Cara Pakai Tudung Bawal Labuh Jadi Selendang

Assalamualaikum cinta...

Cara Pakai Tudung Bawal Labuh Jadi Selendang | Yeay! akhirnya mood menulis blog sudah kembali setelah busy dengan kerja dan keluarga. Chewah! macam la dah ada keluarga sendiri kan. Krik krik Hummm disini Mek Cah tertarik dengan keyword yang menerjah ke blog ini iaitu 'Cara Pakai Tudung Bawal Labuh', nampaknya ramai muslimah diluar sana diberi kesedaran untuk menutup aurat dengan sempurna. Alhamdulillah, artikel sebelum ini menjadi pilihan 'Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi Hijab' dan 'Cara pakai selendang seperti Diana Amir' dapat membantu mereka berfesyen tetapi menutup aurat.


Cara Pakai Tudung Bawal Labuh Jadi Selendang| Tudung bawal di jadikan selendang, memang menarik mudah dan cantik. Kalau sebelum ini 'Cara pemakaian tudung bawal', kini dah upgrade boleh jadikan selendang. Hari ini bukan Mek Cah yang buat tutorial tapi tertarik dengan satu tutorial pakai tudung bawal labuh jadi selendang. Nice! video pun kelakar, memang tidak membosankan. Mihmihmih

Tutorial dari Hazanis sendiri :- 

Cara Memakai Selendang Dengan Mudah 



Pemilik video tutorial tersebut ialah 'miss Gailygarden' , video tutorial pakai selendang dan bawal semuanya menutup aurat. Jadi yang baru belajar nak berfeysen tetapi simple dan menutup aurat boleh lihat koleksi video dari 'miss Gailygarden''. Nak lihat koleksi selendang dan tudung terkini ikuti instagram @HazanisFashion, dress dan jubah terkini pun ada. Enjoy!


instagram @HazanisFashion


Video :- miss Gailygarden
Sumber gambar :- miss Gailygarden

#SayaMinatAwak #SorryScreenshootGambarTakMintaIzin #NiatBaikBerkongsiIlmu



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Hazanis Fashion Di Riuh Festival Pada Jumaat Dan Sabtu Ini

Rasanya dah lama tidak berkongsi aktiviti terkini Hazanis Fashion di laman sosial. Lebih-lebih lagi tentang koleksi dress terkini [Fesyen jubah terkini hanya RM70 termasuk postage], walaupun kurang aktif tetapi perniagaan tetap berjalan seperti biasa cuma kadang-kadang sibuk hingga lupa nak menonjolkan diri di facebook. Lol Alhamdulillah walaupun jarang muncul mempromosikan barangan dari Hazanis Fashion namun pelanggan tetap ada yang biasanya pelanggan yang pernah membeli belah di Hazanis Fashion. Mihmih terima kasih kerana memberikan kepercayaan kepada Hazanis Fashion.


Barangan yang menjadi permintaan masa kini ialah :- 


Kali ni dah masuk kali-3 Hazanis Fashion buka booth untuk event yang berlangsung di Kota Bharu, Kelantan cuma masih tidak berkesempatan untuk mengajak saudara saudari yang tinggal berdekatan Kota Bharu serbu booth Hazanis Fashion . 


Riuh Festival pula bakal berlangsung di KTC, Kota Bharu Kelantan berdekatan dengan Stadium Kota Bharu tau! Lokasi yang strategik memudahkan mereka berkunjung disini. Datang la cuci mata nanti, khabarnya banyak sales tau. Mek Cah yang buka booth pun dah tak sabar nak shopping disana. Muah! Kali ini booth yang sekali dengan Hazanis Fashion ialah 'Glamour_Inspired' yang menjual pelbagai barangan kosmetik. Murah murah tau! dah tak sabar nak ushar barangan makeup. Mihmih


RiuhFestival
Tempat :- Kelantan Trade Centre (KTC), Kota Bharu, Kelantan
Tarikh :- 23-24 Januari 2015
Masa :- 10 Pagi - 10 Malam
No Booth :- 68-  Hazanis Fashion & Glamour_Inspired


Datang jangan tak datang tau! Jumpa disana, pembaca blog Hazanis sila bagitahu tau nanti Mek Cah kasi harga diskaun lagi. Krik krik , Papaiii. :)


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Isu Pertunangan Dr Fatin Liyana Diperhebohkan

Assalamualaikum cintasss..

Isu Pertunangan Dr Fatin Liyana Diperhebohkan | Memang Mek Cah minat giler dengan Dr Fatin Liyana Asri semenjak dari dahulu lagi. Memang tidak dinafikan bukan hanya Mek Cah tau yang minat FL tetapi ramai lagi diluar sana yang sentiasa mengikuti perkembangan beliau. Mestilah ramai peminat sebab orangnya cantik, berpelajaran, kerja best-best dan berasal dari orang berada sebab itu ramai blogger lain menjadikan beliau sebagai sumber inspirasi untuk turut berjaya.

Dr Fatin Liyana Asri dan Dr Anwar Fasal
Memandangkan berlambak kisah Dr Fatin Liyana diblog ini, jadi pelbagai kritikan dan pandangan dari pelbagai pihak yang Mek Cah terima. Jujur Mek Cah cakap niat menulis tentang gadis cantik ini bukan lah untuk tingkatkan trafik blog ini tetapi untuk menunjukkan yang kita minat kat dia. Hanya menulis diblog dan berkongsi di page 'Love Is Cinta Dot Blogspot Dom Com' , tak sangka pula ramai gilersssss minat Dr Fatin Liyana Asri. Sedih tau bila ada orang lain fikir sebaliknya lagi-lagi kisah tentang pertunangan Dr Fatin Liyana baru-baru ini. Yang penting FL sentiasa cun! nak nagis tengok FL yang cantik sangat [7 Gambar Sekitar Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri Dan Dr Anwar Faza] :')



Ada yang cakap pertunangan tidak perlu dihebohkan, yurppp memang Mek Cah setuju tetapi dia sebagai selebriti blogger pasti menerima tempias, lambat laun peminatnya akan tahu juga. Lebih-lebih lagi kawan baiknya sendiri mendedahkan yang beliau dah bertunang. Malah tunangnya sendiri berkongsi gambar pertunangan mereka di laman twitternya. Hummm so rasanya tentang hebohnya pertunangan tersebut bukan berpunca dari Mek Cah 100%. Dr Anwar Fasal mempunyai ribuan peminat di laman twitter sudah pasti pengikutnya adalah salah satu daripada peminat fatin liyana juga.



Kalau benar berpunca dari Mek Cah maafkan diri ini, tiada niat lain pun. Dah namanya dunia blogger, FL sendiri pun retis dan selebriti blogger ramai yang mengenalinya sudah pasti ramai yang dah tahu. Di instagram pun kedua pasangannya ini dah lama di lamun cinta sah-sah la kan ramai yang dah tahu. 


Apa-pun Mek Cah doakan Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri berakhir dengan perkahwinan. Diharap FL mengerti perasaan kami sebagai peminatnya. Chewah! haruslah sporting kan. Tak nak gaduh, tak nak sedih, tak nak gembira je, cuma nak bahagia melihat orang dia minat bahagia. Tu je. Eeeeeee gedik.

Papaii..
#habislakejaplagiakukenahentam

Sumber gambar :- Si cantikssss honeykoyuki.blogspot.com

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Fesyen jubah terkini hanya RM70 termasuk postage

Setelah sekian lama 'Hazanis Fashion' menyepi dari mengeluarkan koleksi jubah yang terbaru. Kini tampil dengan fesyen jubah terkini dan menepati citarasa kaum wanita lebih-lebih lagi yang berbadan kecil. Terharu 'Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage' dan 'Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2014' telah mendapat tempat dihati wanita.

TERKINI!, ada sale untuk penghabisan stock. Boleh lawati entri 'Jubah Terkini Hanya RM50 Termasuk Postage - Stock Clearance!' untuk lihat koleksi yang dijual dengan harga terlajak murah. Jika berkenan whatsapp laju-laju di +6010891044. Stock tinggal tak banyak tau! ;)


Memang 'Hazanis Fashion' aktif berniaga online di Facebook, Wechat, Instagram tetapi blog merupakan pilihan terakhir untuk mempromosikan koleksi jubah tersebut. Sebabnya? memerlukan masa dan ruang untuk menulis dan mencari kretiviti untuk menulis. Bukan semudah ABC tau!


Jubah terkini ataupun juga boleh di panggil sebagai maxi dress sesuai digayakan ke pejabat, kuliah, dinner, event dan keluar bersantai. Lagi meletop kalau gayakan di majlis kahwin saudara mara. Janji! pasti tak menyesal memilih jubah tersebut. Kalau musim raya, ramai sahaja yang memilih fesyen jubah ini sebagai koleksi raya yang seharusnya tidak dilepaskan kerana harga yang berpatutan. Bila teringat raya, teringat pula 'Cara Memakai Selendang Dengan Mudah' yang sesuai digayakan bersama fesyen jubah terkini di pagi Aidilfitri nanti. 




Jahitan ikatan reben dibelakang mampu menjadi tarikan kepada si pemakai untuk kelihatan seperti princess. Yang penting jubah ini semua dari material satin high quality dan princess cutiing. Auwwww!!


Dress Sequin ADONIA
Material :- Satin high quality + Lace
Colour : Grey + dark blue
Colour : Torquise + Hitam
Princess Cutting
Size fit XS-M
Measurement :- Bahu 15" , Lilit dada 36", Pinggang 33", Labuh lengan 24", Labuh baju 57"
Hanya RM75 SM/RM80 SS

Dress Sequin ADONIA
Material :- Satin high quality + Lace
Colour : Grey + dark blue
Colour : Torquise + Hitam
Princess Cutting
Size fit XS-M
Measurement :- Bahu 15" , Lilit dada 36", Pinggang 33", Labuh lengan 24", Labuh baju 57"
Hanya RM75 SM/RM80 SS

Jubah yang dijual menjadi pujaan hati ini kerana sangat simple tapi comel, materialnya sangatlah selesa dipakai. Tampak seperti muslimah yang sejati dan sesuai untuk pelbagai saiz badan. Jom dapatkan jubah terkini dengan harga RM75 termasuk postage. *special gift for 1st customer*. Cepat! Rasanya ianya sangat berbaloi, cuba korang survey di blogshop lain.


Dibahagian tangan terdapat sequin yang menambahkan seri pada jubah ini. Si pemakai akan tampak bergaya dan feminim dengan koleksi fesyen jubah terkini.


Dress Sequin QAISARA
Material :- Satin high quality + Sequin
Colour : Grey + dark blue
Colour : Torquise + Hitam
Zip didada [ sesuai untuk BF]
sequin di lengan
Princess Cutting

Size fit XS-M
Measurement :- Bahu 15", Lilit dada 36", Pinggang 32", Labuh lengan 22", Labuh baju 53"
Hanya RM70 SM/RM75 SS


Dress Sequin QAISARA
Material :- Satin high quality + Sequin
Colour : Grey + dark blue
Colour : Torquise + Hitam
Zip didada [ sesuai untuk BF]
sequin di lengan
Princess Cutting

Size fit XS-M
Measurement :- Bahu 15", Lilit dada 36", Pinggang 32", Labuh lengan 22", Labuh baju 53"
Hanya RM70 SM/RM75 SS

Sebarang pertanyaan boleh dilakukan di:

Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan koleksi terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah dan cepat!

Cara Order, inbox/PM ke facebook, page @ email. @ SMS/Whatsapp +60108931044

1. Nama 
2. Alamat
3. No. Telefon
4. No kod/ Perkara

Insyaallah, sekiranya jubah sequin ini mendapat sambutan maka mek cah akan banyakkan lagi stock. Booking hanya untuk 24 jam sahaja, sekiranya melebihi tempoh tersebut maka jubah ini akan dibuka jualan untuk orang lain.

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian.

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. Nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:)

Nota kecil : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display.

Sekian terima kasih.♥


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

7 Gambar Sekitar Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri Dan Dr Anwar Fazal

Gambar Sekitar Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri Dan Dr Anwar Fazal | Ramai menantikan perkembangan terbaru 'Dr Fatin Liyana Asri' lebih-lebih lagi telah selamat bertunang dengan Dr Anwar Fazal baru-baru ini. Ya Allah, cantiknya FL ni, berbaloi Mek Cah buat artikel ini 'Fatin Liyana : Gambar pilihan paling comel'. Tahniah diatas Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri, kami semua sentiasa mendoakan kegembiraan menjadi milik idola kami. Opsss bagai pinang di belah dua, Dr Fatin Liyana Asri dan Dr Anwar Fazal sangat serasi bersama. 






Memandangkan Mek Cah ada lah stalker terhebat kepada Dr Fatin Liyana Asri maka haruslah mencari gambar sekitar Pertunangan Dr Fatin Liyana Asri bersama Dr Anwar Fazal. Alhamdulillah walaupun hanya beberapa keping gambar tetapi cukup memuaskan hati ini dan peminat Fatin Liyana yang lain. Buat masa ini Fatin Liyana dah delete akaun instagram, twitter, jarang update blog dan kurang aktif di facebook membuatkan kami sebagai peminat terasa kecewa tau sebab tidak dapat lagi melihat perkembangan terbaru idola kami. Gambar ini semua pun dari sahabat terdekat Dr Fatin Liyana Asri. Dari mana? biarlah rahsia. Mihmih



Setahu Mek Cah, Dr Anwar Fazal ni juga bukan calang-calang orang juga tau. Lihat sahaja sahabatnya yang hadir di majlis pertunangan tersebut yang terdiri daripada Syamsul Yusoff, Imam muda Nadji, dan selebriti yang lain. Isskkk dah tak sabar melihat mereka berkahwin. Kalau dahulu Maria Elena berkahwin dengan abang FL [Majlis Pernikahan Maria Elena Dan Asfirdaus & 10 Gambar Perkahwinan Maria Elena Dan Asfirdaus ], kini bakal muncul liputan hangat tentang perkahwinan Fatin Liyana Asri sendiri. Tunggu...

Tidak dinafikan wanita ini memiliki pakej yang cukup lengkap, kerjaya sebagai doktor dan cantik menjadi tarikan utama kepada dirinya. Sebab itu ramai peminat Fatin Liyana Asri di dalam dunia blogger. Lagipun tak salah kami meminatinya sebab banyak perkara positif yang dapat kami ambil daripada sifat keperibadian Fatin Liyana Asri. Jadikan inspirasi untuk berjaya merupakan cara untuk kami untuk terus mengikut jejak langkahnya.


Kalau dahulu, Fatin Liyana terkenal dengan fesyen muslimah sehinggakan ramai menjadikannya sebagai inspirasi untuk berfesyen dengan betul. Sebab itu Dr Fatin Liyana Asri 'Tersenarai di antara 15 blogger paling cantik di Malaysia', dan pilihan tersebut memang tidak silap sama sekali. Tetapi bagi Mek Cah, suka dengan penampilan Dr Fatin Liyana Asri terkini berbanding dahulu. Nak tahu sebabnya? mesti lah kerana penampilannya yang sopan dan menutup aurat dengan sempurna lagi-lagi nampak simple tetapi cantik menarik!. Comel je melihatnya. Hikss 



Tahniah, tahniah, tahniah, walaupun kita sama umur tetapi rezeki Dr Fatin Liyana Asri bertemu jodoh lebih awal dari Mek Cah. Hukss ala dah namanya jodoh kan, fikir positif sahaja. Apa pun dah bunyi kompang ni! Tak sabar melihat FL menjadi raja sehari. 

Papaii. 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...