terus jadi boros bila melihat barangan lain. Lagi satu minyak kereta pun kena kira juga tau memandangkan sekarang minyak mahal. Yang ni senang je, order online terus sampai pintu rumah, terus korang boleh guna. Tak gitu?
 
b. What is your favourite choice of baby formula for your baby (or future baby)?

Dumex Dupro 1 Infant Milk Powder 900g |Selepas melahirkan baby Alisha , Mek Cah dah belikan susu formula sebab takut susu badan ni tak cukup dan baby tak kenyang. Jadi Mek Cah memang bagi Alisha susu Anmum dalam 2 minggu, tapi selepas tu Mek Cah dan suami berbincang nak tukar jenama susu memandangkan Anmum memerlukan bajet yang tinggi setiap bulan. 

susu murah anmum di lazada
Untuk newborn kami bagi Alisha minum ANMUM selama 2 minngu lebih.
susu murah di lazada
Sekarang kami setia dengan DUMEX DUPRO.
Jadi kami mengambil keputusan untuk tukarkan dari Anmun kepada Dupro 1 memandang banyak juga Mek Cah jumpa yang review kat okay dengan susu ni. Kawan sendiri suggestkan guna susu ni sebab kebanyakan mommy bagi susu jenama Dumex untuk anak-anak mereka. Humm tolong jangan cakap kami berkira dengan anak tau, tapi kami fikir tak nak manjakan anak dengan barangan mahal. Jangan dimanja-manjakan sangat tau. Lagipun Alisha serasi dengan susu
Dumex Dupro 1 Infant Milk Powder 900g, sampai sekarang tiada tanda-tanda kami patut tukar jenama susu. Yeayyy!

c. Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children (or future children).


Sweet Heart Paris ST TESORO(CERISE) Stroller (Red)
 
Sweet Heart Paris ST TESORO(COMIC) Stroller| Ehem! produk yang Mek Cah teringin berikan kepada anak ialah 'Sweet Heart Paris ST TESORO(COMIC) Stroller'. Okay, yang ni dah lama mengidam nak upgrade stoller baby Alisha yang sekarang. Maklumlah usia Alisha nak masuk setahun jadi tentu lah memerlukan stroller yang lebih selesa. Walaupun jenama Sweet Cherry yang sama tapi Ummi Alisha nak juga yang design terbaru kan. 

sweet cherry stroller murah
Kalau lihat design ni lebih kurang dengan jenama Quinny, memandangkan rupa nak sama Mek Cah sekarang sedang kumpul duit untuk belikan Alisha stoller yang baru. Aummm sekarang kan stroller yang di idam-idamkan ni ada potongan sehingga 33% . Memang jimat tau, kalau beli sekarang! Tengoklah cara penggunaan stroller ni pun senang kan?

Lazada Big Baby Fair contest
Alisha nak stroller baru la tu. :P

Lagi satu kesian tengok suami dukung Alisha pakai carrier bag tu. Alisha dah la makin berat. Nasib baik juga Alisha suka duduk dalam stroller. Kalau dapat stroller yang baru pasti Alisha lebih selesa. Semoga rezeki Alisha mendapat stoller yang baru.


Yeayy ! Selesai sudah ummi Alisha 3 soalan sempena Lazada Malaysia Big Baby Fair Blogger Contest. Kepada yang lain, jangan tunggu lama-lama tau. Baucer RM500 dari Lazada Malaysia sedang menanti korang. Jom cepat join, Lazada Big Baby Fair Blogger Contest bermula pada 27 March dan akan tamat pada 2 April 2017.

Untuk pesanan terakhir, jangan lupa semua untuk memeriahkan lagi LAZADA BIG BABY FAIR yang bermula dari 27 Mac 2017 hingga 2 April 2017 dikaun terhebat sehingga 85% tau !!

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Promosi Barang Bayi Murah di Lazada Big Baby Fair 2017

Lazada Big Baby Fair | Sekarang #Lazada semakin trending di media kerana selalu sahaja mengadakan jualan besar-besaran pelbagai produk jenama popular. Yang terkini tentulah “Big Baby Fair” yang sedang berlangsung sekarang. Dengan peningkatan kos sara hidup, kita semua sewajarnya merancang dengan lebih baik dalam membuat sebarang pembelian. Macam Mek Cah sendiri sebagai seorang isteri perlu membantu suami dalam bijak berbelanja. Lebih-lebih lagi masa beli barang baby semuanya nak jimat kan?. Oh ya! Keluarga Mek Cah sentiasa shopping di Lazada untuk berjimat sebab harga yang ditawarkan lebih murah berbanding shopping di Mall. Setiap masa Lazada menawarkan harga terbaik kepada semua salah satunya '"Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia'. Yang terkini Lazada ingin berkongsi keceriaan bersama ibu-bapa atau bakal ibu bapa sempena kempen “Big Baby Fair” yang akan berlangsung dari 29 March hingga 2 April ini. Anda boleh menikmati tawaran harga terbaik bagi pelbagai jenis produk bayi!

Lazada Big Baby Fair

Anda berpeluang menikmati diskaun sehingga 80% untuk pelbagai barangan termasuklah lampin, fesyen kanak-kanak dan kelengkapan bayi. 

Antara jenama terkemuka yang para rakyat Malaysia boleh dapatkan sepanjang kempen “Big Baby Fair” termasuklah Drypers, Mamypoko, Huggies, Nestle, Sweet Cherry, Pediasure, Goo.N, Wyeth, Anakku dan Fisher Price dan banyak lagi. Huggies juga menawarkan harga diskaun sehingga 43% untuk kesemua jenis lampin bayi. Menarik kan?

Baby Fair 2017
KLIK gambar ini tau untuk dapatkan harga terbaik dari LAZADA
Tanpa perlu keluar dari rumah, anda boleh membeli belah barangan bayi dengan mudah di Lazada Malaysia. Ini termasuklah menawarkan kepada para pelanggan kami dengan cara pembayaran yang pelbagai. 


BIG BABY FAIR LAZADA

Bukan sahaja anda akan menikmati diskaun hebat dan jualan segera daripada jenama di atas tetapi anda juga boleh mengharapkan penghantaran percuma apabila anda membeli produk terpilih! 

Anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah hebat dengan menyertai peraduan di social media Lazada Malaysia. Lazada memang sentiasa bermurah hati kepada pengikut setianya. Tak salah mencuba nasib dengan join contest kan? Mana tahu ianya rezeki bayi korang. Gitewww



LAZADA


Lazada Big Baby Fair Blogger Contest
Tawaran menarik juga buat semua blogger!! Sempena
“Big Baby Fair” blogger-blogger Malaysia juga berpeluang untuk memenangi Lazada Malaysia shopping voucher dengan menyertai Lazada Big Baby Fair Blogger Contest. Apa yang paling menarik 6 Blogger bertuah berpeluang memenangi voucher membeli-belah Lazda Malaysia bernilai RM500 setiap seorang. Lazada Big Baby Fair Blogger Contest bermula pada 27 March dan akan tamat pada 2 April 2017. Cepat tau, contest simple je ni. Mek Cah pun dah join tau! Ahaksss.


Lazada Big Baby Fair contest
Sila ke http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ untuk maklumat lanjut.

Tunggu apa lagi, inilah masanya untuk membeli-belah dengan bijak! Pilih yang mana terbaik bagi korang lepas tu terus buat pembayaran untuk order tau. Jangan tunggu lama-lama kang kehabisan stock atau harga kembali kepada harga asal yang mahal. Tak mauuuu nanti menangis tepi bucu katil tau. Hiksss Jadi sila layari “Lazada Big Baby Fair” sekarang.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Fesyen Islamik dan Baju Raya Terkini di HAQQI.COM.MY

Memandangkan tidak lama lagi Syawal bakal menjelang maka pasti ramai yang sedang mencari portal online untuk korang shopping raya kan?. Disini Mek Cah ada jawapannya, HAQQI.COM.MY merupakan Portal Shopping Online Patuh Syariah Pertama yang juga menyediakan keperluan haji dan umrah selain menyediakan fesyen islamik terkini . Untuk info tentang HAQQI.COM.MY, Koperasi Tabung Haji Bhd (KTHB) & Glass Go Media Sdn Bhd berkerjasama melancarkan portal membeli-belah “Haqqi” pada September 2016.HAQQI.COM.MY bagi memudahkan bakal jemaah haji & umrah mendapatkan keperluan asas ibadah melalui pembelian di atas talian. 


Fesyen Islamik dan Baju Raya Terkini di HAQQI.COM.MY


barangan penjagaan haji dan umrah
 
Opsss! di HAQQI.COM.MY bukan sahaja menyediakan keperluan asas ibadah Haji tau tetapi turut menyediakan pelbagai jenama fesyen islamik terkini yang menepati syariah. Maknanya semua koleksi yang ada di HAQQI.COM.MY sangat mematuhi garis panduan dalam berfesyen, jadi untuk koleksi yang tidak menutup aurat memang tidak akan wujud langsung di HAQQI.COM.MY. Terbaik lah Haqqi, masa ni lah korang support portal shopping online yang hanya menitikbertakan Syariah yang ditetapkan oleh Islam. Antara jenama terkenal yang menjadi vendor Haqqi ialah  Owl by Nora Danish, Dara by Fathia Latiff, Izzuexlusive, Ameera Zaini, El by Elfira Loy, Sir Nasin dan Zareeth Zehra.

jenama terkenal yang menjadi vendor Haqqi

Fesyen Islamik dan Baju Raya Terkini | Cuba terjah website HAQQI.COM.MY sekarang, pasti korang terus jatuh cinta memandangkan semua fesyen sangat up to date namun tetap mematuhi syariah Islam gitewww. Tak lama lagi nak raya kan?, masa ni la korang boleh survey baju raya ke, atau koleksi yang lain sebagai salah satu koleksi raya korang. Insyaallah semuanya harga berpatutan.

Nah!, banyak sangat koleksi dari artis terkenal. Masa ni la korang boleh dapatkan koleksi fesyen yang limited edition dari artis kesayangan korang. Tak payah pening kepala sebab semua maklumat detail size dan harga dah memang disediakan di website tersebut. Yang mana berkenan terus add chart dan buat pembayaran.
BAJU raya terkini
Alhamdulillah, ni parcel yang Mek Cah shopping di haqqi.com.my . Salah satu koleksi baju raya Mek Cah untuk tahun ni. Terima kasih kerana bagi service terbaik dan cepat!

Dalam website HAQQI.COM.MY dah ada link khas untuk keperluan HAJI dan UMRAH. Klik je link tersebut korang boleh lengkapkan semua barang yang korang perlukan untuk menunaikan hai dan umrah. Sekiranya ibu dan ayah , mertua atau sesiapa sahaja orang yang korang sayang bakal menunaikan haji atau umrah masa ni la korang berlagak sweet dengan menghadiahkan mereka koleksi dari HAQQI.COM.MY . Pasti mereka terharu. Mihmih

fesyen baju raya terkini
Tak sempat pakai raya terus nak shoot di Tepian pantai gitewww.Handbag by '"Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia' :P

 KAEDAH MEMBELI BELAH DI PORTAL HAQQI
- Daftar akaun anda dengan mengisi alamat email dan klik daftar
- Click - Pilih dan klik produk pilihan anda untuk disimpan di bakul impian. Check - Periksa alamat penghantaran
Choose - Pilih kaedah pembayaran sama ada melalui kredit, debit mahupun pengelola pembayaran 7 Eleven.  
-Setelah selesai dan berjaya membuat pembayaran, pelanggan akan mendapat email dari pihak www.haqqi.com.my. 


 Yang mana tak suka shopping online dan ingin lihat sendiri material setiap koleksi dari Haqqi korang boleh terjah butik fizikal pertamanya di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor pada Januari 2017 yang lalu. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Glass Go Media Sdn Bhd, Mohamed Azani Mohamed Anwar, cawangan pertama ini merupakan perintis bagi pembukaan lima cawangan masing-masing terletak di Bangi, Kuala Lumpur, Kota Bahru, Kuala Terengganu dan Johor Bharu. 


PORTAL BELI BELAH ANDA
Layarilah haqqi.com.my untuk membeli belah keperluan ibadah dan fesyen kegemaran korang taw! Mek Cah, anda bila lagi?? Nah alamat penuh yang boleh korang kunjungi :



Butik Haqqi,67, Jalan Plumbum P7/P,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia
(Sebaris dengan JAKEL Shah Alam)
No. Telefon: +60 3-5523 4798


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cara pakai selendang dari Peonies Petal Scarf

Cara pakai selendang yang cepat dan ringkas paling menjadi pilihan muslimah masa kini sebab semuanya perlu mengejar masa, jadi kalau nak pakai selendang haruslah mengunakan teknik yang paling cepat supaya tidak lewat untuk ke kuliah mahupun ke pejabat ataupun keluar jalan-jalan. Yang penting pemakaian selendang haruslah selesa dengan tudung yang dipakai. Okay, nak selendang atau tudung yang selesa Mek Cah cadangkan korang cuba koleksi dari Peonies Petal Scarf. Harga berpatutan dan keselesaan menjadi keutamaan, material yang digunakan memang terbaik dari ladang. Gitewwwww.

Cara pakai selendang dari Peonies Petal Scarf

Eh! memang dah lama rasanya Mek Cah tidak berkongsi dengan korang Cara pakai selendang terkini, yang paling meletop artikel sebelum ini ialah Fesyen cara pemakaian selendang yang ada muka Nuramirah yang comel tu. Ahakss! .Rupanya memang ramai wanita perlukan info dan tutorial cara pakai selendang supaya tampil lain dari yang lain yang penting cantik. Tipu la kan kalau kata wanita tu tak suka bergaya dan ikut trend semasa selagi tidak melanggar apa yang islam haramkan. Paling penting pakai apa-apa selendang wajib tutup bahagian dada tau tau. Okay yang ni tak perlu Mek Cah ceramahkan memandangkan semua dah tahu hukum haram dan halal dalam berfesyen. 

Nah tutorial paling ringkas cara pakai selendang dari Peonies Petal Scarf

Alhamdulillah, tak lama lagi bulan Ramadhan akan menjelang. Selepas itu bertemu dengan Syawal, Semoga kita semua diberi kesempatan untuk berjumpa denganNya. Amin so fesyen cara pemakaian selendang mungkin sesuai untuk korang gayakan di hari raya nanti dan sudah pastinya korang lebih meletop kalau pakai koleksi dari Peonies Petal Scarf. Insyaallah kalau ada masa nanti, Mek Cah akan kongsikan fesyen baju raya yang terkini tau. 



 
Enjoy dengan tutorial ini. Tata.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Warehouse Sale Benang Hijau Serendah RM5!

Assalamualaikum Cinta.

Sebut je nama Benang Hijau pasti korang dah tahu Benang Hijau antara butik terkenal dengan membawa jenama busana muslimah yang kini semakin trending di media sosial. Antara koleksi yang korang boleh dapat di Benang Hijau ialah shawl, jubah, baju kurung dan macam-macam lagi. Maka ramai lah yang ber #OOTD menggunakan koleksi dari Benang Hijau. Apa yang Mek Cah nak kongsikan dekat sini ialah sekarang Benang Hijau sedang membuat promosi kaw-kaw dengan harga terendah RM5 sahaja. Fuhhh! pasti peminat Benang Hijau sekarang tak senang duduk dengan SALE yang menggila di Benang Hijau seluruh Malaysia. Antara butik Benang Hijau yang terlibat ialah di Selangor, Johor, Kelantan, Terengganu dan akhir sekali di Kuantan. 



Yang mana tinggal berdekatan Benang Hijau boleh lah serbu sekarang untuk mendapatkan harga promosi dari Benang Hijau. Kata nak berjimat dizaman Abang Jib kan? So masa ni lah korang shopping terus untuk raya yang bakal menjelang. Macam Mek Cah dah simpan dah salah satu koleksi Benang Hijau untuk pakai raya nanti. Haaaaaa, kat sini ceritanya tau! (Grand Opening Butik Benang Hijau Wakaf Che Yeh, Kelantan).

Untuk yang terdekat ni bakal berlangsung Benang Hijau Warehouse Sale di Terengganu. Geng-geng Terengganu tu jangan lupa serbu Butik Benang Hijau tau sebab harga memang murah giler berbanding dengan harga asal. 


WAREHOUSE SALE BENANG HIJAU 2

Bila tengok blogger Farah update tentang Benang Hijau Warehouse Sale di Selangor terus hati ini meronta-ronta nak pergi serbu esok di Butik Benang Hijau Terengganu. Cuba terjah blog Farah tau sebab Mek Cah dah rambang mata tengok harga baju kurung dan jubah RM50. Eeeee memang dah boleh jimat banyak dah ni untuk dijadikan koleksi raya 2017. Sebut pasal raya jangan lupa cantik dengan Vitamin C 1000mg tau supaya lebih berseri-seri dihari raya. Opssss

Okay bai, jangan lupa serbu tauuuu  yang terdekat ini di Terengganu. Nanti jangan lupa upload di IG kasi ramai jeless. Hikss. 


warehouse sale benang hijau


WAREHOUSE SALE BENANG HIJAU TERENGGANU

Benang Hijau Kuala Terengganu
Lot PT35446, Dataran Austin,
Jalan Gong Badak, Kampung Wakef Tembesu,
21300 Kuala Terengganu, Terengganu.
Telephone
0127068920

Tarikh dan waktu operasi :
🌹 24 & 25 Mac 2017 (Jumaat dan Sabtu)
🌹 10 pagi - 7 petang

Ini antara apa yang menarik tentang warehouse sale Benang Hijau;

🌹 Wear and Win Contest ! 
🌹 Lucky Draw ( lterhad untuk pelanggan yang membuat pembelian RM150 dan ke atas )
🌹Percuma Mini Kalendar Benang Hijau ( terhad untuk pelanggan yang membuat pembelian RM150 dan ke atas )



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Simple Makeup dari Maybelline dan L'Oreal Paris

Alhamdulillah, bulan ni tak perlu sediakan bajet untuk beli peralatan makeup kerana "Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia dah mengandungi set makeup basic seperti Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+++ , NYX Bright Idea Stick, L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit, Enchanteur Paris Hand and Body Lotion,

Jom kita cuba tengok hasil makeup sweet-sweet gituh menggunakan gift yang diterima dari Lazada Malaysia '"Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia'. Terharu tau sebab banyak sangat barang berjenama yang dapat antaranya @boniafashion , @maybelline , @nyxcosmetics , @levismy , @lorealmakeup .
Simple Makeup dari Maybelline
 
SET MAKEUP DARI LAZADA

Tadaaaaaa... Ini lah hasilnya menggunakan produk dari Maybelline, L'Oreal Paris, NYX Bright Idea Stick. Bila makeup yang ni tak perlu pakai foundation dan powder dah tau sebab Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+++ high coverage sangat. Masa bersiap pun hanya 5-10 minit sahaja.

BENEFITS Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+++
- Natural fresh matte finish
- Contains mattifying minerals
- 12H long lasting
- Oil control
- Non-sticky
- Feather light
- High coverage
- Non-comedogenic (Doesn't clog pores)
- Suitable for sensitive skin

HOW TO USE/APPLY
For best results:
Step 1. Pick up the formula by gently pressing down the puff applicator onto the cushion
Step 2. Apply it with gentle tapping motions and blend it onto face for an even and flawless finish
Step 3. For greater coverage, apply an additional layer and gently tap the product onto problem areas

MAYBELLINE NYX
 
- Creamy-soft shades goes on smoothly and sets right away
- Petite, portable and perfect for Strobing
- Available in range of radiating hues

HOW TO USE/APPLY
  1. Applying the Bright Idea Illuminating Stick is easy:
  2. Simply glide the conveniently travel-friendly tube over the cupid’s bow, cheekbones or nose, and lightly blend the smooth, creamy illuminator with your finger or makeup sponge.
  3. One swipe delivers major color pay-off, though the shimmer is subtle enough for those who want to strobe, not sparkle.
  4. If you’re a bold beauty, don’t be afraid to layer to achieve a look that’s truly lit-from-within.
- The kit contains styling wax, tinted powder, angled brush and spooled brush.
- Pigmented wax holds for 12 hour
- Made to measure eyebrows for whichever look you are going for: natural, defined or graphic
- Defined and fuller looking brows.
- Long wear

HOW TO USE/APPLY
L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit
Nanti jangan lupa dapatkan harga promosi semua barang makeup di atas di Lazada Malaysia, sekarang ada falsh sales sehingga 90% , rugi kalau korang tak rebut peluang harga murah ini sekarang.

Enchanteur Paris Hand and Body Lotion
 
Akhir sekali untuk nampak macam snow white jangan lupa pakai Enchanteur Paris Hand and Body Lotion RM 6.80 yang sangat menjimatkan dan memutihkan dalam beberapa saat sahaja. Untuk putih kekal cuba amalkan secara konsisten selama sebulan. Pasti kulit korang akan lebih cerah berbanding sebelumnya. Nak kesan lebih cepat lagi cuba amalkan 'Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy '. Okay baii!

    🎂 Happy Birthday Lazada yang ke-5🎂

Untuk ketahui maklumat lanjut terkini :
website : Lazada.com.my
instagram : @lazada_my
facebook : LazadaMalaysia

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

"Box of Joy" Exclusive From Lazada Malaysia

Assalamualaikum Cinta

Memang teruja apabila terpilih menjadi antara yang bertuah menerima Lazada "box of joy"  from Lazada Malaysia yang bernilai ratusan ringgit. Memandangkan ini kali pertama Mek Cah terima  "box of joy" exclusive from Lazada maka teruja tu memang tak boleh cakap la kan. Dapat tu terus buka dan sudah pastinya rasa bertuah sangat sebab Lazada terlalu baik hati bagi hadiah yang bernilai ratusan ringgit. Semoga Lazada terus baik hati dengan blog Hazanis ni tau.

Selamanya memang Mek Cah suka shopping di Lazada sebab semua harga berpatutan lebih-lebih lagi masa Lazada buat sales kaw kaww. Masa tu sampai tak tidur malam duk survey barang di Lazada tau. Nasib baik la ada CIMB CLICK DAN MAYBANK2U, semua benda menjadi mudah untuk shopping. Yang penting tak harapkan duit suami sebab instagram @anisalisha.co kan ada. Opsss!
box of joy exclusive from Lazada 2

Baru-baru ini #LazadaSurpri5e #LazadaSurpri5eBox jadi trending di media sosial disebabkan ramai blogger yang dapat kotak yang superb best ni. Maka dalam hati Mek Cah agak-agaknya apa yer yang Mek Cah akan dapat yer. Hiksss
 
Alhamdulillah, Mek Cah dapat barangan yang sangat berguna untuk kegunaan seharian Mek Cah tau. Paling penting semuanya barang berjenama. Huwaaa kenapa baik sangat ni Lazada. Segan pulak Mek Cah tau! Antara barangan yang dalam Lazada Surpri5e Box sempena Lazada Birthday Sale adalah:
  1. BONIA BB the Dog Coin Pouch (Red)  - RM 239.00
  2. DIY KIT - LIVE IN LEVI'S -
  3. Skinz Youth Recall Hydrating Toning Lotion  - RM 22.69
  4. Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+++ - RM 69.90
  5. NYX Bright Idea Stick - RM 43.00
  6. L'Oreal Paris Brow Artist Genius Kit - RM 45.90
  7. Enchanteur Paris Hand and Body Lotion - RM 6.80
  8. A6 Size NOTEBOOK BOTTLE
  9. Stickers Lazada
box of joy exclusive from Lazada

Paling Mek Cah suka yang BONIA, BB CUSHION MAYBELLINE, HANDBAG dan banyak lagi. Kiranya semua suka lah. Iskkk memang tamak gituhh! Surprise Box yang ni sangat wow sebab Maybelline Super BB Cushion Fresh Matte SPF29/PA+++ dah lama mengidam nak beli tapi hasrat tu disimpan je sehingga lah dapat surprise dari Lazada Malaysia!. Terima kasih Lazada Malaysia! Suprise Box ini sempena ulang tahun Lazada yang ke 5. Dan korang kena siap sedia shopping sakan di Lazada pada 22-24 March 2017 sebab sales kaw kaw sehingga 90%.

LAZADA SALES

Jadi sekarang adalah waktu yang sesuai untuk korang berbelanja dengan bijak tau. Korang boleh jimat sehingga 90%. Haruslah berbelanja dengan bijak dizaman serba mahal ni tau. Dah ada yang murah beli je, masa mahal korang cuci la mata. Ahaksss.
   🎂 Happy Birthday Lazada yang ke-5🎂
Untuk ketahui maklumat lanjut terkini :
website : Lazada.com.my
instagram : @lazada_my
facebook : LazadaMalaysia

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review Jamu Nenek D'Azaa - Pilihan Jamu Terbaik Untuk Kesihatan Wanita

Assalamualaikum Cinta.

Dah lama menyepi akhirnya kembali dengan semangat baru untuk update blog lebih-lebih lagi semangat untuk berkongsi tentang produk laku keras sekarang iaitu Jamu Nenek D'Azaa. Mungkin masih ramai lagi yang masih belum mengenali jamu nenek yang terbaik bagi Mek Cah buat masa ini yang berfungsi mencantikkan dalaman wanita serta luaran. Kalau nak tahu masa berpantang hari tu Mek Cah guna Set Puteri Balqis tau hanya RM75 tahan sebulan. Alhamdulillah , Set Puteri Balqis Jamu Nenek D'Azaa sangat serasi dengan Mek Cah. Berat badan pun turun dengan cepat ketika berpantang hari tu. Hemooo hemooo
JAMU NENEK(Dara & Awet muda)
RAMUAN ISTIMEWA DARI 200 LEBIH HERBA TERPILIH..BUNGA-BUNGAAN SEPERTI ROS ,ULAMAN SPT PEGAGA DAN TERAPI ZIKIR SERTA DOA...KAMI MEMILIKI KEPAKARAN MEMBUAT SENDIRI JAMU NENEK BERZAMAN DAN TURUN TEMURUN..KAMI MENGHASILKAN SENDIRI DENGAN RAMUAN RAHSIA YANG BEBAS BAHAN KIMIA...SEMUA BAHAN SEMULAJADI..SERTA KAPSUL YANG KAMI GUNAKAN 100% GELATIN TUMBUHAN DAN HALAL..AMALKAN JAMU NENEK KAMI BERKONGSI RAHSIA BANGSAWAN DI ZAMAN NENEK MOYANG KITA KEKAL AWET MUDA..KEKAL SIHAT..SEMUA DARI DALAM..DALAMAN YANG SIHAT IN SYA ALLAH LUARAN AKAN TERSERLAH KEREMAJAAN ANDA...KHASIATNYA JUGA SANGAT BANYAK.DALAM SATU BOTOL MEMILIKI PELBAGAI KHASIAT UNTUK ANDA RASAI SENDIRI
 Review Jamu Nenek

Wanita seharusnya mempunya keyakinan diri yang tinggi untuk tampil menarik dihadapan orang ramai. Setiap wanita perlu menyayangi diri mereka tanpa mengenal paras rupa kerana kecantikan sememangnya bermula/datang dari dalam. Untuk tips kecantikan, pastikan kecantikan 'dalaman' anda dijaga sempurna dan sudah pasti keserian akan terpancar diwajah anda. Lagi satu kita akan lebih yakin apabila berhadapan dengan orang ramai sekiranya mempunyai berat badan ideal dan kulit yang cantik. Untuk kecantikan luaran Mek Cah cadangkan korang guna 'Review Suspa Beauty Berkesan Untuk Kulit Berjerawat Dan Jeragat', Insyaallah pasti serasi dengan kulit korang. Untuk suppliment tambahan jangan lupa amalkan vitamin C dalam badan setiap hari 'Review : Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy'.

Review Jamu Nenek murah

Jamu nenek ni di datangkan 3 jenis, JAMU HERBS, JAMU DETOX dan JAMU DARA & AWEK MUDA bila digabungkan ianya telah diberi nama SET PUTERI BALQIS. (Inilah set yang Mek Cah gunakan masa berpantang hari tu. 

Review Jamu Nenek

 1. Jamu Nenek Dara & Awet Muda (50bj/RM25)
- Menaikkan seri muka dan awet muda
- Menurunkan berat bdan, solidkan badan, memenjalkan badan, b**h d**a dan punggung
- Badan akan terbentuk dan menawan, bebas kecut, kendur dan kedut
- Mengetatkan oto f***j
- Mengembalikan keinginan bersama suami
- Membekalkan tenaga tambahan
- Menegang dan menganjalkan pay*****
- Mengurangkan risiko penyakit kanser serviks dan pay*****
- Menghangatkan hubungan i***m
- Membantu mendapatkan zuriat
- Membantu memperbanyakkan kandungan susu ibu
- Merawat masalah keputihan **

- Mencantikan dan menganjalkan struktur kulit
- Membantu mencerahkan kulit
- Melancarkan peredaran darah
- Menghilangkan senggugut dan menstabilkan kitaran haid
- Tubuh akan lebih ringan
- Baik untuk pesakit kencing manis atau darah tinggi (membantu menghilankan kesan kehitaman pada kulit akibat penyakit ini)
- Membantu mengatasi masalah rekahan pada tumit kaki
jamu nenek resdung

 
2. Herb Skin (40bj/ RM25)
-merawat masalah resdung
-jerawat/kulit yang bemasalah
-kesan resdung
-bengkak gatal mata
-kerap demam/selsema./batuk/lelah/asma
-keguguran rambut yang membotakkan kepala kesan hama resdung dll.

JAMU DETOK DIET

3. Detok Herb (50bj/ RM25)
-Diformulasi dari ekstrak sena, halia, kunyit, serai, jintan inai mekah dan pelbagai herba yang bertindak untuk mececil dan menguruskan badan.
-bagus untuk menurunkan kolesterol dalam badan/lemak/racun/toksik/air/angin/lendir dalam badan.
-Mengumpal lemak yang tidak diingini di dalam badan dengan cara selamat.
-Badan rasa lebih cergas, ringan. kulit makin berseri dan kurus dengan sekata.

Antara testimoni dari pengguna jamu nenek:
Testimoni Jamu Nenek
Testimoni Jamu Nenek
Testimoni Jamu Nenek
Testimoni Jamu Nenek
Testimoni Jamu Nenek

Semoga perkongsian Mek Cah ini sangat berguna buat wanita dan lelaki diluar sana yang tengah survey jamu yang terbaik buat masa ini. Insyaallah sudah pastinya jamu ini mampu menyelesaikan masalah kulit dan kegemukan serta yang berkaitan. Jangan fikir cuba sekali terus berkesan tapi pastikan konsisten penggunaan tau.
 

Berminat? Whatsap HAMIZAH - +60199980213

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...