Inspirasi Veil nikah 2013

Assalamualaikum cinta.


Hati tengah berbunga-bunga masa buat entri ini. lolzz bukan setakat berbunga-bunga tapi campur dengan gedik sekali. okay! itu lumrah sebagai manusia yang inginkan keindahan dalam hidup. perkahwinan merupakan saat indah yang paling tidak dapat dilupakan.Lebih-lebih lagi wanita semestinya ingin kelihatan cantik di hari bahagia nanti. chewah! macam mek cah lak nak kawin. owh tidak! ini sekadar inspirasi untuk kita semua, mana tahu timbul idea selepas tengok gambar yang awesome ini nanti. okay lebih lengkap kalau ada "Photobooth Untuk Majlis Perkahwinan". 




Rasa nak nangis je tengok veil nikah ni semua. cantik okay! bakal pengantin boleh menjadi veil ini sebagai inspirasi untuk perkahwinan nanti. just abaikan ini semua style minah salleh yang seksi dan seksa gituw. inspirasikan veil nikah tu sudah la yer. kekalkan imej muslimah yurp! :P


the gorgeous 2013 Spring Sareh Nouri Bridal Collection. It is dreamy and romantic, yet modern. This collection is inspired by a vintage fairytale with a touch of sparkle. Pairing the collection up with beautiful veils and headpieces from Enchanted Atelier’saccessory line pretty much seals the deal on our love affair with this collection! Have a peek at these images from their 2013 look book and see for yourselves! -  info- http://onehitchedlane.com



Manakala entri ini juga mampu menjadi inspirasi kepada bakal pengantin untuk menggayakan shawl halfmoon yang simple dan penuh dengan manik, kiranya sesuai dan sangat cun digayakan semasa majlis pertunangan ataupun majlis kawin nanti. "Cara pakai tudung halfmoon". sila terjah okay! :)



Okay memandangkan blog ini juga pernah ada entri pasal baju pengantin apa kata korang terjah entri ni "Baju pengantin 2013", "Busana pengantin dan tunang" & "Busana pengantin edisi peplum" mana tahu membantu korang sedikit sebanyak dalam mencari ilham untuk kelihatan jelita di hari bahagia korang. Ya Allah, indah kan saat itu. :')


Pegh! sangat stylo, buat mek cah jatuh hati dengan cara photoshoot diorang. semuanya nampak cantik dimata. veil yang cantik penyeri bakal pengantin perempuan. kalau yang jenis creative boleh sahaja buat sendiri kan. kalau yang mampu buat style ni memang cukup cretive! okay nak order la macam ni. mihmih




Akhirnya, fesyen muslimah Irma Hasmie lebih cantik dari semua model di atas. suka tengok veil Irma Hasmie, sangat cantik dan setiap yang memandang pasti jatuh hati.tudung pula menutupi bawah dada. like jetak!. tak percaya boleh lihat entri ini "Gambar Majlis Perkahwinan Irma Hasmie Dan Redza Belah Lelaki", "Majlis Pernikahan Irma Hasmie dan Reza Syah". "Gambar perkahwinan Diana Amir dan Muhammad Habib Bullah" juga boleh dijadikan inspirasi buat semua. Yeah! dah ada idea?? kawin jangan lupa jemput owner Love is Cinta lak. hihi 

happy skodeng. papai.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

BE Nuffnang ke-17 : Mah Sing Southville Discovery Extravaganza

Assalamualaikum rindu.


Berada di penghujung bulan November baru dapat BE/CPUV dari pihak Nuffnang & advertiser. Dah lama menunggu hadiah BE dari pihak Nuffnang & advertiser untuk bulan novermber ini. Haishhh angan-angan nak hadiah BE tapi update blog malas dan aktiviti blogwalking pun dah jarang dilakukan. mungkin disebabkan kekangan masa untuk semua ini. maklum lah 9.11.13 mek cah ada fly ke Bandung "Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)". mungkin sebab ini lah blog jarang terupdate. wink! namun terima kasih Nuffnang tetap baik hati bagi hadiah BE walupun kadang-kadang blog ini pemalas. :P



Lepas satu-satu rezeki yang dapat. Alhamdulillah kerana cintakan dunia blogging dan mendapat pendapatan sampingan melalui berblog menguatkan semangat mek cah untuk terus menjaga blog Love is Cinta ini. "Cashout nuffnang RM1272.67" banyak kenangan selama ini. salah satunya kesabaran untuk memperoleh BE/CPUV dari Nuffnang. pewittt 


untuk BE/CPUV kali ini ialah berkaitan dengan event yang akan berlangsung di Southville City, Bangi :

14:00 until 22:00
Join us on the 30th November for our Discovery Extravaganza!
We've got some really special acts performing at the event: 
- Singer and US recording artiste Yuna
- Astro Star Quest 2012 Champion Nicole Lai 
- Bronze Medalist at the World Hip hop Dance Championship Elecoldxhot
There'll also be a host of activities for the whole family. A Fun Fair will be set up on the grounds with rides like Bumper Cars, Pirate Ship and Haunted House! Carnival games, an F & B zone and Fireworks will round up the event, all being hosted by emcees Choo Mei Sze and Cody Lim. 
Don't miss it for the world!
On the day of the event, a FREE shuttle service will be provided (12.30pm - 11pm) going to and fro from:
- LHDN Bangi Open Carpark 
- Nouvelle Hotel Open Carpark 
- Wisma Mah Sing @ Sungai Besi.
For more information, call us at 08-89382776 / 016-3871133 / 014-3281918. Our Sales Gallery is open from 10am - 11pm.

Banyak aktiviti menarik yang akan berlangsung. kepada yang berkesempatan boleh la join event ini kan. opss peminat yuna jangan lepaskan peluang ini tau! Cashout pertama nuffnang [Entry] masih dalam kenangan. so Thank you semua yang selalu menyokong blog hazanis ni. Nak tips simple untuk dapatkan earning dari Nuffnang, boleh klik SINI [Entry]. Terima kasih daun keladi, lain kalau singgah la lagi.tanpa sokongan korang blog ini tidak mampu bertahan. :"(

Thanks for reading.


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Percutian ke Bandung : Day 1 (Tangkuban Parahu)

Assalamualaikum cinta.

terasa rindu yang amat kepada Bandung!! rindu nak kesana lagi. jom kita set target untuk ke bandung lagi next year! lolzz rajin-rajin tengok promosi dari Airasia. macam entri ini "Promosi tambang murah AirAsia". Airasia macam tahu-tahu je mek cah sekarang gila bederakk, sekarang makin banyak lak promosi!! hukss T_T moh baca entri "tips bercuti ke Bandung".

Pergi tanpa berbicara dengan big boss membuatkan hati serba salah. memandangkan semuanya dah ready dari segi penginapan, mental & fizikal, pertukaran wang, study tentang bandung dan sebagainya maka daku kuatkan juga langkah untuk melihat sendiri Kota Bandung. Tanggal 9.11.13 maka terbangnya mek cah dan adik ke Bandung dengan penuh kekuatan. walaupun berdua kami gagahkan jua. Namun?? Alhamdulillah Allah menolong hambanya dengan ketemukan kami dengan sebuah keluarga yang turut bercuti ke sana. maka kami deal dengan mereka untuk jalan sama-sama, so sewa supir pun sama oleh itu lebih jimat okay!!
Update! pengalaman di Trans Studio Bandung 2016. Sekiranya berkunjung ke Bandung jangan lupa singgah di Trans Studio Bandung tau, pastinya banyak perkara menarik yang korang boleh cuba ketika disana. Nak tahu apa yang menarik jemput baca artikel " Pengalaman Menarik Di Trans Studio Bandung" , insyallah pasti dapat memberikan korang info berguna jika ingin berkunjung kesana. Lagi satu jangan lupa menginap di hotel ini yang pasti menjamin keselesaan dan mewah dengan pilihan makanan sarapan pagi 'Penginapan Selesa Di Bandung V Hotel & Residence'.
Day-1 (10.11.2013)

Jam 8 pagi kami dah ready untuk bergerak ke Gunung Tangkuban Parahu yang mengambil masa 1 jam lebih dari kota bandung. Memandangkan kami dah sewa supir iaitu Pak budi yang bertanggungjawab membawa kami kesana kemari. cakap je nak pergi mana pasti dibawakannya. rindu sama pak budi. lozz okay sewa supir dalam RM130 untuk sehari iaitu kereta alza. berminat?nanti mek cah bagi contact number. :)

semoga silaturrahim yang terbina kekal buat selamanya. Amin

Alhamdulillah kami di ketemukan dengan sebuah keluarga dari Melaka. teringat sama akak zarina dan anaknya Afiq. oh lebih kurang nama dengan my afif. bila disana rindu juga sama bambam afif. hehe jangan lupa singgah entri ini "Percutian ke Bandung : Day 1 (Strawberry land, Floating Market, De' Ranch)".


Ciptaan Allah tiada tandingannya.
Gunung Tangkuban Parahu atau Gunung Tangkuban Perahu adalah salah satu gunung yang terletak di Provinsi Jawa Barat, Indonesia. Sekitar 20 km ke arah utara Kota Bandung, dengan rimbun pohon pinus dan hamparan kebun teh di sekitarnya, Gunung Tangkuban Parahu mempunyai ketinggian setinggi 2.084 meter. Bentuk gunung ini adalah Stratovulcano dengan pusat erupsi yang berpindah dari timur ke barat. Jenis batuan yang dikeluarkan melalui letusan kebanyakan adalah lava dan sulfur, mineral yang dikeluarkan adalah sulfur belerang, mineral yang dikeluarkan saat gunung tidak aktif adalah uap belerang. Daerah Gunung Tangkuban Perahu dikelola oleh Perum Perhutanan. Suhu rata-rata hariannya adalah 17 oC pada siang hari dan 2 oC pada malam hari. -http://id.wikipedia.org/wiki/Gunung_Tangkuban_Parahu


Subhanallah, sungguh indah ciptaan-Nya. kagum dan terkedu dengan keindahan alam. selama ini kurang membuka mata tentang keindahan alam namun sekarang mek cah lebih suka akan kesegaran dan keindahan alam. bila melancong secara automatik diri mek cah lebih dekat denganNya dan bersyukur dengan apa yang Allah berikan kepada kita semua. ku lapang dada bila berada disini. lupa sekejap segala masalah yang melanda dalam diri. syukur.:)

picha tak clear! ohh ni rasa nk iphone!! lolzz

Hari pertama kami bukan khas untuk shopping, khas untuk melihat tempat menariK di bandung. Disebabkan kami ke bandung tak bawa baju sangat so terpaksa juga membeli t-shirt di kedai Tangkuban Parahu. tapi yang penting ada word "Paris Van Jaya". kau hadoww?:P hihi okay terpaksa pakai tdung bawal sebab lupa bawal shawl. rupanya mek cah terbawa 1 shawl sahaja. nyanyuk!. T.T

barang semua murah-murah, opss macam comel je drumm & gitar tu kan. teringat kepada dia yang selalu memberi semangat untuk mek cah. <3

dekat sini ramai penjual, maka berhati-hati dengan harga yang ditawarkan kerana sangat berbeza dengan Pasar Baru. kalau boleh elakkan membeli kerana takut tertipu. satu lagi ramai penjual akan mengikut korang kemana-mana je, selagi korang tak beli selagi tu mereka akan tunggu. so beware jangan terpedaya. kalau nak beli boleh je beli. kalau tak nak cakap elok-elok yang korang dah beli. untuk lebih selamat amalkan baca ayat kursi supaya korang tak didekati dengan orang-orang macam ni. Alhamdulillah sepanjang dengan mekcah , buat tak layan dan tak berminat untuk membeli. so mek cah belum tertipu dengan harga barang disana. tapi??? akak zurina dah kena tertipu dengan harga mainan untuk kanak-kanak. berbeza betul dengan harga dengan yang jual kat kedai tu. so hati-hati.:)


Okay, i will miss "Gunung Tangkuban Parahu". sweet memories with sweet family. so mek cah dah macam adik akak zarina. sangat best sebab dia sporting sangat. asyik gelak je. me -sasa, adik-lala. so sweet bila akak zarina panggil kitorang macam tu. lucu pun ada. okay! papai Gunung Tangkuban Parahu, next destination?? owh ladang strawberi. to be continue.;)

Tempat menarik di bandung?


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Blogbuster Campaigns : Astro Buzz

Assalamualaikum cinta.

Alhamdulillah dapat offer untuk Blogbuster Campaigns : Astro Buzz . rasa laju-laju je nak join, padahal tersangat la rumit sebab kena fikirkan idea dan rekod video bagai. tapi hasilnya tersangat lah lumayan. kiranya berbaloi dengan apa yang kita korbankan. kali pertama record video "Pelakon tambahan dalam Ambi Pur Home Tectonic". malu-malu la konon.hikss


kepada yang dapat offer ni, jom sama-sama fikirkan idea dan jangan lepaskan peluang ini. rugi siapa yang lepaskan sebab pendapatan dari campaign ini boleh mencecah ratusan ringgit. okay entri ini penyumbang kepada earning berblog "Cashout nuffnang RM1272.67", terima kasih Nuffnang!!. :)


lagi beberapa hari untuk tarikh tutup penyertaan. Alahai idea masih belum ada. lolzzz. jom fikir sama-sama, dan insyaallah rezeki untuk campaign ini pasti ada. Amin buat modal bayar bil P1 pun jadi la. lozz

happy blogging.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

CONTEST : I'M DIVA

Assalamualaikum cinta.

Disebabkan dah lama tak bercerita tentang contest maka mek cah mencari peluang untuk berkongsi satu contest yang super awesome. Kawan-kawanaku sibuk nak buat contest jadi dengan ini mek cah membantu mereka untuk meyakinkan supaya ramai yang menyertai. semuanya simple, hadiahnya super owesome. Mihmih


Syarat-syarat CONTEST I'M DIVA

1. Penyertaan adalah terbuka kepada semua golongan samada warganegara malaysia ataupun bukan warganegara (bajet ada org oversea baca la)
2. Lelaki atau perempuan boleh join..tiada diskriminasi disini
3. Pandai bergaya..kenapa misti pandai bergaya??.. sbb contest ni nama lagi DIVA.. u olls semua kena hantar sekeping gmbr berkaca mata hitam (tidak kisahlah jenama ape, Ray-ban ke, way farrell ke,cap pasar malam ke tak kisah..anything can)
4. Letak banner di atas dalam post blog anda ( jangan lupa linkkan banner tu ke URL contest ini)
5. Tag kepada 3 org rakan anda (pastikan mereka tahu)
6. opkos lau ada contest adalah hadiah.. hadiah ditaja oleh butik pakaian jenama Hazanis Fashion .. sila tengok clothing dia memang lawa-lawa dan cun.. harga berpatutan.
7. kalau kat mall dia nak resit bukti pembelian lau nk join contest..lau kt sini senang jep..tak perlu resit..just perlu follow blog summerlovecheery dan wannurrr!!
8. hantar gmbr penyertaan kt pages nie redcheery.
9. jangan lupa like pages redCheery and wannurrr

50% - juri
50% - likes

Juri :

The Date
Tarikh hntr : can start from now 18/11/2013
Tarikh tutup : End of this Year

Gift,Present,Hadiah?
So far.. dirahsiakan dulu.. akan diumumkan kemudian..akan diupdate bersama gambar hadiah.

xoxo.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tentang rasa

Assalamualaikum cinta.

Bila perkara yang dirancang tidak berlaku seperti yang kita impikan maka perasaan kecewa secara tidak langsung hadir dalam diri. Namun segalanya ketentuan dariNya. Yang penting kita usaha, berdoa, bertawakkal dan segalanya berserah kepadanya.


Tatkala Dia mendatangkan UJIAN, 

pandanglah dengan pandangan IMAN.
Di saat Dia mengirimkan MUSIBAH, 
hadapilah dengan hati yang TABAH.
Di kala Dia mengutuskan sesuatu, 
belajarlah untuk BERJIWA HAMBA.

Hati mampu mengeluh namun tidak mampu untuk melawan takdir. tentang jodoh, kematian, kasih sayang semuanya milik Allah. kita hanya meminjam dan tidak semuanya kekal. Alhamdulillah setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah. syukur, syukur, syukur dengan kesedaran yang ALLAH bagi kepadaku. sayang manusia terhadap manusia yang lain tidak boleh melebihi sayang manusia kepada ALLAH. kelalaian itulah Allah tidak suka kepada hambanya. bila sesuatu terjadi, baru kita tersedar dari mimpi tentang kekurangan diri terhadap kasih sayang kita kepada ALLAH.

pasti, dan pasti setiap perkara yang berlaku Allah akan memberikan yang lebih baik kepada hambanya selagi kita tidak putus berdoa. Ya Allah, walaupun hakikat sebenar sukar untuk melupakan tapi ku harus tabah dalam menempuh ujian dariMu. bersangka baik dengan Allah bila di uji. pasti ada hikmah disebaliknya. Insyaallah.


Ya Allah Ya Tuhanku...

Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang senantiasa dihati
Amin, amin Ya Rabbal Alamin..


Awak...

Daku berharap dirimu lebih setia, bertanggunjawab, penyayang, terhadap diriku. jadi lah imam yang mampu melindungi dan membimbingku. sesungguhnya ku ingin menjadi seorang isteri yang solehah. 

Mulailah sekarang, mulailah di mana kamu berada sekarang dengan apa adanya. Jangan pernah pikirkan kenapa kita memilih seseorang untuk dicintai, tapi sadarilah bahwa cintalah yang memilih kita untuk mencintainya.

Terima kasih cinta.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review : Emilay Whitening Clear Spots USA

Assalamualaikum.



Jarang sekali dapat review produk disebabkan kekangan masa. eceh! macam la dah kerja. masih berdoa agar rezeki untuk bekerja cepat datang. walaupun mempunyai "Hazanis Fashion" namun mencari kerja perlu sebagai pendapatan tetap. ngee

so kali ni nak share tentang pengalaman menggunakan produk Emilay Whitening Clear Spots USA. tapi untuk sampingan juga mek cah turut mengamalkan pengambilan vitamin c blackmore dan maixara. semuanya bagus bagi mek cah. insyaalah next entry mek cah cerita okay. hehe ops!! jangan lupa dapatkan produk ini juga . lihat entri baru tahu keberkesanannya "Review : Odbo lip tint pemerah bibir Kore" & "Review : Sabun Gluta Collagen kulit muka semakin cerah berseri". 


" Emilay Whitening Softgel adalah produk perawatan kulit yang sudah tersebar di 26 negara dan menjadi the best whitening produk di USA karena Emilay Whitening Softgel lebih baik dari produk perawatan wajah lainnya. Produk perawatan wajah yang baik adalah produk perawatan wajah yang dibuat dari bahan-bahan alami dan Emilay Whitening adalah jawaban pasti untuk Anda yang mendambakan kulit cantik, putih, mulus, halus, mulus dan bersinar karena itu adalah idaman semua perempuan. Namun karena begitu mahalnya perawatan KECANTIKAN dan KESIHATAN sehingga hanya kalangan tertentu saja yang bisa mendapatkan perawatan kecantikan maka dari itu Emilay Whitening Softgel hadir untuk kamu yang memerlukan produk pemutih kulit dengan harga terjangkau."

Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 
SMS/WHATSAPP : 010-8931044 
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com

RM40 Sebotol + free postage, 
RM74 untuk 2 botol + free postage
SABAH/SARAWAK ADD RM5


Komposisi Emilay Whitening Softgel:
  • Grape Seed / Anggur
  • Aloe Vera
  • Pearl/ Mutiara
  • Rumput Laut
Emilay Whitening Softgel asli dan pasti original serta bebas dari Mercury (bahan berbahaya).

“Komposisi 100% Murni Alam vegetabels Ekstrak sehingga Emilay Whitening Softgel aman untuk kesehatan”

Manfaat Emilay Whitening Softgel
  1. Mencerahkan / Memutihkan secara alami
  2. Mengencangkan kulit
  3. Mengurangi jerawat
  4. Menyamarkan noda bekas jerawat
  5. Mengurangi sekaligus Menghilangkan Spot/ bintik dikulit wajah, bisa juga orang menyebut “taucho”
  6. Membuat Kulit terasa lembut dan kenyal
  7. Anti Aging/ Mencegah penuaan dini
  8. Mengeluarkan Aura kalian sebagai Wanita, yaitu mempercantik warna kulit (lebih segar dan sehat) ini dianjurkan untuk kalian yang suka tidur malam ( begadang ) atau pun bekerja di Outdoor/ menantang matahari
  9. Antioksidan tinggi, Emilay Original ada surat Kesehatan, telah terbukti ada testi, yang ibunya disembuhkan dari kanker di bagian telinga ( dinyatakan sembuh oleh dokter ) untuk kalian, bisa sebagai pencegah kanker, apabila diminum dari dini/ dari awal usia muda.
  10. Menyamarkan kelebihan pigmentasi (bintik hitam, tanda bekas luka, gigitan nyamuk / gatal , dll)
  11. Tidak ada pengelupasan/ Tidak ada Iritasi pada kulit
  12. Sebagai Detox juga, yaitu Menghilangkan toksin / racun dalam tubuh

“Lebih banyak manfaat dengan harga yang terjangkau”

Hasil terbaik untuk kulit wanita Asia, khususnya Tropis Indonesia, biasanya 2-3 bulan untuk Putih ALAMI ( Tergantung tingkat keputihan kulit ).

“TIDAK BOLEH DIGUNAKAN UNTUK WANITA HAMIL ATAU SEDANG DALAM GANGGUAN KESEHATAN”


Review Emilay Whitening Softgel:


mek cah sendiri mengamalkannya. anda bila lagi? belum cuba belum tahu. produk perawatan kulit di USA yang popular. hanya RM40 sahaja. dijamin original!! 

Cara Konsumsi Emilay Whitening Softgel:
Dosis : 2 x 1hari (pagi / malam dengan air hangat)
Isi : 60 Softgel (Untuk 30 Hari)

Harga Emilay Whitening Softgel:
Untuk kulit tampak lebih putih hanya RM40 Sebotol, RM74 untuk 2 botol. SABAH/SARAWAK ADD RM5

Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 
SMS/WHATSAPP : 010-8931044 
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com 

Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat!


Anothers review products: 

xoxo. papai.!!


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cashout nuffnang RM1272.67

Assalamualaikum cinta. 


opss lama menghilang. hikss Alhamdulillah gembira dengan rezeki yang Allah bagi kepadaku. okay menangis tengok earning untuk benda ini "Pelakon tambahan dalam Ambi Pur Home Tectonic". syukur, terima kasih "AWAK" kerana banyak membantu dan memberi sokongan selama ini. kalau lah awak baca entri ini . :'(


Okay, dah cashout "RM1272.67" so mood menunggu cek diterima. so kepada kawan-kawan jangan putus asa untuk terus berkarya kerana rezeki blog masih terbuka luas bagi yang berusaha. janji jangan mudah putus asa. jangan lupa dapatkan tips ini macam mana nak dapat BE/CPUV dari nuffnang. "Tips mendapatkan & mengekalkan BE nuffnang". okay event ini banyak menaikkan earning nuffanang "Majlis pelancaran Innershine camu-camu bersama Izara Aisya sebagai duta terbaru innershine yang cantik menawan"

Kenangan "Cashout pertama nuffnang" masih kekal diingatan. rezeki tersebut disimpan buat masa depan walaupun sedikit. namun ianya tetap rezeki kan?? selamat maju jaya untuk kawan-kawan yang lain. masih memasang angan-angan untuk gunakan "RM1272.67" untuk pergi bercuti bersama kesayangan. ohsem tak? grrrrr

Thanks for reading. xoxo. 



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...