Review : Oldtown White Coffee, Kelantan

Hello Love.

Oldtown White Coffee, Kelantan- Alhamdulillah, perut kenyang. Hati pun senang. Biar melayang puluhan ringgit demi perut kesayangan ni. Okay dah lama tak bercerita tentang tempat makan menarik di Kelantan. opss korang mungkin dah terbiasa dengan Oldtown White Coffee kan? tapi di kelantan baru je dibuka di Wakaf Che Yeh. so tak ramai rakyat kelantan tahu tentang kewujudan tempat makan yang boleh di katakan menarik dan unik. Tetapi tempat yang selalu menjadi pilihan hati ialah "Restoran Nasi Ulam Kampung Kraftangan, Kota Baru Kelantan" sebab harganya murah dan sedap. mengikut selera orang Kelantan.


Jarang sekali nak review tentang tempat makan sedap di Kelantan, tapi disebabkan mood malam ni terlebih rajin maka cepat-cepat menaip supaya mood ni tak hilang. Punca nak cuba makan di Oldtown White Coffee ni disebabkan adik mengidam "OLDTOWN™ Enriched Chocolate Freezy™" RM9.50 gara-gara melihat gambar minuman ini di instagram. Okay rasanya tersangat sedap. Harganya pun sedapkan. -.-'


Semua picha dari camera OPPO tau, "review : oppo R1" Ehem,So lepas dari pos barang customer "hazanis fashion" dan ambil adik dari sekolah maka kami pun singgah makan. Niat dah memang nak makan kat situ. Opss adik mek cah bukan budak sekolah tau tapi sebagai guru ganti. Winkk! sila terjah entri ini "Baju raya 2014", untuk koleksi dari hazanis fashion.

So sampai je kami order 


Ini menu pilihan adik mek cah, katanya rasa lebih sedap berbanding masa makan di Secret Recipe KBMALL hari tu, yeayyy adik mek cah nak datang sini lagi bila dapat gaji dan belanja mek cah pulak. Opss thanks lala.

Tom Yam Crabsticks Meehoon - RM8.50


Signature Asam Laksa - RM8.50

Yang ni kali ke-2 mek cah cuba Asam Laksa di Oldtown white coffee. kali pertama di Mid Valley masa dating dengan Mek Onie kalau tak silap. haishh rindu! so yang ini menjadi menu pilihan mek cah hari ni.


 Enriched Chocolate Freezy - RM9.50
Orange Smoothie - RM6.90

Total : RM36.75 (Tax RM3.34)

Ramai yang masih ragu-ragu dengan status halal Oldtown White Coffee kan? untuk penjelasan boleh terjah page ini "Oldtown White Coffee terima sijil halal".

Salah satu petikan ialah:

"Kami mahu mengembangkan asas pelanggan Islam kami kerana sebelum ini, 80 peratus daripada pelanggan kami di Malaysia terdiri daripada bukan Muslim.
"Kini, semenjak jenama kami telah di iktiraf oleh Jakim sebagai halal, kami berharap untuk menarik pasaran masyarakat Islam pula," kata pengarah eksekutif Oldtown White Coffee Bhd Clarence D' Silva pada satu sidang media hari ini.

Review : perkhidmatan yang memuaskan, bila masuk je ada pelayan akan menyambut korang dengan senyuman, penyediaan makanan pun cepat, cuma frust jugak sebab order untuk Orange yogurt Smoothie tiba-tiba habis so terpaksa tukar kepada Orange Smoothie RM6.90 sahaja. Haaa lupa yang ada salah seorang staff mereka tengok kami macam tak puas hati je. Mungkin sebab kami suka tangkap gambar kot. lolzzz ikut suka hati orang la kan. okay nanti nak datang lagi kat sini untuk lepak-lepak je. just order Enriched Chocolate Freezy RM9.50 je boleh tak? lepas tu duduk lama-lama untuk download movie. lolzzz


okay , kepada korang yang duduk kelantan boleh la plan makan kat sini. banyak lagi menu pilihan yang menarik yang boleh korang cuba. jom bangunkan ekonomi kelantan. Mihmih so perut pun kenyang, happy reading lah.Krik

Follow Instagram @hazanisblogspot. papai.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Mamee Chef - Malacca Factory Visit Invitation

Assalamualaikum cinta.


Alhamdulillah dapat email dari Nuffnang untuk "Mamee Chef - Malacca Factory Visit Invitation". Ramai blogger yang mendapat email ini, ada yang dapat pergi dan ada juga yang tak dapat pergi. Yang dalam dilema pun ada, opss sama la kita. Tapi 80% niat untuk pergi tu ada kebetulan memang ada hal di Shah Alam nanti. Lagi pun rindu dengan kekasih blog "Mek Onie", lama sangat tak jumpa. Hum last jumpa di event "Majlis pelancaran Innershine camu-camu bersama Izara Aisya sebagai duta terbaru innershine yang cantik menawan" yang dianjurkan oleh Nuffnang. Thanks bagi tumpang rumah.Mihmih

Ehem! amat mnyedihkan sebab mek cah baru sekali menjejakkkan kaki di bumi Melaka "Kembara di Melaka Bandaraya Bersejarah". If dapat join yang ni terubat lah rindu. wink! Lagipun bila dapat sertai event macam ni secara tidak langsung dapat meluaskan komuniti dan mengeratkan silaturrahim sesama blogger. Yurp, kebiasaan event akan berlangsung di area Kuala Lumpur, itu agak sukar bagi yang tinggal jauh dari Kuala Lumpur. so kalau memang betul-betul free dapat lah join seperti entri ini "Kenangan di Majlis Sepetang Bersama Blogger 2014". best sangat jumpa ramai blogger.


so ada sesiapa yang pergi tak?boleh kita buat group, heee thanks a lot to Nuffnang kerana sudi email jemputan ini. terharu sebab nama blog ini masih belum terlepas pandang dari Nuffnang untuk sertai sebarang event yang di anjurkan. Paling happy "Blogbuster Oral B supernova 3" dah approved. Alhamdulillah, cek dari Nuffnang pun masih setia menunggu "Cashout Nuffnang ke-3".

Okay dah, kalau ada rezeki berjumpa ya kita. insyaallah. xoxo..



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Baju raya 2014

Baju raya 2014 - memandangkan tak lama lagi bakal menyambut bulan Ramadhan maka persiapan raya boleh dah dilakukan perlahan-lahan. Maaf sebab mek cah awal-awal dah update entri ni. Alhamdulillah "Baju raya 2015" mendapat sambutan dan sebab tu jugak tahun ni terlebih bersemangat nak update baju raya 2014 awal-awal, salah satunya "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini yang memukau hati". Mihmih

PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!


PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!


Mek cah pun jatuh hati dengan KURUNG LACE QAISARAH  baju raya ni. sangat cantik okay, macam untuk majlis bertunang pun ada. sesuai digayakan di hari raya nanti. sesuai juga untuk majlis konvokesyen, pertunangan , dinner, kenduri dah sebagainya. tapi yang pasti saiz KURUNG LACE QAISARAH hanya sesuai untuk mereka yang berbadan kecil dan kurus sahaja. takut nanti ketat pulak dengan si pemakai yang bersaiz M. Kalau berminat dengan jubah atau dress untuk raya boleh lihat entri ini "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2014".♥ 


RM69 FREE POSTAGE. SABAH/SARAWAK ADD RM5

Album yang masih available "Jubah Wanita Moden" & "Koleksi Raya 2014"


PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!



PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!



PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!

Baju raya yang ni dah macam baju bertunang dah, jadi pengapit pun boleh ni. hihi so kalau berminat nak cuba tutorial shawl macam ni boleh lihat entri ini "tutorial pakai selendang". senang mudah dan cepat. sesuai digayakan pada pagi syawal nanti. berikan kelainan di Hari Raya nanti. :)



PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!

PROMOTION PRICE : RM89 SM / RM92 SS
[FREE POSTAGE]
Saiz : XS, S, M, L

Macam biasa kurung long fishtail menjadi pilihan buat mek cah, so siapa yang berminat boleh ushar di album ini "KURUNG LONG FISHTAIL" tau. kalau berminat boleh order. Manakala untung wide shawl bercorak juga ada terdapat di Hazanis Fashion. terjah album ini "Hijab"

PROMOTION PRICE : RM75SM / RM80 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-M ONLY!


Feeling macam princess bila Flower Crown ada atas kepala, kalau dapat photoshoot pre wedding pun best jugak ni. lolz okay nak dapatkan Flower Crown yang cantik super cun boleh lihat entri ini "Flower Crown Online". 


PROMOTION PRICE : RM75SM / RM80 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-M ONLY!

RM12 EXCLUDED POSTAGE


Sambil tengok baju raya boleh juga tengok wide shawl murah dari "Hazanis Fashion" tau. mana tahu boleh di padankan dengan baju raya korang nanti. Inner magic yang selalu mek cah pakai pun ada di jual hanya RM6 tidak termasuk pos. :)


Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 


SMS/WHATSAPP : 010-8931044
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com 

Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat! 

Order 
1. Nama Penuh 
2. Alamat Penuh 
3. Nombor Telefon 
4. No kod/Link gambar 

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian. 

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:) 

Warna : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display. 

Sekian terima kasih.♥

#mohon pengunjung ke entri untuk koleksi hari raya yang lain. Insyaallah, pasti suka "Baju Raya 2015#

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pre Wedding Musical Video

Pre Wedding Musical Video - The Proposal / Marry You




It's a beautiful night ,
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I want to marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it these dancing shoes?
Who cares baby
I think I wanna marry you

Well I know this little chapel on the boulevard we can go
No one will know
Oh come on girl

Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow
Shots of patron
And it's on girl

Don't say no, no, no, no-no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah
And we'll go, go, go, go-go
If you're ready, like I'm ready

Cause it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it these dancing shoes?
Who cares baby
I think I wanna marry you

I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh
So whatcha wanna do?
Let's just run girl

If we wake up and you wanna break up that's cool
No, I won't blame you
It was fun girl

Don't say no, no, no, no-no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah
And we'll go, go, go, go-go
If you're ready, like I'm ready

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing shoes?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby, baby
Just say I do
Tell me right now baby,
Tell me right now baby, baby


Oh it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing shoes?
Who cares baby
I think I wanna marry you

Songwriters
LAWRENCE, PHILIP / MARS, BRUNO / LEVINE, ARI


“Love is like the wind, you can't see it but you can feel it.” Nicholas Sparks, A Walk to Remember


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Flower Crown Online

✿ Hello cinta. Hello Bunga 

Flower Crown Online - Chewah! mentang-mentang la tajuk entri kali ini tentang Flower Crown Online maka pembuka salam pun hello bunga. sweet sangat ler tuww. Mihmih memandangkan Flower Crown sekarang menjadi trend bagi remaja terutamanya wanita la kan suka bergambar dengan Flower Crown ni. sama ada untuk selfie, photoshoot, outing dinner dan bla bla. asalkan nampak cantik dalam gambar dan yang paling penting Flower Crown menjadi penyeri di setiap gambar yang di ambil. Erkk?-.-'


kita boleh tengok sekarang ini kebanyakan model muslimah pun pakai Flower Crown kononnya nak bagi  effect gambar yang aumm! tapi itu lah yang betul , memang cantik pun bila  ada eksesori masa bergambar. hihi tapi perlu bersesuaian dengan tudung/selendang yang dipakai. Alang-alang terjah entri ini "cara pakai selendang seperti Diana Amir". 


so , masa duk godek facebook terlihat la satu akaun facebook ni yang menjual Flower Crown  secara Online, memang cantik dan terus terdetik nak buat entri pasal ni. memandangkan sebelum ini pun ada customer mek cah bertanyakan mana nak beli Flower Crown macam yang mek cah pakai. Tapi mek cah tak beli dengan mereka tau hanya sekadar gambar perhiasan. hikss kalau berkenan boleh whatsApp Love Junky Bella Zack0195194029 terus untuk order sebab kat sana banyak pilihan yang cun-cun.



Pelbagai jenis rekaan untuk Flower Crown ni tau, semuanya berbeza harga. kalau nak tahu hubungi mereka nak tahu harga berapa. Opsss sekarang semuanya senang, bayar online, tunggu posmen sampai. hihi tak perlu susah-susah pakai lawa-lawa pergi kedai beli FLOWER CROWN ni.

FLOWER CROWN LOVER ...

Untuk makluman semua, Flower Crown berubah mengikut harga yang sesuai dengan kualiti crown dan berlainan dari segi jenis-jenis crown. kepada yg berminat untuk meletakkan order atau nak lihat koleksi flower crown boleh PM atau whatsapp Love Junky Bella Zack0195194029. Serious buyer only tau!!
- FLOWER EXCLUSIVE- FLOWER PRINCESS- FLOWER HEARTY- FLOWER HEADBAND

Hubungi
0195194029

Selamat mencuci mata, dan jangan lupa grab satu. boleh request nak yang macam mana, color apa. Lagi satu dah beli jangan lupa tag mek cah nahhh. krikk salam .



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review OPPO R1

Assalamualaikum cinta.


OPPO R1 masih baru di Malaysia, mungkin ramai yang tidak tahu kewujudan smartphone brand OPPO! comelnya bunyi. Okay kalau mek cah sendiri memang tak berminat nak ushar gadget dan smartphone terkini. Memang buta IT sikit. Lagi satu OPPO masih baru, susah nak percaya. Lolzz tapi apa salahnya berkongsi pendapat tentang OPPO R1 ini. setakat ini terbaik!


Harga fix : RM1289
Bulan 8 tahun lepas, terbeli Samsung Tab 3, awal bulan 5 tahun ini terbeli OPPO R1 (masa beli cuba minta free gift power bank ke) hihi . tak boleh salahkan sesiapa hanya salahkan diri sendiri sebab masa beli Samsung Tab 3 tak fikir panjang. Ya Allah cameranya sangat tak comel. hancusnya hati tak dapat nak aktif business Hazanis Fashion di Instagram disebabkan kameranya tak cantik . so fungi Samsung Tab 3 hanya untuk main game iaitu candy crush,. opss brigak!! memori "Imbasan 2013".


OPPO R1 Quick Specs
  • Display Size: 5 inch IPS LCD, 1280 X 720 resolution, 294 PPI
  • Processor: 1.3 GHz MT6582 Quad Core Processor with Mali 400 GPU
  • RAM: 1 GB
  • Software Version: Color OS based on Android 4.2 (Jelly Bean)
  • Camera: 8 MP AF camera with Dual LED flash, with Rotating Lens
  • Secondary Camera: 5 MP camera capable of HD video recording
  • Internal Storage: 16 GB
  • External Storage: No
  • Battery: 2410 mAh battery Lithium Ion
  • Connectivity: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 with A2DP, aGPS, 3.5mm audio jack, FM Radio
  • Others: Dual SIM – No, LED Indicator – Yes
  • Sensors: Accelerometer, gyro, proximity
source: http://gadgetstouse.com/quick-hands-on/oppo-r1-first-look/14746#sthash.hf97frvV.dpuf



Pic clear sangat. yang ni original picture tau. tak de edit apa-apa cuma resize je nak letak dalam blog. hihi boleh la untuk berniaga online kan.:)





Yang ini la front camera. tak tahu kenapa kulit nampak flawless sangat. tak tahu nak setting macam mana dah. baru 5 hari pakai, nanti mek cah explore lagi eh. krikk


Malaihh eh nak pandang kamera , tau malu. -.-'
Komen : setakat ini sangat berpuas hati sebab semua application running dengan laju, berbanding Samsung Tab 3. Lagi satu kualiti gambar sangat baik, bagus untuk online business, design ala iphone, dan yang paling penting mek cah tak menyesal beli berbanding masa beli Samsung Tab 3 hari tu. balik rumah terus menyesal. lolzz komen tentang "Nikon Coolpix L820 dalam gengaman" disini. 

Dah boleh pergi cari sekarang! biar kita satu geng. krik salam. :)
Thanks for reading.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2014

Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2014 - Memandangkan tinggal beberapa bulan sahaja lagi umat islam bakal menyambut bulan Ramadhan maka persiapan raya harus di buat seawalnya agar tidak kalut menjelangnya raya. salah satu persiapan raya mestilah berkaitan baju raya kan? semuanya mesti nak berbaju baru. Alhamdulillah sambutan untuk Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013 tahun lepas. Mihmih

kehidupan seharian hanya untuk “Hazanis Fashion” . Kalau berkenan boleh la usha untuk raya yang bakal menjelang nanti. Top 10 Entri 2007-2014 adalah terdiri daripada fesyen. Alhamdulillah, perkongsian di samping menambahkan pendapatan dari menulis blog. Baju Kurung Peplum Dari Blog Hazanis Part-4 & Baju Kurung Peplum Dari Blog Hazanis Part-2 menjadi top 10 search untuk blog ini. Mihmih

Koleksi baru baju raya terjah entri ini "BAJU RAYA 2014"
Album yang masih available "Jubah Wanita Moden" & "Koleksi Raya 2014"


LYSARA SONGKET PEPLUM KURUNG
Promotion Price include postage : RM90
FIX XS-M
SOLD OUT!


Promotion Price include postage : RM74
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 156 cm
SOLD OUT!


PROMOTION PRICE : RM78 SM / RM83 SS
[FREE POSTAGE]
FIT XS-S ONLY!
SOLD OUT!

Visit entry "Baju Raya 2014" untuk lebih koleksi. 
PROMOTION PRICE : RM78SM / RM80 SS
FIT XS-M ONLY!
Album yang masih available "Jubah Wanita Moden" & "Koleksi Raya 2014"


PROMOTION PRICE : RM74 SM / RM76 SS
FIT XS-M ONLY!
SOLD OUT!

Visit "HAZANIS FASHIONuntuk lebih koleksi. 

Promotion Price include postage : RM74
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 156 cm
SOLD OUT!

 Promotion Price include postage : RM74
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 156 cm
SOLD OUT!

Promotion Price include postage : RM74
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 156 cm
SOLD OUT!

#sesuai digayakan di hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma#

Promotion Price include postage : RM74
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 156 cm
SOLD OUT!
sesuai juga di gayakan ke kuliah hari biasa. berikan kelainan untuk hari-hari anda. Mihmih


Promotion Price include postage : RM65
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 160 CM
Material : LYCRA SPANDEX
SOLD OUT!
Baju raya untuk hari raya ke-4 pun boleh. bukan nak glamour sangat kan. hihi cukup sekadar ada baju baru, sesuai untuk si kurus sahaja. Yang rasa badan betul kurus boleh la grab satu sementara harga masih promosi.
Album yang masih available "Jubah Wanita Moden" & "Koleksi Raya 2014"

Promotion Price include postage : RM65
Fit XS-M Only
Maximum tinggi : 160 CM
Material : LYCRA SPANDEX

Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 
SMS/WHATSAPP : 010-8931044 
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com 

Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat! 

Order 
1. Nama Penuh
2. Alamat Penuh
3. Nombor Telefon
4. No kod/Link gambar

booking hanya untuk 24 jam sahaja, sekiranya melebihi tempoh tersebut maka baju kurung peplum ini akan dibuka jualan untuk orang lain.

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian.

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:)

Warna : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display.

Sekian terima kasih.♥


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...