AylaMyra Produk Penjagaan Muka Terbaik

AylaMyra Produk Penjagaan Muka Terbaik - Macam menarik da boom je entri kali ini selepas Malaysia mengalami perubahan cuaca yang amat sejuk. lolz so pelbagai perubahan yang dapat di rasai terhadap kulit muka. dengan itu AylaMyra banyak membantu mengatasi masalah klit muka kering dan produk yang mampu untuk hilangkan parut muka. so mek cah amalkan AylaMyra Stem Cell Peptide Serum tau!. memang terasa banyak perubahannya, parut jerawat dan jeragat mula hilang. soft je pada kulit. hehe so lebih sesuai kalau mek cah katakan yang AylaMyra Stem Cell Peptide Serum menjadi ubat parut muka dan ubat jerawat.


AylaMyra Produk juga menjadi produk muka penjagaan muka terbaik disamping sebagai produk kecantikan masa kini. Bahan-bahan ini mengaktifkan proses penuaan manusia dengan cara mengatifkan stem cell manusia itu sendiri untuk meransang pertumbuhan sel dan sintesis collagen untuk mengurangkan garis halus ,kedutan dan membuatkan kulit lebih muda.

TESTIMONI AYLAMYRA


Bagaimana Aylamyra Stem Cell Peptide Serum bertindak ?


Parut berlubang ? Aylamyra Stem Cell Peptide Serum boleh membantu kulit wajah anda licin kembali.

CARA PAKAI AYLAMYRA

mesti ramai tertanta-tanya cara pakai produk ini kan? serum ini dalam bentuk cecair, so 1 botol tu korang pakai 2 atau 3 kali sehari. opss dengan hanya sapu jerk uollzz, tak susah bukan?? selepas tu korang akan rasa sejuk jerk.jangan lagi ragu-ragu kerana produk ini mendapat kelulusan dari KKM dan JAKIM. selamat, suci dan bersih untuk dipakai. perghh.

AylaMyra Stem Cell Peptide Serum 

Harga 
Semenanjung RM 77
Sabah Sarawak RM81
KKMNOT121100396K 


Produk ini diformulasi dari Swiss Apple stem cell extract ,campuran asid amino dan 2 jenis protein peptide untuk mendapatkan hasil yang maksimum. 

Kebaikan stem cell peptide serum
  • melambatkan proses penuaan sel kulit
  • mengurangkan dan mengelak kewujudan garis halus dan kedutan dengan cara mengaktifkan penghasilan sel kulit baru
  • mencerahkan dan memperbaharui sel dan memastikan kulit anjal dan bersih.
  • Secara semulajadi meransang penghasilan kolagen.
  • membantu melindungi kulit dari radikal bebas.
  • mencerahkan tona kulit 
  • membantu menghilangkan parut .
  • anda akan tampil lebih muda dalam 2 minggu.

now!! feeling fresh with AylaMyra produk iaitu produk kecantikan yang sangat sesuai untuk menghilangkan parut jerawat selain produk emilay whitening softgel. :) jom cuba produk ini pula. pasti tak menyesal. wink!!

CARA UNTUK ORDER

Sms/Whatsapp/Line/Viber : 016-2890020/BBM 26909E45 
instagram : @aylamyra
Fanpage produk : 


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cantik dengan Elvyra Envy Coffee

Cantik dengan Elvyra Coffee , mesti korang masih tertanya-tanya apakah Elvyra yang sebenarnya kan?. bagi penggemar coffee, Elvyra Coffee adalah pilihan yang tepat untuk kesihatan dan kecantikan. bukan senang tau nak serasi dengan sesetengah produk. seminggu mengamalkan Elvyra coffee terasa sedikit perubahan dimana cepat je kenyang dan kulit dah tak kering sangat! lagi satu sangat sesuai untuk mereka yang sedang berdiet macam mek cah. pipi pun dah bolat. -.-



sarapan pagi bersama segelas Elvyra Coffee melengkapkan hari-hari mek cah. walaupun busy bekerja dan dengan business "Hazanis Fashion" tapi masih bertenaga untuk bekerja. kurang rasa lapar, membantu mek cah untuk diet! wink.


Agent untuk produk  Elvyra Coffee diperlukan. jom menambah pendapatan sampingan bersama  Elvyra Coffee. so agen dari singapore dan Brunei sangat di alu-alukan.dengan pembelian RM210 untuk 5 jar maka automatik korang dah jadi agent! sangat berbaloi bukan. hubungi Nadia Shaira Shaf’ii untuk maklumat lanjut. ;)


produk Elvyra Coffe merupakan produk yang mendapat kelulusan KKM. Ianya sesuai untuk lelaki dan perempuan. so boleh berkongsi minuman bersama pasangan anda. rutin penat bekerja menjadikan Elvyra sebagai pilihan utama untuk membekalkan tenaga. Alhamdulillah. selain itu "Review : Odbo lip tint pemerah bibir Korea " dan "Review : Emilay Whitening Clear Sport Supplement" tetap dihati. saling melengkapi gituw, jom order!


selebriti Natasha hudson dan RajaEma pun minum Elvyra Coffee ni. patut la cantik gebu macam tu. kulit pun putih, so ramai peminat nak cantik macam beliau. Amalkan Elvyra Coffee membantu proses pencerahan kulit wajah.

*Sesuai untuk SEMUA PERINGKAT UMUR.
*Produk kecantikan untuk LELAKI dan PEREMPUAN
*Ibu mengandung dan Ibu Menyusu digalakkan minum.
*Tiada PANTANG LARANG pelik.
*Kesan SEAWAL 5HARI
*100% tanpa PENGAWET
*Pencerahan SEKATA
*Kopi yang KURANG KAFEIN dan RENDAH LEMAK
* health and whitening coffee
*Aroma yang sangat sedap..
*Berasaskan Habbatus Sauda+Vitamin C+Collagen
*Tiada KESAN SAMPINGAN
*Buatan TEMPATAN,KELULUSAN KKM,HALAL dan SELAMAT


20 Manfaat ELVYRA ENVY COFFEE yang Anda Perlu Tahu :
==============================
✔ Menganjal dan Melembabkan Kulit.
✔ Mencegah jeragat di wajah.
✔ Menghilangkan parut jerawat.
✔ Mencerahkan Kulit Dengan Sekata.
✔ Melindungi dari sinar UV berbahaya.
✔ Memulihkan kulit rosak, berparut dan bermasalah.
✔ Menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit.
✔ Menguatkan dan mencantikkan kuku dan rambut.
✔ Meningkatkan Imunisasi Badan.
✔ Mengurangkan sakit radang dan sendi.
✔ Membantu memperbaiki penglihatan mata. 
✔ Jerawat Kering Dalam 2 Minggu.
✔ Menghilangkan Garis Penuaan. 
✔ Menghilangkan rekahan tumit.
✔ Merawat Eczema.
✔ Merawat Resdung.
✔ Memberi tenaga optimum sepanjang hari.
✔ Meningkatkan kualiti tidur.
✔ Kandungan antioksidan yang tinggi untuk mencegah penyakit kronik.
✔ Mencegah keguguran rambut.

Hanya RM58 satu Jar termasuk pos. harga murah giler!

berminat boleh hubungi :

N and N Mini Shop
Blogshop: http://www.nandnminishop.blogspot.com
Instagram:naddyshaira
Hotline/Whatsapp:0197727572 / 0137157572
Cash On Delivery(COD) selected area JB dan Melaka
FREE GIFT GIVEN

Thanks for reading.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Esgesee.com : Pemborong Terbesar Fesyen Korea Di Malaysia

Peminat fesyen korea - sememangnya menjadi trend terkini bagi si gadis remaja untuk berfesyen. gadis bertudung juga tidak ketinggalan untuk mencuba fesyen ala korea terkini. fesyen yang sekarang lebih menjurus kepada k-pop style seperti entri ini "Men's Casual vs Sempoi". namun ada juga korean fashion yang mampu digayakan pelbagai style dan menutup aurat. jadi gadis muslimah juga diberi peluang untuk mengayakan fesyen korea ini. cuma kena pandai menggunakan kreativiti.

Esgesee.com adalah Pemborong pengeluar terbesar di Malaysia dengan harga murah dan berkualiti yang mampu untuk dimiliki oleh semua lapisan.



bagi yang suka membeli belah melalui online, korea fashion wholesale menjadi jawapan kerana menawarkan harga terendah dan bekualiti. peminat fesyen korea harga murah? apa lagi esgesee.com adalah jawapannya. begitu juga dengan peniaga online boleh mendapatkan stok disini, malah dropship service "esgesee.com" juga ada bagi yang ingin menjana pendapatan sampingan.


GREAT WORK+PERFECT SEWING!


neck Lace Shoulder Top GREEN - RM23

esgesee.com pilihan sesuai bagi wanita yang suka bergaya kerana mengikuti trend terkini, blouse online juga turut ada tau!! pelbagai baju lengan panjang sesuai di pakai dengan tudung atau selendang. semestinya wanita suka bergaya. i like!!


neck Bohemian Printed Dress YELLOW

Esgesee.com memberi jaminan tiada kerosakkan, walaupun kecil pada pakaian serta service pelanggan yang pantas. so customer menjadi keutamaan bagi diorang. mana nak cari online shop macam ini. 

kenanga wholesales ada lah tempat untuk membeli borong. untuk dapat kan korea fashion, anda tidak perlu ke Kenanga Wholesale City lagi dan terus beli online melalui Esgesee.com. apa yang menarik Esgesee memeriksa setiap pakaian (seperti anda memeriksanya sendiri) sebelum di hantar kepada pelanggan.


Stylish Camouflage Dress COCOA GREEN-RM23

Untuk melihat fesyen-fesyen terkini,anda perlulah ke website Esgesee.com untuk mendapatkan fesyen fesyen terkini dari Esgesee.com dengan harga murah.

CUSTOMER SUPPORT

E-MAIL US NOW
esgesee@yahoo.com

#happy shopping. papai. 


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pelamin Mini 2014

Assalamualaikum Cinta.

Pelamin mini 2014- Sekarang ramai sahaja yang suka menggunakan pelamin style macam ini untuk majlis bertunang ataupun kawin. kerana cantik dan simple membuatkan pelamin seperti ini menjadi pilihan dan trend sekarang. "Inspirasi Veil nikah 2013" disini .comel sangat macam benda INI. :)




Kebiasaanya bila survey pelamin untuk bertunang atau kawin mesti mencari baju pengantin atau baju tunang kan? So entri ini "Baju pengantin 2013" , "Busana pengantin edisi peplum" , dan "Busana pengantin dan tunang" mungkin dapat membantu korang mencari pilihan yang sesuai untuk hari bahagia nanti. 

Manakala untuk cara memakai tudung untuk majlis bertunang nanti boleh la terjah entri ini ‘Cara pakai tudung halfmoon’ sangat simple dan mudah okay. Cantik di mata pada yang memandang. Nak bergaya style labuh pun ada "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab".

-RUSTIN CHIC DAIS-
Pilihan pelamin mini boleh juga untuk save bajet korang kerana ianya lebih murah. Tapi sekiranya ada idea sendiri boleh je setup pelamin mini ini sendiri. Itu pun sekiranya korang memang berjiwa kreatif. Alamak ! mek cah terkecuali okay. Bukan berjiwa seni. T.T




Bila tengok pelamin macam ni hati meronta-ronta nak kawin, tapi apa kan daya jodoh masih belum bertemu. Insyaallah akan sampai masanya. So buat masa sekarang update entri tentang kawin jelar mampu. So tak salah kan ? persediaan untuk ke arah perkahwinan tu harus ada. Study sikit-sikit so nanti tak de la kosong sangat kan pemikiran tentang persediaan untuk majlis perkahwinan dan tunang nanti.



Serius cantik giler pelamin dari Basketlabcreative ni. Tak rugi kalau korang terjah disini. Banyak info yang korang akan dapat seperti doorgift, stickers, dan perkara tentang kawin lah! Eceh! opss jangan lupa terjah entri ini juga "Photobooth Untuk Majlis Perkahwinan". 

Terjah sekaranghttp://basketlab.blogspot.com/search/label/PELAMIN
SMS/Whatsaap at : hp: 017-7887587 (Razis) | 0189661471 (Hana) 
E-mail : basket_lab@yahoo.com

So?dah ada idea bakal-bakal pengantin sekalian?mihmih suka tengok orang nak bertunang dan kawin ni. Biarpun bukan pemilik blog Love is Cinta yang nak bertunang ataupun kawin tapi bersemangat juga untuk menaip entri macam ini. Apa yang penting mek cah belum bertunang lagi okay. Ramai yang salah anggap mek cah dah bertunang. T.T

#Okay papai. Kita bercerita lagi untuk next entri. Happy skodengsss. Mihmih◕‿◕✿


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Imbasan 2013

Assalamualaikum cinta.

Tahun 2013 telah meninggalkan kita. namun memori suka dan duka sepanjang tahun 2013 tetap dalam ingatan. Happy new year dan selamat datang 2014, semoga tahun 2014 ini memberikan 1001 kegembiraan buat pemilik blog Love is Cinta dan rakan-rakan semua. Now! Imbasan memori 2013 yang menjadi kenangan suka dan duka sepanjang 2013 berlangsung. Terima kasih Ya Allah kerana memberi aku peluang untuk merasai nikmat indah hidup yang sebenar.:')

-FRIENDSHIP- 


Alhamdulillah, persahabatan memberi kita peluang untuk kenal erti kasih sayang. sahabat yang sejati mewarnai setiap hari-hari kita. perkenalan dengan Mek Onie owner blog "letopkeypad", membuatkan life mek cah di zaman belajar UITM Puncak Perdana tidak sunyi. hadirnya mereka semua memberi semangat dan menceriakan hari-hari Mek cah. hari terakhir sebelum meninggalkan bumi Puncak Perdana. Last dating "IKEA : Dating bersama blogger mek onie".


sahabat zaman kanak-kanak selamat mendirikan rumahtangga. tahniah kawan! kawan tepi rumah, kadang-kadang rasa tergugat sebab kebanyakan kawan dah kawin. so tergedix jugak rasa nak kawin. lolzz tahniah jugak sebab bakal bergelar ibu. :P

-GRADUATE FROM UITM PUNCAK PERDANA, SHAH ALAM-

Alhamdulillah telah tamat belajar dalam bidang ijazah pengurusan rekod! akhirnya dah berjaya habiskan pengajian yang selama ini terasa amat membebankan.:')




Memori "Konvokesyen UITM dan Kesayangan" tetap dalam ingatan. terima kasih kawan kerana hadir dalam hidup ini. penat lelah dapat kita harungi bersama. terima kasih ex-housemates kerana sudi datang bagi bunga. hikss

-AUNTY LANG-


Mak Lang, nama yang telah sebati dalam keluarga ini. dapat anak buah yang comel pluss bambam menceriakan hari-hari mek cah. tanpa ummi Muhammad Afif Al-Fateh mek cah menjaga bambam sampai lah ke umur 9 bulan. Alhamdulillah sudah ada pengalaman jaga anak sendiri nanti. siapakah bakal pak lang afif?opss

-OWN BUSINESS "HAZANIS FASHION"-


sebelum ini tiada cita-cita langsung untuk membuat online shop. disebabkan tiada kerja selepas tamat belajar, aktiviti suka-suka menjadi sumber pendapatan kepada mek cah. alhamdulillah dengan rezeki berniaga. syukur. Bukti "Hazanis Fashion" berjaya "Cara Pakai Selendang dari Hazanis", "Baju Kurung Peplum Dari Blog Hazanis Part-5" dan banyak lagi. :')

sempat promote :


photoshoot for hazanis fashion collection

-TRAVEL, HOLIDAY-


Sumber pendapatan dari berniaga memberi peluang untuk mek cah terbang ke banyak tempat dalam tahun ini. contohnya Labuan, kota kinabalu, kuala lumpur, bandung, Penang, Langkawi. Alhamdulillah, alhamdulillah dapat menikmati keindahan ciptaan Allah. disaat mek cah  tidak punyai pekerjaan tetap Allah bagi rezeki dalam berniaga. syukur sangat peluang ini digunakan untuk terbang contohnya "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch" dan "Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)"


Kenangan di Batu Feringgi, Penang


Promosi tambang murah AirAsia !!, semuanya mampu. insyaallah entri di sabah akan di update nanti termasuk juga dengan percutian singkat di Langkawi.

-EVENT BLOGGER-


Latest event dapat kenal ramai blogger hebat seperti Farid, Farisya, Nabila, dan banyak lagi! terima kasih SUMAI HOTEL kerana ketemukan kami dalam event ini. 


terjumpa Nora Danish dalam satu event khas untuk media. berkesemptan menemuramah beliau secara lebih dekat. "Blogger dan Media Dijemput : Duta Fruitale, Nora Danish ke Melaka untuk Sesi Bertemu Peminat".


Majlis pelancaran Innershine Camu Camu bersama Izara Aisya sebagai duta terbaru innershine menemukan mek cah dengan pemilik Beautifulnara yang terkenal menceritakan tentang gosip artis . okay! dia memang blogger otai!

-GADGET-


Rezeki berniaga juga mek cah berpeluang membeli "Nikon Coolpix L820 dalam gengaman" dan Samsung Galaxy Tab 3. Alhamdulillah. Next gadget??:P

Sekian imbasan tahun 2013. Yang pasti tahun ini 2014 mek cah ingin menjadi lebih baik dari semalam. semoga kekecewaan yang lepas tidak akan berulang, semoga kegembiraan mewarnai tahun ini. insyaallah :)

#Semoga Tahun Baru lebih istimewa dari tahun sebelumnya. Papai.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pakej Bilik Seminar di Terengganu

Assalamualaikum rindu.

Pakej bilik seminar di Kuala Terengganu? Masih tercari-cari pakej yang sesuai dan harga yang berpatutan dengan bajet? Apa kata jadikan Sumai Hotel Apartment sebagai pilihan yang sesuai kerana pelbagai pakej yang disediakan. Review mengenai sumai hotel apartment boleh terjah disini “Hotel Murah di Kuala Terengganu” dan “Tempat menarik di Kuala Terengganu”. Seterusnya boleh dapatkan harga promosi untuk korang bercuti disana (hanya untuk pembaca blog ini sahaja).


Antara pakej yang disediakan dengan harga yang berpatutan dan harga mampu milik. Yang penting keselesaan dan perkhidmatan terbaik menjadi keutamaan.

Meeting & Seminar Package


Seminar Package


Seminar Packages are inclusive of the following:-
- Complimentary usage of the Meeting Room
- Complimentary use of white screen
- Whiteboard, Flipchart and Color markers
- PA System with maximum 2 microphones
- Writing pads and pencils
- Complimentary backdrop wordings not more than 60 alphabets
- Free WIFI (all guest’s floor, Lobby, restaurant and meeting rooms)
Optional Items
- Additional unit of wire microphone at RM 80.00 nett each.
- Additional unit of Plasma TV 42" at RM 150.00 nett each.
- LCD Projector at RM 450.00 nett per unit.
- DVD Player at RM 100.00 nett per unit
- Logo is chargeable RM 150.00 ++ onwards.


hubungi nombor di bawah untuk membuat tempahan:

Eksekutif Jualan Sumai Hotel Apartment 
Puan Noor Zarimaniza : 014-5243941


RESTORAN BINTANG LAUT



Syok menikmati makam malam menu ikan bakar special dari Restoran Bintang Lauk. datang ke sini jangan lupa menikmati menu istimewa ikan bakar ini.


Pakej bilik seminar di Terengganu berkait rapat dengan Bintang Laut Restoran kerana segala menu dan sajian akan di sediakan dari Bintang Laut Restoran. Masakan yang sedak dan enak mampu memikat hati sesiapa yang merasainya. Pelbagai menu, pelbagai rasa, pelbagai lauk menanti pengunjung yang berkunjung disini atau mengambil Pakej bilik seminar disini.


Di restoran bintang laut ini anda mampu memilih tempahan secara buffet, ala carte dinner dan pebagai macam lagi pakej yang menarik. Paling tidak dapat dilupakan ikan bakar! Sangat sedap sehingga masih terasa lagi haruman bau ikan bakar di Bintang Laut Restoran.


Sumai Hotel Apartment
Lot 4479 Jalan Persinggahan, 20400 Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman.
website : sumaihotel.com

hanya yang terbaik di Sumai Hotel Apartment, harga yang berpatutan dan perkhidmatan yang memuaskan. lokasi yang strategik mampu memberi 1001 kenangan terindah bila berada di hotel ini. harga istimewa untuk pembaca blog di sini Hotel Murah di Kuala Terengganu

#Papai.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Permohonan BR1M 3.0 2014 secara online

Permohonan BR1M 3.0 2014 Secara Online , ramai rakan-rakan mek cah sibuk mengisi BR1M secara online. segalanya di hujung jari maka terus mek cah google dan membuat permohonan untuk BR1M ini. dalm 5 minit dah siap!. diharap diluluskan dan boleh menampung modal berniaga di "Hazanis Fashion". sedikit perkongsian cara memohon bersama. :)


Permohonan BR1M serta kemaskini permohonan secara online boleh dibuat sekarang melalui: 

Borang permohonan BR1M ni boleh juga didapati di surat khabar atau boleh download dan print melalui link ini:

Interface online form

Tarikh permohonan dibuka bermula sekarang- 31 Januari 2014. jangkaan penerimaan adalah pada Februari 2014.

lain-lain maklumat tentang BR1M : 

Untuk pendaftaran secara manual atau offline , borang br1m juga boleh didapati di kaunter-kaunter di lokasi berikut:

1. kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
2. pejabat Pembangunan negeri dan pejabat daerah 
3. Jabatan Pembangunan Persekutuan 
4. Jabatan Kebajikan Masyarakat 
5. Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan

Syarat permohonan BR1M:


KELAYAKAN ISI RUMAH (RM650) 

1. Isi rumah berpendapatan di bawah RM3,000 
2. Warganegara Malaysia 

ISI RUMAH (RM450)

1. Isi rumah berpendapatan di antara RM3,000 to RM4,000 
2. Warganegara Malaysia 

* Additional RM50 Group Takaful Rakyat 1 Malaysia Contribution (i-BR1M) 

INDIVIDU/BUJANG (RM300) 

1. Pendapatan bulanan of RM2,000 ke bawah 
2. Warganegara Malaysia
3. Berumur 21 dan ke atas. (lahir 1993 dan sebelumnya) 
4. Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M)

Alhamdulillah, menepati syarat. insyaallah semoga di luluskan kerana mek cah dah tak dapat Baucer Buku 1 Malaysia (BB1M). selamat mengisi online!!

#Papai. 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tempat menarik di Kuala Terengganu

Assalamualaikum cinta.



Tempat menarik di Kuala Terengganu memang banyak! tapi biasanya bila ke Terengganu cuma singgah di Pantau Rhu 10 sahaja. pantai yang sangat cantik dan nyaman, terasa tenang bila berada di situ. tapi untuk kali ini berlainan sedikit kerana mek cah diberi peluang untuk berkunjung kebeberapa tempat yang menarik di Kuala Terengganu. terima kasih Sumai Hotel Apartment kerana membawa kami dari bloogers.com ke beberapa tempat yang menarik di Kuala Terengganu. 




BUKIT PANORAMA

Misi jelajah bandar Kuala Terengganu bermula dengan Bukit Panorama yang terletak berhampiran Sumai Hotel yang kami menginap. hari yang hujan tidak menghalang aktiviti kami melihat panorama bandar Kuala Terengganu dari bukit yang indah lagi nyaman. sangat cantik melihat lautan luas ciptaan Allah. subhanAllah sungguh cantik negeri Kuala Terengganu. so syokk! bergambar!


MUSEUM NEGERI TERENGGANU


Kedatangan kami di sambut baik oleh pihak Museum, siap ada diskaun lagi untuk tiket masuk ke sana. untuk maklumat lanjut tentang Museum Terengganu boleh ke laman web rasmi iaitu "http://museum.terengganu.gov.my/". :P


Alhaii, terasa macam budak sekolah bila bunyi museum. walaupun jiwa ku bukan berjiwa seni ataupun sejarah maka aktiviti ini mampu memupuk diri mek cah supaya lebih cintakan sejarah melayu dan mengetahui serba sedikit tentang sejarah. kepada pencinta sejarah dan kesenian boleh la berkunjung ke sini kerana selain dari melihat sejarah-sejarah melayu tetapi banyak juga aktiviti lain yang disediakan seperti pertunjukan ular, dan sebagainya.

Berada di zaman batu sekejap! bertukar!


kepada yang berani boleh la tengok aksi yang ganas ini. geli tau tengok ular besar macam ni, takut termimpi-mimpi okay! yang pasti layan sahaja. Lolzz


TAMAN TAMADUN ISLAM


"Taman Tamadun Islam (TTI) adalah sebuah taman tema yang mengetengahkan keunggulan seni warisan dan seni bina Islamdari seluruh pelosok dunia yang terletak di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu yang sebelum ini dianggap tidak berpenghuni dan dipenuhi hutan nipah. Taman tema ini merupakan salah satu projek pembangunan ekonomi Wilayah Ekonomi Pantai Timur.

Taman tema yang mula dibina pada Mac 2005 bukan sahaja dikelilingi replika-replika masjid dari serata dunia malah sebuah masjid yang juga mercu tanda baru Kuala Terengganu iaitu Masjid Kristal turut berdiri megah di situ."

RIVER CRUISE, TAMAN TAMADUN ISLAM

Memang syokk la kan bawa kain rentang tanda kami dari Bloogers.com. so becara kat oram!

sesi mendengar taklimat dari yang berpengalaman sbelum kami dibenarkan menaiki bot mengelilingi Pulau Taman Tamadun Islam. yang kami gelak tu disebabkan tut!! opsss nanti sila pakai jaket keselamatan dengan betul, pastikan perempuan memakai seluar sepanjang aktiviti ini berlangsung. lolzz


menaiki River Cruise yang dikemudi oleh dua orang kapten. Bayaran sebanyak RM 20.00 seorang akan dikenakan untuk satu trip. Ok sila pakai jaket keselamatan dengan betul. eh! macam syokk je kitorang posing!


Pemandangan sepanjang sungai sangat cantik, alhamdulillah kenangan yang pasti tidak akan mudah di lupakan. rindu pula dekat bandung "Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)" & "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch". wink!!

bila ku termenung tandanya ku mengantuk! lolz

STR SDN. BHD [ Batik . Kain Putih . Pencelup . Kain Songket ]

Pencinta barangan batik asli terengganu boleh la ke STR SDN. BHD. banyak koleksi batik yang membuatkan korang rambang mata. batik asli terengganu boleh dijadikan ole-ole tanda kenangan bila ke sini. harga yang berpatutan dan kualiti yang mantap!. bila ke sini kami diberi peluang untuk mencanting dan mewarna batik dengan sendiri. memang rumit tapi akhirnya kami dapat menghasilkan 1 batik tema blogging. ohsem dan sweet tak kami?Mihmih lagi sweet benda INI. :)


"Hotel Sumai : Hotel Apartment Murah", mampu membantu korang mencari jawapan di mana keistimewaan negeri Terengganu. Na na na Ganung kiter. Terima kasih SUMAI HOTEL APARTMENT kerana menaja percutian kami. :)

# SUMAI HOTEL APARTMENT menyediakan beberapa pakej trip untuk anda kunjungi sekiranya anda menginap di SUMAI HOTEL APARTMENT . Untuk maklumat lanjut sila ke entri ini "Hotel Murah di Kuala Terengganu" dan dapatkan harga promosi . harga istimewa menanti pembaca blog ini. Papaii.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...