Bayaran Ke-3 Dari Google Adsense RM418.87

Assalamualaikum. Memang agak sukar untuk buat duit melalui Google Adsense bagi yang masih baru dalam dunia blogging. Tapi Mek Cah perasan golongan sifu dan senior menjadikan blog mereka sebagai sumber pendapatan mereka. Bukan sahaja melalui advertorial tetapi melalui job review yang diorang dapat melalui customer lebih-lebih lagi mereka yang ingin mempromosikan produk mereka. Begitu lah fungi blogger kepada masyarakat dalam menyampaikan informasi kepada semua. Namun kalau blog yang mengarut penuh dengan ads memang Mek Cah geleng kepala. Lolz kalau perasan bila kita buka je blog yang jenis viral dan mengarut keluar lah ads yang merapu, jadi awal-awal memang tak payah klik link tu. Sonang!

Berbalik kepada bayaran dari Google adsense Mek Cah dapat bulan Oktober, Januari, dan yang terkini Mac. Memang agak lama nak dapatkan duit dari Google adsense maklumlah bila dah cukup 100USD baru duit akan dimasukkan ke dalam akaun kita secara automatik. Biasanya 23 hb bayaran dari Google adsense dah dapat dan kita tidak perlu menunggu  sehingga hujung bulan macam orang yang berkerja. 

Bayaran Ke-3 Dari Google Adsense
Bayaran Dari Google Adsense

Jadi jumlah kali ini yang Mek Cah dapat ialah RM418.87, agak kurang berbanding sebelumnya. Macam biasa cas perkhidmatan akan ditolak sebanyak RM5. Tetapi cukuplah dengan rezeki Allah bagi sekurangnya dapat juga Mek Cah bayar ansuran kereta dan tidak perlu bergantung kepada suami. Teringat pula kegigihan masa mula-mula beli kereta sehingga lah wujud entri ini 'Pusat Jualan Kereta Murah Di Kelantan'. Rezeki beli kereta pun kerana business dari Hazanis Fashion, terima kasih Allah. Sekadar perkongsian sekarang HF ada buat clearance stok 'Jubah Terkini Hanya RM50 Termasuk Postage', boleh la ushar kot-kot ada yang berkenan. Eceh!

Tak nak bercerita panjang, jadi kepada sesiapa yang nak belajar menggunakan Google adsense boleh rujuk blogger otai ataupun google je cara buat duit melalui Google adsense. Buat masa sekarang sumber inspirasi Mek Cah dalam dunia blogger yang boleh jana pendapatan melalui blog ialah Hasrul Hassan dan Jobs Malaysia. Disini Mek Cah juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang pernah menggunakan blog Mek Cah untuk mempromosikan produk mereka. Blog Love is Cinta sekarang dah boleh buat duit melalui blog. Syukur! 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Jubah Terkini Hanya RM50 Termasuk Postage - Stock Clearance!

Assalamualaikum Cinta.

Disebabkan tak lama lagi Mek Cah akan deliver, maka dengan ini sales ataupun jualan penghabisan stock untuk jubah dan mini kurung bakal berlangsung di Hazanis Fashion tau. Mek Cah nak kasi harga kasih sayang terlajak murah untuk semua. Tetapi kebanyakan jubah yang ada sales itu hanya sesuai bagi yang bersaiz 'S' sahaja tau. Kepada yang berminat boleh terus whatsapp di +60108931044. Kalau dah SOLD OUT Mek Cah akan tulis kat gambar tu SOLD OUT okay!. Semoga semuanya dipermudahkan dan korang pun bulih melaram dengan jubah bajet ni. Mana la tahu sangat sesuai digayakan pada Hari Raya nanti.

Tetapi sayangnya 'Fesyen Baju Raya Hanya RM72 Termasuk Postage' awal-awal dah sold out gara-gara terlajak cantik. Alhamdulillah pelanggan pun ramai yang berpuas hati. Insyaallah jika ada kesempatan nanti Mek Cah akan keluarkan koleksi jubah terkini brand sendiri. Tunggu baby lahir je, maklumlah sekarang ingin fokus untuk bayi yang dalam perut ni. Doakan semua selamat yer! Papai.

jubah raya
SOLD OUT!

jubah murah

jubah murah terkini
SOLD OUT!

jubah terkini murah

jubah terkini

CAMELIA DRESS
Material :- COTTON SPANDEX BF FRIENDLY 
Size fit XS ONLY!
Hanya RM50 Termasuk Postage

Design ni memang Mek Cah sendiri pun suka tapi apa kan daya ianya sesuai untuk bertubuh XS sahaja. Jadi menangis lah tengok jubah ni sebab nak pakai tuannya dah gemuk dan sekarang tengah preggy. Yang bertubuh terlajak kurus dan kecil tu boleh la dapatkan jubah ini yang sesuai dipakai Aidilfitri ini.


Jubah SHAKILA LACE 
Hanya RM50 Termasuk Postage
Material : lace+spandex 
✔bahu 39.5cm ✔Dada 38"~40" ✔Lengan 60cm ✔Pinggang 32" ✔Labuh 140cm

Sekarang tinggal dua warna ini sahaja, pun harga RM50 termasuk psolaju. Tetapi kalau postage Sbah Sarawak faham-faham jelar kan perlu tambah kos poslaju RM5 yer sayang-sayang. Yang ni saiz M pun muat. Wajib ada satu tau! :)

DRESS RAYA TERKINI

Hanya RM48 Termasuk Postage
Material : lycra
XS ONLY!

Design puteri duyung ni tinggal hanya warna purple sahaja, itu pun 1 stock sahaja. Siapa cepat dia dapat tak. Si kurus ramping boleh dapatkan koleksi ini. Boleh bergaya di Aidilfitri yang bakal menjelang nanti. 

Hanya RM46 Termasuk Postage
Material : lycra tidak melekap

SOLD OUT!

Yang design macam ni sangat sesuai bagi yang bersaiz M ke atas sebab tak ketat dan tidak jarang. Malah sesuai utnuk ibu mengandung tau!.  Yang paling penting kain yang selesa dan korang tak akan rasa panas pun. Pun tinggal sehelai bagi setiap warna! 

jubah rm50

Hanya RM50 Termasuk Postage (3 helai sahaja)

Jubah sequin ni nampak mewah sikit sebab ada sequin dan menggunakan material satin. Yang ni pun tinggal warna biru sahaja tau, nanti whatsapp Mek Cah akan hantar warna biru yang tinggal. Jangan lupa save +60108931044 tau!

mini jubah

Hanya RM46 Termasuk Postage (2 helai sahaja)
Biru SOLD OUT, PINK available!

fesyen baju raya terkini

BAJU RAYA MURAH


Qammar Lace Mini Kurung 
RM55 Free Postage
Free Size Fit From XS - M
Material : Cotton 
Color : Merah Gold

Mini kurung Qamar Lace hanya tinggal warna merah sahaja. Jadi nak clearkan stock jugak sebab hanya tinggal 3 pasang sahaja. Sesuai pakai waktu raya juga tau! 


SOLD OUT!

mini kurung raya
Hanya RM46 Termasuk Postage
XS-S ONLY!

Mereka yang bertubuh kecil dan kurus sesuai pakai kurung warna merah ini. Hanya RM46 termasuk poslaju. Nanti skirt dan top tu boleh match dengan benda lain. Eh!




RM49 Free Postage
Free Size Fit From XS - M

Material : Cotton 

Cara Order, inbox/PM ke facebook, page @ email. @ SMS/Whatsapp +60108931044
1. Nama 
2. Alamat
3. No. Telefon
4. No kod/ Perkara

Booking hanya untuk 24 jam sahaja, sekiranya melebihi tempoh tersebut maka jubah ini akan dibuka jualan untuk orang lain.

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian.

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. Nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:)

Nota kecil : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display.♥

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pakej Murah Ke Korea 2016

Pakej Murah Ke Korea 2016 | Siapa pencinta filem Korea kat sini? Gara-gara filem dan drama Korea ramai memasang angan-angan menjejakkan kaki kesana memandangkan Korea merupakan sebuah negara yang cantik serta kaya dengan budaya yang pelbagai. Sebelum ini Mek Cah pernah berkongsi artikel 'Pakej Percutian Bajet Murah Ke Korea' dan alhamdulillah nampaknya tahun ini ramai yang mengambil peluang bercuti ke sana bersama keluarga dan rakan-rakan. Terima kasih jadikan entri tersebut sebagai top 10 pageview sepanjang masa. Sekarang buka facebook dan instagram ramai kawan Mek Cah bercuti kesana, jadi sekarang memang berangan lah akan ke sana juga. Insyaallah tunggu masa yang sesuai sahaja, humm bila dah bersuami masa itu amat penting lagi-lagi kalau suami tu kerja dengan orang, cuti pun susah nak dapat tau. Sob sob, tapi sebelum itu Mek Cah perlu penuhkan ilmu didada dulu tentang Korea salah satunya 'Perkara Yang Kita Perlu Tahu Kalau Melancong Ke Korea?' . Nasib baik info ini dapat membantu Mek Cah dan mereka yang lain untuk membuat persediaan ke Korea. Bukan pergi main redah je, negara orang kot. Isk Iskkkk

Pakej Murah Ke Korea 2016

Pakej Murah Ke Korea 2016

Sekarang Mek Cah ingin berkongsi pakej percutian murah ke korea 2016 yang diuruskan oleh Muslimtravelbug.com. Sebelum Mek Cah dah banyak lihat testimoni mereka yang menggunakan perkhidmatan mereka. Rata-rata ramai yang berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Pakej mereka semuanya harga mampu milik dengan bermula RM2700 - RM3200 (Bergantung kepada jenis pakej) tetapi semuanya menarik dan termasuk penerbangan.

pakej percutian ke korea

Pakej Murah Ke Korea

Muslimtravelbug.com asalnya adalah pelajar di Korea selatan dan menguruskan keperluan percutian orang Malaysia di Korea. Mereka dah beroperasi sejak 2012 lagi dan semua urusan pakej murah ke korea 2016 adalah direct daripada korea. Mungkin sebab itu harga lebih murah daripada lain. Pandai betul mereka semua mencari duit poket kan? Siapa kata belajar di luar negara tidak boleh buat part time job. Kekosongan dan pakej percutian murah ke korea 2016 telah dibuka, jadi kepada yang berminat ingin ke sana bolehlah dapatkan pakej murah dari Muslimtravelbug.com.

April 
17-21 April 2016 
19-24 April 2016 

May
12-16 May 2016
19-23 May 2016 

Ogos
4-8 Ogos 2016
18- 22 Ogos 2016

September
14-18 Sept 2016
22-26 Sept 2016 

Oktober 
19-23 Oct 2016
26-30 Oct 2016 

November
2-6 Nov 2016 
9-13 Nov 2016 

December
2-6 DEC 2016 
5-9 DEC 2016 
7-11 DEC 2016 
12-16 Dec 2016 

nami island korea

Pakej Murah Ke Korea 2016

Pakej Murah Ke Korea 2016

Apa yang lebih WOWWW! tentang perkhidmatan Muslimtravelbug.com ialah kesemua pakej-pakej mereka termasuk TIKET PENERBANGAN, penginapan Hotel 3 bintang, makanan halal, tips,guide mereka yang best dan lain-lain. Jadi korang Boleh rujuk laman web mereka untuk butiran lebih lanjut tau iaitu www.muslimtravelbug.com atau whatsapp sahaja mereka di +6013 2868997 .

pakej korea murah

Pakej Murah Ke Korea

pakej murah korea

Tak salah korang survey dulu pakej percutian korea 2016 dan pakej murah korea 2017 mana tahu memenuhi ciri-ciri bajet korang untuk kesana. Pastikan apabila korang bercuti di sana mendapat perkhidmatan yang memuaskan dari agen korang. Kan tak pasal-pasal rugi bayar mahal-mahal tapi service tak berapa okay. Opsss! 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Six Reasons You Might or Might Not Want to Buy a Cluster House

Rumah kluster kebiasaannya menjadi pilihan kepada mereka yang hidup berkeluarga memandangkan pembinaan rumah ini memenuhi aspek-aspek reka bentuk yang menarik, kemudahan untuk penghuni jiran tetangga serta merangkumi aspek keselamatan yang sangat diperlukan pada abad ini. Apa yang paling penting harga rumah kluster semestinya lebih murah berbanding dengan rumah teras bergantung kepada nilai hartanah. Kenapa anda perlu memilih rumah kluster berbanding rumah lain?. Tertarik dengan sebuah artikel berkenaan pemilikan hartanah di Malaysia terutamanya mengenai rumah kluster ditulis oleh Sherley Smith, seorang freelance Digital Marketer. Semoga artikel ini bermanfaat untuk kita semua dalam membeli hartanah di Malaysia memandangkan setiap sebuah keluarga harus memiliki rumah sendiri supaya boleh dijadikan aset pada masa hadapan. 

Reasons You Might or Might Not Want to Buy a Cluster House

Cluster houses are a relatively new yet growing trend in the housing market. In fact, they’re catching fire –figuratively speaking, of course – and some can see why. A cluster house is a single home among a subdivision of homes built closely together, with a shared security fence and common area. 

Much like a row of townhouses or a condominium, owners of a cluster house own their own house and yard, yet also own a percentage of the common area between each house in the cluster, based on how many houses they own. In a community of a hundred cluster houses, the owners of fifteen houses would also own 15 percent of the total common area between the houses, as well. 

In that regard, cluster houses are like a further subcategory of shared property, between townhouses and condominiums, with a direct relation to single-family landed houses like bungalows and the like. 


Like any property, buying a cluster house comes with its fair share of pros and cons. To help you decide whether or not to be interested in this new trend, here are some basic perks and drawbacks when it comes to living in a cluster. 

Closer Community Presence

The first benefit you’ll see is that, much like with townhouses and condominiums, a cluster house will enjoy the benefits of a tightly-knit community and neighbors who interact more with each other. 

These benefits are usually afforded to condominiums and townhouses due to the smaller size of their units and construction as a single community bloc – yet a cluster house can be like any other single-family home, now with the added benefit of getting to know the neighbors better. 

Reasons You Might or Might Not Want to Buy a Cluster House

Lower Costs Versus Landed Properties

Because the cost of maintenance is shared based on ownership, the final per square foot cost of a cluster house will be less than that of a solitary single-family landed home, and some luxury condominiums as well. This is important, as house prices have been fluctuating slightly due to the economic downturn, according to stats from the Global Property Guide. You could take another step down and move into a townhouse, but for the benefits that a cluster house accrues, it’s a great new deal – especially for young, growing families. 

Additionally, due to the interest in the market, cluster houses are a great investment. While Trading Economics also reports a decrease in the house price index, cluster homes are becoming popular. As they catch on in more cities and regions and gain more prestige as a way to enjoy single-family home amenities like pools and fitness gyms without most of their costs, the value of cluster homes can increase significantly, making them a great way to make your money work for you.

Reasons You Might or Might Not Want to Buy a Cluster House

Shared Amenities

The primary factor that cuts the cost per square foot from one solitary home to a cluster house is the availability of amenities to the community as a shared cost, rather than a single cost within one home. Pools, for example, are extremely expensive to install, and very, very expensive to keep. The pump sucks incredible amounts of power; pool cleaning takes time, manpower and even more power – the list goes on. 


Clearing out the area for a tennis court or basketball court and keeping it clean is another financial feat – and when you consider that tennis and basketball are best played with neighbors anyway, you can see how it’s just a much better investment to have these amenities planned and built in a cluster housing complex rather than a single home. In a cluster house, you can get the benefits of having a pool, a Jacuzzi, a gym and even security guards – but you won’t have to shoulder the costs on your own. 

Lack of Flexibility in Construction

Cluster homes are build close to each other – not close enough to eliminate the potential of a yard like in a townhouse, but close enough that any additions or construction plans will usually fall through. Unless it’s a small addition or change to your house, you’re going to have trouble following through your expansion plans in a cluster house. Just keep that in mind before you make your purchase. 

Fixed Costs Per Units Owned

Maintenance costs are shared based on the number of units in the cluster. For example, the price of maintenance for a pool of the same dimensions in two different places won’t decrease because ten people are using it rather than fifteen, however, since there are less homes to share the cost, the cost per individual owner is larger. 

That’s why bigger cluster communities are generally better – although these can also lead to overcrowded amenities, or simply bigger and thus costlier amenities. 

When looking for a cluster house through online resources like Property Guru, the key lies in balance. Because of that, this perk is also a bit of a downside, depending on what kind of deal you get. If you don’t use an amenity as much as others, well, you’ll still have to pay for it – that in and of itself is also a possible drag.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

9 Gambar Sekitar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz

Gambar Sekitar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz | Alhamdulillah akhirnya Jihan Muse dan Ungku Hariz telah sah bergelar suami isteri hanya dengan sekali lafaz  sebentar tadi. Nampaknya Jihan Muse dan Ungku Hariz telah mengikut jejak langkah '10 Gambar Menarik Majlis Resepsi Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin', '6 Foto Menarik Pernikahan Imam Muda Najdi dan Dr Norazreen' dan '10 Gambar Menarik Majlis Pernikahan Yatt Hamzah dan Mohd Zulfadhli'. Memang musim tahun 2016 artis kahwin! .Jihan Muse tampil berhijab ketika majlis pernikahan berlangsung, kalau kekalkan imej berhijab tu lagi bagus. Tak gitu?

Gambar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz

Gambar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz

Majlis pernikahan mereka telah berlangsung  di Laman Kayangan, Shah Alam dan pasangan ini dinikahkan  oleh bapa pengantin perempuan sendiri Musa Abdul Aziz serta bersaksikan Pendaftar Kanan Perkahwinan, Cerai dan Rujuk Pejabat Agama Islam Daerah Petaling, Muhamad Sujak Muhamad Dasuki.


gambar kahwin jihan muse

Gambar Pernikahan Jihan Muse

Ungku Hariz menyerahkah mas kahwin sebanyak RM300 kepada Jihan dan saling berbalas lima dulang hantaran. Walaubagaimanapun pasangan ini merahsiakan jumlah hantaran perkahwinan. Tahniah diucapkan diatas penyatuan cinta halal ini kerana kisah percintaan antara Jihan Muse dan Ungku Hariz telah mengjangkau lapan tahun dan berjaya menyembunyikan kisah percintaan mereka dengan baik daripada pengetahuan media mahupun peminat. Kalau dikutkan lapan tahun bukanlah masa yang singkat pasti pelbagai dugaan pahit manis yang terpaksa pasangan ini hadipi demi membina sebuah perkahwinan yang halal. Tahniah, gambar credit kepada instagram rasmi milik @jihanmuse dari photographer hebat @project2pi

Gambar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz

gambar perkahwinan jihan muse

gambar kahwin jihan muse

Gambar Pernikahan Jihan Muse Dan Ku Hariz

P/S : Sedang mencari photographer di area Kelantan boleh rujuk artikel ini 'Pakej fotografi perkahwinan murah part-1'. 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cara Pakai Shawl - Beli dari Lazada RM50

Review Selendang Shawl Dari Lazada


Assalamualaikum girls! | Ramai wanita masa kini tidak terbatas dalam memilih fesyen berhijab memandangkan kini wujud pelbagai pilihan koleksi tudung yang simple serta labuh menutup aurat.

Malah selebriti popular juga turut jadikan peluang ini untuk memperkenalkan koleksi shawl mereka antaranya ialah Hanis Zalikha yang terkenal dengan shawl keknis yang panjang serta dapat digayakan dalam pelbagai fesyen namun dalam masa yang sama gadis diluar sana boleh gayakan shawl tersebut dengan mengikut citarasa masing-masing. 

Cara Pakai Shawl

Jadi dikesempatan ini , Mek Cah akan kongsikan cara pakai shawl terkini yang pastinya bakal menjadi pilihan fesyen gadis diluar sana. 

Korang mesti pernah dengar Lazada kan.

Dan sudah pasti perkara yang paling awal terdetik dalam hati korang mesti rasa betul ke Lazada ni, boleh ke. Quality OK ke. Harga pula macam mana. Bila pergi websitenya asyik ada promosi saja betul ke? 

Adakah memang betul betul ada promosi atau memang harganya yang memang murah?

Tak pasti anda, tapi Mek Cah rasa sejuk hati sikit sebab baru sahaja dihadiahkan satu produk Shawl dari Lazada. Terima Kasih pada Segala Macam Cara sebab sudi sponsored. 

Mek Cah duk Terengganu, ingatkan area Kuala Lumpur je la sampai awal. Tapi OK la juga, dalam 3 hari barang dah sampai memandangkan Segala Macam Cara start order 19 Februari 2016, bila shawl sampai terus boleh pakai.

Cara Pakai Shawl

Koleksi shawl dari Lazada brand TDL Shawl Dian Instant (Dark Blue) telah memikat hati Mek Cah memandangkan tudung jenis shawl ini berlainan dengan tudung lain yang berada dipasaran. Material yang tidak cepat berkedut dan senang digosok memudahkan kerja wanita diluar sana untuk terus berfesyen tanpa banyak halangan. Senang giler gayakan shawl ini hanya sarung dan siap!. 

Apa yang paling suka ialah shawl ni labuh dan simple, jadi memang sesuai lah kepada semua gadis diluar sana yang pentingkan keselesaan ketika berfesyen. Inilah contoh penggayaan shawl yang Mek Cah berpuas hati sangat kerana langsung tidak perlukan pin ketika menggayakannya.

Review Selendang Shawl Dari Lazada

Okay! pandangan jujur dari Mek Cah korang tak akan pernah rasa rugi jika memiliki tudung shawl ni sebab material yang digunakan berkualiti, untuk produk ini lah, yang lain Mek Cah tak pasti sebab ini Lazada. Ia masih lagi dikira baru dalam kepala kita kan. Tapi yang pasti Mek Cah dah try pakai keluar seharian dan tak rasa panas sangat dan senang digosok. 

Cara Nak Pilih Tudung Apa Apa Pun….

Untuk tips pemilihan tudung Mek Cah sarankan korang betul-betul kena tahu citarasa korang macam mana. Ada sesetengah wanita sukakan material cotton, chiffon dan banyak lagi. Macam Mek Cah lebih sukakan material cotton kerana senang digayakan bersama inner cotton dan yang paling penting sesuai dengan bentuk muka Mek Cah. Cara pemilihan warna , pastikan warna tersebut sesuai dengan kulit muka korang, pastikan korang sentiasa berkeyakinan dengan warna tersebut dengan kulit muka. Contohnya macam Mek Cah sangat takutkan warna peach dan putih yang seakan menggelapkan warna kulit Mek Cah. Lebih baik elakkan dari awal supaya keyakinan diri tidak berkurang ketika berfesyen.

Review Selendang Shawl Dari Lazada
Mek Cah bukan nak ajak sangat korang beli kat Lazada ni, kalau dah memang ada depan mata kat shopping complex. Kalau betul murah kan, beli je la. Pasar malam atau butik ke.

Terpulang..

Asalkan puas hati, selesa, dan tutup yang mana yang patut.

Maksudnya, pastikan material tidak nipis, dan senang digosok serta saiz shawl tersebut sesuai untuk digayakan dalam perlbagai jenis fesyen tudung. Jom kita saksikan video cara pakai shawl yang mudah. Mungkin fesyen ini dapat menjadi ilham untuk korang gayakan shawl ini ke kelas mahupun kemana-mana sahaja. 

selebriti berhijab
Selebriti Heliza Helmi dan Diana Amir menjadi inspirasi kepada wanita diluar sana untuk turut berhijab
VIDEO - Untuk lihat tutorial cara pakai shawl dengan lebih lanjut, sila pergi ke blog segalamacamcara untuk lebih lanjut.Semoga perkongsian cara pakai shawl dan serba sedikit tips yang dikongsikan disini dapat memberikan manfaat kepada wanita diluar sana untuk berfesyen tanpa batasan. Semua ada hak dalam memilih jenis fesyen tudung namun awas pastikan jika berfesyen pun kena jaga aurat tau, pastikan labuh dan tidak jarang shawl yang digayakan. 

Cuba jadikan Heliza Helmi, Yatt Hamzah, Hasma Hani , Diana Amir dan ramai lagi selebriti berhijab yang boleh kita jadikan inspirasi untuk berfesyen seperti mereka. Semua selebriti ini sangat mementingkan batas aurat dalam berfesyen termasuk lah bab tudung, pakaian dan sebagainya.

proses yang berlaku semasa pembelian Shawl Chiffon

Korang boleh jenguk ke Segala Macam Cara sekejap sebab kalau tak silap SMC ada screen shot dari Lazada untuk process pembelian tudung shawl ni. Dan mungkin tips tips lain berkaitan penggayaan tudung mahupun shawlheliza , bacalah sendiri nanti.

Last sekali, Mek Cah nak tanya apa jenis material yang korang suka pakai?

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tips Tudung Wajah Bulat Lebih Bujur

Fesyen cara pemakaian selendang kini menjadi trend buat wanita masa kini namun bukan hanya fesyen selendang tetapi fesyen tudung bawal juga tetap menjadi pujaan hati bagi peminat setianya kerana tudung bawal merupakan tudung pilihan sepanjang zaman lebih-lebih lagi suatu ketika dahulu 'Tutorial Pakai Bawal Satin' menjadi trend remaja masa kini. Mungkin disebabkan pengaruh laman sosial, wanita masa kini lebih mengambil berat tentang cara penggayaan tudung yang dipakai namun ada juga yang tidak kisah tentang fesyen tudung pada masa kini kerana lebih setia kepada yang simple iaitu tudung bawal. Namun, setiap gaya tudung yang dipilih mencerminkan personaliti diri si pemakai. Yang paling sejuk hati melihat gaya tudung ialah 'Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab' yang betul-betul memenuhi ciri berhijab dalam islam iaitu menutup aurat dan tidak mendedahkan bahagian yang tidak sepatutnya. 

Tips Tudung Wajah Bulat Lebih Bujur

Namun kali ini Mek Cah tertarik dengan pemilik akaun facebook Azlia Idha merupakan Certified Image Consultant at Klinik Imej Malaysia and Hijab stylist at Hijabella Studio yang banyak berkongsi tentang tips penggayaan tudung. Terlalu banyak informasi yang berguna dikongsi oleh wanita cantik ini dengan pengikutnya di facebook. Kali ini, wanita yang ingin bergaya tetapi mempunyai wajah bulat namun ingin kelihatan wajah lebih bujur boleh ikut tips mudah dari Azlia Idha.

Pernahkah anda cuba tiru gaya tudung melalui youtube , majalah atau artis idola anda tetapi akhirnya usaha itu sia- sia kerana wajah anda nampak lebih bulat atau tak sesuai? . Bentuk Wajah amat mempengaruhi dalam Pemilihan Gaya Tudung yang Paling Sesuai untuk setiap wanita. Wanita punya 7 kategori bentuk wajah. Banyakkan? Untuk yang berwajah bulat , kalau tersalah gaya berkemungkinan wajah anda nampak lebih berisi terutamanya kawasan pipi.

Tips  Wajah Bulat Lebih Bujur

Tips  Wajah Bulat Lebih Bujur

Tips  Wajah Bulat Lebih Bujur

Tips Tudung Wajah Bulat Lebih Bujur

Tips Tudung Wajah Bulat Lebih Bujur

Tips Tudung Wajah Bulat Lebih Bujur


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...