Resepi Jus Kurma Susu Sedap!

Selamat menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak bulan yang penuh keberkatan. Alhamdulillah kejap sahaja masa berlalu tup tup dah nak raya kan? Dah ushar 'Fesyen Baju Raya 2017' ke belum? Hemoooo hemoooo

Kali ni Mek Cah nak kongsi satu resepi Jus Kurma Susu yang selalu duk viral tu. Sudah pasti khasiat utama Jus Kurma Susu ni adalah untuk memberikan tenaga dan tidak mudah lapar di bulan Ramadhan ni. Maklum lah tanpa makanan dan minuman yang sesuai badan mudah rasa penat dan lapar tau lagi-lagi ibu yang sedang menyusu. Mungkin ramai dah tahu resepi Jus Kurma Susu ni tapi Mek Cah tak kira nak share jugak dengan korang. Gedik tau! Jom amalkan Jus Kurma Susu ketika waktu bersahur tau kerana banyak khasiat KHASIAT JUS KURMA SUSU yang patut korang tahu. Lagipun cara penyediaan pun tersangat mudah tau.
 Resepi Jus Kurma Susu
 Resepi Jus Kurma Susu
BAHAN-BAHAN :
  • 1/2 kotak susu segar (Tak guna susu segar pun tak pe, Mek Cah cuma guna 2X pek kecik susu kambing)
  • 9 biji kurma dibuang biji dan dibersihkan
  • 1 cawan air panas
  • Beberapa ketulan ais
  • 1 sudu kecil gula
CARA-CARA MENYEDIAKAN : 
  1. Rendam kurma dalam air panas 15 minit (Mek Cah cuma rendam semalaman dengan air biasa sahaja, contohnya selepas berbuka rendam kurma dan masa sahur tu dah boleh guna dah)
  2. Kisar kurma bersama air tadi sampai halus
  3. Masukkan ais dan kisar lg dengan gula (Nak tambah gula terpulang tapi Mek Cah tak tambah pun)
  4. Masukkan susu segar dan kisar hingga sebati. (Tak guna susu segar pun tak pe, Mek Cah cuma guna susu kambing yang pek kecik-kecik tu je.
CREDIT RESEPI JUS KURMA SUSU  : KONGSIRESEPIMUDAH

KHASIAT JUS KURMA SUSU
  1. Menyalurkan oksigen ke otak
  2. Potassium membuatkan fikiran lebih rasional
  3. Memberikan kandungan alkali secukupnya kepada cairan tubuh.
  4. Merangsang ginjal mengeluarkan toksin
  5. Menurun tekanan darah tinggi
  6. Membantu pembentukan kulit sihat.
Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a. katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda: …Dan sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadan dengan penuh keimanan dan mengharapkan keredhaan Allah, akan diampunkan segala dosa yang dilakukannya sebelum itu.
Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua. Insyaallah. Amin.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Fesyen Baju Raya 2017

Fesyen Baju Raya 2017 | Rindu nak aktif jual baju raya , rindu dengan Hazanis Fashion. Nampaknya tahun ni Hazanis Fashion masih lagi senyap sepi tapi nasib baik anisalisha.co pengubat rindu melepaskan geram untuk berniaga balik. Lupakan pasal kisah rindu ni apa kata fokus kepada fesyen baju raya 2017 dari jenama terkenal Malaysia antaranya Minaz, Leeyanarahman, BellaAmmara, Minimalace dan banyak lagi koleksi dari beberapa buah butik terkenal di Malaysia. Buka instagram je keluar koleksi raya dari mereka, tergugat iman tau. Sekarang masih pening nak pilih koleksi baju raya yang mana memandangkan semuanya cantik-cantik.

Jom kita tengok koleksi menarik dari beberapa buah butik terkenal Malaysia yang pasti membuatkan korang termimpi-mimpi dengan koleksi raya mereka. Syukur koleksi raya mereka sangat mendapat tempat dihati kita semua kan? Jadi antara banyak-banyak koleksi yang mana menjadi idaman kalbu korang untuk baju raya 2017?

 MINIMALACE
 Royal Raya, 28 Mei 2017 ๐Ÿฐ No 33A & 35A Jln Plumbum P7/P,40000 Seksyen 7 Shah Alam Selangor ๐Ÿ‘šTuesday-Sunday(11AM-7PM) ๐Ÿ“ข Monday Close ๐Ÿ’ป Shop Online at : Minimalace.com

fesyen baju raya 2017

fesyen baju raya
fesyen baju raya 2017
fesyen baju raya 2017
fesyen baju raya 2017

Memang dari dulu lagi Mek Cah minat dengan koleksi dari Minimalace ni sebab semuanya comel-comel. Oleh itu tercipta lah entri 'Baju kurung peplum dari MinimaLace Boutique ', alhamdulillah mendapat sambutan hangat tau.

 MINAZ.MY 
 Let the DESIGN do the TALKING Minaz Bangi & Shah Alam : 10am - 7pm. Minaz Kuantan : 10am - 10pm. ___ Customer Service (HQ) : +603-8725 6304/DM (Mon-Fri, 9am-5pm) info@minaz.com.my www.minaz.com.my

FEYEN BAJU RAYA 2017
FEYEN BAJU RAYA 2017

Memang meletop habis koleksi baju raya dari Minaz ni tau sebab gunakan model pelakon terkenal Rozita Che Wan dan anaknya Ecah. Satu set dengan anak, harga pun boleh tahan. Kepada yang mampu sila lah beli tau. Syukur Minaz pernah menjadi sebutan di blog ini tau 'Minaz boutique : Tampil elegen ke majlis walimatulurus'.

FESYEN BAJU RAYA 2017
JH
FESYEN BAJU RAYA 2017

LEEYANARAHMAN.CO
Design Letops No1 Malaysia 1-23 ,Jln medan pusat bandar 7,Bangi Sentral ,43650 Bandar Baru Bangi Selangor | order : 018-2028428 Mon-Fri (10:30am-6:30pm) Sat-Sun (10:30am-8:30pm) www.leeyanarahman.com.my

BAJU RAYA TERKINI
KOLEKSI BAJU RAYA TERKINI
BAJU RAYA TERKINI
BAJU RAYA TERKINI 2017

Pernah ada koleksi baju raya tahun lepas dari Leeyanarahman.co, kalau nak tengok design macam mana baca yang ni tau 'Review Jamu Nenek D'Azaa - Pilihan Jamu Terbaik Untuk Kesihatan Wanita'.

 BELLAAMMARA
 MALAYSIA's #1 FASHION BRAND ๐ŸŽ‰ Preorder #BellaRaya2017 now! ๐Ÿ’ Bella Ammara Lovers ๐Ÿฆ KL, Shah Alam, Modvier, Bangi, Sg.Petani, JB, Kuantan & Online ๐Ÿ–ฅ Preorder now๐Ÿ‘‡๐Ÿป www.bellaammara.com

baju raya 2017
baju raya 2017
baju raya 2017
baju raya 2017
fesyen baju raya 2017

Fesyen Baju Raya 2017 | Itulah setakat ini butik baju raya 2017 yang selalu Mek Cah ushar, memang mengoda betul. Harga pun boleh tahan  gitewwww. yang penting beli mengikut kemampuan kita tau jangan kerana nafsu je. Sebab kadang baju raya ni pakai sekali je lepas tu simpan dalam almari buat koleksi. Membazir kan. Opsss!Oh ya nak ushar baju raya budak boleh terjah instagram anisalisha.co tau, harga memang murah giler bukan harga butik gitewwww. Nak cuci mata dulu pun boleh je. Ahaksss!

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review Makeup Remover Yang Bagus - IMAAN SUCI WIPES

Assalamualaikum.

Pembersih mekap paling terbaik yang pernah Mek Cah guna ialah IMAAN SUCI WIPES. Kenapa terbaik? sudah tentu packaging yang comel yang ringan senang dibawa kemana-mana. Terima kasih rakan blogger Hazirah kerana memperkenalkan Makeup Remover yang sangat best dan mampu membersihkan mekap dengan cepat. Biasa Mek Cah memang sensitif dengan sesetengah produk tetapi dengan IMAAN SUCI WIPES ternyata memang serasi dan tak pedih langsung apabila terkena dekat kulit. Jujur, memang Mek Cah jarang pakai produk sebarangan sebab pernah sekali terkena yang mengakibatkan kulit muka Mek Cah merah-merah dan menggelupas, nasib baik kembali normal kalau tak memang tak berkeyakinan berhadapan dengan ramai orang. Lebih-lebih lagi masa tu tengah sibuk menguruskan perniagaan Hazanis Fashion.
imaan wipes tissue
Makeup remover yang paling bagus setakat ini! :)

Mek Cah sarankan semua wanita yang suka mekap tu pastikan IMAAN SUCI WIPES ada sentiasa dalam handbag korang, bukan apa masa korang nak solat senang hanya sepantas 10 saat dah hilang semua mekap korang tu. Kan nak solat kena muka tu bebas dari mekap kan? Haaaa gitewww, jadi tak de la korang terkial-kial nak fikir bersihkan mekap macam mana.

Tisu pembersih solekan IMAAN SUCI WIPES ni diasaskan oleh orang Melayu kita, IMAAN SUCI WIPES tidak mengandungi bahan merbahaya, jauh sekali alkohol. Opsss korang perlu tahu tau kebanyakan pembersih mekap sekarang mengandungi alkohol dan buat kulit sangat kering dan menggelupas !. Jadi korang kena hati-hati tau masa memilih produk tu. Nak rawat masalah kulit muka korang boleh cuba #suspabeauty , memang terbaik bagi keluarga Mek Cah. (Review Suspa Beauty Berkesan Untuk Kulit Berjerawat Dan Jeragat). Nak cantik dari dalam cuba pula '
Vitamin C 1000mg Pahang Pharmacy' dan 'Pearl White Jamu Jelita'. Yang ni memang serasi dengan Mek Cah, alhamdulillah. Mihmih

Review Makeup Remover IMAAN WIPES TISSUE

Kebaikan pembersih solekan nombor 1 IMAAN SUCI WIPES
1) Tidak mengandungi sebarang alkohol
2) Membuang segala makeup yang kalis air
3) Mampu membersihkan makeup yang tebal-tebal
4) Membersihkan dan juga menyegarkan kulit wajah
5) Sesuai digunakan semua jenis kulit muka, kulit yang sensitif pun boleh gunakan
6) Mudah dibawa ke mana sahaja.

Review Makeup Remover Yang Bagus

Kandungan
  • Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use) 
  • Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)
  • Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama) 
  • Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka) 
  • Perfume : minyak wangi haruman bunga 
  • Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap ) 
  • CocoAmidopropyl Betaine: sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka ) 
  • Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka )

TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES

TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES

TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES

TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
TESTIMONI IMAAN SUCI WIPES
Harga? Memang murah bak hanggggg, RM15 sahaja untuk 3 bungkus tidak termasuk postage.
CARA PEMBELIAN?
FACEBOOK | INSTAGRAM @iuziraacebook  
WHATSAPP : +60193922261

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...