Tips hilangkan bau badan dengan Harom Soap

Assalamualaikum cinta

Tips hilangkan bau badan dengan Harom Soap | Bila sebut sahaja bau badan tentu lah topik tersebut sangat sensitif bagi semua pihak. Yelar kan, tiada sesiapa pun yang inginkan badan berbau tetapi kadangkala punca sebenar badan berbau tentu lah disebabkan beberapa faktor antaranya ialah kuat berpeluh, keturunan, faktor makanan dan banyak lagi. Tetapi apa yang paling penting bagi Mek Cah ialah produk yang betul-betul berkesan bagi mengelakkan badan berbau. Pemilihan mandian yang tepat merupakan perkara utama bagi mengelakkan badan berbau. Tersalah memilih sabun atau mandian sudah tentu memberikan kesan yang kurang baik bagi seseorang. Maluuuu aihhh badan berbau. Opss!


So tips bagi Mek Cah bagi mengelakkan badan berbau ialah elakkan makan makanan yang memberikan kesan kepada bau badn kita. Lagi satu pilihan yang sesuai bagi mengekalkan kesegaran tubuh badan ialah Harom Soap yang sangat berkesan mengurangkan jerawat di badan, badan berbau dan paling penting mempunyai bahan pemutih. 


Aaaaa bestnya guna sabun Harom Soap sebab mempunyai kandungan glycerin, sodium lauryl ether sulfate, myristic acid, stearid acid, glutathione, tomato stem, fragrance, aqua, seaweed, apple stemcell, hexapeptide, tawas.

HARUM SOAP nie khas untuk menghilangkan bau badan dan memutihkan kulit badan seawal 3 hari..harga sangat mampu dimiliki dan sangat senang untuk digunakan..

Jadi memang Mek Cah sarankan korang guna Harom Soap untuk kekal yakin walaupun berpeluh, bau badan pun bebas dari masalah jerawat, Mek Cah dulu ada juga jerawat dekat badan kini sudah tiada. Mihmih. 

Antara Kebaikan Harom Soap ialah :-

-  Efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat
- Dipakai untuk badan dan wajah
- Sangat efektif untuk pemutihan kulit
- Hasil yang sangat memuaskan dan kekal
- Selamat digunakan ,tiada kesan sampingan
- Menghilangkan gatal-gatal badan
- Menghaluskan kulit
- Menghilangkan jerawat badan
- Membantu melegakan penyakit ekzema dan psoriasis
- Mencerahkan ketiak, leher, kelengkang dan bahagian pelipat badan yang lain.
- Menghilangkan bau ketiak dan bau badan
- Menghilangkan gatal-gatal ketiak
- Memudarkan parut 
- Memudarkan kesan rekahan atau stretchmark
- Menghilangkan ketuat
- Menghilangkan panau, kurap dan masalah kulit yang lain.
- Mengekalkan kesegaran badan
- Awet muda, menganjalkan kulit, mencegah kedutan awal
- Memperbaiki sel kulit mati

Cara gunakan Harom Soap sangat senang!


Boleh digunakan sebagai sabun harian atau 2 kali sehari pada tempat yang bermasalah..
Mula mula basahkan badan, then sapu sabun satu badan, biarkan 1-2 minit, lepas itu bilas. Jangan guna sabun masa bawah shower. Pastikan sabun letak di tempat yang kering.


Harum Soap adalah sabun yang dirumus dari bahan bermutu tinggi untuk melindungi anda terhadap bau keringat atau bau badan. Sangat ampuh membasmi kuman ( bakteri) penyebab bau badan, meneutralisi zat asam yang dihasilkan oleh tubuh terutama pada tempat tertentu seperti pada daerah ketiak, sekitar kemaluan, rongga-rongga jari kaki dan daerah-daerah tubuh yang berkeringat lainnya.

TESTIMONI HAROM SOAP

" Saya dulu pernah rasa rendah diri jika berkumpul dengan kawan dan keluarga, apalagi dengan suami saya sendiri. Lama-kelamaan saya tahu bahawa pangkal dari semua itu adalah bau badan saya. Akhirnya saya mencuba Harum Soap di pasaran dan memang betul, ketika penggunaan 1 hingga 2 hari saja bau badan saya perlahan hilang. Inilah produk yang saya cari-cari. Harum Soap memang terbaik......


"Tugasan saya di bidang marketing membuatkan saya harus selalu berjumpa pelanggan setiap hari. Satu hal yang kadang mengganggu adalah masalah bau badan. Sebelum menggunakan Harum Soap saya menggunakan berbagai jenis deodorant. Dari beberapa jenis deodorant yang digunakan tersebut, terdapat beberapa perkara saya kurang selesa seperti terasa melekit di ketiak, kesan di baju dsb. 
Selain itu, terkadang deodorant yang digunakan tidak bertahan lama mengatasi bau badan ( hanya beberapa jam saja). Dengan Harum Soap masalah ini hilang sekelip mata. Sekarang, saya tidak perlu risau jika terlupa menggunakan parfum kerana Harum Soap telah menyelamatkan saya...."


"Saya mempunyai masalah bau badan dan kulit gatal-gatal sehinggakan saya sendiri pening dengan bau saya. Perkara begini membuatkan saya begitu takut untuk menjadi aktif dan saya akan mengelak setiap kali ada aktiviti lasak di pejabat saya. Setelah menggunakan Harum Soap, bau badan saya berubah sama sekali. Gatal-gatal di tubuh pun dah hilang. Harum Soap memang ok dan saya syorkan semua untuk mencuba walaupun tiada bau badan kerana aroma tubuh kita memang harum dan kulit tubuh terasa lembap sentiasa".



Melihat kepada testimoni terus Mek Cah percaya untuk menggunakannnya. Lebih-lebih lagi bila meniti hari bahagia sudah tentu Mek Cah inginkan kulit badan putih sekata. Apa yang penting natural produk dan halal. Guna tanpa was-was. Ahakk! 

Berminat? Boleh lah ushar produk ini tau, tak salah untuk tampil cantik untuk suami nanti. 

HARGA
RM 60 SM / RM 65 SS (TERMASUK POSTAGE)
HARGA PROMOSI : 2 KOTAK RM 100/110SS (FREE POSTAGE)


INSTAGRAM : @HARUMSOAP 
HASHTAG : #HARUMSOAP

Yeay! selesai dah masalah bau badan. Kini rasa lebih yakin dan semoga si dia lebih sayang. Werlp :P

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Petua Menghilangkan Parut Lebih Cepat Dan Berkesan

Petua Menghilangkan Parut Lebih Cepat Dan Berkesan Dengan Azanis Scar Serum | Assalamualaikum cinta. Kali ini Mek Cah ingin bercerita produk meletop yang mampu menghilangkan masalah parut serta berguna sebagai ubat jerawat, jerawat, kulit kusam, kulit kering, kulit berminyak. Kalau korang nak tahu terkini Aznis Scar Serum semakin dikenali ramai setelah keberkesanannya terbukti melalui testimoni-testimoni dari pelanggan Aznis Scar Serum sendiri. 


Oopss! bunyinya seperti nama blog Hazanis kan? Eh sweetnya serum ni memilih nama Azanis sebagai nama produk keluaran mereka yang berguna sebagai ubat parut serta secara automatik menghilangkan parut walaupun sudah 10 tahun parut ada di kulit.


Ingin mengatasi masalah yang sering dihadapi kulit wajah haruslah memilih Azanis Scar Serum sebagai jalan penyelesaian kerana petua ni sangat mudah dan amat berkesan. Modal pon tak tinggi. Petuanya, cuma guna produk yang sangat panas di pasaran ketika ini kerana keberkesanannya yang sangat pantas dan efektif gituh! (RUJUK TESTIMONI BERGAMBAR diakhir artikel ini).

Jangan risau, produk Aznis Scar Serum telah mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - NOT150301588K kerana kandungan bahan ini 100% dari bahan semulajadi. Bahan utama adalah Tocopheryl Acetate (Vitamin E) dan selamat di gunakan. So, korang boleh guna Azanis Scar Serum tanpa ragu-ragu tau!

testimoni azanis scar serum


Tips kecantikan haruslah dikaitkan dengan Azanis Scar Serum kerana produk ini memberikan hasil yang sangat memuaskan, malah banyak testimoni yang korang boleh percayai. Contohnya walaupun 10 tahun kesan parut yang ada pada kulit anda, dapat hilang dengan mudah. Hanya semudah sapu sahaja pada kesan parut baru atau lama dalam masa kurang dari 1 bulan anda boleh lihat kesan parut akan pudar. 99.9% pengguna berikan 5 BINTANG kepada Azanis Scar Serum selepas lihat kesan parut tegar hilang macam tak pernah ada parut.


Azanis Scar Serum Bertindak Pantas Untuk:
  • Segala jenis parut kekal pada tubuh badan
  • Selulit yang menjengkelkan
  • Parut bekas jerawat sama ada di muka atau di badan
  • Parut kemalangan
  • Parut suntikan BCG
  • Parut Chicken Pop (Demam Campak)
  • Parut bekas bedah (jahitan)
Yang paling best nak tau apa? JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN jika produk ini tidak memberi kesan positif kepada anda!! Bukan 50%, bukan 70%, bukan 90% TAPI 100% wang anda akan dikembalikan!!. 

Jadi apa tunggu lagi? Kalau betul-betul berminat dan nak dapatkan dengan harga paling istimewa, cepat-cepat ke -> www.pakarparut.com

ATAU 

HUBUNGI SEGERA ✆ SMS/WHATSAPP: 

Taip " PARUT " hantar ke 019-4886964

Antara Testimoni pengguna Azanis Scar Serum:-

petua menghilangkan parut

petua menghilangkan parut
petua menghilangkan parut

petua menghilangkan parut

produk menghilangkan parut

produk menghilangkan parut

testimoni azanis scar serum

Jangan lupa kongsikan keberkesanan produk ini dengan rakan-rakan korang tau. Sekurang dapat juga pahala, lagipun harga Aznis Scar Serum ni sangat berpatutan kiranya harga mampu milik. Chewah! nak cantik dan hilangkan parut haruslah berkorban duit sikit kan. Siapa tak nak cantik. Ahasskk, lawati laman facebook 'Aznis Scar Serum'. sekarang tau!

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tonton Online Suamiku Encik Sotong

Assalamualaikum Cinta.

Tonton Online Suamiku Encik Sotong | Muka ni masih tersenyum-senyum melihat telatah Shaarnaz Ahmad di dalam drama Suamiku Encik Sotong. Shaarnaz yang membawa watak sebagai lelaki lembut telah mencuit hati penonton, mesti ramai yang tercari-cari episod drama Suamiku Encik Sotong. Oh ya! yang terkini filem Polis Evo sudah boleh tonton online di artikel ini 'Tonton Online Polis Evo (2015) Full Movie'. Rugi tau kalau korang tak tengok. :P


Jom layan movie terbaru The Legend of Tarzan HD Full Movie. Confirm korang puas hati! 

Sinopsis : 


Suamiku Encik Sotong mengisahkan, hubungan Farish (Sharnaaz Ahmad) dan Erica (Amyra Rosli) yang punyai personaliti berbeza dan sering bertengkar ekoran paksaan keluarga untuk mereka berkahwin selama 3 tahun agar dapat mewarisi harta peninggalan arwah neneknya. Sepanjang perkahwinan, mereka tidak pernah menjalankan tanggungjawab sebagai suami isteri, malah Erica telah jatuh cinta kepada sepupunya, Izhan (lakonan Amar Baharin), manakala Farish terlah jatuh cinta dengan rakan kolejnya, Dhia (Hanis Zalikha). Plot perjalanan drama yang punyai unsur komedi, mesej yang ringan dan cermat ini diteruskan dengan babak penantian mereka agar kontrak perkahwinan tersebut dapat dihabiskan.




Tonton Online Suamiku Encik Sotong | Jangan lupa tengok tau! pasti tak menyesal. Rupanya abang Jebat pun mampu membawakan watak lembut, opsss siapa sangka kan.  :)





SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tips melancong dan bercuti keluar negara

Tips melancong dan bercuti keluar negara  | Apabila sebut sahaja bercuti keluar negara pasti semua akan rasa teruja kerana inginkan kedamaian dan ketenangan dari sibuk bekerja. Bagi destinasi percutian ke luar negara memerlukan persediaan yang secukupnya dari segi mental, fizikal dan sudah pastinya kewangan. Ahakss 



Memandang Mek Cah mempunyai beberapa pengalaman bercuti di negara luar walaupun hanya di Indonesia dan Vietnam namun pengalaman melancong ke sana cukup memberikan kenangan manis buat Mek Cah. Yelarkan, sangat bersyukur kerana dapat melihat keindahan negara orang lebih-lebih lagi kenangan di Bandung cukup memberikan 1001 kenangan indah menerusi artikal ini 'Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)'. Sudah semestinya hasil dari kisah percutian akan diceritakan dalam blog ini. Opsss mungkin beberapa tips melancong dan bercuti keluar negara dapat membantu mereka yang mempunyai niat untuk kesana. Tika ini terlebih rajin sebab itu terhasil artikel "Tips Melancong Dan Bercuti Keluar Negara". Disini dikongsikan beberapa hal penting sebelum dan ketika kita melancong di luar negara.

PASSPORT | Gigih tau sebelum Mek Cah dan adik mengambil keputusan untuk ke Bandung terus buat PASSPORT walaupun ketika itu ma abah tak tahu pun kitorang nak pergi ke Indonesia gituh. Berjuruss punya anak. Lol Yang ni ke Vietnam pulak. Hiksss


Pastikan sebelum anda bercuti anda mempunyai PASSPORT yang masih sah tempoh. Jika PASSPORT anda tempoh sahnya kurang daripada 6 bulan. Anda di wajibkan untuk memperbaharui PASSPORT anda di Jabatan Imigresen yang berdekatan dengan anda.

SENARAI HITAM | Sebagai peringatan anda juga digalakkan untuk menyemak nama anda bersih daripada senarai hitam untuk keluar negara. Sila rujuk Semakan Status Kawalan Imigresen DISINI .

TUKAR MATAWANG | Pastikan wang tunai mencukupi dan tukar mata wang mengikut matawang negara yang akan lawati. Jika memiliki Kad Kredit/Debit daripada Bank Tempatan. Sila maklumkan kepada pihak bank untuk mengaktifkan kad kredit/Debit anda untuk kegunaan diluar negara Maklumkan Tarikh dan tempoh serta tempat yang anda akan lawati. Tujuannya bagi mengelakkan transaksi diluar jangka dan kad kredit/Debit akan disekat jika tidak dimaklumkan kepada pihak bank terlebih dahulu.

KAD ATM | Kad ATM boleh juga digunakan untuk mengeluarkan wang tunai ketika berada diluar negara. Tetapi sila semak dahulu dengan pihak bank anda samada Kad ATM anda boleh atau tidak untuk mengeluarkan wang tunai ketika berada diluar negara. Namun kebiasaanya cas tersembunyi apabila korang mengeluarkan wang di ATM luar negara, pernah terkena RM10 setiap kali keluarkan duit. Hukss

TIKET PESAWAT | Pastikan Tiket Pesawat (jika korang menaiki kapal terbang) anda sudah ditempah terlebih dahulu. Periksa tarikh dan masa yang betul untuk mengelakkan korang tidak tersalah beli tiket. Bagi mereka yang inginkan tambang penerbangan yang murah, beli tiket pesawat ketika promosi terutamanya AIRASIA!. Ini boleh menjimatkan perbelanjaan korang. Nah belanja 'Percutian bajet ke Bali'!



PENGINAPAN / HOTEL | Tempah hotel penginapan anda. Sekarang banyak kemudahan di laman sesawang untuk tempahan hotel penginapan. Korang hendaklah membaca fahamkan terma dan syarat terlebih dahulu sebelum membuat sebarang tempahan hotel. Paling penting tarikh dan tempat yang hendak di tuju. Ini untuk mengelakkan korang kerugian dan ada charge tersembunyi . 


A photo posted by 🌷Hazanis Blogspot🌷 (@hazanisblogspot) on

Pastikan hotel tersebut mempunyai kemudahan internet supaya korang dapat berhubung dengan rakan dan keluarga di Malaysia tau. Yang penting cinta hati! Sekarang kan semuanya canggih, skype ada, whatsapp, wechat, facebook dan bla bla bla.. Rasanya artikel ini 'Tips bercuti ke Vietnam Ho Chi Minh'  dapat membantu dan memberikan panduan. Mihmih
TELEFON BIMBIT | Telepon bimbit amat berguna sekali ketika melancong keluar negara sila aktifkan ROAMING. ini memudahkan anda berhubung. Cara lain, sila bawa telefon bimbit lebih dan beli simkad di negara anda lawati. Jangan lupa untuk memaklumkan kepada keluarga terdekat atau sahabat anda apabila sudah sampai di negara yang dilawati. Make sure bagi no telefon bimbit anda yang aktif di negara tersebut untuk senang berkomunikasi jika ada sesuatu. *Mek Cah hanya berhubung dengan keluarga melalui whatsapp hanya menggunakan wifi di hotel sahaja. Jimat!

UBAT-UBATAN | Sebelum keluar negara pastikan anda sentiasa sihat ini mengelakkan percutian anda terganggu dengan keadaan yang tidak stabil. Nanti anda tidak dapat menikmati suasana bercuti. Bagi mereka yang menghidap sakit asma, darah tinggi, kencing manis, kolestrol atau sebagainya bekalan ubat hendaklah mencukupi. Ini penting untuk masa-masa terdesak. * Degil tak pernah pun bawa ubat-ubatan dari pengalaman sendiri. Hukss

BAGASI | Semasa berada di Lapangan Terbang awasi bagasi anda. Pastikan anda tidak meninggalkan bagasi anda sesuka hati. Nanti ada orang masukkan barang terlarang di dalam bagasi anda tanpa disedari.

UNDANG-UNDANG | Sila fahami dan patuhi undang-undang ketika berada dinegara yang anda lawati untuk mengelakkan korang dikenakan denda.


KAMERA | Bawa Kamera untuk merakam aksi anda ketika bercuti sebagai kenangan. Memang biasanya Mek Cah akan bawa 'Nikon Coolpix L820' namun akhirnya hanya guna OPPO R1 sahaja. Lolz

#SyoknyaBercuti

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Baju raya 2015

Baju raya 2015 | Memandangkan tidak lama lagi bakal menyambut bulan Ramadhan maka persiapan untuk raya boleh dilakukan secara perlahan-lahan. Rasanya tidak salah Mek Cah awal-awal dah update koleksi baju raya 2015 dari @Hazanis Fashion. Syukur kerana dengan blog membantu Mek Cah mempromosikan koleksi baju dari Hazanis Fashion. Alhamdulillah "Baju raya 2014" sebelum ini mendapat sambutan dan sebab tu jugak tahun ni terlebih bersemangat nak update baju raya 2015 awal-awal.

Material :- Satin high quality + Lace 
Size fit S-M
Hanya RM76 SM/RM80 SS

Baju raya 2015 |Mek cah pun jatuh hati dengan MINI KURUNG DAMIA baju raya ni. sangat cantik dan nampak klasik, sesuai sangat digayakan untuk majlis konvokesyen dan menghadiri kenduri kendara. Eh! tidak semestinya untuk raya je tau, semuanya boleh digayakan dimana-mana sahaja. Tapi yang pasti saiz MINI KURUNG DAMIA sangat sesuai untuk mereka yang berbadan sederhana dan kurus sahaja. takut nanti ketat pulak dengan si pemakai yang bersaiz L. Kalau berminat dengan jubah atau dress untuk raya boleh lihat entri ini "Fesyen jubah terkini hanya RM70 termasuk postage". Cepat sebelum terlambat. ♥ 

Material :- Satin high quality + Lace 
Size fit S-M
Hanya RM76 SM/RM80 SS

Material :- Satin high quality + Lace 
Size fit S-M
Hanya RM76 SM/RM80 SS

Baju raya yang ni dah dah sangat cun dipakai untuk hari raya nanti. hihi kalau berminat nak cuba tutorial shawl macam ni boleh lihat entri ini "tutorial pakai selendang". senang mudah dan cepat. sesuai digayakan pada pagi syawal nanti, berikan kelainan di Hari Raya nanti. :)


Material :- Satin high quality + Lace 
Size fit S-M
Hanya RM76 SM/RM80 SS

Baju raya 2015  |Sambil tengok baju raya boleh juga tengok wide shawl murah dari "Hazanis Fashion" tau. mana tahu boleh di padankan dengan baju raya korang nanti. Jom usahakan supaya berseri-seri di pagi Aidil fitri dengan "Pearl White Jamu Jelita - RM36 Free Postage". Berbaloi sangat, harga berpatutan. Mihmih


Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:

SMS/WHATSAPP : +6010-8931044
Facebook: Hazanis Blogspot
page: Love is cinta dot blogspot
Email : hazanis88@gmail.com
Instagram : Hazanis Fashion



Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju raya terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah dan cepat! 

Order 
1. Nama Penuh 
2. Alamat Penuh 
3. Nombor Telefon 
4. No kod/Link gambar 

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian. 

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:) 

Warna : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display. 

Sekian terima kasih.♥

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...