Wordless Wednesday #10 : 100% cinta hazanis...Lolzz





REMAJA 15 FEB 2012..


ada kenyataan yang kurang betul..-___-"

p/s::thanks to my follower...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

1st Giveaway by Ratu and Queen


Assalamualaikum L.O.VE..:)

Setiap minggu aku mencari peluang untuk join GA...hoho sehingga ke hari ini aku happy join GA dan contest....InsyaALLAH kalau ada rezeki ada la kan...sekurang-kurangnya kita semua dapat support GA yang dianjurkan oleh Ratu and Queen nie....jadi 'Jom pakat mari ramai-ramai kasi gempak 1st Giveaway by Ratu and Queen'..=__='


klik banner nie..^^

hadiah yang disediakan memang wOw la kan..tak percaya sila la tengok sendiri...so cepat-cepat KLIK SINI....

tarikh tutup : 01.03.12....
Masih ada masa lagi untuk korang join....Agagagaga...^^

.::tag::.

good luck...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

1st outing dengan HURU HARA COMMUNITY...:))


Assalamualaikum L.O.V.E....:)

Aku suka sangat berhutang dengan orang tu dan orang nie....Opss bukan berhutang dari segi huwang tapi hutang berkaitan entry yang sepatutnya aku update sejak dahulu kala lagi...outing pembuka tahun 2012 owkey!!...sudah lama...Chewah!!....hutang nie kira aku bayOr hari nie...ditengah malam plop tu...disaat manusia-manusia dan binatong sedang nyenyak tidur masa nie la aku mulakan operasi membayor hutang dengan orang tu dengan orang nie...tak menjadi azam aku untuk tidor awal..haishh penat-penat jer aku buat entry pasal tutt..nak tahu apa yang tutt sila klik SINI!!....Ewah!! macam banyak sangat aku berhutang.....cikit jer.....Ngeh ngeh...:)

Alhamdulillah, dikesempatan nie aku nak citer serba sedikit mengenai geng HURU HARA COMMUNITY.....

HURU HARA COMMUNITY merupakan komuniti fotografi kelantan..Lolzzz tu jer aku boleh terangkan....mana pihak yang berminat boleh jer join komuniti nie....tak der salahnya...semua orang dialu-alukan untuk join komuniti nie....sama-sama la kita menyokong industri fotografi tanah air kita...Agagagaga *betuii tidak apa yang aku sampaikan nie...:P

nak join HURU HARA COMMUNITY sila klik SINI...

setakat yang aku kenal masa outing hari itu ialah NAZRI NOHFATHI SHAFIQShaiful RidzuanRidzwan RashidJihanMeghaaIsmail...yang lain tak berapa ingat namo..hoho faham-faham jolar otak aku macam mana....Lollzzz Outing suka-suki jor...tak der nyer skema sangat....Fuhh terbaek lah...^^

apa lagi, pi la terjah facebook diorang..memey terbaik la picha mereka semua...kalau korang perlukan perkhidmatan photographer untuk tunang ke haper boleh la contact mereka semua di facebook diorang..boleh la usha picha mereka semua..mana tahu korang semua berkenan dengan konsep yang mereka gunakan...Pilih jangan tak pilih, add jangan tak add..:P

entry separuh bergambOr....antaranya..Jeng jeng jeng...Lolzzz
credit to Shaiful Ridzuan


credit to Ridzwan Rashid


credit to Shaiful Ridzuan




credit to NAZRI NOH


credit to Shaiful Ridzuan


sebelum nie aku dah update mengenai  NAZRI NOH ...so ada beberapa entry berkaitan beliau...

  1. NAZRI NOH & TALENT....Next talent??
  2. Nazri Noh mencari talent?? 

Oh tu jer untuk kali nie...harap hutang aku dah selesai.....InsyaALLAH... tak mo tak mo berhutang okeyh...tak elok...:P


bubye korang...selamat malam...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Gambar Perkahwinan Ana Raffali, Ahmad Aznaim



HANYA dengan sekali lafaz, penyanyi popular Ana Nur Hidayah Mohd Raffali atau Ana Raffali sah bergelar sebagai isteri Ahmad Aznaim Abdullah, 30, tepat pada jam 11.55 pagi tadi, pada majlis yang berlangsung di Masjid Al Hidayah, Taman Melawati, Kuala Lumpur

Pasangan Ana-Ahmad Aznaim dinikahkan oleh bapa Ana sendiri, Mohd Raffali Mohd Nor dengan mas kahwin RM11,412.

Pada majlis itu, Ana, 26, turut menerima tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki.

sumber::Google

sumber::Google
sumber::Google

Pihak perempuan pula membalas dengan sembilan dulang.

Penyanyi Tolong Ingatkan Aku ini mengumumkan tarikh nikah mereka akhir bulan lalu. Ana mengenali Ahmad Aznaim sejak 2005.

Pada sidang media akhir bulan lalu, Ana berkata: “Naim ialah seorang jurugambar dan kami berkenalan melalui sepupu saya. Secara kebetulan, saya memang minat bidang fotografi.”

“Disebabkan minat yang sama, kami semakin serasi. Namun, ketika itu Naim tidak mengetahui bahawa saya mempunyai bakat dalam bidang nyanyian dan penciptaan lagu,” katanya.


Katanya, sikap Naim yang penyabar membuatkan dia tertarik dengan jejaka pilihannya itu dan secara tidak langsung membuka hatinya untuk lebih serius dalam hubungan tersebut pada 2008. — KOSMO

p/s:::Anna memang cantik jelita bila bertudung...Alhamdulillah dengan perubahan yang beliau lakukan..semoga perkahwinan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat...Amin...:)



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Sabar...2 minggu lagi...:)



Assalamualaikum L.O.V.E.....:)

Ya ALLAH penat bebenor dua tiga hari nie...nak buka blog kesayangan pun tak sempat..nak blogwalking seperti dulu lagi la tak sempat....yang sempat hanya lah tengok facebook notification dan komen di blog jer...tu jer yang aku sempat....haishhh maaf yer diatas kesibukan aku nie......hari nie jer tak lekat kat umah...pagi-pagi lagi bangun pi Pasir Mas untuk hantar barangan hantaran untuk digubah..katanya seminggu sebelum majlis perkahwinan berlangsung boleh la pi ambil...Hohoho, tugas tu aku serahkan kat abah sebab masa tu aku kat Shah Alam....masa tu la pengajian untuk semester baru bermula....terasa malas sangat nak balik Shah Alam...apa kan daya tu semua tugasan sebagai seorang mahasiswa...yer dok???:P

lepas balik dari  Pasir Mas  terus jer ke Pengkalan Kubur......tempat membeli belah yang bebas cukai...Lolzzz kata jer bebas cukai tapi kalau beli banyak sangat benda tentu la kena bayar cukai...tapi nasib baik tadi tak kena...hoho trimass pak cik kastam......bagi aku antara  Pengkalan Kubur  dengan  MUNDUK  tentu la munduk lebih baik...tapi???...sekarang munduk tak boleh pergi dah......Hohoho sedih....kerinduan tahap gaban kat  MUNDUK  sebab harga kat sini dengan munduk jauh berbeza...kadang-kdang harga berbeza dalam RM10 pun hadow.....huksss

nak tahu ceritera MUNDUK??Klik sini, 

sesungguhnya muko tengoh bosey lajok maso nunggu ma aku madoh....kan aku 
ranggos stereng keto tu kea...muahahaha

balik dari  Pengkalan Kubur , rehat sebentar  solat dan bla bla terus pi temankan mak aku ke rumah jiran-jiran dan saudara mara mak aku..yelar, kad jemputan kena edarkan..nanti tak der lak orang yang nak datang umah aku nanti majlis perkahwinan akak aku berlangsung..kan sedih macam tu......tugas aku hanya la jadi driver, duk dalam kereta diam-diam...tak payah kuar...nanti jadi lama lak peroses mengedarkan kad jemputan tu.....korang faham-faham la kan kalau orang perempuan yang edarkan kad kawin mesti lama..pot pet  pot pet...haishhhh kalau abah aku kejap jer sebab dia tak banyak cakap.....Ngeeeeeee..:)

dah, masa untuk tidur...esok lak lepas subuh kena bertolak ke terengganu lak...ambil adik kesayangan aku DIELAH yang belajar di UNISZA, gong badak tu....Nite.....

p/s::aku perlu bersabar....bila majlis perkahwinan kakak aku berlangsung ringan la sikit tanggungjawab aku....tak perlu kehulu kehilir dah...^^


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Pupel Liyana Mega Giveaway



Bismillahirrahmanirrahim..... 

dengan ini aku merajinkan diri untuk join Pupel Liyana Mega Giveaway... Hikss bila dihitung ditambah dan di tolak, sudah lama aku tak join giveaway...sekarang masa untuk kasi gempak giveaway nie...Apa lagi!..Moh ler sahabat blogger sekalian untuk memeriah kan giveaway nie..mana tahu rezeki korang untuk menang..InsyaALLAH dengan izinNya....^^

KLIK BANNER KALAU NAK JOIN :)

.::syarat-syaratnya::.


  1. buat satu entri Pupel Liyana Mega Giveaway dan jangan lupa letak banner sekali..DONE!!
  2. mesti follow Pupel Liyana Official Blog & Like Pupel Liyana Blogspot Page.. DONE!!
  3. Tag dekat kawan supaya dia join..DONE!!
  4. wajib like , follow semua sponsor dan jangan lupa letakkan senarai penaja berikut di dalam entri GA .. DONE!!

Wordless Wednesday #9 :Hadiah Hari Lahir...Alhamdulillah..:)




Kecil tapi amat bernilai...
Thanks friend...



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

I miss Love Patzzi…So sweet, thanks sayang!!



Assalamualaikum L.O.V.E…

Setiap insan punya perasaan gembira dan sedih…kejap sedih dan kejap gembira….humm semua perasaan ini lah telah menjadi lumrah dalam kehidupan ini..tapi tanpa kedua-dua perasaan itu sudah tentu kita lalai untuk mengingati tuhan kita…terima kasih kepadamu ya ALLAH kerana anugerahkan aku kedua-dua perasaan itu…sekurang-kurang aku masih mengerti tentang maksud sebenar disebalik kehidupan ini…… 
::Kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita tertanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi::

Alhamdulillah aku diciptakan seorang adik yang sangat memahami jiwa aku ini…..semua perkara yang aku lakukan mendapat sokongan beliau…walaupun kami dah meningkat dewasa hubungan kami masih lagi terjaga…sudah tentu perpisahan berlaku apabila masing-masing dapat melanjutkan pelajaran..itu semua harapan kedua ibu-bapaku….semoga KAMI dapat merealisasikan harapan ma dan abah…..itu adalah tujuan sebenar aku sambung pengajian aku ke peringkat degree…walaupun hati tak suka, tapi kuteruskan juga demi harapan mereka..… 


Bila lama dah tak jumpa dengan adik bongsu aku nie tetiba aku terjumpa satu picha yang beliau upload di facebook….Yeah!!..tidak kusangka namaku terukir di pasir pantai…'I MISS LOVE PATZZI'..Oh so sweet….terima kasih sayang!!....rupanya adik aku nie sedang merindui aku….alahai kantoi kau dielah…..ehem ehem kalau Bf aku pun tak pernah buat benda se sweet ini…Lolzzz kalah kau MAT…:P 

My adikku buchuk… 

Psttttt….kalau korang nak tahu aku punya cita-cita…Opsss cita-cita ingin mempunyai adik lelaki….walaupun aku dah punya abang 2 orang tapi semuanya tak boleh harap..semuanya wat hal masing-masing..kalau aku ada adik lelaki kan best…boleh usung ke hulu ke hilir…hahaha boleh wat teman aku shopping….hikss lagi satu boleh la aku menumpang adik lelaki bila aku susah…kadang-kadang orang yang paling terbaik untuk kita berkongsi masalah ialah adik lelaki…tetttttttt, siapa bersependapat dengan aku???:P 


Ehem nie adik angkat aku, LUQMAN…Ececece kan bagus kalau ini betul-betul adik aku… Bila ada flash, picha nie membuatkan aku terlebih white daripada yang asal...sowie...:(

Buat ma dan abah, bila lak kami nak ada adik lelaki..ehem ehem ehem…*umur dah tua, mampukah??:P ....Hiksss mana tahu kot-kot rezeki…..^^

...Bubye!!...

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Keburukan tidur terlalu lewat dan bangun lambat!..Haaaaaaaa!!..Tidur la lambat lagi!!


Assalamualaikum L.O.V.E...^^


Zaman sekarang zaman mukabuku, twitter, blog, youtube, friendster dan bla bla...so banyak benda yana menyeronokkan sehingga kita semua lalai...termasuk la aku nie...Auch, setiap malam jadi burung hantu..kalau macam tu lebih baik kerja jadi mak guard jer kan...dah suka sangat berjaga diwaktu malam.....bila waktu pagi tahu tidur jer...biasanya tabiat nie menjadi perkara biasa bagi student seperti aku....@#$%^&*() kalau korang nak tahu tidur lambat merupakan salah satu punca utama kerosakan hati..haishh so Tidur yang nyenyak dan sempurna sangat penting. Jika kita tidak tidur dengan baik, racun dalam tubuh kita akan terkumpul dan ini akan mempengaruhi tahap kesihatan serta emosi kita...selepas nie kena ubah tabiat buruk nie...T___T


salah satu kesannya adalah jerawat berkaMpong kat dahi....nie penyelidikan bagi aku sendiri...Atoiiyyaaa...T___T

Punca utama kerosakan hati adalah:
  1. Tidur terlalu lewat dan bangun lambat adalah penyebab utama
  2. Tidak buang air kecil di pagi hari.
  3. Terlalu banyak makan.
  4. Tidak mengambil sarapan.
  5. Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan.
  6. Mengambil terlalu banyak bahan pengawet, aditif, pewarna makanan, dan perasa tiruan.
  7. Mengambil terlalu banyak makanan berminyak. Jangan mengambil terlalu banyak makanan berminyak walaupun makanan yang menggunakan minyak goreng terbaik seperti minyak zaitun.
  8. Elakkan mengambil makanan berminyak ketika anda dalam keadaan letih, kecuali ketika badan sedang dalam keadaan betul-betul fit.
  9. Mengambil terlalu banyak makanan juga boleh memberikan beban berlebihan kepada hati.
  10. Sayuran seeloknya harus dimakan mentah atau dimasak 3-5 bahagian sahaja. Sayuran yang dimasak harus dimakan dalam satu sajian dan tidak disimpan.
  11. Kita harus mengamalkan g.aya pemakanan yang sihat dalam kehidupan. Amalan pemakanan yang sihat sangat penting bagi memastika tubuh kita untuk menyerap dan menyingkirkan bahan kimia yang tidak diperlukan oleh tubuh.

Hoho kalau korang tak percaya dengan apa yang aku cakapkan sila terjah SINI!!

Ayuh sahabat sekalian..marilah kita sama-sama berubah dan mengamalkan cara hidup yang sihat dan jadi cantik macam artis INI....^^


...Bubye!!...


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Lagu tema blog Love is Cinta, Ku Pinang Kau Dengan Bismillah with Lyrics..:)



Assalamualaikum L.O.V.E..:)


Fuh hampir setiap malam aku muncul..bila waktu  pagi dan petang tak der nyer nak muncul kan??hello, aku busy okey..bukannya bangun lambat...*cover line ler tuw...ekekeke busy membuat persiapan perkahwinan untuk kakak aku....nie pun baru siap bungkus coklat untuk tetamu....bak kata ore klate 'siso bekwoh'....oh lenguh habis satu badan...esok sambung lak...sampai la cukup 1000...disebabkan akak aku pun nak kawin so moh kita semua layan lagu nie..lagu tema blog love is cinta.....diatas permintaan/pertanyaan sahabat blogger apa tajuk lagu dalam blog aku nie so aku bersedia membuat entry khas untuk ini...*baik kan saya..:P

Actually lagu nie sangat menyentuh hati..bila kita semua hayati lirik lagu nie lagi la mebuatkan kita semua terlebih layan..hiksss sahabat aku si AZEA minat giler lagu nie...disebabkan beliau la aku mengenali lagu nie...terima kasih sahabat..*tetibe rindu dia..:(

awak-awak semua..nie la lagu yang awak semua tanya tu...untuk yang belum tahu lagi....=__=*


Ungu Feat Rossa - Ku Pinang Kau Dengan Bismillah Lyrics

credit to blog Dian Pelangi

Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah


hampa terasa bila ku tanpamu
hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
hanya dirimu satu yang aku inginkan
ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah


p/s::Ku terima pinangan mu dengan Alhamdulillah...:)

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Jejak kasih sang perindu...:')



Assalamualaikum L.O.V.E....=)

Ya ALLAH, beberapa hari lepas aku telah buat satu entry seolah-olah merajuk nak berhenti berblogging, deactivate facebook bagai...isk isk macam budak-budak kan....Hohoho merajuk la konon...humm niat tu memang ada tapi disebabkan perasaan sayang terhadap blog Love is Cinta begitu kuat so kami memang tidak dapat dipisahkan...Fuhhh siapa tak sayang blog masing-masing kan??sudah tentu blog digunakan untuk kita semua kenal antara satu sama lain..Tanpa blog ini kita semua tidak dapat bertemu....Malah disaat kita semua kebosanan blog lah untuk  kita semua meluahkan isi hati kita tentang kehidupan ini...

walaupun terdapat banyak kritikan dari sahabat sama ada kritikan negatif mahupun positif aku jadikan semua tu sebagai kekuatan untuk aku terus menyayangi blog ini..thanks kepada sahabat blogger dan facebook semua kerana sudi menyokong aku dari belakang....semoga ALLAH merahmati kamO semua...Amin...Kepada pengkritik tetap blog aku terima bebanyok naa sebab sudi memberi kritikan untuk aku berhenti berblogging..because my blog Love is Cinta is nothing for you right??...kalau dah tak suka sila la jangan singgah blog ini lagi..Assalam...

Oh kembali kepada topik asal.....Rindu kepada sahabat yang telah sekian lama tidak berjumpa..hampir setahun kami tidak bertentang mata...Alhamdulillah beberapa hari lepas aku dapat berjumpa dengan mereka semua...di sini lah jejak kasih sang perindu bermula....Alahaiii nak menangis pun ada....Sob sob....



Nor & Linda merupakan sahabat masa diploma UITM Machang...hampir satu tahun tak jumpa dengan si Nor ..dan siapa la yang tak rindu kan??...sebab banyak benda yang kami mahu berkongsi cerita..semuanya kami luahkan semasa berjumpa hari tu..Alhamdulillah ada jugak ketawa kecil yang mengiringi kami....seakan-akan disaat ini la waktu untuk kami melepaskan rindu masing-masing..Alamak jiwang kan...Kantoii..T__T


kadang-kadang hati terfikir dengan beliau/Nor aku mampu bertahan untuk menghabiskan sisa diploma dan seterusnya mendapatkan segulung diploma..tapi sekarang???Lain sangat...Macam mana lak dengan degree??humm dengan beliau lah jerit perit aku lalui di waktu diploma dahulu....kami mampu bertahan untuk menyiapkan assignment bersama-sama...dengan beliau jugak lah kami berkongsi gelak dan tawa...tapi perpisahan terjadi bila beliau dapat sambung degree di uitm merbok kedah...dan aku terpakas sambung di uitm puncak perdana s.alam....Sedih...T__T


kehadiran sang jejaka terhangat dipasaran membuatkan jejak kasih ini lebih meriah.... kehadiran kemey, idin, arief dan payed membuatkan aktiviti perlawanan 
bowling antara kami semua menjadi lebih rancak...Oh 
mereka semua memang hebat...^^


hanya kami sang puteri yang hadir...


saat-saat terakhir perpisahan berlaku...tak tahu bila pulak kami semua dapat berjumpa....

Buat sahabatku semua, kalau nak kawin ke haper jangan lupa jemput aku tau.....nanti nak bagi hadiah yang teristimewa untuk korang semua diwaktu perkahwinan korang....jangan dah ada anak baru nak bagitahu...terasa hati uolzzz...tapi dalam hati jer...tak der la nak maki hamun korang...Isk isk...
.::pesanan untuk kita bersama::.

Andai kau ingin bersahabat...
terimalah dia seadanya, kerana dia seorang sahabat yang hanya manusia biasa...
Jangan diharapkan semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna..Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tapi bersahabat lah kerana Allah Fillah..=)

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Salah ke berblogging??


Assalamualaikum semua...

humm korang happy tak or tengah bersedih macam aku??..Humm actually dah banyak malam aku kena 'basuh' dengan si ehem ehem...Maknanya setiap malam aku kena bebel...masuk telinga kiri kuar telinga kanan..apa yang  si ehem ehem cakap pun aku dah tak ingat...Ouch, kadang-kadang nak nangis pun ada.....ehem padahal dah menitis airmata pun....masa menaip nie la airmata mula gugur jatuh di selimut aku nie....T__T


Oh kenapa awak tak memahami jiwa saya sejak kebelakangan nie...kenapa dari dulu-dulu lagi awal tak buat hal...Ya ALLAH siapa yang salah dalam hal nie??Aku atau DIA??...Kalau betul itu semua salah aku, sudah tentu aku nak mintak maaf..tapi kalau salah awak, awak la pulak mintak maaf..baru adil....baru hubungan tu sentiasa kekal harmoni..Lolzzz

so aku nak tanya korang la pasal bab nie...salah ke berblogging??Aku akui sejak memenjak nie aku aktif sangat up entry baru....yelar kan, musim cuti semester sudah tentu aku bosan....dah la si ehem ehem kerja lagi la bosan tahap gaban....tak kan tu pun salah kot...tak kan si ehem ehem nak marah....kalau si ehem ehem korang tu mesti marah tak korang aktif dalam bidang nie??

Lagi satu benda yang selalu nak gaduh pasal Mukabuku...Haish, macam mana nie....tak kan awak nak marah jugak kot....Ini sememang nye tak aci!!...kalau senang-senang sangat aku deactivate facebook baru tahu....tapi, macam mana aku nak berblogging kalau aku kasi deactivate aku punya facebook....Ngeee kebanyakan reader aku nie kawan facebook yang tak kenal asal usulnya..ececece tanpa diorang sudah tentu Love is Cinta mati terkubur begitu jer..tak ke sedih semua tu....T__T

haishhh..mengarut mencarut sudah ditengah malam nie....airmata pun dah kering....apa lagi kita stop la dulu pasal entry nie..korang pun tentu tidak faham apa yang aku cakapkan nie....Hohoho kalau ada yang mengerti/memahami apa yang aku rasa...Alhamdulillah...

bubye korang....selamat malam..

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Alahai..mana nak cari majalah STAILISTA nie??:'(


Assalamualaikum semua...


hari tu ada join Outing & Gathering :: JURUFOTO, JURUMEKAP & TALENT 2011 ....entah kenapa tetibe jadi gatal nak join event tu...hoho alasannya??bosan lah itu lah....Agagaga...lagi satu boleh dapat kawan-kawan baru yer dok??...Alhamdulillah memang dapat kawan baru pun..hehe nak tahu siapa mereka klik entry nie---> Outing & Gathering :: JURUFOTO, JURUMEKAP & TALENT...


emm actually gambar aku ada 'terkeluar' dalam majalah STAILISTA....sebenarnya tak sangka sebab ada jugak picha aku ada dalam majalah tu walaupun hanya picisan sajO...tak der terdetik pun dalam hati ni berangan nak masuk dalam majalah tu....Ouchh, tetibe adow....tak ambil kisah pun pasal majalah nie...tak der nye duk tunggu-tungu majalah nie keluar walaupun  abang madi cakap event hari tu akan keluar dalam majalah   STAILISTA  bulan FEB..hoho alhamdulillah rezeki la kan...sekurang-kurang aku dapat buat koleksi sendiri...*kena cari majalah nie sampai jumpa...T___T

humm nak dapatkan majalah nie bukan ler maen susah..habis kedai aku cari..haha tak der jugak...so tengok macam nie jolar....dah cari majalah tu tak jumpa..kan kan??haishh

Tirai buletin..Muka kita tengah sedih..T___T

ahaks....korang boleh agak tak aku yang mana satu??...sebelum ni dah buat entry pasal Outing & Gathering hari tu....Oh tak ingat???Humm sampai hati lor.....Klik sini eh---> Outing & Gathering :: JURUFOTO, JURUMEKAP & TALENT..


Olololo, candid si gadissss ...^^

TERIMA KASIH kepada SEMUA yg terlibat Senarai Penaja : - Majalah   STAILISTA www.thepoplook.com , www.myCAMERAshoppe.com Galeri Warisan Bonda Ayum Sirotul Andam AAISALOON Nine To Nine Hair Studio 

TERIMA KASIH kpd JURUFOTO-JURUFOTO, JURUMEKAP-JURUMEKAP serta TALENT yg tERLIBAT... special thank to MUA Zee Hedzline, kak FarinaBasnee Make Up ,abg Madi MediaKreatif II , my friend Ct Ada dan semua kawan-kawan kat sana..

bubye!!

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Surat layang vs surat nasihat???....



Assalamualaikum w.b.t buat sahabat semua...


Bismillahirrahmanirrahim....
aku bersyukur dengan apa yang ada sekarang...tidak terlintas di hati kecil ini bahawa diri ini telah cukup segalanya...Masih banyak kekurangan didalam diri ini...banyak yang perlu diperbaiki dan banyak lagi ilmu yang perlu ditambah.

walaupun aku tak sepandai seperti orang lain, namun aku bersyukur boleh membaca dan menulis dan mendapat pelajaran hasil dari titik peluh kedua ibubapaku...dilahirkan dengan cukup sifat...Alhamdulillah....tapi kadang-kadang terasa kurangnye kasih sayang, namun bila difikirkan balik ramai la hamba ALLAH yang hidup dengan penuh kekurangan...tak der ibu-bapa, masalah hidup dan sebagainya....



bila mendapat satu mesej dari hamba ALLAH di Facebook ..orang yang sama lak tu...hamba ALLAH nie pernah ADD aku di Facebook sebelum nie....tapi aku takut nak approved...
yang peliknya macam mana dia tahu tentang gambar aku semua tu???Pelik...
sesungguhnya dalam kehidupan ini penuh dengan dugaan 
hidup....T__T


Aku pernah buat entry pasal nie sebelum nie 'Cantik rupamu adalah ujian ALLAH....' 
"Wanita cantik bagi aku, ialah:

• ☑  Melukis kekuatan melalui masalah
• ☑  Tersenyum saat tertekan
• ☑  Tertawa saat hati sedang menangis
• ☑  Tabah di saat terhina
• ☑  Mempersona kerana memaafkan
• ☑  Mengasihi tanpa balasan
• ☑  Bertambah kuat dlm doa & pengharapan Ilahi..."

Ya Allah...walaupun aku tak cantik di mata manusia,cukuplah sekadar cantik dihadapan-Mu...

kata beliau,


Wanita yang mempunyai kecantikan hakiki memiliki pemikiran yang positif, yakin pada diri, sentiasa bersangka baik terhadap orang lain, dapat melihat kecantikan orang lain, tidak sombong, pemaaf, berlapang dada, menerima teguran secara positif, tidak mementingkan diri sendiri, suka menolong orang lain, ceria dan penyabar.

Selain itu, kecantikan hakiki juga melibatkan kecantikan kerohanian yang mana ia banyak menitik beratkan hubungan manusia dengan Allah s.w.t. Melalui pembentukan kerohanianlah, wanita yang mempunyai kecantikan hakiki akan memiliki ketenangan wajah....



hum bila difikir-fikir balik betul jugak apa yang dinasihatkan tu...nasihat menasihati dan saling mengingati sesama islam itu lebih baik kan...InsyaALLAH aku akan perbetulkan apa yang kurang...Maafkan aku sekiranya kelakuan dan niat aku yang sebenarnya beliau salah faham...


masa untuk muhasabah diri....Bubui...

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Sorry, Aiman Dah Berpunya...T___T



Assalamualaikum semua...selamat petang...Hoy yeah!!


Opsss mai sini nak dengar satu cite.....meh bergossip sikit...Phewww sejak bila miss Love is Cinta pandai bergosip kan???...ehem skali skala tak per  an??Ngeh ngeh....Alahaiii jangan menangis yer sayang.....hiksss....buat peminat  Aamir (Aiman Mentor) jangan nak frust menunggeng dan tertunggeng sangat yer...masih ingat lagi tak dengan entry yang nie 'kenapa semua orang minat giler dengan Vanilla Coklat???Humm pelik...' ada sumber tertentu menyatakan si aiman nie dah berpunya..haishh melepas la pulop kan??haiyaa tak per, kita semua minat aksi dia yang berlakon dalam Vanilla coklat jer kan??tak lobih dari tu kan kan??...Agagagaga, jika benar sumber nie semoga si Aiman dan kekasihnya kekal abadi selamanya...chewah!!....kita doakan yang terbaek untuk mereka...Amin...=___='


JOm ikuti kisah selanjutnya dari blog 'mynewshub'

.............................................................................................................
.
katanya.....

Siapa yang tidak kenal dengan Aiman Hakim Ridza yang tiba-tiba namanya melonjak naik kerana mutu lakonannya yang mampu membuatkan hati setiap gadis remaja cair dengan karakter romantik yang di bawa dalam slot drama TV3, Vanilla Coklat.

Pastinya ramai gadis mengidamkan Aiman sebagai kekasih hati setelah melihatkan jejaka ini berjaya menambat hati si isteri sendiri walaupun pada awalnya bermain tarik tali. Pun begitu, di luar dari drama itu, realitinya Aiman sudah pun mempunyai kekasih hati!

Gambar yang memaparkan kekasih Aiman ternyata membuktikan jejaka hensem itu sudah pun mengunci hatinya buat gadis cantik yang bertuah itu. Buat gadis-gadis di luar sana, janganlah kecewa memandangkan Aiman dan kekasihnya sudah pun lama menjalinkan hubungan cinta sejak di bangku sekolah lagi.

Apa-apa pun, sama-samalah mendoakan kebahagiaan buat Aiman dalam hubungan kasih antara dia dan kekasih dan menyokong karier seninya hingga berjaya berada di puncak yang tinggi. Tak salah rasanya kalau menyokong bakat dan kebolehan Aiman walaupun dia sudah berpunyakan?

Sebelum ini, Aiman pernah mencuba nasib dalam bidang nanyian di mana dia berjaya menjadi salah seorang peserta dalam rancangan nyanyian Mentor musim ke-5 dengan menjadi protege kepada artis rock, Rahim Maarof. Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi Aiman dalam bidang nyanyian apabila dia tersingkir dalam konsert Mentor ke-5 dalam minggu yang keempat. Ternyata, usaha Aiman membuahkan hasil apabila bakatnya lebih bersinar dalam bidang lakonan. Tahniah Aiman!..Oleh: NAIMAH SHAARI, credit to 'MYNEWHUBS'

p/s :: Fullamak, kelas kau Aiman, Kalah Dalam Nyanyian, Meletup Dalam Lakonan…Itulah Rezeki Aiman...Pewwittt..^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Happy Faces Contest by Capt.Keon Alhan and Oh Daus..Wow!!



Hye...Assalamualaikum untuk semua...


Opsss, dah lama tak join contest kan..so apa kata kita semua memeriahkan 'Happy Faces Contest by Capt.Keon Alhan and Oh Daus'....Alahaiii rugi tau sekiranya korang semua tak join....tak kan tak der der satu keping pun picha korang yang tengah happy....Hohoho tentu ada kan....apa kata, korang gunakan picha korang tu untuk join contest nie...Alahaiii, untuk suka suki..tak salah kan??yang penting dapat mengerAtkan hubungan kita sesama blogger...Aumm lagi satu mana la tahu kot-kot ada rezeki korang untuk menang.. InsyaALLAH..:)


Tadaaaaaaaaaa!!



klik banner nie...klik jangan tak klik tau..^^

sekarang saya mempersembahkan picha yang ingin dipertaruhkan...ehem ehem


Yeah!!..muka terlalu gembira...apa ke heyy???...ehem muka happy ler tu sebab dapat tutti frutti...Pewwitt...Oh abang, sila la kongsi...Phewww...:P

Semoga cahaya yang riang gembira itu sentiasa bersamaku.. 


Papai...Good Luck...^^


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Uikkk……nie semua abang BEN ASHAARI punya pasal…:D


Assalamualaikum…. 

PS@$%^&*(&^%$....
Sila la jawab salam dulu...Tak jawab berdosa tau....^^

*kito tepek besar-besar, jange maroh deh abang ben*

Hohoho, patut ler sejak memenjak nie blog miss Love is Cinta rasa lain macam jer…..confius pun ada, dari mana datang nye follower yang kiranya naik mendadak bagi aku..dalam satu hari jer…ruponya abang BEN ASHAARI punye pasal..padahal aku tak der cari pasal dengan beliau pun derrr…..blog Love is Cinta nie nak cari follower sorang dalam masa sehari punye la susah, tapi disebabkan abang BEN semuanya berubah selepas entry yang beliau buat…Ececece kuatnya aura abang BEN nie…-____-'


So, walaupun follower aku tak beribu-ribu bagai macam blog korang tapi tetap dihati tuluss suci murni nie nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada abang ben….fuiii kelasss gituww *suci murni* macam iklan minyak masak sri murni la plop kan…tidak ketinggalan untuk ibu-ibu bapak-bapak yang sudi menekan butang follow untuk blog nie....terima kasih banyak-banyak naaa....dan terima kasih tidak terhingga untuk warga facebook/ twitter/ stalker dan bla bla bla yang sudi singgah ke blog nie...Agagagaga

Tak sangka dengan satu komen abang BEN sudi datang ke blog aku yang tak berapa nie…wah wah wah terharunya,…. T____T



Entry PERTAMA dari abang BEN--> Uik , kemas header blog dia !


Entry KEDUA dari abang BEN --> Nak tiru header camni laaaa !!


Alahaiii, traffic source dari blog abang BEN pun mengalahkan traffic yang lain….Addesss sekurang-kurangnye meningkat la sikit follower blog aku…Aum cumm…Olololo…gedix kan….Lolzzz tak lupa jugak buat kak LYA_MAN kerana disebabkan entry nie 'Si Comel Hanisah Hasbullah', ada jugak yang kenal akan blog  Love is Cinta …..ececece rindu nak dating lagi….=___=’ 


Alhamdulillah…dengan ada sokongan dari korang semua, minat aku untuk berblogging semakin bertambah….tapi, kita tak pandai nak menulis ayat yang power-power…ayat darjah 6 boleh la…Lolzzz janji korang faham kan….hehehe 

Bubui!!...

.::pesanan dari penaja::.
  1. Seribu kemaafan buat sahabat blogger sekalian sekiranya aku tak membalas kunjungan korang semua...sekarang sedang berusaha untuk terjah satu-satu, sabar tau..:(
  2. Agak kasar kah dengan bahasa 'AKU' untuk panggilan diri nie??sebaiknya apa yang lebih sesuai eh?Tulunggg......T__T
  3. Boleh tak tinggalkan link blog korang semua di komen box untuk memudahkan aku terjah blog korang??
  4. HOT!!...Girls like funny and creative guys...detail, click -----> It's time to let your love for your dearest go viral! 
  5. Woww!!..Michael Schumacher might be 43 years old, but he still has a tip-top fitness for motor racing. What is his secret??? #petmos--->KLIK SINI



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...