Cara pakai selendang seperti Diana Amir

Assalamualaikum cinta.


Rindu untuk update entri baru terubat, rindu nak berkongsi kisah cinta dengan sahabat blog, rindu nak stalk blogger kesayangan dan banyak lagi lah rindu yang tak terungkap. eceh! tujuan entri ini dibuat memandangkan pelbagai fesyen tudung yang muncul kini. lebih-lebih lagi fesyen tudung selebriti dan retis sentiasa menjadi ikutan. salah satu fesyen tudung yang menjadi ikutan ialah dari entri ini "Fesyen Tudung Dato' Siti Nur Haliza", "Tribal chic by Aidijuma", "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab", & "Fesyen : Cara pemakaian tudung bawal". Eh! jom tengok "cara pakai selendang dari hazanis" & "tutorial pakai selendang dari hazanis yang terbaru pula. 


Picha credit to : rentakartis.com

online shop juga menawarkan pelbagai jenis tudung dan selendang yang mampu memikat hati dan membantu wanita kini untuk berfesyen dengan betul. Alhamdulillah yang baik menjadi ikutan. so fesyen tudung diana amir mampu membantu remaja muslimah untuk berfesyen dengan betul. bermula diana amir berhijrah sehingga sekarang, fesyen tudungnya semakin labuh. tabik hormat untuk beliau! ohsem!. Jom amalkan minum Perla coffee untuk dapatkan kulit yang cantik dan berseri-seri . Terjah entri review dari pemilik blog sendiri "Review : Perla Coffee". harga istimewa untuk korang.



picha credit to : metrowealthpictures

untung si dia memiliki Diana Amir, nak tahu sila laju-laju terjah entri "INI" sekarang. walaupun rahsia, tapi kami tahu tau.:P



picha credit to : metrowealthpictures

Nah! video tutorial berselendang cara diana amir, sedikit rumit tapi kalau dah biasa kejap je pakai. Tapi diri hazanis sendiri belum mencuba fesyen tudung macam ni. rasa tak confident je bila ubah style, lebih selesa berselendang biasa.:)





fesyen tudung diana amir juga sesuai digayakan bersama jubah. mungkin entri ini dapat membantu korang berfesyen "Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage". Diharap tutorial dari youtube ini mampu membantu remaja untuk berfesyen. siapa peminat diana amir kat sini?:P






Now! hazanis suka dengan fesyen diana amir terkini. berpakaian lebih longgar dan bertudung labuh. ikon remaja muslimah terkini begitu juga dengan selebriti Heliza Helmi kan [Entri]. Jom tengok entri juga, mungkin dapat membantu "Cara Pakai Selendang". Jom dapatkan produk Emilay untuk kulit sihat macam diana amir. "Review: Emilay Whitening Softgel". Insyaallah memberi feedback yang positive okay. murah sahaja RM40 termasuk postage. :)



Picha credit to : Page Diana Amir

Happy reading. Thanks.


"baju raya 2014". " dah ada. Murah! murah!
Album yang masih available "Jubah Wanita Moden" & "Koleksi Raya 2014"


silakan terjah sekarang.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Fashion play : Kurung peplum

Hye love.

Dah lama tak bergosip tentang photography dan photoshoot. Last shoot "Studio Photoshoot by TERA Photography Studio". Tapi paling best photographer ialah di entri ini "Rasydan Ishak Photography" & "Ezwan Othman Photography". Memandangkan umur dah meningkat dewasa dan bakal jadi mak orang dah pun, maka bidang photography harus diabaikan. kerana semua itu tidak penting dan tidak mendatangkan faedah pun. Lagi satu perkara utama ialah hati dan perasaan bakal suami haruslah dijaga . Lolzz bila difikirkan balik aktiviti ini merupakan satu kepuasan dalam diri. disamping mengeratkan hubungan antara sahabat sehobi. Mihmih. Oh my god sekarang usiaku dah 24 tahun, pencen. -.-'


namun hari tu tersesat tershoot sekali bersama Anis Zahirah. dah niat dalam hati nak temankan dan tengok je, maka akhirnya telah terjebak sekali. siapa yang harus dipersalahkan?tepuk dada tanya iman.:P

Lokasi : Pantai Mek mas . sama tempat outing hari tu "Kerana TAKDIR kita bertemu" & "Sambungan kisah kerana TAKDIR kita bertemu"
Date : Lupa! 
Photographer : Firdaus & FirdausNorjayaPhoto
wardrobe : Hazanis Fashion

okay fine! hazanis yang salah sebab mudah terpengaru, namun satu penghargaan perlu dibuat kepada photographer Firdaus kerana gambar yang dihasilkan. keranamu memori tercipta. Ehem! kami menggayakan koleksi dari "Hazanis Fashion aka my own business". sebagai contoh entri ini " Baju kurung peplum dari blog hazanis part-2". Alhamdulillah dengan adanya Hazanis Fashion maka hidup ini tak de lah terlalu bosan sementara menunggu kerja tetap. Baju kurung peplum merupakan fesyen yang digilai oleh si penggemar fesyen sejak dulu lagi. Tapi fesyen yang digayakan kami hanyalah simple sahaja. koleksi Hazanis Fashion tidak mencecah ratusan ringgit. nak tahu harga selanjutnya terjah lah page Hazanis Fashion  Dapatkan harga istimewa bagi pelanggan tetap. ;)

Happy shopping. Opss sempat lagi promote. Happy sunday. xoxo.



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Blogger dan Media Dijemput : Duta Fruitale, Nora Danish ke Melaka untuk Sesi Bertemu Peminat Sempena Pertandingan Transformasi Fruitale FairWhite UV



Fruitale, rangkaian penjagaan diri sabun buku dan krim mandian dengan ekstrak buah-buahan semulajadi dengan bangganya memperkenalkan pelakon terkemuka Nora Danish sebagai Duta Fruitale ke Melaka untuk sesi bertemu peminat dan memperkenalkan pertandingan Transformasi Fruitale FairWhite UV. 

Nora Danish yang sinonim dengan watak Puteri dari siri TV berjudul Puteri dan kini bergelar bintang terkenal dalam filem terbarunya iaitu ‘Mencari Cinta’ akan berkongsi tips kecantikan, membuat aksi Gyiyomi, sesi beramah mesra dan bergambar bersama peminat dan menasihati wanita kini bagaimana mereka boleh menyerlah dengan Fruitale FairWhite UV. 


Fruitale juga akan memperkenalkan Pertandingan Transformasi FairWhite UV dan penyertaan masih dibuka dan menawarkan hadiah berjumlah sebanyak RM7,000. 

Kami ingin menjemput wartawan & jurugambar daripada pihak media anda untuk sesi menemu ramah bersama Nora Danish dan wakil Fruitale, Cik Angeline Sim mengenai: 

» Objektif Pertandingan Transformasi Fruitale FairWhite UV 
» Sambutan orang ramai terhadap pertandingan ini 
» Pelantikan Nora sebagai Duta Fruitale 
» Petua kecantikan menggunakan buah-buahan yang dipraktikkan oleh Nora Danish 
» Perkembangan terbaru karier seni Nora Danish 

Butir-butir majlis:- 

Tarikh Sabtu, 22 Jun 2013 
Masa 12:00 petang – 1:00 petang 
Tempat MYDIN Wholesale Hypermarket MITC, MELAKA No.12, Mydin Mall MITC, Hang Tuah Jaya Ayer Keroh, 75450 Melaka 

Aturcara:-

11:30am Pendaftaran Media 
12:00pm – 12:30pm 
  • Memperkenalkan Nora Danish sebagai Duta Fruitale 
  • Aksi Gyiyomi bersama Nora Danish 
  • Permainan dan sesi menemu ramah bersama Nora Danish 
12:30pm – 1:00pm 
  • Wawancara bersama Nora Danish (Media & Bloggers)
  • [*atas permintaan] 
1:00 pm 
  • Sesi bertemu peminat dan sesi autograf bersama Nora Danish 
  • Upacara tamat 
Kami akan menghubungi pihak anda untuk mengesahkan kehadiran. Jika anda ingin menemu ramah dengan Nora Danish atau kakitangan Fruitale, jangan keberatan menghubungi kami untuk maklumat lanjut. Kami sedia membantu. Terima kasih.

Jemputan dikeluarkan bagi pihak Lam Soon Edible Oils Sdn Bhd oleh About Communication Sdn Bhd 

Untuk mengesahkan kehadiran atau pertanyaan media, sila hubungi Alvin Woon (016.668.4010), Qistina Azizan (017.500.7172) atau di talian 03.8075.6000 atau emel kepada rsvp@aboutcom.com.my



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Fesyen Tudung Dato' Siti Nur Haliza

Assalamualaikum cinta. 

Kini ramai selebriti yang berhijab, disitulah ramai peminat menyokong dan ada juga yang suka menghentam. lebih-lebih lagi kebanyakan bertudung kerana fesyen bukan kerana ALLAH. Namun semua itu boleh dipupuk sedikit demi sedikit. Insyaallah akhirnya penghijrahan yang dilakukan menjadi ikhlas kerana ALLAH. lebih suka dengan penampilan Heliza Helmi yang bertudung. Masyaallah sungguh cantik lebih lagi setiap hijab yang digayakan memenuhi garis panduan dalam islam. Contoh selebriti lain yang dikagumi ialah Yat Hamzah, Diana Amir dan Ana Raffali. semua mereka bermula dengan tidak bertudung dan selalu terdedah dengan gosip liar yang menyelubungi hidup mereka sebagai selebriti. namun akhirnya mereka telah kembali ke jalan allah. alhamduliillah.



so sekarang Dato Siti NurHaliza juga tidak kurang mendapat perhatian kerana bertudung. fesyen tudungnya telah menjadi ikutan remaja kini. so terjah je instagram dato Siti NurHaliza "http://instagram.com/ctdk" dan korang akan lihat pelbagai gaya dan fesyen yang boleh korang ikuti. tapi awas, niat berfesyen kerana allah bukan kerana fesyen semata-mata.



Penuh style dan pelbagai fesyen dan gaya tudung dikongsi oleh Siti NurHaliza di instagramnya. Meh siapa stalker terhebat boleh la ke instagram siti sekarang.:)


Kisah Heliza Helmi :

Kisah Irma Hasmie:


Jom tengok entri "Cara Pakai Selendang" & "Cara pemakaian tudung bawal" untuk lebih gaya dan style. Yang penting ianya senang dan simple buat si hijaber. Malah tutorial cara bertudung labuh pun ada di sini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab". 


Suka tengok style terbaru Dato' Nur Haliza lebih-lebih lagi masa photoshoot bersama media hari tu. terjah entri ini "Gambar Siti Nurhaliza Bertudung Dari Media Semasa" kalau nak tahu gambar hot dan terkini.


Ya Allah comel betul Dato siti Nurhaliza ni kan. Macam baby pun ada. untung la suaminya Datuk K kan. Tiada siapa sangka yang jodoh siti nurhaliza bersama datuk. mihmih semuanya dah jodoh.



Teringat entri ini "Penampilan terbaru dari Siti Nurhaliza". perkongsian bagaimana siti mula bertudung. Alhamdulillah, semua pihak memberikan sokongan kepada dato siti Nur Haliza. "5 Gambar Comel Siti Nurhaliza Bertudung Sempena Hari Jadi" merupakan entri yang pertama untuk kisah penghijrahan beliau. All the best in your carrier . so ohsem la Siti Nurhaliza seperti benda INI. xoxo. 

Thanks for reading. 


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

BE Nuffnang ke-7 : GSC Man Of Steel Campaign

Hye cinta.

Dah dapat satu lagi cpuv/be nuffnang terbaru. terima kasih Nuffnang  setelah sekian lama menunggu akhirnya membuahkan hasil. walaupun curang sekejap. mihmih so kali terakhir BE Nuffnang ke-6 : Hotlink Twitter Freezone.


memandangkan mek cah peminat setia movie terkini maka hasilnya memang berkaitan movie. hari tu kebetulan ke K.L untuk konvokesyen (Konvokesyen UITM & kesayangan)  maka tidak dilupakan untuk ke Jusco Bukit Raja untuk menonton Iron man 3. Terbaik! so yang kali ni teruja sangat nak menonton. mungkin kah akan ke K.L semata-mata untuk movie ni?Arghhh nakkkkk!!


Cashout pertama nuffnang [Entry]. sekarang mood nak kumpul earning banyak-banyak dan jadikan modal untuk pelamin. boleh gitu? hikss so Thank you semua yang selalu support blog hazanis ni. Nak tips simple untuk dapatkan earning dari Nuffnang, boleh klik SINI [Entry]. 

Meh klik iklan macam ni sekiranya ternampak berlegaran di atas header mek cah. Hikss thank you
Thanks for reading. 
xoxo. :)



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Seminar penampilan imej muslimah bersama Heliza Helmi


Assalamualaikum cinta.


Rindu nak berblog seperti dulu. selalu update blog setiap hari, blogwalking sampai tertidur, join contest & giveaway dan bla bla. sekarang masa tidak mengizinkan kembali seperti dulu. busy melampau mengalahkan orang kenamaan . chewah! sampaikan ketinggalan dalam hal fesyen muslimah , artis, dan sebagainya. so kerana semua itu ketinggalan maka "Seminar Penampilan Diri Muslimah" haruslah dihadirkan diri sekiranya ada masa. eh! so Malaysia Online Fashion Showcase 2013 event exclusively for muslimah bakal diadakan 30 June 2013 nanti. kepada yang tinggal berdekatan boleh lah menghadirkan diri ke sini. penyertaan masih dibuka dan yurannya tersangatlah berbaloi. 


PENDAFTARAN MASIH DIBUKA! 

- Seminar Penampilan Diri Muslimah
- Forum Usahawan Hijab Online
- Pameran & Peragaan Fesyen Hijab
- Dan banyak lagi aktiviti menarik yang ada!

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi 013 2727 377 


Yang lebih menarik Heliza Helmi menjadi selebriti undangan ke majlis ini. seperti yang sedia maklum Heliza Helmi merupakan role model untuk remaja muslimah sekarang. kecantikannya memang tidak dapat dipertikaikan dan cara berfeyen pun mengikut syariat islam. entri ini buktinya "Minaz Boutique dan Heliza Helmi".


Pernah jumpa Heliza Helmi kat sini "Gambar comel Heliza Helmi sebagai duta cool blog". memang rugi siapa yang tak join, nak jumpa heliza dan belajar cara berfesyen boleh la. insyaallah korang akan dapat impak yang positif dalam hidup, banyak ilmu baru yang akan korang dapat dan belajar. comel heliza helmi pakai selendang kan? boleh terjah entri ini "Cara pemakaian shawl labuh dari Heliza Helmi hijab".

Thanks for reading.


LIKE? VOTE ME HERE:

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013

Hye Love.

Sekarang lebih fokus untuk “Hazanis Fashion” berbanding blog Love is Cinta. Memandangkan keduanya mek cah sayang jadi haruslah jarang-jarang sekali berkongsi koleksi terbaru untuk dijual dari “Hazanis Fashion”. Kalau berkenan boleh la usha untuk raya yang bakal menjelang nanti. Alhamdulillah sambutan untuk Baju Kurung Peplum Dari Blog Hazanis Part-4 & Baju Kurung Peplum Dari Blog Hazanis Part-2 menjadi top 10 search untuk blog ini. Mihmih. Terjah entri ini untuk koleksi tudung raya lak "Tudung raya 2013". :)

Perhatian sekali lagi untuk raya boleh la usha entri kat sini tau "Baju Raya 2013". Alah usha je bukan paksa beli. Dan lagi satu entri ini "Fesyen jubah terkini hanya RM79 termasuk postage” mampu dijadikan salah satu koleksi peribadi tau. Jangan bimbang sekiranya pembelian melebihi 2 helai keatas akan dapat diskaun. Lagi banyak anda beli lagi banyak diskaun yang anda akan dapat. Yang INI pun nak!. teheeeee. :)

So terjah fesyen terkini ini dulu. okay! Jom dapatkan produk Emilay untuk kulit sihat "Review: Emilay Whitening Softgel". Insyaallah memberi feedback yang positive okay. murah sahaja RM40 termasuk postage. :)


Promotion Price 1 set include postage : RM89
Fit XS-S Only

#sesuai digayakan di hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma. namun hanya sesuai untuk si kurus sahaja#

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM95 
Fit XS-l Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM87
Fit XS-M Only


SOLD OUT!




NEW!! Promotion Price 1 set include postage : RM80
[ADD RM2 FOR SABAH/SARAWAK]

New stock : Hazanis Fashion

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM83 
Fit XS-S Only
SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM87 
Fit XS-M Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM90 
Fit XS-M Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM90
Fit XS-M Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86
Fit XS-XL Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86 
Fit XS-XL Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86
Fit XS-XL Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM83 
Fit XS-S Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86 
Fit XS-L Only


SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM90 
Fit XS-XL Only
SOLD OUT!

#mereka yang bersaiz besar tidak perlu bimbang dengan saiz ini kerana ianya fit sehingga XL. sangat sesuai digayakan semasa bersantai. lagi comel bila memakai belt#


Promotion Price 1 set include postage : RM80 
Fit XS-L Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM80 
Fit XS-L Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM90
Fit XS-XL Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM87 
Fit XS-M Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86
Fit XS-L Only

SOLD OUT!

Promotion Price 1 set include postage : RM80 
Fit XS-L Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM83
Fit XS-L Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM95 
Fit XS-M Only

SOLD OUT!


Promotion Price 1 set include postage : RM86 
Fit XS-L Only

SOLD OUT


Promotion Price 1 set include postage : RM90 
Fit XS-L Only

SOLD OUT!

Sebarang pertanyaan/order boleh dilakukan di:♥ 
SMS/WHATSAPP : 0108931044 
Facebook: Hazanis Blogspot
email: hazanis88@gmail.com 

Jemput LIKE page ni "Hazanis Fashion" untuk dapatkan fesyen dan baju kurung peplum terkini. Insyaallah akan di upload dari masa ke semasa. Lebih mudah & cepat! 
Awas! jangan kecewa dengan koleksi disini yang sold out. Now!! "Baju Raya dan Fesyen Muslimah terkini 2013 part 2" dah ada. silakan terjah sekarang. 

Order 
1. Nama Penuh
2. Alamat Penuh
3. Nombor Telefon
4. No kod/Link gambar

booking hanya untuk 24 jam sahaja, sekiranya melebihi tempoh tersebut maka baju kurung peplum ini akan dibuka jualan untuk orang lain.

Pembayaran: no akaun akan diberi sewaktu pembelian.

Selepas pembayaran, jangan lupa beritahu tarikh, masa dan jumlah pembayaran. Sebagai bukti. nak email/attach gambar transaksi/resit pun boleh.:)

Warna : Warna di dalam gambar mungkin sedikit berbeza berbanding warna sebenar produk disebabkan lighting dan monitor display.

Sekian terima kasih.♥



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...