Dah nak raya!!


SALAM semua...

raya dah nak dekat...hum raya tahun ni tak semua baru...

sebab???

cuti semester yang terlalu lama..dan ptptn pun tak dapat..hoho my abah pun jarang nak sponsor baju raya..mybe dia rasa anak dia boleh berdikari...sob sob....lagipun aku tak harap pun abah belanja...

humm tahun ni mengharap belas ihsan dari kakak saya...hoho dia baru je balik dari sabah..bertugas sebagai ustajah j-gaf..humm nasib baek sis mau belanja....lego raso.....nanti dah dapat baju rayo jangan lupa bagi duit raya sekali yer.....kesian adik mu, memang betui-betui miskin la raya ni..:(



eh korang mesti dah buat biskut raya kan??ke biskut tunjuk je??hihihi

aku baru buat 4 jenis biskut..hoho buat sorang-sorang memang la lama...tak pe, janji siap....


okey..nanti kita sambung entry pasal raya eh...nak mintak maaf kat semua orang..eh aku ada buat salah ke??

hum tu semua korang yang boleh jawab..sebab mesti ada yang terasa hati dengan aku...sowie yer...T__T

ok ...dah mesti korang boring kan sebab selalu je sedih aku nie..hohoho habis kan entry ni laju-laju..



ehem tadaaaaaaa..daa habis...bye...:)
(Abaikan gambar di atas!!..muka menahan panas terik matahari macam ni la rupanya..sob sob..T__T)

p/s::rasa-rasa perlu ke aku pau duit sis aku tu..humm kesian dia...keje letih-letih belanja adik yang tak berguna ni..:(

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

KESEDIHAN



S.A.L.A.M ..

hari ni aku betul-betul sedih..tak tahu kenapa...
Dan sememangnya.......
 sebelum ni pun dalam seminggu tu airmata aku ni wajib keluar...semestinya aku jenis sensitif dan mudah mengalirkan airmata..humm


kadang-kadang gambar juga menipu...nampak diluar bahagia/tenang tapi.....dalam hati nie siapa yang tahu....


kadang-kadang bila mak aku membebel tentu aku menangis gak..walaupun benda tu kecik jerk....
kadang-kadang bila duk sms dengan BF pun aku menitiskan airmata...entah apa penyebabnya aku pun tak tahu...
kadang-kadang aku mudah rasa bersalah terhadap kawan-kawan aku dan secara automatiknya membuat kan aku sedih dan berfikir...T__T

kadang-kadang terasa ingin membawa diri aku ni pergi jauh dari hidup orang yang aku kenal.....
kadang-kadang aku terfikir apakah nasib aku pada masa kan datang..sebab kadang-kadang kita diatas dan kadang-kadang kita di bawah..macam tu jugak dengan aku...bahagia xsemestinya selamanya, dan kesedihan juga xsemesti nya kekal sampai bila-bila.....

kadang-kadang....

kadang-kadang aku senyum...
kadang-kadang aku masam...
kadang-kadang aku menangis...
kadang-kadang aku ketawa....

tu semua telah menjadi satu adat dan permainan dalam hidup aku...

mungkin korang rasa laen tapi hakikatnya itu lah aku sebenar...

kadang-kadang, senyuman tidak membawa makna.....tanpa keikhlasan....


KESEDIHAN....

kelembapan tujuh air suci di alam ini,
tidak dapat membersihkan setitis air mata yang mengalir.

setitis air mata,
tidak dapat dimansuhkan kesedihannya dalam masa tujuh hari.

seputaran masa hingga hari ketujuh,
ibarat diri dalam salutan kekaratan .

mundar mandir keresahan menjadi amalan ,
dunia yang tiada penghujung terlihat sempadannya.

angin panas terasa sejuk,
angin dingin terasa bahang.

segala perasaan disatukan,
segala duka ditanamkan.

luka luka penuh bercoretan di simpulan perasaan,
gembira tidak pernah datang lagi.

senyuman tidak lagi terlukis diwajah,
ketenangan dikocak perasaan resah.

segalanya dipuncakan oleh kesedihan,
membawa fenomena baru dalam diri.
pertukaran identiti berlaku secara perlahan,
tanpa perasan akan perubahannya.

harap ianya berlalu pergi.
untuk kembali didunia sendiri,

menjadi seperti insan yg lain.
hidup ditemani kegembiraan ,

wajah mula diukir kesenyuman dan
darah mula mengalir tenang.



bye---...

p/s :: maafkan aku...blog ni aku jadikan tempat luahan isi hati ku...

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Aku hanya gadis kampung....



ASSALAMUALAIKUM..


asalnya aku dari kg Delima, Wakaf Bharu...
ahaha kan alamat aku tu ada kg , so asal usul aku ni memang tak boleh lari dari hakikat yang sebenar..

Ahamdulillah, aku bersyukur di lahirkan di sini...suasana yg aman dan penduduk yang ramah, suka hidup bekerjasama, semua kemudahan ada...klinik, masjid, sekolah, kedai dan sebagainya..

so tiada apa yang menyulitkan walaupun menjadi gadis kampung...
mungkin ada yang kata, gadis kampung ni kolot...oh itu semua tak betul ok!!...

lagipun aku suka hidup cara macam ni....sebab  semuanya nampak cool..dan kesederhanaan itu penting..
macam aku suka berbaju kurung bila kat kampung..so, suasana kampung tu boleh dirasai...lagi pun ia senang dan tak rumit...

ok daaa...melalut la pulak..

sorry guyss...
aku hanya ingin luahkan apa yang aku rasa..humm mungkin korang tengok cara pemakaian aku sekarang lebih ok dari dulu...yang hakikatnya itu semua gambar..dan tu hanya bila aku keluar outing ...tapi aku suka simple aje....

ni la suasana kg aku....hoho cantik gak laa..tapi aku rasa kg korang lagi cantik...tapi kg aku tak der sungai, air terjun ke apa..sob sob lau tak lama dah aku mandi kat situ dan petang-petang boleh lepak kat situ kan...


semua pic ni aku ambil time aku balik cuti sem 4 bulan..yang mangsa nya adik aku la kan tolong snap gmbar nie...dan kamera hnya cap ayam je..keh3

apa yang penting segala memori tercipta..=__=*



masa ni memang panas...hoho baru balik dari pusing-pusing kg..so singgah jap kat tepi sawah nie...nasib baek bawa topi...hhihi


dan bernasib baek gak adik aku sporting..hihi sanggup layan karenah aku..haha dan kain sarung tu memang aku sengaja bawa..dah tau dah memang plan nak amik gambar tepi sawah..lolzzz

 

seyesss..nasib baek ada wakaf..boleh la kami berbual sambil bergambar.....teheeee



dan lalang tu nampak cantik so timbul la idea nak bergambar  dalam lalang tu...nasib baek tak der pacat..ni kan petang dan panas..mana ada pacat..hihi..:P


dan moto menjadi sahabat aku time di kg.....bila nak kuar aku guna ni jelar....hoho hidup cara kampung katakan....lau ada basikal lagi best...tapi rumah aku ada 1 je basikal.....time ni gatai nak guna moto....





menahan panas terik matahari..tapi semua tu aku dah bisa...masa kecik-kecik aku suka masuk parit cari etak-etak, berkubang dalam sawah cari siput...memang betui-betui lasak la kan..hummm teringin nak jadi budak balik..

sekarang bila cakap kat mak nak cari etak, mesti kena marah..
'tak payah la, nanti berkarat betis tu'...

erk???

okey3...segala arahan di ikut tanpa rela...

eh dah lewat la....esok nak bangun sahur lak..
bye-bye sahabat sekalian....

love u guys....!!


SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.::Ini semua seni::.



hohoho..
update blog dalam kelaparan..macam-macam lagu ada..
korea, omm putisss, hindustan, china, tamil, melayu dan bla bla bla...
yang ada sekarang ni aizat janji kita...walawawei jiwang punya budak...:P

opsssss..
tujuan sebenar update blog??
nak tayang gambor jer..hahaha
lolzzz tertipu derrr...


anggap la ini semua seni yer.....haktuiiii memang tak boley blah laaaa..
poyo punyer budak..ni dikatakan seni...

ok3 saya memang budak...sebab tu katakan ini semua adalah seni...

hahaahaha....

dah jom update laju3..lepas tu boley tido daaa..=___=*


inspirasi muka...miahahaha..lolzzz expresi muka laaaa weh...

hoho memang giler budak nie...apo kono eh jang???
ni haaa,, muka yang penuh keterujaan nak pi munduk, Thailand..apa lagi wat kat sana..shopping la wei..:)
akibat tunggu si anis ni terlalu lama...datang lah idea yang tak seberapa....xper, janji aku bahagio...



opssss...ni pun dikatakan seni jugak eh??...toing!!..jawab lah sendiri...maaf yer, malam ni aku giler-giler sikit...ampun dong!!...:P 

mau tahu tak??
ini punya barang yang ada bunga-bunga tu ah murah la wei..
only RM 10...
kat munduk je leh dapat...
biar murah janji comel......hihi




yihaaaaaa...ni aku suka yang amat..DP for my FB terr....dusssss..memang ilak aper budak nie.....hoho personal blog..ikut aku la mau tulis aper..ada aku kisah???...aum3 tak kisah pun....hiksssss




yeahhhh..muka happy bila anis da nak sampai....hihi okey bye memang fikiran duk dalam bot menyeberangi sungai..lolzzzz....memang istimewa betui 'Munduk' DI HATIKU'....<3

happy shopping akhirnya....yessss dapat 3 dress yang harga berpatutan..murah wei....memang terbaek lah...
ok bye!!..nanti ada masa aku upload pic pkai dress tu eh...

bye bye....
nanite....zZZZZ....

p/s : jangan lupa bangun sahur tau!!...+___=

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

NORMAN DAN MEMEY DAH NAK KAWIN…AKU LAK MACAM MANA??



Hohoho….
Yang sebenornye, aku xkisah pun diorang nak kawin…haaha lantak la kan….tu hal peribadi diorang..buat apa aku nak masuk campur…xdak faedahnyer weii campur hal orang..janji diorang bahagia…tapi kesian kat Abby kan..hum xder siapa sangka kan kebahagian yang diorang kecapi tu semua sementara jer..

Eh!! ke ada sape-sape kat sini yang frust menunggeng si memey ni nak kawin dengan norman??tak pun ada yang frust kes norman nak kawin dengan memey??hehehe korang agak-agak la kan hubungan diorang tu kekal  tak??

Hehehe aku no komen..sebab biasa la artis kan…sentiasa buat gimik..yang kawin tak sampai sebulan pun ada yang bercerai…tup top kuar cite tu cite ni pasal artis tu dan artis nie…haaha, kalau nak bergosip sangat tengok melodi la kan..penuh dengan gossip..hott gitu….


eh3 tak baik mengumpat di bulan puasa….addusss, sorrysss…=___= ''

Mereka dijangka bakal melangsungkan pernikahan pada 24 September tahun ni di kediaman keluarga Memey di Felda Tenggaroh Selatan 1, diikuti dengan majlis resepsi pada keesokan harinya, dan satu lagi majlis persandingan besar-besaran akan di adakan di Crowne Plaza Kuala Lumpur yang bernilai RM12 juta, phewww~~… tak percaya buka la page BEAUTIFUL NARA…..kita doakan yang baik-baik aje untuk diaorang eh…semoga perkahwinan mereka kekal untuk selamaNya….Amin~~~

 Cun kan Kad Kahwin Norman Dan Memey





TAPI Abby Abadi Tidak Akan Hadir Majlis Perkahwinan Norman Dan Memey..emm lau aku pun buat macam tu gak…geram3…marah punya pasal bekas laki kawin lain……:P



Kantoi Memey dan Norman Tinggal Serumah!!--> klik sini!!

 

 

Yang ni aku tahu…ni abang aku pernah cite….dia pernah jadi guard di apartment memey tinggal…so tahu la kan si norman tu duk pi umah memey..kalau dah banyak kali tentu la abang aku perasan…tapi yang berlaku sebaliknya tak tahu la kan..hanya Allah yang tahu…

 



p/s :: agak-agak la kan..if aku kawin hujung tahun ni korang terkejut tak??….lolzzz…hanya angan-angan…..belajar tak habis lagi cik niecah oiiii……ngeee gatai!!

bye!!



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.:Sah ALLY ISKANDAR putus tunang dengan naik juara Gadis Melayu musim pertama:.

Assalamualaikum wbt....

hohoho ayat skema sikit di pagi 16 Ramadhan...
eh korang pernah dengar tak gosip nie??
ke aku jer yang tak tahu perkembangan dunia hiburan tanah air kita nie??

fuhhh lau korang dah tahu malu ar aku...ecece dah memang aku tak minat sangat benda macam nie...lagi pun aku bukan fanatik sangat pun pasal artis nie..hohoho tau perkembangan sikit-sikit tu ada la tapi tak banyak dan perkembangan tu lambat sampai la....Lolz

tetibe je aku rajin bukak satu page nie..hahaha..page pasal gosip industry hiburan nie...memang banyak benda yang aku tak tahu..sekarang blogger tengah duk cite pasal hubungan si Lisa Surihani dengan Yusry KRU tu..alaaaaa rupanya diaorang ada hubungan eh..rupanya daa nak kawen pun...nape laaaa aku tak tahu....hahaha tak per...At least dengan ber blogging ni aku tau la sikit-sikit kan....ada benefits gak eh aktiviti nie...:D


dah moh kita cite pasal hubungan terkini Ally dengan ecah nie...

laaa dah putus tunang pun!!

yang bertunang pun aku tak tahu...so aku pun tengok-tengok la kan pic diorang masa bertunang...memang terbaek la kan......tema merah gitu!!...tapi nak buat macam mana kan tu semua takdir..dah tak der jodoh...sabor jelar eh buat Ally dan ecah tu...


pic masa bertunang...macam dah kawin pun kan..biasa la artis katakan...memang semuanya meletop...tapi akhirnyA kita tak boleh sangkakan apa yang akan terjadi.....



agak-agak la kan korang kenal tak dengan aisyah zainal nie??
masa gadis melayu dulu dia bertudung tau..sangat cantik bila dah bertudung.....tapi time ni nape dia bukak tudung??hum satu persoalan ni...memang dulu aku suka tonton gadis melayu....yang aku minat sekali si aida tu dan ecah la....tapi sekarang ecah dah berubah...sedih...nape tak pkai tudung??T____T


 

tengok la bila dia bertudung...ayu kan...memang cantik....ni baru gadis melayu betul!!


 

di saat diorang bahagia!!


Tapi perpisahan mereka adalah secara baik dan bukannya kerana kewujudan orang ketiga ataupun kerana dilanda krisis besar. Antara mereka berdua tidak ada keserasian. Berikut ialah kata-kata Ally:-

Kami telah berusaha untuk menyelamatkan pertunangan kami tetapi tidak mencapai kata yang positif sehingga membuatkan kami mengambil keputusan untuk memutuskan ikatan.Saya tak nafikan masalah ini meninggalkan kesan besar buat saya dan ia amat menyedihkan. Daripada dibiarkan melarat, lebih baik keputusan (memutuskan pertunangan) dibuat secara baik ..

hah!!
tu dia kenyataan Ally...nasib baik dia CooL......:)




Semoga kedua-duanya akan kekal menjadi kawan dan semoga masing-masing dipertemukan jodoh secepat mungkin. Doakan yang terbaik buat mereka berdua..

p/s :: Takut nak bertunang.....takut jadi macam nie lah...T___T



kredit to----> BEAUTIFUL NARA

Okey..bye3...sambung tido.....zZZZzzzzzz...=____=v

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.::GREEN CANDID::.



Assalamualaikum..

hye semua...bangun sahur tak tadi??
mesti ada yang skip sahur kan??
macam la aku tak tahu...tambah-tambah student macam aku..memang malas la kan nak bangun..tapi bernasib baik la if ada yang tak tido malam sebab melakukan ibadah qiamullai kan..tapi jarang dah nak jumpa orang muda mcam aku ni buat ibadah qiamullai..yang ada pun berjaga malam sebab maen muka buku/FB..Ehem termasuk la aku...tapi lau kat umah memang xboley skip la sahur...nanti dapat pot pet dari mak aku..hihi

eh lupakan la pasal tu...

tetibe je teringat kat KELCFEFF11..
Banyak sangat la kenangan sepanjang festival ni berlansung..maklum la kan, aku menjadi sukarelawan yang sentiasa ikhlas membantu...

nah!! ada la dalam 2, 3 keping gambar curi..eh gambar curi??
eh saya xmencuri la...lolz

eh3..tak la...candid picha ler...

ni semua aku ambil dari album teman-temanku di FB...
Banyak maksud tersirat dan tersurat di sebalik pic tu tau...

moh la kita tgk..aku rasa xlengkap lau entry ni tanpa picha kan...tentu kamoo pun bosan kan..dah, disebabkan aku sayang korang ni aku upload la setakat yang ada...tehee..=__=v

jom!!

Ni bukAN gambar curi tapi gambar 'smeweh' jer...memang tak ready la kan...tapi kita categori kan je gambar candid ...hiksss

hah ni dia....memang nampak sangat la kan aku tekun bekerja....memang aku tak perasan pun ada yang tengah snap kami....oh nooo no nooo....tengok member aku tu..penuh rantai di leher...kes nak promote rantai ler tu...ni daaa overload ni...hikss yang kat sebelah pun aku rase lebih kurang sama je....:P

ni memang!!
aku rasa dah 100% dah aku ni macam budak form 1 jer...hohoho ngaku jelar.....ni aku xperasan gak..si photog tu sengaja nak ngenak aku ore klate kato..T___T
tapi...masa ni aku tolong pak cik arab tu jual air..memang laku ohhh.....sampaikan aku pun terliur air mangga yogurt tu..memang sedap....:)


 

Lalalala...
masam cetum nyer....
ni untuk sesi taklimat petang sebelum mula memulakan tugas..memang setiap hari ada taklimat..kadang-kadang bosan gak dan ada sekali aku ponteng taklimat tu..hihi senyap-senyap sudaaa....

agak-agak la kan mana satu aku dalam ramai-ramai tu....
lau korang boleh teka aci korang puasa...hihi
tapi lau tak dapat teka tu memang puasa yok yok, makan nasi habis satu periuk..:P

ok dah..tamat sudah entry yang memang tak der motif langsung..huhuhu

ok  bubai...

-____-v

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

EH FATIN LIYANA ASRI ADA KEMBAR KE??



Hoohoho..sape xtahu lagi nasib la..aku orang 1st yang tahu..hiksss..(koya oh)..’padahal aku ore gesuk tahu’…..teheeeeeee..=____=v

Nah bila aku tahu kewujudan si kembar fatin liyana memang terkejut oh….99% sama….fuhhhh cantik dan juga sebagai blogger…ni nasib baek member FB aku bagi tahu..ehem3…credit to-->Zaim Jemain

 



So, hangs kat luar tu jom la terjah blog dia…sure kamoo semua puas hati..al-maklum la dia pun model gak…suka kuar outing!!...sebijik mcm fatin liyana..dan cara dia berfesyen lebih kurang je…

Yang aku kata kembar tu saje jer…kasi gempok sikit!!..lolz..

 Hahaha dia pun Cuma seiras dengan FATIN LIYANA ASRI yang famous tu….nama kembar si fatin tu Engku Salwani…siyesss dia memang xsombong bila aku tegur dia di wall..Tq sue sebab xsombong dengan kita…:P

Eh3…rupanya sue ni lahir tahun 91…aku 89…so , maknanya aku lebih tua dari dia la kan..lolz…………dia Nampak matang giler ok..aku???macam budak sekolah..hampeh..malu sih aku kat dia…T_____T

Ok nak tahu lebih lanjut pi la usha blog dan FB dia..



.::ENGKU SULWANI ::.







 (semua pic dia cantikssss)

TAPI..

Ada syarat nye..hahaha tinggalkan komen anda dan aku akan bagi link tu bila komen dah mencecah 10 pun okey dah..hahaha….kejam x??


Ok aper??..bukan susah pun syarat tu..tapi lau komen lebih pun xper..lagi aku suka..aum3

Teringin nak jumpa si cantik nie…hahaha rupanya kami tinggal lak kawasan lebih kurang sama jer..tapi xpernah jumpa….wink***

p/s :: bagi boys kat luar sana tu jgn la ada niat nak ngorat dia tu..ehem coz dia dah ada buah hati tau..encem lagi..terlepas la korang..:P



SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Hye , hye, hye ingat saya tau!!



Nah ayat poyo giler....ader ke orang yang nak baca ayat aku ni..ehem ingat saya ingat Love Patzzi tau...whoot whoot...

 

nak tnye sikit boley???
ada member aku cakap picha ni membuatkan aku ni nampak tua..betui ke??
fuhh kita suka pic ni kata aku nampak tua lak..
tapi xper, kritikan yang membina..ohsss aku suka...hehehe

ape-ape pun aku suka owh pic nie...
credit to abang hensem SHAM SAMAT!!

peace...=__=v

p/s::boring sangat...aum3...emm xlamo lagi dah nak rayo..baju rayo xbeli lagi ni macam mano??xraya la agoknyo....T____T

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

.::Doa buat kekasih::.

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...
Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.



p/s::kredit kepada "Tentang Cinta".

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

Melati Cantik GA

Di tag oleh sis Lya Suriany


Click banner untuk link
Term & Conditions

  1. Follow belog Eila Ratu & Melati Cantik
  2. Letak banner dekat sidebar & entry
  3. Tag 3 orang rakan   (Aimie Diyanna, Nadia, Shuhada )
Hadiah yang disediakan ialah Miniture From Anna Sui untuk pemenang yang akan dipilih secara manual . Berbelanja la dengan Melati Cantik untuk menikmati keindahan bergelar sebagai sorang wanita. Tarikh tutup akan di announce

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

She is my GF Nor Aimin!!


(Ok fine!!...memang cun giler..paling aku suka pic nie….sungguh ayu wajah mu…aum3)


Hohoho…..GF????xlah just kidding okey…..nyaman bebenor di pagi bulan Ramadhan hari ke-4 ni….cepat benor masa berlalu…ehem xlamo lagi dah nak rayo..padahal baru 4 hari umat islam di seluruh dunia berpuasa….ekekeke sabar yo kawan-kawan….tu semua ujian…

sape xpuasa xleh raya..betui ke???tu semua modal ibu-bapa yang nk didik anak….tapi, bagi kaum hawa yg dah baligh pasti akan ponteng gak puasa tu….ehem so, kaum adam yang kat luar jgn la duk jeless sgt eh dengan kaum hawa nie….tu semua lumrah hidup di dunia yang kaum hawa ni sentiasa mendapat kelebihan..fuhh ayat bagi dengki kat kaum adam ni…O____o

ececece dah3 kita stop tazkirah hari nie..meh aku nak citer pasal budak sorang ni…..dia minat giler bidang photograpy..sampaikan dah jadi private model utk dia punya kekasih hati…ngeh3

aku knal dia pun masa kuar outing di Pantai Getting, Tumpat, Kelantan….tu la first time aku knal dia…..hahaha sampai la sekarang hubungan ni berpanjangan melalui muka buku…..berlarutan dengan mesej dan skali skala kami outing sama-sama…

ohh yeahhh, mmg lau aku xknal mybe aku xkuar sangat outing ni..means aku xder sangat kawan-kawan dalam bidang photography…dengan secara automatiknya dia terus mempengaruhi aku untuk cintakan bidang nie…


aku suka ambil gmbar…if ada yg bagi aku peluang untuk pegang DSLR tu ,fuhhh mmg teruja lah….insyaALLAH lau ada rezeki aku mau beli satu…sekarang ni tumpang guna yang kawan punye jelar…al-maklum la nak beli xdak duit..masih belajar….ayat sedih…T____T

dear Nor Aimin…

terima kasih yer sudi menjadi teman/sahabat/adik akak…walaupun dia ni umur baru jer 19 dan aku lak 22,,,fuhhh mmg dah macam sebaya aku….kalau bab bercakap mmg xberhenti..terdiam aku…..muehehe

dah, meh la kita layan gmbar si AIN ni…….semua picha ni aku cilok dari FB dia..jangan marah yer dik ain…..:P

(Suka sangat pic nie...sweet bangat!!)




(Yang ni pun memang ada style!!...gitar itu penting…fuhhh memang hot…)



(Ni gambar aku dengan AIN…haha..tengah berebut payung…..teka siapa paling gagah???)


Ok dah…..sahur pun dah, solat subuh pun dah soooooooooo boleh la aku sambung tido sat…..ngeh3 nie memang dah tabiat buruk dah….cuti sem 4 Bulan memang membosankan…bila dah xder aktiviti terpaksa la aku jadikan aktiviti tido , blogging dan muka buku sebagai aktiviti utama sewaktu keboringan….ehem tolong jangan tiru tabiat buruk ini...T__T

Salam semua…shalalalala..


P/S:: moh la kita sama-sama terjah blog si AIN ni…dia pun suka blogging gak…..tekan link ni yerr-----http://akucintafotografi.blogspot.com/







SMS/WHATSAPP: +6010-8931044

DIA LYAA SURIANY BLOGGER FAMOUS ITU KAKAK SAYA!!!




Ayyyooyoyo!!!
Sorry la geng buat gimik sikit…..confirm kamoo akan kata aku koya kan??nasib kau la weii xfaham maksud koya (perasan)…

Jomm bergossip!!

Mmg aku xsangka akan jumpa sis lya tau..mula2 knal melalui blog dan FB je..ehem dia mmg asal kota bharu dan aku lak tumpat…so nak3 dekat la tu kan…..

Dating!!..kami xplan pun nak jumpa itu ini…tp shari sebelum jumpa sis lya ada cakap nak kuar kbmall sebelum ramadhan bermula….so, mmg kebetulan aku nk g bank settle benda jd boleyh la aku jumpa sis lya ni…….




(aku paling rendah..uhukssss..T_____T)

Mula-mula jumpa yeahhh!!!...’meme naling ore klate kato’ @ berdebar-debar…ehem tentu la kan nk jumpa blogger famous dan gojesss ni..hihi..tadaaaaaaaaaaa nasib bek sis lya cam aku…pertemuan kali pertama..ehem nasib bek sis peramah orangnye……wowwww mmg cun la sis lya ni…..kulit muka dia mmg licin lah..xder satu pun blackhead ataupun jerawat..siyessss mmg cantik la….dah la pndai make-up…mmg aum3 lah..:D

Aku lak g malu coz kulit aku xselicin sis lya….lau aku ada gak la blackhead dan semestinya xpandai make-up sgt…hukssss…T____T..



Kitaorang jumpa kejap je…dalam 1 jam macam tu la….hihi posing2 kbmall, lepak kfc jap dan terus balik…..nama je lepak di kfc..tp xmakan pun..masing2 kenyang …ehem..ihihi

Banyak gak la modal kak lya…..pot pet pot pet....nasib baik la sis  byk cakap..lau xbosan gak la pertemuan tu..:)





Aku di temani member aku dan kak lya lak dengan member dia..so xla janggal lak kan…gossip yg paling hot sekali pasal khairul fahmi dengan tunang dia tu..means ada problem la kan….lau kak lya xkuarkan topic ni tentu aku xtahu cite ni..mmg hot lah…thanksss sis lya…..

Habisss cite baru ingat nak balik!!!....hihi okey la, kami balik dulu..nanti ada masa kita jumpa lagi eh….salam..

p/s::seronok leh jumpa kak Lyaa Suriyany…..

SMS/WHATSAPP: +6010-8931044
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...