Salam Ramadhan Al-Mubarak

Marhaban Ya Ramadhan Ya Syahrul Syiam


Selamat datang Ramadhan, bulan penuh ampunan
Selamat datang Ramadhan, bulan penuh ganjaran
Mari kita menyambut dengan hati gembira. 
Mari kita menyambut dengan hati bahagia

Allah jadikan Ramadhan bulan penuh berkah
Allah jadikan Ramadhan bulan penuh rahmah
Perbanyaklah ibadah, jangan lupa sedekah
Perbanyaklah tadarus, jangan lupa shalawat

Marhaban Ya Ramadhan Ya Syahrul Syiam

Selamat datang bulan yang siang harinya mulia
Selamat datang bulan yang malamnya pun mulia
Nafas dan tidur kita pun mendapat pahala
Dosa pun diampuni doa pun diterima
Marhaban Ya Ramadhan Ya Syahrul Syiam



Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya: Rasulullah s.a.w bersabda: Apabila tiba bulan Ramadan, dibuka pintu-pintu Syurga dan ditutup pintu-pintu Neraka serta syaitan-syaitan dibelenggu


Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a. katanya: Rasulullah s.a.w. bersabda: …Dan sesiapa yang berpuasa di bulan Ramadan dengan penuh keimanan dan mengharapkan keredhaan Allah, akan diampunkan segala dosa yang dilakukannya sebelum itu

Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua. Insyaallah. Amin.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review : Floral Mask by Dian Pixy

Floral Mask by Dian Pixy - Bila sebut mask je pasti teruja nak cuba memandangkan hati perempuan ni suka menjaga aspek kecantikan walaupun sangat busy. sanggup berbelanja untuk kecantikan diri, lagipun perkara cepat dan mudah menjadi keutamaan. Tak perlu ke SPA bagai, buat kat rumah pun okay sambil merehatkan diri. kononnya sebelum ini busy dengan "Hazanis Fashion". Lolz


Memandangkan dah lama tak pakai mask, muka pun dah terabai.  jerawat kiri kanan pipi maka penyelesaian adalah Floral Mask by Dian Pixy. Gigih order online melalui "Miras.health.beauty" shop tau! Alhamdulillah masalah jerawat dapat diselesaikan dengan Floral Mask by Dian Pixy. jerawat semakin kecut okay dan dah tak berani membesar. hehe so petang tu rasa confident je jalan-jalan bersama adik kesayangan. Okay berkesan jugak Floral Mask by Dian Pixy . Mana nak dapat? order lah dengan "Miras.health.beauty" tau! service pun okay. Siyess tak tipu. Mihmih


KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK

Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia di bawah syarikat dianpixy ent untuk menghapuskan whitehead / blackhead

99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau


FUNGSI PRODUK :
  1. melindungi kulit dari pencemaran
  2. lembut tanpa menipiskan kulit
  3. *EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil *MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak !
  4. *MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yg jd punca jerawat
  5. *SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat

BAHAN UTAMA FLORAL MASK
bahan utama floral mask adalah arang .
terdapat 7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit anda
* Mempunyai MOISTURE COMPLEX untuk kulit kering dan kusam
* Vitamin A, B3, C, E untuk merawat kulit jerawat dan jeragat
* Q10 berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan
* HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi uv


Di jamin HALAL & SELAMAT
KKM (NOT130704508K)

1 botol berapa harga dan berapa kali boleh guna ?
RM39.90 tidak termasuk cas pos.. 
seminggu penggunaan minima 1 kali
1 botol 50ML / 7-8 kali guna seluruh muka = tahan 2bulan

ORDER:
Facebook : "Miras.health.beauty"
SMS/WHATSAPP/WECHAT : +6017686553


Antara yang telah mencuba floral mask:


fatin liyana *top blogger malaysia
ben ashaari **top blogger malaysia
yuyu zulaikha *top blogger malaysia
ainan tasnem * penyanyi lagu aku suka dia
izzue islam * hero sebenarnya saya isteri dia
irine nadia marcelo *top blogger malaysia
fatin suhana *top blogger malaysia


Now! bersemangat selfie , aktif dan bla bla. Nasib baik ada Floral Mask by Dian Pixy tau, boleh cover masalah kulit muka ni selain suppliment Emilay tu . hehe tengok sini "Review : Emilay Whitening Clear Spot Supplement". Malah produk Dnars turut membantu. Alhamdulillah "Review: Dynars skincare". Percaya atau tidak dengan produk Floral Mask by Dian Pixy boleh la mencubanya dengan sendiri. 

ORDER:
Facebook : "Miras.health.beauty"
SMS/WHATSAPP/WECHAT : +6017686553

Papai. sekian! 


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

KELANTAN PHOTO CHALLENGE 2014


Cabaran Foto Kelantan 2014, 
Hadiah wang tunai lebih RM12,000.00 mesti dimenangi,!!
Penyertaan terbuka kepada semua.


Kategori : Human Intrest dan landscape
Tema Pertandingan : Seni disanjung, Budaya dikendong, Syariat dijunjung.
Anjuran : Kerajaan Negeri Kelantan 
EXCO Yang Bertanggungjawab : YB Dato' Mej (B) Md Anizam b. Abd. Rahman,
(Pengerusi Jawatankuasa Kebudayaan, Pelancongan dan Warisan,
Urusetia : Pusat Penerangan Pelancongan Negeri Kelantan,
Tarikh Penyerahan Foto : bermula sekarang sehingga 25 Julai 2014


Rujuk Syarat dan peraturan (Lampiran/DISINI)
  • Hanya Gambar yang dirakam dinegeri KELANTAN sahaja, Disepanjang tahun 2013 hingga 2014.
  • TIADA YURAN penyertaan yang dikenakan.
  • TIADA HAD penyertaan.
  • TIDAK DIBENARKAN ada WATERMARK pada gambar yang dikirim menerusi email,

Email kepada :
photohunt@kelantan.gov.my
photohunt@gmail.com

TARIKH TUTUP 25 JULAI 2014
JAM 12.00 TENGAHARI waktu Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.

OBJEKTIF

  1. Berusaha memberikan publisiti kepada masyarakat luar mengenai usaha murni Kerajaan Negeri Kelantan di dalam tanggung jawab membangunkan sebuah negeri dari kacamata kebudayaan dan kesenian Islam. 
  2. Berusaha menghimpunkan dan mendokumentasi catatan sejarah melalui rakaman foto-foto yang terbaik. 
  3. Berusaha mendedah kepada masyarakat dalam dan luar negara mengenai Kelantan, sebagai destinasi Pelancongan popular dengan Negeri Cantik, Budaya Menarik.

kepada rakan-rakan yang berminat dengan dunia photography dan bergelar photographer boleh lah cuba mencuba nasib dengan Cabaran Foto Kelantan 2014. Mana tahu ada rezeki memenangi hadiah wang tunai yang dijanjikan di samping memberi sokongan kepada kerajaan negeri Kelantan dalam mempromosikan negeri Kelantan kepada negeri luar. Ini kerana Kelantan mempunyai keunikan dan daya tarikan yang tersendiri. Peace. (^.^)//

P/S: Mek cah sayeyy ko negeri kelahiran sdiri. tempat sokmo gih derak ialah Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan, Kota Baru , sedak lajop okay.Kalu ado nikon bulih join doh tapi apo kea dayo tok reti bab editing. lolzzz pahtu tolong support saeng-saeng hok nok join jelar. 

selamat blakooo. krik! 



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 - Macam cantik je, macam comel je. Kegilaan terhadap gadget sekarang. Bila tengok teknologi baru terus jatuh hati. Alahai Huawei Ascend P7 , kenapa comel sangat dan mengancam. kalah oppo mek cah tau "Review OPPO R1". Ni rasa nak gigit jari. Sobbb tapi yang OPPO R1 ni pun dah terbaik. hehe



http://www.vmall.my/index.php/ascend-p7-white.html

  • Excellence with Edge
  • Intended Power Button Key
  • Unibody Waterdrop Curve
  • 8MP BSI Front Camera
  • Ultra Power Saving Mode
  • 4G

Design sebijik dengan OPPO R1. Kurusnya alahai Huawei Ascend P7 ni. okay misi simpan duit la kan. krik krik tapi kalau di kejar teknologi sekarang memang tak sempat lah. Lagipun membazir sebab harga akan turun. Tapi tak pe, ushar sahaja pun jadi lah kan. :)

PRODUCT REVIEW

Review by Faiz 
WOW..this phone is amazing..i hope i can get this for mine..i absolutely attracted with it slimmest feature and it high quality of camera. It is amazing and has it own class. Congratulation HUAWEI for giving us a chance to have a smartphone like this. 

Review by Anson 
1. The camera is very very nice as 13Mpixel is more than any other phone.
2. The processor is very fast as compare to the market now. 
3. The size of the phone is very thin and light. Good competitor for samsung and iphone.

Review by jay 
I like it so perfect.Design phone so beautiful and thin.then it have 8MP BSI front camera and ultra power saving mode.


Ada rezeki bertemu ler kita yer Huawei Ascend P7. Insyaallah. 



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cek Nuffnang ke-3

Alhamdulillah syukur cek dari Nuffnang dah selamat sampai dan duit pun dah habis. Yang ni tau "Cashout Nuffnang ke-3" Lolzz angka yang sedikit membuatkan ku rakus untuk shopping. entah ke mana duit ku melayang tetapi tetap bersyukur dapat la beli barang untuk kecantikan diri. Sabor jelah. tapi tak pe, sebab dah cash out lagi satu earning yang Earning Blogbuster Oral B supernova 3, mood menunggu jelar. yang ni mek cah janji nak simpan okay! tak pun modal untuk travel. krik-krik. azam beli perabot kita ketepikan. muehehe



Yang lain jangan putus asa, kuatkan semangat dalam dunia blogging. Yang penting tunjukkan kesetiaan bersama Nuffnang. Pasti dapat imbuhannya. Terima kasih Nuffnang.:)

Kisah menarik tentang Nuffnang :

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Follower ke-4444

Assalamualaikum cinta.

Angka yang boleh dikatakan cantik, walaupun jumlahnya tidaklah terlalu besar berbanding dengan senior blogger yang lain. Syukur Alhamdulillah kerana sepanjang 3 tahun 10 bulan membela blog Love is Cinta akhirnya membuahkan hasil dengan hadirnya follower yang sudi singgah ke blog ini. tidak sangka blog ini masih wujud walaupun pelbagai dugaan yang terpaksa mek cah tempuhi. Pernah sekali terlintas untuk tutup je blog ini tetapi memikirnya kasih dan sayang akan korang semua maka sebab itu lah sampai sekarang blog ini masih boleh di singgahi. Lagipun Love is Cinta banyak berjaya kepada mek cah dan menjadi sumber pendapat sampingan untuk "Hazanis Fashion". Lagipun rasa sayang kepada Nuffnang semakin bertambah. krikk buktinya?? disini "Buat duit dengan Nuffnang".


Dari mula wujud blog ini gigih tau design blog sendiri, dan yang terakhir disebabkan malas upah je orang design dan cantikkan blog ni haaa "Blog berwajah baru dari NabilaMedan", sangat puas hati!! thanks blogger Nabila medan. Klik laju-laju tau untuk membuat tempahan blog. 


Saat ini baru perasaan akaun Google+ juga merupakan faktor mereka yang singgah ke blog ini. Mihmih masih baru dan masih dalam pembelajaran cara untuk menggunakan dan fungsinya. hehe Dengan angka 4444 untuk follower blog, ku ucap syukur alhamdulillah. terima kasih Hakita Shiara menjadi follower yang ke-4444, singah blog beliau "http://hakitablog.blogspot.com/" tau!. Terima kasih juga kepada follower yang lain kerana sudi singgah ke blog ini dan sudi meninggalkan komen di ruangan komen blog ini. setiap komen yang diberikan merupakan kata-kata semangat untuk terus rajinkan diri update blog. Lolzz


Khas buat Hakita Shiara : sekiranya terbaca entri ini boleh hubungi mek cah dengan segera sebab sekarang tengah baik hati nak bagi tudung satin percuma, walaupun benda kecil sahaja tetapi di harap dengan pemberian tidak seberapa ini dapat memberi kenangan kepada awak dalam dunia blogging. Hubungi saya di sini tau facebook "hazanis blogspot" @ "Hazanis Fashion" @ "Love is cinta dot blogspot".

singgah blog Hakita Shiara!
Salam sayang, salam rindu dari sahabatmu Mek Cah!




SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review : L'oreal Paris White Perfect Total 10

Assalamualaikum cinta.

Jarang sekali untuk mek cah berkongsi pengalaman menggunakan sebarang produk, kalau tak cuba memang tak dapat lah dikongsikan. tetapi bila dah cuba, terus rasa jatuh hati, serasi dengan diri jadi perkara ini haruslah dikongsi dengan semua. chewah!


Alhamdulillah mek cah diberi peluang untuk mencuba dan merasai kehebatan L'oreal Paris White Perfect Total 10, "All-in-one Whitening Day Cream" dan menjadi antara mereka yang terawal di Malaysia untuk mencubanya. Design berbentuk pumping botol yang comel, L'oreal White Perfect Total 10 dirumus khas dengan formula terkini untuk memberikan perlindungan kepada kulit daripada tanda-tanda kusam dan gelap. L'oreal White Perfect Total 10 juga memberi 10 kebaikan kepada wanita di samping mencerahkan.



sepanjang penggunaan L'oreal White Perfect Total 10 , terasa perubahan pada warna kulit. kebiasaannya bila makeup je mudah cair bila berpeluh, tetapi dengan menggunakan L'oreal White Perfect Total 10 sebagai basic makeup muka pun kurang berpeluh dan makeup tahan lama. jujur! mek cah jarang sekali bertukar-tukar produk untuk makeup. SPF30 PA++ memang cukup untuk melindungi kulit dari sinaran UV. ekeke power benor!


L'oreal White Perfect Total 10 sebagai pelembap! selalunya mek cah jarang menggunakan pelembab sebab melekit tetapi bila ada L'oreal White Perfect Total 10 ini makeup pun jadi simple, senang dicuci bila nak ambil wudhuk. tak melekit dan mudah menyerap. memang best la bila pakai. hehe kulit pun makin cerah sikit.

tekstur yang 'ringan' dan nipis bila disapu. warna soft purple dan berbau wangi.

Review : keyakinan terhadap produk dari Loreal bertambah kerana dari pengalaman bekerja di Watson's sebagai Beauty Advisor , produk dari brand Loreal menjadi pilihan utama bila pelanggan datang kesini. so ramai dah percaya dengan keberkesanan Loreal dan harganya juga mampu milik.Lagipun bila mencuba sendiri memang terasa terus jatuh hati.
PERFECT!
Facebook : 

Website:

Instagram: 
@LorealParisMY

SELAMAT MENCUBA NANTIKAN KELUARANNYA. ;)


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Earning Blogbuster Oral B Supernova 3

Earning Blogbuster Campaigns - Alhamdulillah walaupun dah lama tak update blog, dah berhabuk dah pun keyboard ni. Namun terima kasih kepada pelawat yang berkunjung ke blog ini. salah satu entri yang paling popular sekarang ialah "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2014" . Memandangkan Blogbuster Campaigns Oral B Supernova 3 berjalan selama 10 hari, maka jumlah earning bergantung kepada mereka yang melihat video yang mek cah buat. 

RM XXX.50
sebelum ni mek cah dah cerita mengenai "Blogbuster Oral B Supernova 3". so kat sini bergantung kapada pihak nuffnang untuk aprroved atau tidak kita punya video yang submit. Alhamdulillah yang mek cah punya lulus dan banyak kali jugak pihak nuffnang menghubungi mek cah melalui email supaya buat balik video kerana tidak mematuhi syarat yang di tetapkan, demi kesian sebab tu diorang email supaya edit balik video tu. kihkih


"Pelakon tambahan dalam Ambi Pur Home Tectonic" merupakan Blogbuster Campaigns yang pertama mek cah join. so yang "Blogbuster Oral B Supernova 3" adalah kali ke-2, namun Alhamdulillah earning kali ini 2x ganda dari Blogbuster Campaigns yang pertama. Nak menangis tau!! terharu sangat. terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana sudi memberi peluang kepada blog ini turut serta dalam Blogbuster Oral B Supernova 3 . Okay! boleh buat bayar bil P1 untuk 8 bulan. Syukur Alhamdulillah. 

So kepada mereka yang dapat je invitation untuk sebarang Blogbuster Campaigns melalui email maka sudikanlah diri korang untuk turut serta, janan lupa check SPAM tau!! lagipun memang tak susah tetapi hasilnya tersangat lah puas hati. okay papai, selamat berblogging sayang!. :)



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...