8 Surah Amalan Untuk Ibu Mengandung

Assalamualaikum.

Bila difikirkan balik tidak salah rasanya Mek Cah berkongsi tentang episod ibu hamil, surah apa yang perlu diamalkan ketika mengandung dan tips ketika bersalin. Semua info tersebut sangat diperlukan bagi ibu mengandung yang masih belum mempunyai pengalaman mengandung lebih-lebih lagi pengalaman mengandungkan anak sulung. Bercerita tentang bersalin ni sampai sekarang pengalaman melahirkan Alisha Safiya tidak dapat dilupakan (Pengalaman Bersalin Anak Pertama di KBMC), ye memang tak dapat dilupakan. Namun hati ini masih degil meronta nak pulak anak lelaki. Haisshhhh wanita tidak pernah serik bukan? 

8 Surah Amalan Untuk Ibu Mengandung

Ketika mengandungkan Alisha Safiya alhamdulillah Mr Google memang banyak membantu salah satunya 'Cara meneran dengan betul ketika bersalin'. Semua berkaitan bayi yang bakal lahir memang Mek Cah akan tanya dengan Mr Google ni. Alhamdulillah memang  tak pernah mengecewakan kerana banyak info yang dapat membantu Mek Cah menghadapi saat bersalin. Semua sedia maklum, ibu hamil memang digalakkan memperbanyakkan membaca Al-Quran supaya saat bersalin semuanya dipermudahkan dan anak yang bakal lahir menjadi anak yang baik. Lagipun dengan amalkan semua tu boleh memberi ketenangan pada jiwa dan memberi kesan yang positif kepada baby dalam kandungan.

Antara 8 Surah Amalan Ketika Mengandung yang patut diamalkan oleh ibu hami ialah :-

surah amalan ibu mengandung

Masa mengandungkan Alisha Safiya memang Mek Cah akan membaca Al-Quran dan memilih 8 surah tersebut setiap kali selepas solat Maghrib, jadi sementara menunggu isyak eloklah baca Al-Quran dulu kan? tapi memang tak larat nak baca 8 surah tersebut sekaligus jadi pandai-pandai lah mommy setkan masa sesuai untuk membaca surah itu semua. 

Doa yang sunat dibaca ketika hamil termasuklah doa Nabi Yunus a.s. dalam surah al-Anbiya’ ayat 21:87 :
doa memudahkan bersalin
surah al-Anbiya' ayat 21

“Tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah!) Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolonglah aku!). Sesungguhnya aku adalah daripada kalangan orang yang menganiaya diri sendiri.”

Surah Amalan Untuk Ibu Mengandung
Lahirlah seketul Alisha Safiya. Suri Hati Ummi dan Papa. :D
Alhamdulillah, dengan amalan tersebut hati akan menjadi lebih tenang dan kurang jugak rasa berdebar menanti saat bersalin. Makin excited adalah dan kesakitan ketika melahirkan anak pasti hilang begitu sahaja setelah melihat wajah anak yang kita kandungkan selama 9 bulan. Rindu pulak saat itu , tapi sakit. :')

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Handsock Murah, Berkualiti di Syahira Handsock Exclusive

Assalamualaikum Cinta.

Handsock Murah, Berkualiti di Syahira Handsock Exclusive | Mana nak cari handsock yang comel, murah dan berkualiti? tentulah Syahira Handsock Exclusive adalah jawapan yang tepat kepada mereka yang memang tercari-cari handsock yang selesa dipakai dan tidak cepat berpeluh. Bukan apa, tidak semua handsock yang ada dipasaran sekarang ini memenuhi citarasa kita semua, tapi dengan Syahira Handsock Exclusive Mek Cah jamin korang pasti tercinta tanpa sengaja. Chewah! yelah, design unik susah nak dapat di market Malaysia malah keselesaan pelanggan menjadi keutamaan team Syahira Handsock Exclusive. 

review Handsock syahira brand

Abaikan mulut anak dara Mek Cah tu. Yang ni Mek Cah pakai Handsock Aisya Crystal kalau tak silap ada 7 pilihan warna. Semua warna menarik tau dan sesuai digayakan dengan baju korang. Arghhhhh rasa nak rembat semua tapi apakan daya nafsu shopping dah kena bataskan sebab anak dara pun nak shopping jugak. tak gitu? Yang penting Mek Cah dah ada koleksi handsock dari  Syahira Handsock Exclusive. Oh ya, kepada mereka yang tertanya Mek cah pakai skincare apa sekarang ni boleh rujuk entri ini 'Review Suspa Beauty Berkesan Untuk Kulit Berjerawat Dan Jeragat',. Semoga dapat membantu tau. 

handsock murah cantik

Bila menerjah laman instagram Syahira Handsock Exclusive terus jatuh hati dengan koleksi mewah handsock tetapi harga murah serta berpatutan dengan design. Hummmm rasanya belum pernah lagi jumpa handsock yang comel macam ni. Ke Mek Cah je yang ketinggalan. Addessss!

Handsock Murah

Berbalik kepada tujuan utama, wanita digalakkan untuk memakai handsock sebabnya ialah kadang kita tak perasan tangan kita terselak ke apa. Kalau pakai handsock ni terus selamat la aurat tu sebab kalau terselak pun ada backup macam handsock dari Syahira brand ni. Maklumlah kita semua kadang-kadang lalai, terutama Mek Cah ni dah berapa kali rasa nak tutup aurat dengan sempurna tapi tetap terrr'sekat . Belum sempurna aurat ku. :(

Handsock Murah  syahira

Tapi yang penting kita ada niat untuk berubah kan? Maklumlah usia pun makin bertambah semoga Allah buka kan hati Mek Cah untuk istiqamah untuk menutup aurat dengan sempurna. Tapi biasa lah manusia, hati sentiasa berbolak balik . Tidak kuat untuk menentang hasutan syaitan,  fuhhhhh tolong lah pergi main jauh-jauh. Kesian kami semua yang nak berubah tapi tetap sama je dari tahun-tahun lepas. Ummmm

Handsock murah syahira brand
Mek Cah pakai Handsock Ring Syahira
Handsock Ring Syahira

Okay lah, Mek Cah tak nak membebel panjang. Kalau korang memang tercari-cari handsock yang comel dengan harga berpatutan boleh terjah instagram atau facebook untuk intai-intai okay. Kalau dah jatuh cinta tu jangan tunggu lama-lama untuk order tau takut habis stock pulak. Lagipun semua koleksi tersebut tengah hangat dan limited. Untung la korang kalau ada koleksi Syahira Handsock Exclusive. Lagi satu Mek Cah yakin kalau korang pakai mesti akan ada yang tanya awak beli kat mana? cantik dan unik lah handsock awak pakai ni. Eceh! cuba pakai dulu baru boleh rasa. Hihi lagipun jangan risau tentang size, semua size ada. So jangan risau bab size tau, yang risaunya korang kena bersedia la habiskan duit dengan beli handsock cantik dan berkualiti ni. Tak rugi tau korang ada satu ke dua ke, yang penting korang dah ada koleksi Syahira Handsock Exclusive.

syahira handsock murah
Koleksi menarik Handsock Aisya Zip
Korang boleh ushar lagi tau di instagram Syahira Handsock Exclusive banyak lagi koleksi menarik yang pasti buat korang semua tertawan. Untuk sebarang pembelian dan pertanyaan korang boleh klik link ni tau. Jangan lupa hadiahkan kat kawan-kawan dan emak kesayangan. Yang lelaki pulak jangan lupa belikan untuk isteri, tunang, adik, emak so semua boleh lah. Mihmih

Berita gembira kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi PENGEDAR Syahira Handsock Exclusive.
.
Tempat adalah terhad
Hanya dibuka untuk 5 orang sahaja
Daftar Pengedar 100pcs free 20pcs handsock free
Cepat pm admin sebelum terlambat

WhatsApp : 0194612315

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...