.:::Hari Rabu Hari bahasa asing:::.


Asssalamualaikum…

Perhatian kepada pelajar yang mengambil bahasa French/Perancis  sebagai bahasa ke-2 !!..



(tok jangok lasung gi kelas__nok kato ayu jauh sekali__abaikan jelah gambar ni deh__kecek kelate sikit..hihi)


Dengar sini yer!!...apa faedahnyer la korang ambil bahasa ni sebagai bahasa tambahan…hang tau dak, aku nie menyesal ambil bahasa nie……satu habuk pun tak dak yang aku faham…masa semester lepas boley la lagi aku follow…sekarang nie???

Hampeh hang tau dak???...T_____T

Lecturer yang laju giler bila cakap bahasa nie…..oppsss please la ingat!!...kitorang nie mana faham derrr bahasa ni semua…So tolong la terjemahkan sikit-sikit yer….ini nyer tidok, ingat kitorang faham ke???

Dalam kelas…fuhh bukan maen lagi aku tunduk….tak faham derrr..nak tanye malu…agagaaga…lolz..jangan tiru perangai buruk aku nie yer…
  
Adooi ni dah masuk 4 minggu sesi pembelajaran berlangsung…..hasil nye tak dak…..aummm cummm!!.....hanya tahu merci, merci dan merci!!...apa kes ni derr…Punye la bengap otak aku nih…sila la hentuk kepala aku nie dengan kuali hitam tu…hahahaha

Bila habis kelas laju je aku jalan…dah naik muak aku dengar bahasa nie…fuhh, lega bila habis kelas…..
  
Adoiiyyya…minggu depan kena cakap French sorang-sorang…sesi memperkenalkan diri…eceh!!....aku tak suka bab nie weh….hancusssss..malu!!! ...Terpaksa la aku menghafal word yang aku tak ingat dan langsung tak faham tu ..T____T

Tapi yang seronok ambil bahasa nie okey la kan…boley follow bagus la….cam aku  surrender la awal-awal la jawabnya…hihi..=___=v




Muka happy gilerr bila kelas dah habis...hahahaha
senyum pun dah sampai ke telinga....hampeh betui!!

(abaikan jelar tanya aku yang gemOk tu yer)

dah kita stop sini yer...nanti kan ada yang kutuk aku sebab tak pandai cakap french.....gua permisi dulu yer.....lolzzzz

p/s :::: belajar lah rajin-rajin!!.....lepas kelas boley lah berfoya-foya......gagagagaga….




SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.::BILA HATI KECIL MERAJUK::.




waaAaaaaaaaa.....aku merajuk, terasa hati!!

humm merajuk dengan orang yang aku sayang lak tu.....

ape citerr nie derrr???

aku pun tak tahu sebab apa...

tapi aku rasa benda tu membuatkan hati kecil aku nie kecewa, sedih dan macam-macam lagi lah..emmm normal la kan rasa macam nie....ak pun tak tahu nak wat apa dah nie....

buntu!!



semalam dan hari nie aku tak reply pun mesej dia...aku rasa nak abaikan benda nie..tapi ego menghantui diri...

kalau terus macam ni, alamak penat oOh jantung aku nie...dup dap dup dap duk memikirkan pasal nie....di tambah masalah abang kandung aku lagi....hummmm.....T____T


nak pi kelas pun tak der semangat.....geram geram geram.....

apa-apa pun, aku tak boleh campurkan hal peribadi dengan pelajaran kan...

pukul 3.15 kelas bermula...

k lah semua, aku pi dulu...kan lambat lak aku masuk kelas.....duk belakang la jawabnya....

bye!!...assalamualaikum....

p/s ::: sorry entry ni tiada kaitan di antara yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia....=___=v

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.:::BLACK + RED + BLUE PHOTOSHOOT:::.




ASSALAMUALAIKUM….

Hye bloggerS…..

Malam ni aku terasa sunyi sangat…..yelar, siapa yang tak bosan kan ??? bila ada member dia yang ‘over night’, balik rumah’, keluar situ, keluar sini….aku lak masih terpacak dalam bilik 2D08 nie…ehem ehem

Hohoho sekarang aku jelessss yang amat ok terhadap diorang…..

Kan best kalau aku ada kakak kak sini…boleh la kuar jalan-jalan dengan dia…..hummm ada abang tak boley harap…selama aku kat puncak nie, tak pernah dia mai jengok aku …..bah kan nak tanye sepatah aku kat sini okey ke tak pun susah….

Fuhhh baek tak payah ada abang macam nie…bila tengok ada member yang rapat dengan abang dia sendiri aku terfikir, kenapa la aku tak macam diorang…boleh kuar jalan bila weekend…..humm sedih, tambahan bila ma dan abah duk jauh nun di Kelantan sana….nak datang sini susah sebab abah tak boley drive jauh…maklum la abah dah tua….tambahan ada penyakit kencing manis…so, lagi la tak boleh jalan jauh….

Masa hantar aku kat puncak hari tu pun mintak tolong pak cik aku…..alhamdulillah pertolongan sentiasa ada bila family aku perlukan….terima kasih pak cik!!....

oOhh kita lupakan pasal nie okey…..nanti korang boring lak kan…

tujuan aku yang sebenar tentu la nak promote photographer yang aku selalu kuar outing tu…..tapi ini picha sama jer….aku dapat original copy dari RIZAL ISMAIL….so, malam nie aku terasa rajin di tambah dengan boring nie tergedik lah tangan aku nak edit gambar yang aku kuar outing masa cuti semester hari tu….

Yessss….akhirnye rajin nye aku…..semua gambar tu RIZAL ISMAIL yang snap….tugas aku edit sendiri…hihi try and error ok!!!

Yabedabudu!!....alamak apa kes nie…yang sebenar nye aku tak pandai edit gambar…..nak guna adobe tu aku tak pandai lah…..yang tahu guna ‘PHOTOSCAP’ jer…

Erk elllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!!

Senang jooooo….budak UPSR pun boley buat….kacang jerk kan….


Yelar…..aku nie  budak UPSR…..hahaha siapa yang kenal aku tahu lah…macam budak…bila cakap umor 22 ramai yang tak caya…..alamak dah tua la weh….sob sob….T___T

So, kita abaikan part nie…jom lah korang  layan picha yang aku edit…
Segala kutuk , dan pujian aku layan jer…..mungkin aku boley baiki style editing aku…ngeh3


zaSSSSSSSSSSSSSssssssssssssssss!!




Kebanyakan gambar ni aku ‘CROP’ tau…nak fokuss kat muka jer….masa ni panas sangat…banyak peluh yang keluar…kat muka lagi lah berminyak…so aku terpaksa menggunakan tisu yang banyak…hehehe



Picha ni menampak kan aku tak ready lagi okey…..tengok mulut tu…muncung + masam ajoOr……..hoho so, upload jelar…..nak belajar editing punya pasal……J




Ting tOng!!!


Picha ni aku CROP jugak….hehehe nak bagi nampak bingkai jendela tu….ehem muka BoOlat…..’sedoOOOow muKo’….hahaha siapa orang kelantan kat sini tentu tahu ‘SEDOO’ tu apa…..wink wink…**



Ni muka macam penat jogging..ehem penat jogging ke penat shooting…LoOlzzz!!



Ni lagi satu mimik muka yang memang tak boley blah!!......konon-konon muka merajuk……hohoho aku merajuk dengan siapa entah….chOp tipu ajer….:P


Ehem aku dah teras malu dah….tiba-tiba ada ganguan dari housemate aku tadi…@____@




Emmm kita layan jelar picha semua nie eh!!

Tiba-tiba je hilang idea aku…..sorry weh….T____T








Semua pose diatas hampir sama kan...^^



Daaaa…

Habissss….


Selamat…..


Malam…..

Semua…..

Bye…

Bye…

Bye…

P/S :::: MAAF, SAYA TAK PANDAI POSE….T___T

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Aku masih Dara VS Dara.Com….



Assalamualaikum….

Haii, selamat malam…
Alamak terbelit lak entry aku kali ni kan…..hehehe..abaikan tajuk tu…..

opOcot sensitif sangat ke entry aku kali nie??…

hohoho aku bukan nak pertikaikan DARA seseorang ok…hehehe

yang sebenar nye aku nak share pasal majalah DARA

opssss yang kaum ADAM ni tahu ke majalah DARA ni apa???…if tak kenal kita abaikan yerrr…

mesti makwe korang suka baca majalah nie….kan kan kan???

kalau yang tak suka tu tak tahu la aku nak cakap apa…..

SENYUM jelar…sambil mata bOolat!!!...


Hye girls….

Korang dah beli tak majah DARA edisi Oktober 2011..yang terbaru tu…ehem ehem ehem…

Beli la, beli la….ecececeCe bodek sikit…..tapi tak paksa tau…

Kalau korang perasan ada picha aku dalam tu…tapi tecik jer…

Yang sebenornye aku tak tahu yang picha aku terpilih memasuki ruangan  ‘ Gaya tudung menarik pilihan editor’

Opocott terkejut mak…ingatkan member aku main-main…yelar kan macam tak caya lak picha aku tu terpilih…

Thanks yang bagitahu tu….muahx3…!!


Keesokan tu kebetulan aku kuar PKNS Shah Alam, so singgah la kedai buku tu…aku tak dapat agak picha mana yang keluar…

Dup dap dup dop berdebar mak!!!

Rupa nya gambar nih!!!



Hoho terima kasih puan editor…sebab sudi pilih picha saya yang smeweh nie…hummm tOchex100!!!...

Merci!!!!

syukur....Alhamdulillah....



Ni cover depan majalah DARA tu yer…ehem

Eh kalau tak silap aku akan mendapat hadiah daripada www.adreesyacute4u.blogspot.com..

Sudi-sudi lah ke page nie tau…..mana tahu ada shawl yang korang berkenan ke…^^



Alamak…..malu la pulop bila gmbar ni kuar dalam ruangan nie..mintak mintak tak der yang tahu masa tu….ehem tapi……ader jugak yang tahu…kebanyakan orang yang tahu tu member di FB la..hummm  pe pun terima kasih dengan kesedaran anda tentang kemunculan aku dalam majalah nie…walaupun tecik tapi aku eppy…yelarkan picha nie kalau tak silap aku hasil shoot daripada NICKEO FIZRI & RIZAL ISMAIL….

Terima kasih korang…..:D


Alhamdulillah…aku suka picha nie…^^



Ni la NICKEO FIZRI….ore kelate baso' piji ' katonya...hehhehe...seorang photographer muda yang hebat…semua hasil kerja dia aku suka…hahaha seorang yang sporting…susah tau nak jumpa photog macam nie….eh if korang nak try dapat kan perkidmatan dia boleh gak..pasti korang tak kan kecewa dengan hasil kerja dia…..add la di FB NICKEO FIZRI..


Ni jugak sorang photographer yang hebat…satu kepala dengan si NICKEO tu…ehem kamcing ngoti dua orang tu……bakal cikgu…..hahaha dengar citer selalu kena ngorat ngan pelajarnya…..layan jelar cikgu RIZAL ISMAIL…..so kalau nak dapatkan service si rizal ni add la di FB RIZAL ISMAIL….nak tahu lebih lanjut hasil kerja dia usher2 la di FB dia….^^


1,2,3,!!...


Daaa habis la….tak tahu nak tulis apa dah….kita stop kat sini eh..nanti aku buat entry pasal hasil kerja diorang pulok…..

p/s ::::

1)      aku suka kuar outing dengan mereka!!.....rindu nak photoshoot lagi...T___T
2)      jom jadi peminat setia dara!!
3)      Aku suka tengok Annyss Amyra yang jadi model dalam majalah DARA tu…..ore klate jugak tu…cantik…..^^



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Alhamdulillah...



ehem ehem...

peyut daa kenyang...

berbuka dengan nasi berlauk kan ikan keli je..

hoho....sedap jugak eh....

lama daa tak makan macam nie...

sejak bercuti 4 bulan...

hari ni la boleh rasa makanan kat cafe UITM Puncak Perdana nie..


so, jom pi solat maghrib lak....hihi

peace...siapa yang berpuasa tu selamat berbuka tau...=___=v



p/s :: abaikan muka yang BoOlat + kekenyangan  itu...^^

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.::: Raya Di Rawang, 17 september 2011 :::.



Hye…

Ni haaa, aku nak story mengenai open house kat rumah auntie dan abang nas merangkap kawan baik abang kandung aku sendiri…..tapi di sebabkan masalah tertentu abang aku sendiri tak dapat join…ehem  tak dapat di hubungi…abaikan je abang aku tu…..

Bermulanya kisah aku dapat mesej dari abang nas tanye pasal gmbar yang dia raya kat rumah aku tu…last2, dia ajak aku dan  kawan aku beraya di rumah  kakak dia di Rawang…

Mula-mula  tu memang berat hati la kan nak terima jemputan tu….yelar kan, kitorang tak kenal family dia..yang kenal abang nas jer…..so segan jugak la kan…lagi pun sehari suntuk kami akan berada di rumah  mereka….

Tup top kitorang ikut gak sebab kebetulan 3 hari cuti…so memang boring la kan……lagipun abang nas yang ambil kitorang di Puncak Perdana nie…

Hohoho…bangun pagi terus mandi dan bersiap katanya pkul 10 pagi macam tu dia sampai…hahaha tapi kul 11 sampai…sesat  punya pasal…dan memang puncak perdana nie memang tak famous la kan…sob sob sob…T__T

Kitorang sampai kat rumah auntie dalam pukul 12.30 tengahari macam tu la…
Ehem kebetulan nak zohor dah..sebab pukul 2 kitorang kena gerak pi kenduri kawin di resort apa entah….tak ingat nama tempat tu…..so ada pengalaman la kan tengok orang kawin kat dewan…wink wink**


Ni la pasangan pengantin yang secocok tu…bagai pinang dibelah dua k…ecececece….tapi sowie la weh picha ni nampak blurr sikit…..kamera murah katakan…T___T


Sampai-sampai je kitorang di ajak minum…ehem memang bagus la layanan diorang…


Ni picha sementara tunggu auntie bersiap…hoho lama gak auntie ni bersiap….ekekeke


Ehemm….


Ni picha curi…bila tak der orang kita snap jer…ahaksss memang pantang nampak cermin besorrr…^^


Ololololo buat-buat sopan yer bila berbual dengan auntie…..ehem


opocOt mata kawan aku mana???ayoyoyo sowie la…..


Ni la abang  nas…dah kawin tau……jangan fikir bukan-bukan..kami macam adik beradik dah….baik orang nyer…..banyak terhutang budi dengan a.nas nie..


VS





Ni masa open house di waktu malam..nak buat  waktu petang tak sempat…so terpaksa wat malam..ehem tukar baju….dah bau apa dah baju yang pakai waktu petang tu…





Kami memang suka bergambar..hihi


Bila makan free memang suka la kan…so jangan malu-malu…nanti lapoOOOr…:p



Ehem lepas makan kitorang dah nak cabut lari dah….ekekeke peyut dah kenyang kan…lagipun hari da lewat……so cepat-cepat abang nas hantar kitorang pulang…sebab kul 11 pintu pagar kolej daaa tutup..nanti kitorang kena saman…


Nasib baek sampai tepat  pada waktu nye…hihi happy day….^^

Ehem bye…





SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

TWIN....


SELAMAT MALAM KAWAN-KAWAN...

malam ni aku nak tanye sikit boley???
soalan sebelum tidOOo....hihi

tolong lempang boleh??

hari tu ada hamba ALLAH cakap kitorang macam kembar....

>Tinggi kitorang lebih kurang sama<
>saiz badan pun lebih kurang je, cuma aku gemook sikit<
>style pun sama<



(sila la ke blog member aku ni CT ADA)


erk???betuiii ke kitorang sama??

tolong bagi jawapan boley??

please....




sayang korang.....

bye.....=___=V

p/s :: jom kuar jalan-jalan esok...boring daaaa duk bilik je....:D

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Cantik rupamu adalah ujian ALLAH....



ASSALAMUALAIKUM ...

ehem tak jawab berdosa tau....
sebenarnya, aku dalam mood terkejut lagi....
sebab baru je dapat mesej di FB dari orang yang aku tak kenal...

hum tetibe je 'cantik rupamu adalah ujian ALLAH.......'

ya ALLAH...apakah tujuan dia sebenar??adakah si mamat ni ingat aku bermegah dengan apa yang aku ada??....atau itu hanya nasihat???....memang menjadi persoalan bagi aku...if tujuan yang positif aku tak kisah...tapi if menyindir atau menyatakan aku takbur dengan apa yang aku ada itu adalah tak betul ok!!....

aku tak pernah terfikir pun yang diri aku ni cantik!!....
cantik tu bukan terletak pada rupa ok.......
tu semua tak penting...humm



sumpah demi ALLAH aku tak pernah bermegah atau bangga diri dengan apa yang aku ada.......aku hanya insan biasa kadang-kadang buat silap...tapi demi ALLAH semua tu aku tak sengajakan......

kalau ada yang tak suka dengan aku katakan lah.....

kadang-kadang aku sendiri akan rasa rendah diri bila berhadapan dengan semua orang....because i'm not perfect girl.... aku akan selalu mengingatkan diri aku supaya sentiasa mempunyai sifat rendah diri, tidak sombong, tahu menjaga perasaan orang lain....yang lain tu  biar la aku sendiri yang tahu...aku jugak tahu bila seseorang tu terlalu bermegah atau takbur dengan apa yang dia ada, bila-bila masa je ALLAH S.W.T tarik  semua nikmat yang dia berikan...tu semua cepat atau lambat jer.....




aku buat semua ni sebab minat dan hobi...i love photography...itu memang tak dapat dinafikan....memang benda yang berkaitan dengan gambar memang aku tak boleh elakkan.....kalau boleh suatu hari nanti aku nak jadi photographer sampingan....yess part edit dan shoot memang aku suka....

hummm sedih la macam nie...T____T

p/s :: please jangan salah sangka......semua moment lau boleh aku nak share dengan semua.....Maafkan aku....aku hanya insan biasa.....Emmm aku tak pernah terfikir pun yang diri aku ni cantik!!........





SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Photoshoot Katak Oh Katak....OoooOng!!...



H.E.L.L.O

siapa minat katak ???
zasssss kita layan ini punye gambar...hohoho
 tak der motif langsung....

erk????

memang dah kering idea la weh........
maafkan saya.....

Sob Sob....T____T


katak nanie punye.....^^



Facebook dah membosankan.........nak chat malas......layan movie la jap ag......=___=


yeah........ni la hostel aku....memang membosankan....try shoot sendiri....credit tooo ROSSI OKKAD...ngeh3





bye.....bye..bye.......ngeeeeee...:P

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

GEDIK-GEDIK SANTAI DI KBMALL...



Hypeeeee.....

korang dalam mood raya lagi ke???raya tahun ni tak berapa meriah bagi aku.....boring ajer....tapi bila time reunion budak ex-uitm machang hilang la sikit rasa boring nie....ekekeke

nie semua plan kekasih hati masa diploma iaitu kak norr...nor memang sahabat aku yang paling rapat masa diploma dulu...tiba-tiba dapat mesej dari nor..'sep kito tok wat reunion ko sebelum gi ngaji'.....hohoho soalan tu aku balas 'bulih blako tapi sep ni xtahu lah'....jadi aku la yang jemput geng2 machang dulu......yang dapat hadir cuma linda, e-g, arif, keme, idin....ehhh last minute lak si nor ni tak dapat hadir..katanya ada emergency...hoho sabar jelar..ingat nak cancel terus perjumpaan nie...tapi last-last teruskan jugak..sikit pun jadi lah kan......sedih tak dapat jumpa nor...T___T


ni picha aku dengan linda....opssss hanya kami geng perempuan...yang lain susah nak datang....:(



hohoho...sementara tunggu si keme dan idin datang....


ni HERO REMAJA ke apa nie???hahahaha



maaf gambar ni sedikit tergedik.......=___=v


tetiba lak terjumpa si hilmi green-v......haishhhh ruponya aku tua dari dia..matang betuiii budak nih...ehemmm  adik aku berkenan kat dia nie...:P



lepas maen bowling dan makan aku dan linda blahhh la..

tinggal  si geng lelaki maen snoker loooppp....nasib bek tak tunggu...hiksss
opss picha idin dengan keme tak der sebab guna kamera apih...tunggu dia bagi dulu baru leh upload....


daaaa...habisss...

nak pi kelasss sat lagi.....ringkas dan tak der motifff sangat...

ngeeee.....bye!!!!

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...