Resepi Biskut Raya 2013

Assalamualaikum cinta.
Asyik leka berniaga sampaikan rancangan untuk membuat biskut raya pun tergendala. Masih adakah harapan untuk buat biskut raya dengan air tangan sendiri atau mampu buat biskut tunjuk je? Insyaallah seminggu sebelum raya fokus untuk buat biskut raya. sekarang fokus untuk kesayangan "Hazanis Fashion" dulu. Insyaallah raya tahun ni berlainan sedikit sebab hazanis dah habis belajar. Kalau dulu dapat duit raya, sekarang entah dapat ke tidak. Oh ya! 'Resepi Biskut Semperit Susu' memang sedap, seyesss Mek Cah tak tipu. Bahan penyediaan pun senang sahaja! 


Tapi tak kisah dengan semua tu. Cehh! berlagak matang, tak nak majuk-majuk sebab tak dapat duit raya. tak nak jadi manja. Lolzz so biskut kegemaran biasanya tart nenas dengan almond london jeww. 



picha biskut kredit to uncle google tau. hehe Choppp! resepi biskut raya apa yang paling senang?cepat & mudah?bahan-bahan pun simple? ada nak berkongsi tak resepi biskut raya dengan hazanis. dibulan ramadhan ni jangan kedekut sangat tau. Allah tak suka.:P

Rindu entri ni "Biskut Raya 2012". meleleh tengok biskut raya. Insyaallah semoga azam tahun ni tercapai. Alahai resepi biskut raya. eh! jangan lupa dapatkan "Koleksi SMS Ucapan Hari Raya". 

Thanks for reading. xoxo. 

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Koleksi Aksesori di Aidilfitri


Assalamualaikum cinta.


Baju raya dah! kasut raya dah! tudung raya dah! . Ohoii mana yang tak lengkap lagi? disni ada jawapannya. * Konon semuanya dah, tapi semuanya belum lagi. nama je jual baju raya di "Hazanis Fashion" tapi tuan sendiri belum dapat itu semua*. T.T

Jom ceriakan raya dengan barang kemas silver 925 ukir nama,juga boleh disadur emas 916 dengn harga paling istimewa! Meh! terjah sekarang. 



So sempena nak raya, kawan hazanis sedang buat promosi untuk koleksinya. Ehem! dah shopping 2 gelang tangan silver. *tak sempat pose lawa-lawa, lolzzz* . memang berpuas hati dengan service diberi. layanan cukup memuaskan hati. so kepada yang nak jadi gugurl sangat boleh la tempah gelang, subang, cincin or sebagainya dengan kawan hazanis ni. kalau tak silap sekelas masa form 2 . lepas tu loss contact. alih-alih jumpa dalam fb. dah berkeluarga pun. heeee tahniah. 

Bergaya bersama kolesi dari asia silver shop menjadikan anda penuh berkeyakinan dan berseri di hari aidilfitri. Cepat-cepat buat tempahan. kerana tempahan akan ditutup tidak lama lagi jadi jangan terlewat !!Untuk lihat harga dan pelbagai design boleh ke page http://www.facebook.com/asiasilvershop.


Ada baby girl boleh la kasi cantik & cute dengan rantai leher macam ni. comel kan! Si manja pasti lebih comel dan manis apabila memakai rantai leher ukiran namanya..Syawal pasti lebih ceria..


Berita baik kepada sesiapa yang ingin menempah rantai leher nama atau rantai tangan nama tetapi ingin save budget dengan syarat menggunakan rantai sendiri..untuk keterangan lanjut boleh pm..juga boleh disadur dgn emas..


Nah! pelbagai design & pilihan yang boleh dibuat. cincin untuk pasangan bertuanag, berkahwin, couple memang sesuai sangat. sebab mengikut budget anda. untuk hadiah sebgai hari jadi pun lagi sesuai! pasti pasangan anda kan terkejut!. 



Kami sedia menerima tempahan barangan perak yg berkualiti tinggi berupa rantai leher,rantai tangan,subang,cincin,brooch,atau apa saja yg diukir nama anda dgn teliti dan kemas.untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan,sila tinggalkan message anda.
Asia Silver Shop menyediakan barangan aksesori dengan rekaan sederhana dan ringkas tapi pada masa sama, masih tetap memberikan penampilan anggun pada penggunanya terutamanya di hari raya yang bakal menjelang tiba.

Check list raya:




1.Survey dan buat pilihan design yang di inginkan..design boleh di 'mix n match' maknanya jenis nama pada gelang boleh diletak pada rantai,jenis nama pada rantai boleh dijadikan brooch dan sebagainya mengikut citarasa anda.Setelah membuat pilihan,tentukan ukuran dan size yang anda inginkan.

2.Hubungi melalui email, silvershop13@gmail.com atau PM je di facebook beliau.



Happy shopping. selamat pagi!. xoxo. 




SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Tudung raya 2013

Assalamualaikum cinta.


Ohoiii, ramadhan belum habis lagi tapi dah sibuk mencari tudung dan selendang untuk raya. Eceh! kalau yang suka bertudung bawal memang senang nak cari kat kedai lebih-lebih lagi kat kelantan, berlambak tudung bawal. Namun kalau yang jenis macam mek cah ni tentu lah susah sikit nak cari slendang lebih-lebih lagi yang design terkini dan labuh.

Tapi..........Alhamdulillah sebab kawan mek cah sendiri pembekal tudung dan selendang. mudah kerja mek cah untuk dapatkan stock. so apa lagi mood nak berkongsi tudung raya dengan korang datang dalam diri. ehem baik tak daku ini? lolzz. so lihat-lihat kot-kot ada yang berkenan dan boleh match dengan baju raya korang. namun selendang ini sesuai yang plain means tak de corak-corak. Okay! kalau sudi boleh terjah. Lebih pilihan DISINI


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton viscose
180 cm x 110 cm
SOLD OUT!


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton viscose
180 cm x 110 cm

Untuk menggayakan style tudung labuh boleh la terjah entri ini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab". diharap ianya dapat membantu . 


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton viscose
180 cm x 110 cm


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm

SOLD OUT!


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm
SOLD OUT!

Okay fine! terasa senang pulak untuk belit tudung ni. just guna 1 pin je. lolzz insyaallah akan datang tutorial cara pakai selendang dari hazanis. tapi sebelm tu boleh tengok entri ini dulu "Cara pakai selendang seperti Diana Amir". 


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm
SOLD OUT!


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm
SOLD OUT!


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm
SOLD OUT!


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)

Material : Cotton 
170 cm x 70 cm


RM30 + FREE GIFT ANAK TUDUNG [BOLEH PILIH COLOR]
(Tidak termasuk postage)


Material : Cotton 
170 cm x 70 cm

SOLD OUT!

ORDER 
1. Nama Penuh
2. Alamat Penuh 
3. Nombor Telefon 
4. No kod 

send ke : 
1. SMS/LINE/VIBER: 0108931044
2. hazanis88@gmail.com 

Singgah page untuk Hazanis Fashion untuk maklumat lanjut dan koleksi muslimah yang lain. kali terakhir shoot untuk tudung disini "Safina Exclusive by Adrenaline". shawl cantik, boleh digayakan masa majlis pertunangan. Opss jubah yang mek cah pakai pun boleh dibeli kat sini tau. nak ushar? link disini "Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage".

Thanks for reading. xoxo. 



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Baju Raya dari Jovian Mandagie 2013


Assalamualaikum cinta.




Kejap je masa berlalu, dah masuk hari ke-5 umat islam di seluruh berpuasa . Dan Aidilfitri bakal menjelang tiba setelah kita semua penat berpuasa selama sebulan. Alhamdulillah pada masa itu kita sama-sama meraikannya. 

semangat nak cari baju raya masih dalam mood malas. Rasa nak raya dengan simple je tahun ni, baju raya pun masih belum survey. Tapi tentu la nak kelihatan cantik di hari istimewa tu nanti. Haaa nak cantik boleh tengok SINI. Bila nak beli baju raya, mood berjimat datang dalam diri. Jatuh cinta dengan baju raya yang berharga RM200++ , opss memang sayang sangat la kan dengan duit tu. Baik simpan untuk kawin. Mihmih.  


tapi masih ushar baju raya kot-kot ada yang berkenan dan buat tak tidur malam. Bila buka satu lama web ni iaitu ZALORA.COM.MY terus hati teruja melihat koleksi hangat yang digayakan di hari lebaran nanti. pelbagai gaya dan fesyen ada. Mak aihh, sangat cantik dan berbaloi kot shopping di http://www.zalora.com.my. Haihh berbaloi juga if beli ODBO LIP TINT & GLOSS , pemerah bibir korea. haaa, jadi cantik macam gadis korea nanti. Lolzz order & review boleh terjah entri ini "Review: ODBO lip tint and gloss, pemerah bibir korea". Murah-murah je. :)


Pink Mira Baju Kurung by LS for Jovian features contrasting panels with velvet rosettes at top hem and sleeves. Traditional style gets a modern update with this gorgeous kurung kedah set.


Folly red Finara baju kurung by Jovian Mandagie for Zalora features mixed embellishments at center front neckline. Comanding yet true to its feminine roots, this dramatic baju kurung set is perfect for dressy occasions. RM420.


Okay tema tahun ni macam warna coklat gitu, sepertinya baju raya ni menarik perhatian hatiku. tapi harganya mak aihhh kena fikir sepolohhhh kali sebelum beli. =.='



Si ramping memang sesuai sangat pakai baju macam ni.memberikan kelainan pada hari lebaran mungkin dapat menarik perhatian tetamu yang berkunjung kerumah anda. Jangan lupa dapatkan tutorial berselendang di hari raya nanti :

Wah! sangat cantik. color yang menawan dan rekaan yang simple sangat sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan simple tapi cantik di hari aidilfitri. mungkin baju raya ini patut anda dapatkan di sini. Yang penting semua rekaan Jovian Mandagie sangat terbaik. entri ini "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013" & "Baju Raya 2013" telah tewas dengan pereka fesyen terkenal iaitu Jovian Mandagie.


Dah tahu keputusan nak yang mana satu? Jom pecahkan tabung untuk dapatkan koleksi ini semua. Ewah! ewah! jangan membazir, beli mengikut kemampuan, yang penting kita semua dapat meraikan aidilfitri bersama-sama. koleksi dari entri ini "Radiusite : Pesona Syawal" apa kurang hebatnya. 

Thanks for reading & selamat berpuasa. 



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Salam Ramadhan



“Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan bagimu berpuasa, sebagaimana telah diwajibkan pada orang-orang sebelum kamu. Mudah-mudahan kamu bertakwa” 
(Al -Baqarah:183).

Selamat datang Ramadhan
Selamat beribadah puasa buat semua.

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Review: ODBO lip tint and gloss, pemerah bibir korea

Assalamualaikum cinta.


Eh! lama menyepi, alahai rindu nak ada line internet yang laju macam jet. Tapi apa kan daya internet yang tersangat limit membuatkan hati ini pasrah untuk tidak blogwalking. sebab tu nuffnang dah tak sayang kat blog ni. Yer dokk. -.-'

Meh nak berkongsi produk kecantikan iaitu ODBO LIP TINT & GLOSS yang semakin popular kini. sesiapa rasa nak bibir pink selalu macam artis korea tu produk inilah jawapannya. Hikss *review produk sebelum ni ialah "sabun gluta collagen kulit muka semakin cerah berseri"*. Alhamdulillah, masalah jeragat semakin berkurangan.:)


Di datangkan dengan botol kecil yang cute membuatkan hati ini tertarik untuk mencuba. seyesss memang puashati bila guna produk ni. berwajahkan botol cute maka makin hari makin sayang dengan ODBO LIP TINT & GLOSS. senang dibawa kemana sahaja dan yang penting jimat!

Rahsia bibir terlihat alami pink dan merah seperti artis drama Korea. Lipgloss ODBO from korea manufacturing on thailand Diperkaya dengan vitamin E, melembabkan bibir secara alami. Penggunaan secara berterusan akan membuat bibir berubah menjadi pink natural.
  • Odbo Lip Tint and Gloss adalah pemerah/ pewarna bibir dari Korea dengan tekstur berminyak, dan mempunyai tekstur yang ringan tidak seperti memakai lipstik umumnya.
  • Awet & tahan lama, 
  • Lip Tint Odbo and Gloss mudah diserap jadi tidak meninggalkan bekas pada pakaian putih, tahan lama, dan membuat bibir tidak terlihat pucat.
Kelebihan:


  • Warnanya alami dengan pemakaian secukupnya.
  • Warnanya awet di bibir, tidak luntur walaupun makan / minum.
  • Packagingnya kecil sehingga mudah di bawa kemana-mana, menjimatkan
  • Dengan pemakaian teratur membuat bibir berwarna pink
  • Boleh digunakan untuk pemerah pipi juga.
  • Diperkaya dengan Vitamin E, melembabkan bibir secara semulajadi, mampu bertahan sampai seharian.
  • Tidak membuat bibir kering 
  • Tidak mengandung bahan berbahaya
Cara Pemakaian :


TIPS :


  • Setelah menggunakan Lip Tint ini, juga boleh mengaplikasikan lipstik / lipgloss kesukaan sendiri.
  • Penggunaannya cukup sedikit, kerana kalau berlebihan warnanya akan sangat merah dan susah untuk dihapus.
  • sekiranya tidak menggosok Lip Tint ini di bibir dengan cepat, LipTint akan kelihatan tidak rata di bibir.

Hanya terdiri dari 3 warna:



1: Pink
2: Orange
3: Red

Amacam berminat nak mencuba? opss yang dah cuba boleh bagi komen kat sini. Nak tahu positif ke negatif. sebab hazanis pakai okay je, rasa best. dan botol cute lak susah nak dapat. Alhamdulillah boleh merasa pakai ODBO yang dalam botol cute. so hazanis pun ada jual tau. lau berminat boleh contact disini :

1. SMS/LINE/WECHAT : 0108931044
2. hazanis88@gmail.com
3. Fb : Hazanis Blogspot
4. Fb page : Hazanis Fashion

HARGA YANG DIJUAL IALAH :
RM15.00 SEMENANJUNG/RM20.00 SABAH & SWK
FREE POS LAJU

XOXO


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...