Hotel Murah di Kuala Terengganu

Assalamualaikum cinta.

Sumai Hotel Apartment murah membuatkan pemilik blog terasa ingin pergi lagi kesana. Banyak memori indah tercipta antara mek cah dan hotel tersebut. Suasana yang damai dan selesa menarik ramai pengunjung untuk menggunakan perkhidmatan mereka. Alhamdulillah dah sampai kesini setelah wujudnya entri ini "Hotel Sumai : Hotel Apartment Murah". Mimpi menjadi kenyataan. :')


Apa yang lebih unik, pemilik Sumai Hotel Apartment merupakan 100% milik bumiputra. Staff yang bekerja juga adalah dari bumiputera. hebat bukan! lokasi yang strategik di persisiran pantai memudahkan pengunjung beristerehat di tepi pantai dan menikmati keindahan Pantai Batu Buruk. teringat kenangan bersama 9 geng blooggers lepak di tepi pantai sebelum pulang ke negeri masing-masing. 

Apa yang lebih menarik Sumai Hotel Apartment murah terletak berhampiran dengan Hospital Sultanah Nur Zahirah, Universiti Darul Iman Malaysia Campus Kota, Pantai Batu Buruk, Dataran Syah Bandar, Shopping Mall Astaka, Tman rekriasi Batu Buruk, Pasar Payang dan Masjid Al-Muktafi Billah Shah. Sumai Hotel Apartment,satu-satunya hotel murah di Kuala Terengganu yang ada menyediakan pelbagai jenis pakej penginapan untuk pengunjungnya. anda boleh pilih pakej bilik apartment mana yang bersesuaian dengan bilangan keluarga anda, Antara pakej penginapan yang di sediakan:-

1 Hotel Apartment Likes Staying @ Home
Families. Group. Business


Studio Room (1 katil besar + sarapan untuk 2 orang)
1 bilik air + ruang tamu + peti sejuk
RM284.20 nett





Suite Room (2 katil bujang + sarapan untuk 2 orang)
1 bilik air + peti sejuk
RM191.40 nett


Staff yang friendly, perkhidmatan yang memuaskan, makanan yang best di Bintang Laut Restoran yang terletak dalam hotel tersebut mampu menarik lebih ramai pengunjung. Kemudahan restoran, parking, lobby, kolam renang, wifi, surau dan sebagainya memang sanagt lengkap. Rugi kalau sesiapa yang ke Kuala Terengganu tidak memilih Sumai Hotel Apartment . Harga juga sangat memuaskan selaras dengan tahap perkhidmatan yang disediakan lebih-lebih lagi sekarang ini masih ada promosi.



Superior Apartment (4 bilik (*1 Queen size) + sarapan untuk 4 orang)
2 bilik air + dapur kecil + peti sejuk + ruang makan + ruang tamu
Harga RM487.20 nett



Deluxe Apartment (3 bilik (*1 Queen size) + sarapan untuk 4 orang)
2 bilik air + dapur kecil + peti sejuk + ruang makan + ruang tamu
Harga RM435 nett


terasa berkenan dihati? jangan lupa dapatkan rate tawaran harga ekslusif untuk pembaca .Yang pasti sesuai untuk membawa satu keluarga bercuti di hotel murah kuala Terengganu kerana ianya berkonsepkan families, group, business. datang berkumpulan lagi best!


Berminat untuk membuat tempahan dan dapatkan harga istimewa boleh la menemaph bilik dengan mengikuti cara di bawah. Yang pasti Sumai Hotel Apartment aakan emmeberikan 1001 kenangan yang terindah dlam hidup anda. :)


Nantikan entri yang seterusnya tentang Sumai Hotel Apartment murah yang lebih berinformasi untuk anda jadikan rujukan bila berkunjung ke Kuala Terengganu. #Papai



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Men's Casual vs Sempoi

Assalamualaikum cinta.

Rutin harian kerja di shopping mall membuatkan mek cah selalu melihat fesyen-fesyen yang lelaki gayakan. ada yang menarik perhatian dan ada juga yang geli-geli gitu. okay! sekarang ramai remaja lebih gemar menggayakan colour blocking sebagai trend terkini. meniru ala k-pop gitu. banyak style yang timbul tapi kebanyakan sempoi dan smart casual. tapi jangan over sudah dalam berfesyen.:P 

Untuk entri kali ni, mek chah nak high light yang post entri kali ini berlainan sedikit dengan entri sebelum ini yang lebih kepada fashion dan tutorial wanita contohnya "Fesyen Tudung Dato' Siti Nur Haliza" & "Cara pakai selendang seperti Diana Amir" . so boleh agak tak entri kali ini tentang apa? Haaaa, cer teka pasal apa?? Hihi.


Untuk post kali ini mek chah nak share dengan semua tentang men’s fashion pulop, weewiitt. Men’s ni sama juga dengan gegurl, kombinasi seluar, baju dan aksesori yang sesuai mainkan peranan yang sangat penting untuk menggayakan diri. Contoh aksesori lelaki adalah seperti kasut dan jugak jam tangan! 

*wah!abaikan kehenseman diorang! Focus dengan colour blocking, colour yang simple tapi menarik.

Basically, mek chah ada terbaca yang attire ni terbahagi kepada dua, pertama smart casual dan kedua sempoi, hiii entah betul ke tidak kan? kalau jalan di mana-mana mesti terjumpa dua kategori ni je kan. Mihmih. 

Kalau diikutkan dengan trend zaman sekarang, remaja-remaja mesti memilih style colour blocking untuk sempoi punya kategori. Kan kan kan?? Ke tak? Hehe. Mari kita cuci-cusi mata sikit, apa yang di katakan dgn colour blocking atau ala-ala k-pop ni. Mana tau ada yg berminat dan selamat mencuba!! :D

*beg pon nak bercolour!. Tp macam comel jek. Pemilihan aksesori yg sesuai kann. :D

Next, fashion jenis smart casual pula, umumnya didefinisikan sebagai pemakaian yang kemas tapi tidak seberapa formal. Ia juga sesuai untuk berbagai jenis acara, konteks dan juga budaya. 


Boley dikira smart juga la kan gaya ni sebab ala-ala ke office kan, hihi. Okay, time to enjoy the picture girls and guys. :D


Kesimpulannya, dua-dua kategori ni sangat ohsem! bagi mek chah sama ada jenis sempoi mahupun smart casual kan, apa kata korang pula? Hihi. Mesti korang ada minat mana-mana style kan yang dipraktikkan. okay harus berani mencuba!.:P


Untuk info yang lebih lanjut lagi jangan malu-malu untuk bertanya dengan encik google yang arif. Ngee. Mek chah pn tau sikit-sikit je on men’s fashion ni untuk share dengan korang semua. Ok, ni saja dari mek chah untuk kali ni. Happy reading semua. Jumpa lagii! Papai. 

opss terlupa! Kepada supporters dan peminat Love is Cinta, mek chah nak ambil kesempatan kat sini untuk mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua sebab sudi membaca entri mek chah yang tidak seberapa ni. peace!

Idea by Mr NN & MS HH

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

BE Nuffnang ke-19 : Inti Cycle 1 Degree Campaign

Assalamualaikum rindu.

BE atau CPUV memainkan peranan penting dalam meningkatkan jumlah pendapatan berblog. so BE/CPUV kali ini merupakan BE/CPUV yang pertama di bulan Disember 2013. okay ni penghujung bulan dah. T.T


walaubagaimanapun terima kasih kepada pihak Nuffnang dan advertiser kerana masih memberi peluang kepada blog Love Is Cinta ini merasai BE/CPUV di ambang tahun baru. 


Okay kepada yang ingin sambung study dalam bidang yang tersenarai dibawah:


boleh terjah ke page ini "http://newinti.edu.my/main/request-information". Thank you semua yang selalu support blog hazanis ni. *kalau sudi bila lihat iklan ni boleh picit tau, sayang korang *. so kepada new bloggers yang Nak dapatkan tips simple untuk dapatkan earning dari Nuffnang, boleh terjah entri [Tips mendapatkan dan mengekalkan BE nuffnang].

#Papai.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Hotel Sumai : Hotel Apartment Murah

Assalamualaikum rindu.

hampir setengah bulan bekerja akhirnya dapat offer bercuti sambil bekerja secara percuma. satu berita yang mengembirakan hati kerana hati ini dah memang meronta-ronta nak minta bercuti. lolzz bercuti di bandung hari tu memang tak puas "Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)" & "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch". so bercuti dalam Malaysia sendiri pun lagi best. lagi-lagi semuanya sponsor.:P 

Tarikh 21 Disember sekarang sentiasa dinanti, lagi beberapa hari je lagi. mek cah wakil blogger dari Kelantan dan 9 lagi bloggers Dot Com akan beristirehat dan merehatkan minda di salah sebuah hotel di pesisir pantai Batu Burok,Kuala Terengganu iaitu Hotel Sumai. Hotel yang berkonsepkan apartment ini sememangnya sentiasa menjadi tumpuan pelancong yang inginkan suasana aman dan tenang di pesisir pantai. Hotel Sumai juga merupakan hotel apartment murah pertama di Terengganu. Terima kasih Blooggers Dot Com sebab sudi bagi peluang kepada mek cah untuk turut serta dalam program ini. Excited okay! 

Sumai Suite Hotel di Kuala Terengganu terletak 5 minit memandu dari Pantai Batu Buruk. Ia menawarkan sebuah kolam renang luaran serta tempat meletak kereta percuma. Penginapan dilengkapi Wi-Fi percuma dan TV skrin rata.

Sumai Hotel terletak 20 minit memandu dari Masjid Kristal sementara air terjun di Pelagat Forest Reserve berjarak 2 jam memandu jauhnya. Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Terengganu terletak 15 km dari hotel. 


Bilik dan pangsapuri yang moden menawarkan saluran kabel serta satelit. Kemudahan membuat teh dan kopi serta seterika disediakan. Pangsapuri dilengkapi kemudahan dapur yang penuh.
Penyewaan kereta dan urusan persiaran boleh dilakukan di meja tempahan lawatan. Pusat perniagaan di hotel menawarkan perkhidmatan faks serta fotokopi. Teres matahari dan kemudahan barbeku ada disediakan.
Tetamu boleh menikmati hidangan tempatan di The Sumai Café. Untuk pilihan menjamu selera yang lain, perkhidmatan bilik disediakan. 

Hotel Sumai mempunyai bilik-bilik yang cantik dan ‘scene’ yang menarik dari ruang bilik mereka. Memang sesuai sangat la untuk Mek cah yang memerlukan suasana yang damai demi tenangkan hati yang tengah bergelora. perghh! opss i love pemandangan menarik! tak sabar nak bercuti! 


Bila tengok tentetif program yang akan di jalankan nanti memang teruja sangat. Sebab semua aktiviti yang disediakan nampak best okay ! nak tahu nantikan upadte yang seterusnya. 


Yang pasti Kami akan di bawa melawat ke tempat-tempat menarik di sekitar Kuala Terengganu yang tersedia di dalam pakej hotel tersebut. short vacation pasti menggamit 1001 memori indah nanti. Lagi satu dapat menambahkan kenalan antara sesama blogger. 


Terengganu bersebelahan dengan kelantan, tapi jarang kesana melainkan ada perkara yang mustahak. Contohnya hantar adik belajar di Unisza Gong Badak. Okay kali ini nak berjalan sepuasnya! 

#Nantikan entri yang selanjutnya tentang na na na ganuu kiterr. :) 
Jangan lupa follow instagram dan twitter mek cah untuk update terkini! 

Instagram: @hazanisblogspot
Twitter: @haznisblogspot

Papai. 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang Full Movie Download

Assalamualaikum.

sekarang kurang sempat layan movie dan drama bagai. masa itu emas, balik kerja terus rehatkan diri. hari tu terbaca entri dari blog MekOnie terus buka link dan bersemangat untuk tonton Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang. tup topp line wifi pula yang buat hal, kecewa sangat tau. -.-'

Tapi semalam abang ipar beli CD Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang, *pastikan yang original. lolz* , so terus satu family tengok. eh! abah pun join sekali disebabkan ada Ustaz Azhar Idrus. lama jugak tunggu scene UAI keluar. haaaa bersemangat semuanya. okay nak tahu best ke tidak tonton sendiri di sini. okay benda INI lagi best!



Pengarah: Pierre AndreSyarikat Penerbit: Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Genre: Islamik, Komedi
Pelakon: Kumpulan Shiro


Sinopsis : 

Filem ini mengisahkan Dadu, seorang pemuda yang hanyut tanpa tujuan dari hari ke hari. Dia seringkali dipecat dari kerja dan tidak pernah serius dengan segala yang dilakukannya. Dadu tinggal bersama Muiz yang turut bergantung kepada Dadu untuk hidup. Kedua-dua mereka tidak taat pada agama sehinggalah sepupu Dadu, Hamzah datang tinggal bersama. Hamzah kini adalah seorang yang taat pada agama dan sering pergi ke masjid untuk bersembahyang dan mendengar ceramah agama. Terkejut dengan perubahan pada diri Hamzah, Dadu dan Muiz berazam untuk mengubah diri mereka tetapi jalan untuk kembali jalan yang lurus bukanlah sesuatu yang mudah. 

Review : mek cah bagi 3 bintang. sebabnya? tengok lah sendiri. mungkin jalan cerita dan watak UAI perlu diperbanyakkan lagi. tak salah ambil UAI jadi pelakon utama movie ni. errr part 1 Marhalah tu yang lawak. 


#Selamat menonton. Papai


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Resepi Cheesecake Milo Biskut

Assalamualaikum rindu!.

okay, betapa rindunya dengan blog ini, rindu nak blogwalking seperti dulu. kekasih terabai dakpeee, asalkan kesayang Love is Cinta terjaga. Muehehe seminggu yang lepas sempat rajin mencuba resepi baru, memandangkan mek cah suka cheese maka resepi ini sangat serasi dan senang untuk dibuat. rasanya sangat oh nom nom nom. *padahal mek cah dan abah je makan. lolz*


Resepi asal dari Sitikektus. nampak sedap je. bahan-bahan pon senang nak cari. lagi pon tak payah nak bakar-mebakar or kukus mengukus. cuma guna peti ais je. kihkih kali terakhir berkongsi resepi ialah "resepi biskut raya 2013". :)


BAHAN-BAHAN:
NESTUM
BISKUT CREAM CRACKERS
SUSU PEKAT MANIS
KRIM CHEESE
MILO
SUSU SEGAR
(untuk celupkan biskut)


CARA-CARANYA:
1. Pukul creamcheese sehingga sebati. aku gunakan hand mixer. kemudian masukkan setengah susu pekat manis. Pukul lagi sehingga sebati. Ketepikan. Bagi yang suka manis-manis nak letak semua pon tak ada masalah. tapi komfem terlebih manislah. 
2. Tuangkan susu segar kedalam mangkuk. Celupkan biskut ke dalam susu segar. Jangan sampai terlembik pulak, cukup sekadar nak bagi ia lembut sedikit. Kemudian, susun di dalam loyang.
3. Oleskan creamcheese yang telah di putar tadi. Oleskan nipis-nipis je. tak payah tebal sangat. Kemudian, taburkan nestum di atas lapisan creamcheese tadi. nak bubuh banyak mana ikutlah gerak hati masing-masing.
4. Ulang langkah ke-2 dan ke-3 tapi gantikan nestum dengan milo pula. milo ni pon ikutlah gerak hati masing-masing jugak nak banyak mana. lagi banyak milo tu lagi sedap.
5. Ulang langkah ke-2, 3, dan 4 sampai lapisan yang dikehendaki. tapi untuk cheesecake milo biskut aku ni, aku cuma dapat buat 5 lapisan je. pada lapisan yang terakhir sekali, bubuhkan creamcheese tu tebal sikit.
6. Akhir sekali, taburkan nestum di lapisan creamcheese terakhir. Boleh lah dimasukkan dalam peti ais semalaman. 

Yeah!! hasil air tangan sendiri. makan sebelum dan selepas pulang dari kerja. 
rasa nak buat lagi lah sebab step yang senang sangat. buat bekal pergi kerja pun jadi lah. time break boleh makan benda ni je, so saving sikit. lolzz *hasil tak secantik Sitikektus*. :(

SELAMAT MENCUBA !

#credit to : Sitikektus



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch

Assalamualaikum cinta.

Tempat menarik di Bandung? Okay hari pertama sempat ke “Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)” dan beberapa kawasan yang berdekatan. Memandangkan nak jimat masa so kitorang ke kawasan yang jauh dahulu dari kota bandung, selepas tu baru singgah ke kawasan yang berdekatan. 

WELCOME TO NATURAL RESTO AND STRAWBERRY LAND

Destinasi seterusnya kebun strawberi di Lembang, yang ni masuk terus dapat minuman jus strawberi percuma. Dalam ni jugak ada jual bakso dan kuih traditional bandung. Sempat menjamu selera entah apo ke bendo orang panggil, tapi sedap !! masa ni tak de istilah diet kerana rugi datang dari jauh tapi tak cuba makanan indonesia yang best-best.


Pengunjung akan diberi peluang untuk petik buah strawberi dengan sendiri. Okay lebih kurang Cameron highland sahaja. okay rindu entri ini "Cameron Highlands : Yummy! strawberry". Tapi mungkin service je yang berlainan. - http://www.naturallembang.com/


Syukur di ketemukan dengan sebuah family yang sporting dan baik hati. So percutian kami kira save budget juga la dari segi sewa supir , ada kawan untuk berbual. Chewah! Lagi-lagi akak zurina memang suka shopping! Kalau nak tahu sebelum ke Bandung , akak dah study dan sediakan jadual percutian mereka, dari 1st day sehingga lah hari terakhir disana. Memang betul-betul teliti akak zurina.


LOKASI 
Jalan Tangkuban Parahu 109
Ciburial - Lembang - Bandung Barat
Phone : +62-878-2552-7771


LEMBANG FLOATING MARKET


Di pasar terapung bandung anda bisa menikmati indahnya taman. Disepanjang jalan ada bunga hias dan tanaman hias. Tanaman hias yang sangat indah. Sejuk dipandang mata. Di pasar terapung ini sengaja ditanami dengan pohon besar juga. Pohon besar yang didatangkan dari jawa tengah dan jwa timur. Pohon besar di pasar terapung bandung menambah keindahan suasana. - http://www.floating-market-bandung.com/


Sesampai di sini memang terpegun dengan keindahan dan kretiviti tempat ini. Sangat sesuai unuk aktiviti beriadah, lagipun suasana yang sejuk dan tidak panas menjadi factor utama ramai pengunjung dari luar singgah ke sini. Apa yang istimewa setiap tempat pelancongan yang pergi akan disediakn kupon untuk dapatkan minuman percuma. Yeah! Memang jimat.


Hari tu memang nak sangat ke hat yai tengok yang floating market tu. Apa pun kat sini pun ada, sangat comel okay kawasan dia. Membeli , makan disitu juga. Tapi di kawasan berdekatan disediakn tempat duduk khas untuk pengunjung. So pengunjung diberi peluang menikmati keindahan tasik semasa makan. Tengok kuih-kuih yang comel memang menarik perhatian. Disini korang kena tukar duit dengan kupon. So kalau ada yang lebih boleh tukar balik ditempat penukaran kupon. Comel kan style ni! Eceh!

DE' RANCH LEMBANG



De’Ranch memberikan nuansa baru dalam wisata alam dengan menampilkan nuansa peternakan di mana kuda masih merupakan hewan pekerja yang utama seperti di zaman cowboy.Nikmati suasana peternakan sambil menunggang kuda dengan kostum khas cowboy. 


Bila sampai kat sini apa barang datang ke tempat macam ni. Jiwa perempuan suka tempat shopping dan spa gitu. Tapi disebabkan akak zurina nak bawa si afiq jalan-jalan tengok kuda maka terpaksa ikut sekaki. Tapi???


Bila masuk ke dalam ni sungguh terkejut dan terus tak nak pulang. Lolzz banyak sangat permainan yang best-best. Suasana yang sejuk, pemandangan yang cantik. Jeless okay! Patut la ramai sangat orang. So macam biasa kami diberikan kupon minuman .yummy! sedap!. 


Jln. Maribaya no. 17,
Lembang - Bandung
tlp. (022)708-40-661, (022)278-5865


sesungguhnya mek cah bersyukur kerana masih diberi peluang untuk melihat keindahan alam ini. now i believe i can fly. "Promosi tambang murah AirAsia". yippi. :)


To be continue....


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

BE Nuffnang ke-18 : Libresse

Assalamualaikum cinta.

Makin syok menulis blog kalau ada berita gembira. seperti entri ni "Cek Nuffnang ke-2" mihmih walaupun sekarang dah tak laju menaip seperti dulu, tapi Nuffnang tetap baik hati bagi BE/CPUV yang pertama di bulan December. Tetapi blogger lain banyak kot dapat BE/CPUV dalam satu masa. eh bersyukur sudah dengan rezeki yang dapat ni.


bermulanya 29 November 2013 iklan Libresse menari-nari di blog ini. Dulu pernah menulis entri berkaitan "Shine on by Libresse", mungkin disebabkan entri tersebut pihak advertiser memilih blog ini sebagai salah satu tempat untuk mengiklankan produk diorang. lagipun jenama Libresse memang dah sebati dalam jiwa wanita diluar sana termasuk mek cah. 



Kalau nampak iklan yang comel-comel macam ini boleh la terjah tengok eh. mihmih lagipun banyak info yang korang akan dapat contohnya produk terbaru dari Libresse. okay produk yang terbaru sangat exclusive dan buat si gadis yang gilakan benda-benda comel boleh teruskan dapatkan produk tersebut di pasaran. contohnya di Watson!.


Akhir kata, kesabaran amat penting dalam dunia blogging. banyak benda yang perlu ditempuhi lagi-lagi anonymous yang suka menghentam dan komen bukan-bukan. tapi abaikan perkara tersebut sebagai kekuatan untuk terus berblog. ehem last "BE Nuffnang ke-17 : Mah Sing Southville Discovery Extravaganza" dan Tips mendapatkan & mengekalkan BE nuffnang” mungkin dapat membantu. papai. <3



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cek Nuffnang ke-2

Assalamualaikum rindu.

Pertama sekali rindu sangat nak berblog seperti dulu. Dalam seminggu ada jugak entri baru, tapi sekarang macam dah tak sempat je nak buat semua tu. Owh ! sesungguhnya masa sekarang cepat jer berlalu. Rindu boh !


Alhamdulillah, alhamdulillah syukur berkat kerajinan dan kesabaran menulis blog selama ini membuahkan hasil. Sekurang-kurangnya ada juga income dari menulis blog. Kali terakhir cashout ialah "Cashout pertama nuffnang" dan "Cek Nuffnang dah sampai". Okay yang ni saja nak test services Nuffnang cepat ke tidak bila part dapat duit. hihi biar pun sedikit jumlahnya, janji RM50 keatas.


Ni yang ke-2, Cashout Nuffnang RM1272.67 dah hampir sebulan. 3 hari yang lepas baru dapat duit tu. So plan nak simpan untuk masa depan, dan ambil sedikit untuk shopping. Aci dop?


Kepada yang masih baru dan masih pening-pening lagi dengan Nuffnang boleh lihat entri ini “Tips mendapatkan & mengekalkan BE nuffnang” atau ke page INI. Dalam tu semua ada banyak info tentang Nuffnag. BE/CPUV ynag diperoleh selama ini mampu menaikkan jumlah earning selain menjadi “Pelakon tambahan dalam Ambi Pur Home Tectonic’. Lozz

Okay terima kasih Nuffnang, masih mengharap untuk BE/CPUV yang seterusnya. Campaign blogbuster pun ku masih mengharap. Hikss hidup Nuffnang! Macam comel jerk!. mihmih


Thanks Nuffnang.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...